WindScribe VPN Review (2020) – Överraskande resultat i integritet och hastighet

Windscribe är en solid VPN för dig som vill säkerställa höga hastigheter och ändå bibehålla säkerheten. Sammantaget tycker vi att Windscribe är ett bra val för dig som vill börja använda ett VPN eller migrera från en befintlig tjänst. 

Medan Windscribe är ganska bra slår det inte andra konkurrenter som Nord VPN som erbjuder förbättrad dubbelkryptering, fler servrar, billig prissättning och levande stöd. 

I den här recensionen kommer vi att ta ett djupt dyk in i Windscribe VPN-tjänster för att bättre förstå deras teknik, nedladdningshastigheter, loggningspolicyer och prissättning.

Förutom att ha ett coolt namn, är Windscribe en VPN-tjänst som packar lite allvarligt stans samtidigt som det verkar vara 100% öppet för sin verksamhet.

Transparens- och VPN-tjänster har inte alltid gått hand i hand. Vi tycker att Windscribe är uppfriskande.

Vanligtvis här på Privacy Australia avskräcker vi oss från gratis VPN. Windscribe är annorlunda eftersom de också har ett premiumalternativ och ett snyggt sätt att hålla dina kostnader låga om du är så benägen.

På gratisversionen av Windscribe erbjuder VPN genomsnittliga men användbara hastigheter med en månadsbidrag på 10 GB. Deras premiumalternativ kommer med en mängd verktyg och snabbare hastigheter.

sidonotis: Jag måste nämna hur cool hemsidan på deras webbplats är. Dessa konstiga geometriska form saker följer din markör runt och det har på allvar distraherat mig från att testa själva tjänsten. ����

Översikt

WindScribe är ett kanadensiskt företag som erbjuder ett bra alternativ för kunder i USA. Det erbjuder en gratis VPN-plan med 10 GB bandbredd per månad tillsammans med sina premiumplaner. De erbjuder 256 bitars AES-kryptering och standard OpenVPN-tunnelprotokollet. Premium-alternativet är snabbt och har en mängd tillgängliga verktyg.

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt att använda
Loggningspolicy: Inga identifierande loggar
Serverstorlek: 480 ++ servrar
Serverdistribution: 66 länder
Stöd: Automatiskt chattstöd
torrenta: Tillåten
Strömning: Tillåten
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN-protokoll; 256 bitars AES-kryptering
Huvudkontor: kanada
Pris: $ 4.08 / month
Officiell hemsida: https://windscribe.com
Fördelar med WindScribe:
 • Inga läckor / säkert att använda
 • Möjlighet att kringgå Netflix-begränsningar
 • Torrenter är tillåtna
 • Fungerar på flera enheter och plattformar
 • Användarvänlig app
 • Bra integritets- och krypteringsfunktioner
WindScribe Nackdelar:
 • Stödets första försvarslinje är en chatbot
 • Ingen livechatt dygnet runt
 • Kanadensisk VPN-tjänst
Funktioner:
 • Servrar i 60 länder och 110 städer
 • Obegränsade samtidiga anslutningar
 • Obegränsad bandbredd
 • DNS-läckskydd
 • Dödsbrytaren
 • Smygläge
 • Annonsblockerare
 • Många alternativ för port vidarebefordran
 • Peer to peer support
 • Tillägg för Chrome och Firefox
 • Förlängningsprotokoll inklusive IKEv2 för Mac och Windows

Om du litar på WindScribe VPN med dina data?

Vi lovar WindScribe VPN för att ha skrivit sin integritetspolicy på ett enkelt språk som alla kan förstå. De gör ett bra jobb med att skingra alla problem som en potentiell kund kan ha.

Som vi nämnde från början verkar WindScribe utanför Kanada. Som ett resultat är de underkastade Five Eyes onlineövervakningsprogram. Ett antal rapporter har tydligt visat att CSIS (Canadian Security Intelligence Service) i hemlighet har samlat in onlineinformation från sina medborgare.

