IPVanish Review – Skyddar det dig verkligen? Ta reda på…

Det fungerar inte med TOR? Åh, deucen säger du. Vad bra har du då?

Om du letar efter ett virtuellt privat nätverk eller VPN kan du göra värre än IPVanish. Denna relativt tillförlitliga tjänst är något prisvärd och har en utmärkt policy för "ingen loggning". dock, långsam belastning, såväl som mindre än stjärna kundsupport, betyder att IPVanish inte är den bästa VPN.

En VPN är en användbar tjänst för alla som tillbringar tid i den virtuella världen. Om du surfar med VPN kan du göra det anonymt. Det du gör online dirigeras via en VPN-server, vilket gör att det ser ut som om du surfar från andra sidan världen.

ipvanish vpn-diagram

Detta skyddar dina personuppgifter, till exempel dina kreditkortsnummer och bankkontodata. Dessutom kan det göra det möjligt för dig att få åtkomst till på annat sätt begränsade webbplatser.

Ett VPN kan också vara till hjälp om du vill använda torrentwebbplatser eller komma åt regionlåst innehåll. Poängen är att genom att använda ett VPN kan du göra praktiskt taget vad du vill samtidigt som du skyddar din faktiska plats och identitet från snopor.

IPVanish marknadsför sig själv som "Världens bästa VPN-tjänst." Det är ingen mening att skryta med, och IPVanish har säkert några mycket bra funktioner. Men det finns andra aspekter av tjänsten som vi tror förhindra IPVanish från att verkligen vara den bästa VPN.

IPVanish Översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Dåligt användargränssnitt
Loggningspolicy: Ingen loggning
Serverstorlek: 1 300 ++ servrar
Serverdistribution: 60+ länder
Stöd: First-come, First-serve 24/7 Live Chat
torrenta: Tillåten
Strömning: Begränsad
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN, SOCKS5 och andra; AES-256-kryptering
Huvudkontor: USA
Pris: $ 4.87 / month
Officiell hemsida: https://www.ipvanish.com

Kosta

Vanligtvis kan du köpa IPVanishs tjänster för $ 10 per månad varje månad. Om du registrerar dig för ett års tjänstgöring betalar du ungefär 6,49 USD per månad i förväg. En mitt-på-vägen, tre-månaders plan kan köpas för $ 8,99 per månad.

ipvanish prissättning

IPVanish tillhandahåller en sju-dagars återbetalningsgaranti. Detta är inte den längsta pengarna-tillbaka-garantin i branschen, som tvingar dig att fatta ett beslut inom en kort tidsperiod. Men om du bara vårar en månad efter tjänsten, kommer du inte ha mycket pengar om du byter tanken efter den första sju dagars perioden.

IP Vanish Server Locations

Företaget har utmärkt servertäckning med mer än 1 000 VPN-servrar fördelade över 60 länder. Var medveten om att de flesta av deras servrar finns i USA och Europa och andra finns i Asien, Mellanöstern och Indien. Om IPVanish inte råkar ha en server relativt nära ditt land kommer detta att betyda långsammare än vanligt uppladdnings- och nedladdningstider.

ipvanish servrar

Fortfarande är detta en imponerande antal servrar, vilket kan hjälpa till att balansera hastighetsproblemen för vissa användare. Det är värt att notera att andra VPN-leverantörer gör högre vad gäller total hastighet, så om detta är en kritisk metrisk för dig, kan det vara klokt att söka en annan leverantör.

Bra kompatibilitet

IPVanish kan framgångsrikt användas med iOS, Windows, Mac, Android, Linux och andra plattformar. Routrar kan på liknande sätt arbeta med detta VPN. Företaget har designad dedikerade appar för stora plattformar så att sofistikerade användare har möjlighet att manuellt ställa in sin konfiguration på specifika enheter.

Dåligt användargränssnitt

Ett av märkena mot IPVanish hänför sig till det inte vara särskilt användarvänlig. De som inte har använt ett VPN tidigare kan bli mystifierade av det de första flera gånger de försöker använda det.

hur proxy fungerar diagramDetta är olyckligt, särskilt när det gäller tjänstens gratis SOCKS5-webbproxy. Med ett proxyserverprotokoll är det möjligt för användare att dra fördel av VPN: s anonymitet utan krav på att ladda ner programvara till sina enheter. Detta håller personlig information och din IP-adress ganska väl dold medan du också tillhandahåller snabbare service.

Om den används korrekt kan denna webbproxy vara ett kraftfullt verktyg. Det är emellertid viktigt att notera att proxy inte kan ge samma säkerhetsnivå och integritet som en riktig VPN kan ge. Detta betyder att a SOCKS5 webbproxy är inte nödvändigtvis det bästa sättet att skydda dig själv.

Tyvärr kan någon som inte är särskilt teknisk kunnig tro att SOCKS5 webbproxy är tillräckligt för alla deras integritetsbehov. IPVanish tillhandahåller lite vägledning så långt som när det är lämpligt att använda webbproxy.

säkerhet

IPVanish har dock det stark säkerhet. Liksom många av de mest rekommenderade VPN: n litar de på AES-256-krypteringsprotokoll. Detta skyddar din personliga information från de flesta brute force attacker.

aes-256-kryptering

Loggningspolicy

När det gäller VPN: er, människor förväntar sig en i stort sett anonym upplevelse. Detta innebär att de kan resa till nästan alla webbplatser de vill utan att någon håller reda på deras rörelser. Helst skulle "vem som helst" inkludera VPN-tjänsteleverantören själv.

Följaktligen annonserar många VPN-leverantörer att de har en ingen "loggning" -policy, vilket innebär att de inte lagrar din webbläsarhistorik någonstans på sina servrar. Medan många VPN-leverantörer uppger att de inte håller loggar är detta ofta inte fallet.

IPVanish är ett av undantagen från denna regel. De beskriver en "strikt policy mot insamling av både anslutnings- och aktivitetsloggar." Detta är goda nyheter för alla som är bekymrade över att upprätthålla äkta integritet online.

Ingen TOR-kompatibilitet

tor vs vpn-diagramEn av downsides att välja IPVanish är att det är det inte kompatibel med The Orion Network. Ibland kallas bara TOR, detta nätverk är utformat för att dirigera din webbtrafik genom olika servrar, vilket i princip gör det omöjligt för någon att spåra var du är och var du har varit.

TOR är en andra säkerhetslagret för dem som måste skydda sig själva till varje pris. För många VPN-användare är det ett viktigt element som maskerar deras identitet från de krafter som finns. Tyvärr, TOR kan inte användas med IPVanish.

Dålig kundsupport

Ett annat område där IPVanish släpar efter är kundsupport. Annonserad som 24/7/365 gör användarupplevelsen helt enkelt inte detta. Stödsystemet fungerar på grundval av först till kvarn och standardväntetid verkar vara längre än 48 timmar. Om du behöver ett VPN som ger verkligt support dygnet runt är detta inte tjänsten för dig.

Medan IPVanish säkert har många återlösta egenskaper, vi kan inte rekommendera det som vår högst rankade VPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me