TunnelBear VPN Review – Seriöst brister i hastighet och säkerhet

Söt tema men, man, den här tjänsten måste ... bli ... snabbare för att springa med de stora hundarna - fel - björnar.

TunnelBear tillhandahåller grundläggande VPN-tjänster på entry level vid en överkomligt pris. Medan företagets erbjudanden kan tillfredsställa behoven hos mindre sofistikerade användare, kommer personer som förväntar sig snabbhet och avancerade funktioner troligen att bli besvikna av denna VPN-leverantör.

Läs vår fullständiga recension för fördelar och nackdelar.

TunnelBear-översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt
Loggningspolicy: Ingen loggning
Serverstorlek: 1000 ++ servrar
Serverdistribution: 20 länder
Stöd: Biljettsystem
torrenta: Inte tillåtet
Strömning: Begränsad
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN och IPSec / IKEv2; 256-bitars AES-kryptering
Huvudkontor: kanada
Pris: $ 4.99 / month
Officiell hemsida: https://www.tunnelbear.com/

Mer om TunnelBear

TunnelBear grundades 2011 av tekniska entreprenörer Ryan Dochuk och Daniel Kaldor. På deras CV är företag som Microsoft och Goldman Sachs samt en startup som hanterade mobilsäkerhet. Huvudkontor i Toronto, företaget köptes nyligen av den amerikanska cybersäkerhetsgiganten McAfee.


fem ögon intelligensalliansFör tillfället verkar det som om TunnelBear kommer att fortsätta arbeta från Kanada, vilket inte nödvändigtvis är de bästa nyheterna för människor som vill garantera anonymitet från sin VPN-leverantör. Som USA., Kanada tillhör övervakningsalliansen som kallas Five Eyes.

För dem som inte är kända är Five Eyes en samarbetsinsats mellan regeringarna i USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Storbritannien. Forskning visar att varje land avsiktligt spionerar mot medborgarna i de andra medlemmarna, vilket kan göra det möjligt för dem att kringgå alla inhemska begränsningar som vanligtvis kan förhindra sådan aktivitet. Att spåra internetanvändningen för dessa medborgare kan vara ett primärt mål för alliansen.

En "Ingen loggning" -policy - Sortera på

Liksom många andra VPN-leverantörer annonserar TunnelBear en strikt "ingen loggning" -policy. Användare som bryr sig om att fördjupa djupare i sekretesspolicyn kommer dock snabbt att upptäcka att "ingen loggning" -policy endast gäller vissa data.

tunnelbear ingen loggin policy

Integritetspolicyn anger att företaget inte har register över vilka IP-adresser som besöker deras webbplats, IP-adresserna som nås via företagets servrar och eventuella DNS-frågor som utförs medan användare är anslutna. Dessutom lagras inte data om appar, webbplatser eller onlinetjänster som användare får åtkomst när de är anslutna via TunnelBear.

Hittills så bra, men integritetspolicyn säger också att företaget behåller data om användarnamn, e-postadresser och operativsystem. De håller också de fyra sista siffrorna på kreditkortet som används för betalning och håller en förteckning över hur mycket data som används.

Tänk på att TunnelBear har sitt huvudkontor i Kanada, en medlem av Five Eyes-nätverket. Som sådan är detta inte nödvändigtvis det bästa stället att etablera ett VPN-företag, särskilt om dina kunder kräver fullständig anonymitet. Om regeringen eller en övervakningsallians kommer att slå, måste TunnelBear lämna över all information som begärs.

Är TunnelBear Secure?

Den goda nyheten om TunnelBear är att den använder vissa ganska rejäl säkerhets- och krypteringsåtgärder. OpenVPN, som är industristandardskryptering, är tillgängligt på de flesta enheter som kör Windows, Mac eller Android. Användare som har en ny version av iOS får IPSec / IKEv2-kryptering.

tunnelbear-krypteringstabell

Båda dessa krypteringsprotokoll är för närvarande de senaste och bästa tillgängliga. 256-bitars AES-skyddet är detsamma som du skulle få med andra, mer sofistikerade VPN-tjänster.

Funktionen Fail-Safe

Dessutom är TunnelBear utrustad med VigilantBear, ett alternativ som ger läckeskydd. Detta är huvudsakligen en kill switch som aktiveras när ingen VPN-anslutning är tillgänglig. Det är viktigt att veta att detta alternativ inte är en del av standardinställningarna. Om du har den här tjänsten och vill dra nytta av kill-omkopplaren måste du ändra dina inställningar. TunnelBears användarvänliga gränssnitt gör detta till en ganska enkel process.