ISP: er (inte VPN: er) i Kanada har dock liten eller ingen makt att hålla loggarna för sina användare hemliga. De måste följa lagstiftningen mot piratkopiering som härrör från Bill C - 11.

Nu är ett VPN inte en ISP. Om regeringen ville ha information från ett VPN-företag kunde de för närvarande inte få den om de inte antog en ny lag.

WindScribe VPN Review (2020) - Överraskande resultat i integritet och hastighetOm en kanadensisk-baserad VPN håller loggar på sina klienter, kan de kanadensiska myndigheterna tänkbart försöka få den informationen från tjänsten.

För att vara rättvis ingår inte länder som Kina och Ryssland i Five Eyes Alliance och skulle utgöra ett mycket större hot när det gäller att stjäla din information.

Det är bara bra att ha alla fakta. Du bör också veta att Windscribe förnekar kraftigt att detta är någon form av problem för deras användare. De bryr sig inte om hur många ögon du har!

Glöm inte, Kanada har också några strikta upphovsrättslagar. Detta är något du bör tänka på om du använder ett VPN för torrent.

Det är här du måste lita på företaget som du får en tjänst från. Om ett företag inte har några loggade data från sina kunder kan regeringen inte ta bort den informationen från dem.

Andra företag som PureVPN och IPVanish har båda påstått vara VPN-tjänster som inte loggar. De har båda gett kundinformation till sina regeringar. Du kan inte bara se orden "nej" och "logga" och lita direkt på företaget du har att göra med.

Windscribe har en djup förklaring till hur loggning fungerar och vad de gör bakom kulisserna. Vi applåderar dem för att de alltid är övertygade om vad de gör.

En av de positiva aspekterna av WindScribe är det faktum att de tillåter användare att använda sin tjänst på ett obegränsat antal enheter.

De förbehåller sig dock rätten att titta på varje VPN-prenumeration för att se till att det inte finns flera personer som använder ett VPN-prenumerationspaket. Det enda sättet som WindScribe kan åstadkomma detta är genom att analysera antalet enheter du har anslutit.

Så här har Windscribe att säga:

”Ett enda Windscribe-konto är tänkt att användas av en enda person, och jag menar inte heller din äktenskapliga status. Det är ganska ovanligt att individer är anslutna till 50+ datorer och 100+ telefoner på exakt samma tid. Bandbreddanvändningen tillsammans med anslutningsräkningar används av vårt övervakningssystem i realtid som ser på de "värsta brottslingarna" och fattar ett beslut om den här användaren är potentiellt missbrukande eller inte. Sedan fattar en människa ett beslut att förbjuda kontot eller vitlista "missbruk" i fall av falskt positivt.

Om du delar kontot med din fru eller bror är det troligt bra, men det kan sätta igång en "delningskedjereaktion" där de delar det med någon, som i sin tur gör detsamma. Detta är ett säkert sätt att bli förbjuden. ”

En rättvis politik.

Vi har funnit att WindScribe inte är intresserad av att hålla data som brottsbekämpning kan använda vid ett senare tillfälle.

Du kan lita på Windscribe lika mycket som du kan lita på någon annan ledande VPN-leverantör på marknaden. Det enda som borde ge dig paus är om du verkligen inte litar på det kanadensiska rättssystemet.

Priser och vad som täcks

prissätta vind

Prissättningen börjar på $ 9 per månad. Detta kan göra att WindScribe verkar dyra. Men om du får den årliga planen, som är $ 49 per år, kommer du att betala 4,08 $ per månad. Det är en ganska bra affär och Windscribe föredrar klart att du registrerar dig på lång sikt.

Detta sätter priset i nivå med vad du skulle betala för jämförbara VPN-tjänster. Det finns ett fantastiskt alternativ för att få rabatter på WindScribe.

