12 tapaa, jolla kuka tahansa voi tietää tietokoneensa, on hakkeroitu

Viimeksi päivitetty 19. heinäkuuta 2019


Jotkut hakkerit tekevät uutisia. Näin oli tilanteessa, jossa Target-hakkeri vaaransi 70 miljoonaa ihmistä ja kun JP Morgan Chasen hakkerointi koski seitsemää miljoonaa yritystä ja 76 miljoonaa kuluttajaa. Kaikki hakkerit eivät kuitenkaan tee otsikoita. Suurin osa hakkeroista tapahtuu kokonaan tutkan alla ja vaikuttaa tavallisiin ihmisiin jotka eivät ehkä edes tiedä, että heidän tietokoneensa on vaarannettu.

kuinka tietää, onko minua hakkeroitu

Tämä johtuu siitä, että hakkerit ovat hienostuneita. He voivat päästä tietokonejärjestelmään kallistamatta kättään omistajalle.

Haittaohjelmia käytetään tietokoneen tartuttamiseen, ja hakkeri voi aina tarkistaa myöhemmin uudelleen, kuinka pitkälle järjestelmä on vaarannettu. Tämä antaa hänelle joitain vihjeitä muista asioista, jotka hän voi mahdollisesti tehdä uhrille. Usein hakkerit myyvät tietosi pimeässä verkossa useisiin haitallisiin tarkoituksiin.

Vaikka monet ihmiset eivät tunnista niitä, on olemassa useita ilmaisimerkkejä, jotka voivat varoittaa sinua hakkeroimisesta.

Opi tunnistamaan nämä 12 merkkiä, ja olet matkalla suojaamaan itseäsi. Sitten tilaa paras käytettävissä oleva VPN (Suositus: kokeile tarkistaa arvostelu NordVPN tai Surfshark) lisäsuojausta varten.

1. Selaimesi jatkuvat ponnahdusikkunat

Joillakin täysin laillisilla verkkosivustoilla on ponnahdusikkunoita. Nämä yleensä liittyvät verkkosivustoon, tarjoamalla sinulle eräänlaisen alennuksen tai kaupan. Tämä on lievästi ärsyttävää, mutta se ei välttämättä ole huolestuttavaa.

Tarina on erilainen, kun alat saada ponnahdusikkunoita kaikkialle. Tämä on jatkuva ongelma, jonka alat huomata tapahtuvan jopa verkkosivustoilla, joilla ei aiemmin ollut ponnahdusikkunoita.

Lisäksi, nämä ovat täysin satunnaisia ​​ponnahdusikkunoita, joilla ei ole mitään tekemistä selaamasi verkkosivuston kanssa. Monet heistä kertovat, että olet voitti jonkinlaisen kilpailun. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on napsauttaa linkkiä ja kirjoittaa ehkä tietoja itsestäsi.

haittaohjelmien ponnahdusikkunat

Varo näitä ponnahdusikkunoita. Älä napsauta mitään linkkejä äläkä anna heille mitään henkilökohtaisia ​​tietojasi.

2. Selaimeesi asennetut uudet työkalurivit

työkalurivin yksityisyysKaikki selaimet tarvitsevat satunnaisesti päivityksen, jotta käyttäjät voivat käyttää kaikkia uusimpia ominaisuuksia ja toimintoja, mukaan lukien parannettu suojaus. Kun nämä päivitykset tapahtuvat, selaimesi yleensä kertoo sinulle niistä ja voi jopa opastaa sinua erilaisissa muutoksissa ymmärtääksesi niitä.

Entä se päivä, kun salaperäinen selaimen työkalurivi ilmestyy yhtäkkiä näytön yläosaan? Et ole muuttanut mitään asetuksistasi, eikä selaimesi ole kertonut sinulle päivityksistä.

Tämä työkalurivi voi olla uskomattoman ärsyttävä. Se ei ole sinulle tuttua. Et ole pyytänyt sitä. Lisäksi selaimesi asetukset näyttävät muuttuvan. Mikään ei toimi aivan kuten yleensä. On mahdollista, että sinulle on annettu jopa uusi aloitusnäyttö, joka on täynnä roskapostia.

Nämä työkalurivit saattavat pystyä tuhoamaan järjestelmää avaamalla mainosikkunat. Jos napsautat jotakin työkalua, voit ladata haitallisen tiedoston tietokoneellesi.

Jos löydät salaperäisen työkalurivin tietokoneeltasi, on elintärkeää toimia nopeasti sen poistamiseksi. Mitä kauemmin se pysyy tietokoneellasi, sitä enemmän vaurioita se voi tehdä. (Lue lisää parhaista turvallisista selaimista täältä)

3. Uusi ohjelmisto ilmestyy yhtäkkiä tietokoneellesi

Oletko koskaan kirjautunut tietokoneellesi havaitaksesi, että uusi ohjelmisto on asennettu? Tämä ei ole vain jonkinlainen automaattinen Windows-päivitys tai jokin muu parannus, joka tekee nykyisestä ohjelmistostasi nopeamman tai turvallisemman.