Funktionen för dämpning

GhostBear är företagets förmörkningsfunktion. Detta element i tjänsten är utformad för att kringgå alla VPN-begränsningar och att erbjuda skydd mot djup paketinspektion. Det blir allt vanligare att VPN-tjänster blockeras i totalitära länder som Nordkorea, Kina och Saudiarabien. Nätverk som tillhandahålls av akademiska institutioner eller arbetsplatser kan också skapas för att blockera VPN: er.

censurerade länder

Tunnelbear vigilantbear-funktionI dessa fall an nedsmutsningsfunktion kan vara ovärderlig. TunnelBears version av den här tjänsten är tillgänglig för användare av Android, Mac OS och Windows. Återigen är detta inte en del av standardinställningarna, men det kan aktiveras under säkerhetsinställningarna.

Människor som inte bor i länder med restriktiva internetlagar och inte försöker kringgå ett arbets- eller skolnätverk kanske inte behöver den extra dämpande funktionen, som kanske bara bromsar surfhastigheten, något som TunnelBear redan kämpar med.

Otrolig hastighet med TunnelBear

Det är sant att användarinställningar kan påverka hastigheten med vilken användaren kan bläddra. EN mer kraftfull CPU och nätverksinställningar är två av de faktorer som kan ha en positiv eller negativ inverkan på din upplevelse.

Men om din VPN inte erbjuder tillräcklig bandbredd och servrar av hög kvalitet, kommer uppladdning och nedladdning alltid att ske i snigelhastighet.

TunnelBear testat med otroligt antal. En server i Schweiz gav 54 Mbps på nedladdningar medan en server i Frankrike tillhandahöll en dyster 34 Mbps. En amerikansk server presterade ännu sämre på 13,87 Mbps för nedladdningar.

tunnelbärningshastighetstest

Överföringstiderna var inte bättre. En New York-server laddas upp på bara 15,04 Mbps medan en Amsterdam-server förbättrades något på det numret med en 27,20. I London levererade en server en uppladdningshastighet på 48,36 Mbps, men en annan i Hong Kong utförde på ett nytt läge för uppladdningar på 2,63 Mbps.

Ingen förväntar sig nödvändigtvis att deras surfning blir blixtnedslag när man använder ett VPN. Dessa tider var dock betydligt långsammare än gånger med andra VPN-tjänster.

Förvänta dig inte Netflix

Användare älskar Netflix, och för att kunna få tillgång till tjänsten i olika jurisdiktioner är ett VPN en viktig nödvändighet. Men Netflix blir bättre på att blockera människor från att använda VPN för att komma åt deras tjänst.

netflix vpn-blockering

Detta beror på att Netflix är bundet av kontrakt, varav vissa hindrar dem från att tillhandahålla innehåll utanför föreskrivna regioner. Till exempel, personer i USA kan behöva betala extra avgifter för att få tillgång till premiuminnehåll som kan finnas tillgängligt med grundläggande Netflix-tjänster någon annanstans. Följaktligen kan amerikanska användare dra nytta av att få tillgång till en annan regions version av Netflix.

Det är i Netflix bästa intresse och deras partners att hindra människor från att komma åt innehåll som är avsett för en annan region. Att slå ner VPN: er som har åtkomst till Netflix har blivit en högsta prioritet för företaget. Låt möta det. Netflix har djupa fickor, så de kommer alltid att komma framför mindre, mindre välmående företag.

Några av de större, kraftfullare VPN: erna kan komma runt Netflix protokoll. TunnelBear är helt enkelt inte en av de större och kraftfullare VPN-leverantörerna. De har servrar i bara 20 länder, vilket inte är särskilt imponerande, och deras mångfald av serverplatser är inte den som erbjuds av andra VPN-leverantörer.

Om du vill ha några bättre alternativ, kolla in våra Netflix-vänliga VPN: er.

Torrenting är en no-go

Om du letar efter ett VPN som kommer att stödja P2P eller torrents, skulle du vara bra att du letar någon annanstans. TunnelBear brukade inte tillåta någon form av torrenter eller P2P på VPN. Detta är inte längre fallet.

Servicevillkoren förbjuder emellertid specifika olagliga åtgärder vid användning av TunnelBear. Om du planerar att ladda ner lite gratis musik eller filmer skulle detta vara ett brott mot upphovsrätten och ett åsidosättande av TunnelBears användarvillkor.

Användare för vilka BitTorrent är ett primärt mål kan göra bra att leta någon annanstans. TorGuard erbjuder teknologi som är specialbyggd för personer som använder webbplatser som BitTorrent, och den kan användas tillsammans med andra VPN-tjänster.

