Surfshark Review – Är den här nya VPN värt det?

När jag först hörde att en annan VPN-tjänst gick in på den australiensiska marknaden var min första reaktion - hur kan detta möjligen vara bättre / annorlunda än många av de redan stora VPN-erna som finns tillgängliga idag?


Men jag är en nyfiken kille och gillar att skrapa min egen klåda när det gäller VPN-forskning. Därför skulle jag inte kunna vila om jag inte gav Surfsharks nya VPN ett legitimt försök.

Denna Surfshark-granskning är utformad för att ge dig en omfattande översikt av Surfshark VPN-protokoll, funktioner, kundservice och funktionalitet.

Låter bra? Grymt bra.

Först och främst vad - och vem - som ligger bakom Surfshark?

Surfshark är en ny, virtuell privat nätverkstjänst (VPN) -tjänst som du har fått av ett företag beläget på Brittiska Jungfruöarna. Företaget har varit verksamt i drygt sex månader och erbjuder billiga VPN-planer och ett antal funktioner du kommer att älska. Hur staplar det upp mot andra, mer etablerade VPN-nätverk?

Läs vidare för att ta oss till Surfshark, det goda och det dåliga, och bestäm själv om det är värt ett försök.

Surfshark VPN-översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Mycket lätt att använda
Loggningspolicy: Strikt ingen loggning
Serverstorlek: 800 ++ servrar
Serverdistribution: 50 länder
Stöd: 24/7 Live Chat
torrenta: Tillåten
Strömning: Tillåten
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN, IPSec & IKEv2; 256-bitars AES
Huvudkontor: Brittiska Jungfruöarna
Pris: $ 1.99 / month
Officiell hemsida: https://surfshark.com

Vad gör Surfshark annorlunda?

Låt oss ta några minuter att diskutera om det här nätverket har något att erbjuda som gör att du vill lämna din nuvarande leverantör. En viktig funktion som den har som VPN är stöd för både IKEv2- och OpenVPN-protokollen. Genom att använda dessa protokoll erbjuder de de ledande krypteringsstandarderna för Windows-användare (via IKEv2) såväl som för alla andra (eftersom OpenVPN är öppen källkod).

Tänk på att några av de äldre VPN-protokollen som används av många VPN inte har den mest uppdaterade krypteringen. Detta är en viktig åtskillnad Netflix och andra företag kan upptäcka VPN och initiera block på grund av tusentals användare som kommer från samma IP-adress.

Dessutom innebär Surfsharks stöd för både IKEv2 och OpenVPN att det kan installeras på en rad routrar och enheter. Du kan också gå till inställningar på OpenVPN för att växla mellan TCP och UDP.

VPN-protokoll

Surfshark VPN-protokoll använder 256-bitars AES-kryptering av militär kvalitet. Företaget går emellertid det extra steget att integrera en 2048-bitars DHE-RSA nyckelbyte och en SHA512-autentiserings hash för ytterligare säkerhet (översättning: bästa möjliga kryptering och säkerhet). Det finns också DNS- och WebRTC-läckeskydd vävt i tekniken som driver detta nätverk.

Surfshark har den helt viktiga funktionen för killswitch som gör att du snabbt kan avbryta din session i händelse av en otydlig nätkoppling. Det är dock inte aktiverat som standard från någon annan plattform än deras iOS-app.

För att aktivera killswitch i Windows måste du klicka på kugghjulsikonen, hitta "killswitch" under säkerhetsmenyn och växla till "on" -positionen. Om du vill slå på killswitch för Android-driven enheter måste du hitta den i telefon- eller surfplattans inställningar och aktivera den manuellt.

Låt oss gå ner till de snygga och kakliga detaljerna. Vilka är de bästa och värsta skälen att välja Surfshark?