Tämä on täysin uusi ohjelmisto, josta et ole koskaan kuullut ja jonka tiedät, ettet ole asentanut.

On vaikea sanoa, mitä tämä uusi ja salaperäinen ohjelmisto voi tehdä tietokoneellesi. Jotkut ohjelmistot saattavat pystyä ottamaan haltuun tietokoneesi olemassa olevan ohjelmiston tekemällä sen tekemään kaiken vahingollisen koodin käskyn mukaan. Ohjelmisto, joka lisää salaperäisesti itsensä tietokoneellesi voi poistaa käytöstä kaikki virustorjuntasuojaukset, jotta järjestelmäsi on alttiina muille hyökkäyksille, ja tekemällä tietokoneestasi lapsille vähemmän turvallisen käytön.

haittaohjelmien tyypit

Toisinaan ihmiset avaavat itsensä tällaiselle asennukselle lataamalla ohjelmistoja Internetistä. Suuri osa tästä on laillista ja ei-haitallista. Toiset ovat saalistavia. Tämä pätee erityisesti ilmaisiin ohjelmistoihin, jotka usein lataavat kolmansien osapuolien ohjelmistoja, kun hyväksyt alkuperäisen paketin lataamisen. Tämä kolmannen osapuolen ohjelmisto saattaa vaarantaa koko järjestelmän.

Jos sinun on ladattava ohjelmisto, varmista, että tiedät lähteen ja että olet lukenut käyttöehdot.

4. Verkkosivun automaattinen uudelleenohjaus

Harvat asiat ovat yhtä ärsyttäviä kuin yrittäminen päästä yhdelle verkkosivustolle, kun sinut ohjataan automaattisesti toiselle. Hakkerit rakastavat tehdä tämän koska se on potentiaalisesti iso rahojen tuottaja. He saavat maksun verkkosivuston omistajalta ohjaamaan liikennettä siihen.

Yleensä tämä tapahtuu, kun kirjoitat avainsanoja hakukoneeseen. Saat luettelon hakutuloksista ja napsautat yhtä niistä. Sen sijaan, että sinut viedään kyseiselle verkkosivustolle, sinut viedään muualle.

mainosohjelmien automaattinen uudelleenohjaus

Jos tämä tapahtuu kerran, se voi olla jonkinlainen fluke, mutta Jos näet tämän tapahtuvan toistuvasti, se tarkoittaa, että järjestelmäsi on vaarannettu. Kokeile kirjoittaa hakukoneeseesi joitain erityisiä avainsanoja. Napsauta linkkiä saadaksesi parhaan tuloksen. Jos et saapuu kyseiselle verkkosivustolle, tiedät, että tietokoneesi on saanut tartunnan.

Asiaa monimutkaistaa se, että verkkosivusto saattaa ilmoittaa, että olet todella saavuttanut oikean URL-osoitteen. Tämä johtuu siitä, että hakkeri käyttää valtuutettu.

5. Väärä tietoturvavaroitus

ransomware-hyökkäysSe on aina huolestuttava, kun virustentorjuntaohjelmasi aukeaa kertoa sinulle mahdollisesta ongelmasta. Kiinnitä huomiota näihin varoituksiin, mutta muista myös, että joskus saat varoituksen, koska hakkeri on töissä.

Hakkerit etsivät ohjelmistoja, jotka eivät ole ajan tasalla ja kaikki muut vanhat ohjelmat, jotka voivat piilottaa tietokoneesi yrittää tunkeutua järjestelmään. He käyttävät näitä vanhentuneita ohjelmia saadaksesi tietokoneesi lähettämään sinulle varoituksia. Mennessä kun saat viestin, vahinko on tehty. Olet saanut tartunnan.

Varoitus kehottaa sinua yleensä napsauttamaan linkkiä vieraillaksesi verkkosivustolla, josta voit hankkia parannettuja tietoturvaohjelmistoja. Ihmiset tekevät tämän mielellään, luovuttamalla luottokorttitietonsa prosessissa. Nyt heidän tietokoneensa ei ole vain saastunut, vaan myös hakkereilla on taloudelliset tiedot.

6. Ransomware-hyökkäykset

Tiedät, että olet joutunut ransomware-hyökkäykseen, kun tietokoneesi yhtäkkiä antaa sinulle viestin, että kaikki tiedostosi on salattu. Salaus on hyvä monissa tapauksissa, mutta vain jos sitä pyydetään. Vaatimuksen mukaan jos haluat käyttää tietokonettasi uudelleen, sinun on lähetettävä rahaa tiettyyn Bitcoin-osoitteeseen.