Antal servrar och platser

TunnelBear har ungefär 1 000 servrar i mer än 20 länder över hela världen. Det är inte för illa, men är inte särskilt konkurrenskraftigt med några av de bästa VPN-leverantörerna.

Tunnelbear VPN-servrar

Antalet och platsen för servrar är avgörande för hur användbart ett VPN är. Med fler serverplatser finns det en bättre chans att framgångsrikt förfalska din faktiska plats. Dessutom innebär geografisk mångfald att det är mer troligt att du hittar en server nära dig oavsett om du är hemma eller på väg. Ju närmare en server är din faktiska plats, desto snabbare kommer VPN-tjänsten sannolikt att utföra.

TunnelBear har inga servrar i Mellanöstern, Afrika eller stora delar av Sydamerika. Det finns servrar i USA och Kanada samt i Europa, Hong Kong, Japan, Mexiko, Brasilien och Australien. Detta är inte fruktansvärt, men med konkurrenter som erbjuder servrar i mer än 100, och ibland nära 200, nationer, är TunnelBear helt enkelt inte utrustad att tävla på den globala marknaden.

Vissa VPN-användare vill också överväga vilka länder deras data reser igenom. När ett VPN-företag endast använder fysiska servrar är det enkelt att göra. Om företaget säger att en server finns i Schweiz, är det där användarens data dirigeras.

Men många VPN-leverantörer använder nu virtuella servrar för att leda trafik. Detta innebär att en server verkar vara i Schweiz när den verkligen är i Kina. För vissa användare är detta en anledning till oro.

Den goda nyheten för TunnelBear-användare är att företaget säger att de bara använder fysiska servrar. Följaktligen kan människor vara säkra på att deras data dirigeras exakt där de förväntar sig att de ska vara.

TunnelBear noterar att de kan använda virtuella servrar om efterfrågan är tillräckligt hög, så det är något annat för potentiella kunder att vara medvetna om.

TunnelBear kundsupport

Tyvärr får TunnelBear inga höga poäng för kundsupport. Deras gränssnitt är ganska enkelt och lätt att använda. Personer med mindre sofistikerade användare kan fortfarande stöta på svårigheter och om saker och ting går fel för avancerade användare förväntar de sig snabb och grundlig hjälp.

dålig kundserviceKundtjänst är endast tillgängligt via ett biljetterat e-postsystem. Inget live support erbjuds och förvänta dig inte att hitta ett telefonnummer att ringa. Detta betyder att det tar ofta timmar att få svar. Om svaret inte helt svarar på kundens fråga eller löser problemet, står kunden inför en annan väntan på flera timmar.

Detta kan vara oerhört frustrerande, särskilt när användaren arbetar med en tidsfrist. Vissa användare har till och med nått TunnelBear på företagets Twitter-profil för att få hjälp, men utan tur. TunnelBear tweetar helt enkelt ett förslag om att skicka ett e-postmeddelande till supportcentret istället.

När du väl har fått hjälp verkar det vara ganska tillförlitligt. Förvänta dig bara inte att det ska hända med någon form av hastighet eller effektivitet.

Hur mycket kostar TunnelBear?

TunnelBear erbjuder tre prisplaner. Den "lilla" planen är gratis, vilket låter som en hel del. Men användare är det begränsat till 500 MB data varje månad. Det är bara en liten mängd data. De flesta kommer att gå igenom så mycket data på bara några dagar. Den här gratis planen kan vara ett bra sätt att testa tjänsten, men det är ungefär det enda skälet att använda den.

prissättning för tunnelbear

"Giant" -paketen kostar bara $ 9,99 per månad, och det ger obegränsad data. Denna pay-as-you go-plan kan vara mycket meningsfull för vissa kunder, särskilt de som vill ha friheten att avbryta tjänsten när de vill.

TunnelBear säger att deras "Grizzly" -plan är deras mest populära. Kunder som väljer denna plan betalar bara en gång om året, och priset är ungefär fem dollar per månad. Detta motsvarar ungefär 50 procent besparingar jämfört med månadsplanen.

Betalningsalternativ inkluderar betalkort, kreditkort och bitcoin för dem som vill ha större anonymitet.

Rekommenderas TunnelBear VPN? Definitivt inte

TunnelBear har några anständiga funktioner. Men det finns mycket bättre VPN-leverantörer som erbjuder mer robusta funktioner till bättre priser (Tänk NordVPN). TunnelBear också kämpar när det gäller dess beklagliga uppladdnings- och nedladdningstider. Om hastighet är en prioritering för dig, skulle det vara klokt att söka en annan VPN-leverantör.

Medan TunnelBear har ett sött gränssnitt med dess björntema och är lätt att använda även för nybörjare, är det bara faller under användarens förväntningar.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me