Fördelar

 • Avblockerar Netflix och andra mediastreamningstjänster
 • Fungerar bra för torrenting och P2P-fildelning
 • Strikt no-log-policy
 • Obegränsade servrar, IP-adresser, bandbredd och anslutningar
 • Beläget i ett land utan lagring av data eller rapportering
 • Överlägsen säkerhet och kryptering
 • Kill-switch ingår i alla planer
 • Finns i länder med netcensur eller block
 • Accepterar krypto-valutor
 • Gratis provperiod och 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti
 • DNS-, IPv6- och WebRTC-läckeskydd

Nackdelar

 • Mindre nätverk av servrar än andra VPN: er
 • Hastigheterna kan variera från server till server
 • Appgränssnittet saknar funktionalitet och designoptimering
 • Servrar kanske inte finns i det listade landet
 • Långsamt svar från supportteamet via e-post

Egenskaper

Förutom SurfShark-kryptering på hög nivå, integritetsskydd och läckeskydd innehåller VPN några specialfunktioner som är specialbyggda för att förbättra din upplevelse.

surfsharkfunktioner

Här är fem från listan som förtjänar särskild uppmärksamhet:

 1. Använd CleanWeb ™ funktion för extra kraft för att blockera annonser, skadlig programvara och spårningsprogramvara.
 2. Whitelister ™ låter dig skapa en split tunnel med din VPN. Syftet är att tillåta användare att kringgå eller vitlista vissa webbsidor och appar utan att lämna säkerheten i själva nätverket. Det är bra att använda på din mobiltelefon med en bankapp. Du hittar kontrollen på fliken säkerhetsinställningar.
 3. multihop ™ är en funktion som är användbar för sekretessmedvetna människor som verkligen vill täcka sina spår online. Detta ytterligare krypteringslager låter dig skapa en dubbel VPN och ger dig lite extra säkerhet i länder som förbjuder VPN-tjänster. Din nätverkstrafik är säkrad och dirigerad genom två VPN-tunnlar. Använd bara den här funktionen för att få åtkomst till din önskade server via en annan server. Varna för att detta kan minska din nätverkshastighet avsevärt.
 4. Med nätverket i NoBorders Mode ™, användare i länder där internet är blockerat kan surfa utan bekymmer. Det möjliggör samma typ av åtkomst som MultiHop-funktionen genom att dölja din trafik utan att bromsa din hastighet.
 5. Kamouflageläge är en mycket praktisk funktion som låter dig dölja VPN-användning från din internetleverantör.

Surfshark användarupplevelse

Du kan ladda ner SurfsharkVPN genom att gå till deras webbsida och ladda ner den version som stöder ditt operativsystem eller hämta versionen för din mobila enhet från app store för din modell. Detta nätverk erbjuder en klickfunktion.

Du kan ställa in den så att den öppnas vid start från din PC och enheter eller använda Quick Connect-knappen. Surfshark stöder Mac-, Windows-, Linux-, Android- och iOS-enheter. Det finns ett tillägg för användning med webbläsare Chrome och Firefox. Det kan också konfigureras med routrar eller som TOR-Over-VPN för maximal säkerhet. (Läs mer om VPN-routrar och hur du konfigurerar dem.)

Översätter funktionen till sina mobilappar?

Användargränssnittet är bedrägligt enkelt, med de flesta av de viktiga funktionerna uppradade längst ner på skärmen. Alla funktioner och funktioner fungerar bra på mobila enheter för både Android och iOS.

Om du vill dra nytta av gratis rättegång, ladda ner SurfShark-appen till din telefon. På så sätt kan du dra fördel av obegränsade anslutningar för att använda den på datorer och andra enheter.

En extra funktion - sedan VPN först lanserades - är ett alternativ för att tillåta små paket. Detta kan bidra till att förbättra prestanda och hastighet på mobila enheter och routrar.

surfshark-appgränssnitt

Surfshark Täckning

Företaget har mer än 800 servrar fördelade över 50 länder, vilket är färre än mer etablerade, större VPN-leverantörer. Det har ökat sina funktioner från de ursprungliga 100 servrarna sedan lanseringen för mindre än ett år sedan, så tiden kommer att visa hur långt deras räckvidd kan sträcka sig

Från och med nu erbjuder de ett tillräckligt stort nätverk av servrar för att ge dig flera alternativ när du loggar in. SurfShark-nätverket har servrar i Kina, Turkiet och flera andra förtryckande länder där internet censureras och / eller webbplatser är blockerade.