Windscribe har alternativet Build A Plan där du kan lägga till en plats för en dollar per månad. Om du vet vart du behöver ansluta kan det vara en trevlig kostnadsbesparing.

Det finns fyra saker som skiljer den gratis VPN som erbjuds av WindScribe från den betalda tjänsten:

 • checklista vektorBandbredd - När du använder gratistjänsten är du begränsad till 10 GB bandbredd. Med den betalda tjänsten har du obegränsad bandbredd.
 • Serverplatser -Med gratistjänsten har du tillgång till 11 platser. Den betalda tjänsten ger dig tillgång till 110 platser.
 • Hastighet - Vi märkte att de betalda VPN-servrarna var snabbare än de gratis.
 • USA-baserade strömningstjänster - Du kommer inte att kunna ansluta till Netflix med gratistjänsten. Det fungerar bara med den betalade.

Utanför dessa skillnader är programvaran identisk. När du har uppgraderat ser du att det finns vissa servrar som är tillgängliga för användning och bandbreddgränsen som visas i applikationsfönstret försvinner.

Du kan registrera dig på WindScribe på ett helt anonymt sätt. Du behöver inte ange ditt namn eller ens en e-postadress. En nackdel med att göra detta är att om du tappar lösenordet har du inget sätt att återställa det. Betalningsalternativ inkluderar kreditkort, PayPal, Paymentwall och Bitcoin.

anmälan

Du har möjlighet att skapa ett gratis konto. Det gratis kontot ger åtkomst till ett begränsat antal servrar. De gratis konto är begränsad till 10 GB per månad för användning. En irriterande sak är att när du registrerar dig för det gratis kontot blir du ständigt pressad att registrera dig för Pro-kontot.

Det är ganska normalt för alla tjänster som erbjuder en gratisversion. Sluta klaga när någon ger dig gratis saker!

Windscribe VPN har en återbetalningspolicy som du måste läsa noggrant. Det finns ett par punkter du bör tänka på innan du köper ett prenumeration:

 • Först, du har bara tre dagar för att få en återbetalning.
 • Återbetalningspolicyn gäller endast om du köper direkt från WindScribe. Om du köper från en tredje part, webbplats som SocialStack, finns det inget återbetalningsalternativ.
 • Slutligen, om du använder mer än 10 GB data inom dessa tre dagar, är din återbetalning ogiltig.

återbetalningsregler

Till en del förstår vi det korta återbetalningsfönstret. De uppmuntrar människor att testa sin produkt gratis innan de får ett betalt prenumeration.

Ansluta flera enheter med ett konto

flera enheterOavsett om du använder gratistjänsten eller en betaltjänst har du möjlighet att anslut ett obegränsat antal enheter samtidigt till ditt VPN med ett enda konto. Detta är en fantastisk funktion som är unik för WindScribe. De flesta VPN-tjänster tillåter bara fem eller färre samtidiga anslutningar.

WindScribe är ett bra alternativ om du har en stor familj eller om du har ett litet företag. Med bara ett konto kan flera personer dra nytta av tjänsten.

Varning: Windscribe vill inte att du ska dela dina VPN-referenser med andra människor. De undersöker konton som är kopplade till en löjlig mängd enheter på en gång. Om du försöker bedra systemet (det föreslår vi inte) letar du någon annanstans.

Det verkar inte som om Windscribe bryr sig om du håller det inom din familj. Vi får en känsla av att de bara inte vill se 100 enheter på ett konto.

WindScribe Pro låter dig ställa in ett VPN på din router. Detta skyddar alla enheter i ditt nätverk med en extern anslutning.

WindScribe Pro har en VPN-infrastruktur i 60 länder och cirka 110 städer. Du kan kolla in statusen för deras servrar på deras statussida.

Installera WindScribe

WindScribe är enkelt att ladda ner och installera.

windscribe app installation

Följ de enkla anvisningarna för att installera programmet på din maskin. När programmet har installerats blir du ombedd att mata in din kontoinformation eller skapa ett nytt konto.