Jos et maksa, hakkerit tuhoavat tietosi. Tietenkin, he voivat tehdä niin, vaikka maksatkin.

kuinka lunnaohjelma toimii

7. Tunnistamattomat sosiaalisen median viestit

Monet ihmiset käyttävät sosiaalista mediaa kommunikoidakseen ystäviensä ja maailman kanssa. He ovat kuitenkin joskus saaneet omituisen viestin, jonka ei näytä tulevan oletetulta lähettäjältä. Monet näistä tuntemattomista viesteistä sisältävät linkin, jota vastaanottajan on tarkoitus napsauttaa. Sitä napsauttamalla saadaan esiin suuret ongelmat.

Jos saat epäilyttävän näköisen viestin ystävältä, älä napsauta sitä. Samoin, jos huomaat, että tilisi lähettää viestejä, joita et ole lähettänyt, se on merkki siitä, että sosiaalisen median tiliisi on hakkeroitu.

8. Virheelliset salasanat

virheellinen salasana hakkeroituJos siirryt verkkosivustoon, jolla käyt säännöllisesti, mutta evätään pääsy salasanaasi kirjoittaessasi, tämä saattaa merkitä ongelmasta. Yritä kirjoittaa salasanasi uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi ja olet varma, että olet saanut salasanasi oikein, tilisi on saattanut hakkeroida. Hakkeri on vaihtanut salasanan.

Tämä voi tapahtua sähköpostihuijaushuijaus jossa napsautat linkkiä sähköpostiviestissä, joka vie sinut verkkosivustoon, johon annat käyttöoikeustietosi. Tämä antaa hakkeri kirjautumistiedot.

Voit oppia, ovatko salasanasuojat turvallisia, ja vaihtaa ne nopeasti, jos epäilet, että joku on varastanut tietosi.

9. Hiiren osoitin liikkuu yksinään

Jos istut tietokoneen ääressä ja hiiren osoitin alkaa yhtäkkiä liikkua yksinään, tämä voi olla merkki siitä, että joku on kaapottanut tietokoneesi ja sinut on hakkeroitu. Tämä on erityisen totta, jos hiiri näyttää liikkuvan jollakin suunnalla sen sijaan, että se vain lentää satunnaisesti näytön poikki, mikä merkitsee teknistä ongelmaa.

Jos osoitin avaa erilaisia ​​tiedostoja ja liikkuu tarkoituksella, on todennäköistä, että hakkeri hallitsee sitä.

10. Virustorjunta äkillisesti poistettu käytöstä

virustorjunta poistettu käytöstäKun virus tartuttaa tietokoneesi, se voi mahdollisesti poistaa kaikki virustorjuntaohjelmistot käytöstä ja poistaa järjestelmän muita suojauksia. Jos näet tietokoneellasi jotain tällaista, mene normaalisti rekisterieditoriin tai tehtävähallintaan käsittelemään sitä.

kuitenkin, virus ei anna sinun tehdä tätä. Myös nämä työkalut poistetaan todennäköisesti käytöstä, ja sinun on ryhdyttävä muihin toimiin tilanteen korjaamiseksi. Jos haluat estää nämä tilanteet ilman kustannuksia, tutustu parhaisiin käytettävissä oleviin ilmaisiin virustorjuntaohjelmiin.

11. Raha puuttuu tai tuntemattomat maksut

Älykäs tarkistaa pankkitilisi ja luottokorttitilisi saldot säännöllisesti. Jos kirjaudut sisään sekitilillesi ja saldo on odotettua pienempi, on aika tarkista jokainen tapahtuma. Saatat löytää sellaisia, jotka eivät ole tuttuja.

Sama pätee luottokorttitileihisi, vaikka tässä tapauksessa velkasaldosi kasvaa. Jälleen kerran on aika tarkastella viimeaikaisia ​​tapahtumia etsiäksesi mitään vieraita. Jos sinulla on joitain BitCoine-tuotteita, sinun tulisi kouluttaa itseäsi kryptojen turvalliselle tallentamiselle.

Ilmoita heti pankkilaitoksellesi ja luottokorttiyhtiöllesi, jos huomaat nämä ongelmat.

12. Tuntemattomaan paikkaan toimitetut ostot

Jos kirjaudut pankkitilille, luottokorttitilille tai verkkokaupan tilille vain nähdäksesi ostokset, joista et tiennyt, saatat myös huomata, että jotkut tuotteet on lähetetty tuntemattomaan osoitteeseen. Tämä on hakkereita taas töissä, joilla on ostoshuijaus penniäkään.

Tämä on erityisen vaarallista, jos olet pienyrityksen omistaja, jolla on yrityksen pankkitili. Tässä tapauksessa sinun tulisi tarkistaa täydellinen luettelo pk-yritysten haavoittuvuuksista, joihin hakkerit usein kohdistuvat.

Voit suojautua suurimmalta osaltaan näistä ongelmista ei avata tuntemattomia sähköposteja ja ei napsauttamalla tuntemattomia linkkejä. Ole varovainen noudata aina turvaprotokollia, ja pidä virustentorjuntaohjelmisto ajan tasalla suojautuaksesi hakkereiden tunkeilulta.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me