Surfshark kundtjänst

support för surfsharkchattEtt märke hos en bra tjänsteleverantör är hur enkla de är att kontakta om det finns problem och hur snabbt de kan lösa problem. Surfshark får höga betyg på alla utom ett av dessa kriterier.

Det första du kan leta efter hjälp är hjälpavsnittet på deras webbplats. Där hittar du ett antal tutorials, bästa metoder för att optimera din anslutning och ett omfattande FAQ-avsnitt.

Företaget erbjuder också 24/7/365 livechatsupport och ett kontaktformulär för dig som vill lämna in ett specifikt klagomål eller kommentar. Det är här deras betyg faller lite. E-postkontakten kan ta upp till 24 timmar för att få svar. Det finns inte heller något telefonnummer eller fysisk adress på deras webbplats.

Loggningspolicy

Varje gång du måste lämna personlig eller finansiell information måste du vara orolig för hur mycket av den information som företaget behåller. Du måste också undra hur mycket de håller för att antingen dela eller sälja, eller hur loggpolicyn verkligen ser ut.

surfshark sekretesspolicy

Bra att Surfshark inte lagrar eller säljer någon information angående:

 • Aktivitet
 • IP-adresser
 • namn
 • Plats
 • Webbläsarhistorik
 • Sessionstämplar
 • Bandbredd används
 • Nätverkstrafik

Det här företaget har en strikt no-log-policy, men du måste ange din betalningsinformation och e-postadress för att skapa ett konto. Surfshark behåller dock ingen av dina uppgifter; alla betalningsregister stanna kvar i det företag som ditt konto faktureras till. De stöder också anonyma betalningsalternativ som cryptocurrency.

Vad sägs om hastighet?

Hastighetstester i detta nätverk visar anständiga hastigheter när du använder servrar belägna i vissa delar av EU och i USA, särskilt de på östkusten. Hastigheterna lider lite när servrarna är belägna i avlägsna områden och städer som ligger längre från deras verksamhetsbas. Detta är typiskt för många VPNS, så det är egentligen inte ett avtal.

Hastigheter testades med strömmande video och med en 256 MB spelfil på ett system med en 60Mbps anslutning. Arbetar från en baslinje på 98,71 Mbps och klockades hastigheter som sträckte sig från ett lågt av 25,74 Mbps från servern i Hong Kong till ett högt av 71,06 från Amsterdam. Genomsnittshastigheter svävde på cirka 50 Mbps, vilket fortfarande är tillräckligt bra för att strömma medieinnehåll, spela, dela filer eller till och med som en VPN för att strömma.

Prissättning

Företaget erbjuder flera nivåer av service och prissättningsalternativ, men till och med deras grundabonnemang ger dig några av deras bästa funktioner. Deras månatlig betalningsplan är prissatt till $ 11,95 per månad.

prissättning av surfshark

Om du inte bryr dig om ett långsiktigt åtagande, är det bästa värdet alternativet deras 24-månadersplan som faktureras upp till 47,76 USD varannan år. Det kommer ut till ungefär $ 1,99 per månad. Den årliga planen sätter dig tillbaka $ 71,88, vilket uppgår till $ 2,99 per månad. Med sin tvååriga plan blev de effektivt den billigaste VPN-leverantören som medför så mycket värde i sina paket.

Alla dessa belopp presenteras i dollar, så kontrollera växelkursen för andra valutor. Du har också möjlighet att betala för tjänsterna i olika valutor som AUD, CAD och USD, Euro, GBP, även kinesiska Yuans.

För dem som föredrar en mer "digital upplevelse" erbjuder företaget ett brett utbud av betalningskanaler än många andra VPN-leverantörer.

 • Alipay
 • Alla större kreditkort
 • PayPal
 • kryptovaluta
 • Amazon Pay
 • Google Pay

Alla planer faktureras i förväg för hela prenumerationstiden, och de erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Det finns också en gratis testversion tillgänglig för Mac-användare och de med Android eller iOS-stödda mobila enheter. Nya prenumeranter kan använda kupongkoden "sharkstart”I kassan.

Så vad är domen om Surfshark?