När ditt användarnamn och lösenord har accepterats kommer du att se WindScribe heads up-displayen. WindScribe ansluter dig automatiskt till den bästa servern baserat på din nuvarande plats.

Du kan ändra den servern om du vill när som helst.

Kundsupport

WindScribe har sex alternativ för kundsupport på deras webbplats.

kortservice kundsupport

Dessa inkluderar:

 • Installationsguider
 • Vanliga frågor
 • Kunskapsbaser
 • Subreddit
 • Prata med Gary
 • Skicka in en biljett

När vi såg alternativet Talk to Garry, var vi glada. Vi trodde att WindScribe hade en livechatt med en man vid namn Gary som bara kände att lägga till en extra "r".

Efter att ha ställt en fråga eller två, det var tydligt att vi pratade med ett program som utformats för att ge automatiserade svar. När vi skrev till den obligatoriska frågan: Är du en riktig person? Vi fick det sarkastiska svaret - ”Du hittade mig, du borde vara en detektiv. Fortsätt, vad är din fråga? ”Det var frustrerande och irriterande på samma gång.

Garry kan svara på enkla frågor för dig. Mycket av tiden räcker det. När du behöver komma till en riktig person har de livechatt och ett biljettsystem tillgängligt. Livechatten är inte dygnet runt som vissa andra VPN-företag.

Garry har sina användningsområden, han gav oss lite bra information om vilka servrar du kan komma åt Netflix från.

Fungerar WindScribe med Netflix? (Du behöver Pro-version)

När en person frågar om tjänsten fungerar med Netflix, vad de vill veta är om WindScribe kan kringgå Netflix Geo-begränsning av innehåll som strömmas i USA. Netflix och andra streamingtjänster har blivit mycket bra på att identifiera VPN och blockera VPN-användare.

När du besöker WindScribe-hemsidan säger det inget om Netflix. Detta är överraskande eftersom de flesta VPN-skivor som kan kringgå Netflix eller andra strömningstjänster Geo-begränsning av innehållsgips över hela deras hemsida.

Var inte rädd, det finns mer till historien.

WindScribe VPN Review (2020) - Överraskande resultat i integritet och hastighetVi försökte ansluta till Netflix med WindScribes gratistjänst.

Och vi blev hälsade med det frustrerande streamingfelmeddelandet du får med många VPN på marknaden idag.

Det är emellertid en annan historia när du använder Pro-versionen av den här tjänsten. WindScribe har ett "WindFlix Location" -alternativ som ger dig tillgång till Netflix USA-innehåll utan problem.

Det bör nämnas att WindScribe kan låsa upp ditt begränsade innehåll från USA, Storbritannien, Japan och Kanada.

Integritets- och krypteringsfunktioner

Windscribe sekretessalternativWindScribe har fantastiska VPN-protokoll. De inkluderar openVPN, SOCKS 5-protokollet och IKEv2. IKEv2-protokollet är standardprotokollet. OpenVPN är dock standarden i branschen. Vi nämner detta eftersom du kanske vill byta till öppet VPN när du börjar använda produkten.

Med WindScribe VPN har du tillgång till AES - 256 chiffer med SHA512 Author och a 4096-bitars RSA-nyckelskryptering på stationära datorer och AES 128 GCMciffer kryptering med P-256 nyckelbyte och TLS 1.2, ECDHE_RSA för deras surfningstillägg. Det här är några mycket imponerande tekniska detaljer. Det har aldrig funnits hacks i någon ände av detta krypteringsspektrum.

Torring är tillåtet

Många VPN förbjuder torrenting. De är oroliga för att de kommer att ha problem med DMCA-klagomål. Andra som tillåter strömning kommer bara att erbjuda det på en handfull servrar. WindScribe tillåter strömmande, tekniskt.