Plattformen är utmärkt av alla anledningar till att du vill ha en VPN, till exempel tillgång till strömmat innehåll, innehåll med stora namnplattformar som NetFlix, Hulu och P2P-fildelningswebbplatser. Bäst av allt, du får obegränsade anslutningar. Det är inte en förmån som du hittar även de största konkurrenterna.

Beviset ligger i för- och nackdelarna. Om de positiva egenskaperna hos en tjänst överväger negativen har du en plattform som kommer att fungera som utlovat utan att kosta dig en förmögenhet. Sammantaget uppfyller denna VPN sitt löfte. Priset är rätt, och du får mycket funktionalitet.

Det finns mindre täckning än du skulle få med andra australiska VPN-tjänster, och det kan vara problem med hastighet och åtkomst, men det är så långt som de stora nackdelarna går. Med den hastighet som Surfshark utökar sina täckningsgeos, vem vet hur snabbt deras tjänster kan komma i framtiden. De kan till och med hamna lika snabbt som NordVPN.

Slutgiltiga tankar

Det finns inga två sätt på det. Om du vill skydda dig själv på nätet måste du hitta den bästa VPN för ditt system och din budget.

Inte bara erbjuder ett privat nätverk ett sinne och anonymitet, rätt VPN kan till och med förhindra att någon stjäl din information och säljer den på den mörka webben. Du bör närma dig att hitta ett VPN som du skulle ta itu med att köpa ett säkerhetssystem för ditt hem - dvs inte nöja dig med något mindre än fullständig och total integritet och säkerhet.

Leta efter opartiska recensioner från tekniker och ta reda på hur nätverket fungerar för riktiga kunder. Det bästa sättet att se själv är att dra nytta av gratis provperioder som gör att du får tid och funktionalitet att verkligen testa omfattningen och begränsningarna i nätverket.

När du kombinerar fast integritetsskydd med kompletterande skyddsåtgärder som lösenordshanterare och antivirusprogramvara, har du lagt till lager av säkerhet från ände till ände.

Vanliga frågor

Ingen Surfshark-granskning skulle vara fullständig utan att erbjuda dig en chans att hoppa till några vanliga frågor om nätverket och det är moderbolaget.

F: Kan jag prova Surfshark gratis?

Företaget erbjuder en kostnadsfri testversion för macOS-, Android- och iOS-enheter. De erbjuder också en 30-dagars återbetalningsgaranti på alla plan, och alla paket erbjuder samma nivå av funktionalitet som du får med en full prenumeration på månad-till-månad-planer.

F: Hur vet jag att Surfshark kan lita på?

Det är svårt att veta vad man ska göra för nya företag och tjänster. Det bästa vi kan göra är att ge vår åsikt om företaget och dess tjänster när vi upplevt dem.

Vi kan dock säga att Surfshark har fått ett utmärkt betyg från 88 procent av nuvarande eller tidigare användare på TrustPilot. Detta, i kombination med flera sätt att kontakta företaget och lyhörd kundservice borde gå långt mot att upprätta deras trovärdighet.

F: Kan jag använda Surfshark VPN på min router?

Det korta svaret är ja. För att använda Surfshark måste din router stödja OpenVPN-protokoll, och du måste kunna konfigurera Open VPN som klient, inte som server.

Du kan se att din router stöder det här protokollet genom att titta i din bruksanvisning eller kontrollera routertillverkarens webbplats. Du kan också skriva in tillverkarens namn i kunskapsdatabasen på Surfshark webbplats för att få specifika instruktioner för din modell.

F: Är Surfshark säkrare än ExpressVPN?

Den bästa delen av jämförelseshopping är att se hur Surfshark kan stapla upp mot andra plattformar som produkter från ExpressVPN eller NordVPN.

När du tittar på dem sida vid sida kan du dra slutsatsen att Surfshark inte erbjuder samma hastighet eller bredd av tjänster som större och mer etablerade leverantörer, och ExpressVPN har ett inbyggt hastighetstest för sina servrar.

Med det sagt har företaget genomgått en noggrann revision som inte har upptäckt några läckor eller andra problem. Du kan hitta information om deras säkerhetsrevision här och se deras poäng själv.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me