De ger också handledning som visar hur du konfigurerar olika torrentklienter. De stöder dock inte torrenter på alla sina servrar. Anledningen till detta är att i några av de länder där de har servrar finns det mycket starka lagar om digital upphovsrätt.

Så om du funderar på att använda WindScribe för torrent-sessioner bör du först kontrollera deras servrar och se till att du kan hitta en som är vänlig med P2P och som är relativt nära dig.

Serverhastighet

genomsnittlig nedladdningshastighet för VPNMålet med vårt hastighetstest är att vara så empirisk som vi kan. För att utföra denna uppgift testade vi en server i Kanada och anslutna till servrar i USA, Storbritannien, Tyskland, Australien och Hong Kong.

Med varje plats använde vi en testfil på 50 MB och laddade ner den från servern i USA. Detta gjordes flera gånger om dagen med sex timmars intervall. Vi tog den genomsnittliga nedladdningshastigheten för varje test och samlade sedan sammanlagda data.

Diagrammet ovan ger en uppfattning om hur WindScribe presterade jämfört med andra populära VPN: er. Som ni kan se var WindScribe inte det snabbaste, men det var fortfarande snabbt.

Slutsats

WindScribe är en VPN som erbjuder mycket. Vem vill inte ha en VPN-tjänst som gör att de kan ansluta ett obegränsat antal enheter? Och en VPN som har en speciell server avsatt för att ansluta till US Netflix? För de som bor utomlands verkar detta vara en gudsändelse.

WindScribe VPN är en solid VPN.

Vi föreslår dem till alla som vill komma åt Netflix med snabba hastigheter.

Stödssidan ser bra ut. Att ha sex alternativ för att lösa problem verkar idealiskt. Att inte ha livechatt dygnet runt ger dock en liten ding till deras supportsystem. Att tänka på att du ska chatta med någon och sedan få automatiserade svar är inte en bra känsla. Att skicka ett supportteam kan känna frustrerande när allt du vill göra är att prata med en människa över chatten.

WindScribe är en användarvänlig VPN-tjänst som verkar fortsätta att förbättras. Vi har gjort vårt jobb med att informera dig om det fördelar och nackdelar. Det är helt upp till dig nu. 

Om du fortfarande vill lära dig mer, läs vår guide till de bästa VPN: erna för australierna.

Lycka till!

FAQ

Hur bra är Windscribe?

Windscribe är ett solid VPN-val som erbjuder snabba hastigheter och en mängd olika verktyg. Det bästa med Windscribe är deras dedikerade Netflix-servrar som låter dig titta på USA och brittiskt Netflix-innehåll.

Är gratisversionen av Windscribe bra?

När det gäller gratisversioner av Windscribe är det ganska bra. Så långt som VPN: er är det bara för att testa tjänsten innan du betalar för premiumversionen. Med begränsad data, begränsade hastigheter och begränsade servrar fungerar det som en bra testplats.

Är Windscribe krypterat?

Ja det är det. Som en VPN-tjänst är det huvudsyftet med deras erbjudanden.

Är Windscribe en säker VPN?

Ja, med sina krypteringsalternativ är de en säker VPN. Den enda ansvarsfriskrivningen är att företaget är bosatt i Kanada som har varit känt för att snubbla på medborgarna. Windscribe håller inte loggar så att den kanadensiska regeringen inte kunde stjäla Windscribes klientinformation om de inte tar bort några skuggiga saker.

Har Windscribe en kill switch?

Ja. Appen kommer att koppla bort dig från internet om din VPN-anslutning tappar. Detta fungerar som ett verktyg för att skydda din anslutning oavsett vad, även om en server går ner slumpmässigt.

Stöder Windscribe P2P?

Ja, för det mesta. Torrenter är tillåtna på de flesta men inte alla servrar. Tjänsten blockerar inte, övervakar eller sparar nedladdningar av torrent.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me