9 kauhistuttavaa tapaa Facebook käyttää tietojasi

Viimeksi päivitetty 16. huhtikuuta 2019


Kelly Gilderson täällä. Sosiaalinen media muuttaa maailman toimintatapaa - mutta onko siitä todella hyötyä meille?
Tänään haluan paljastaa joitakin hulluja tapoja, joilla FB ja muut suuret mediahirviöt käyttävät tietosi ja ansaitsevat TON rahaa.

Facebook mullisti maailman kulttuurin ja asetti standardin mitä sosiaalisen median alusta pitäisi olla. Yksityishenkilöt, yritykset, hallitukset ja koulutuskeskukset käyttävät Facebookia tapana kommunikoida joukkojen kanssa. Tätä tehdessään he uskovat Facebookille suuren osan yksityisestä, henkilökohtaisesta ja ajoittain arkaluonteisesta tiedosta.

Kun kuortat kerrokset takaisin ja katsot, kuinka paljon tietoa Facebookilla on yleisöstä, ja vertaa sitä yksityisyyden loukkauksiin, kammottaviin kokeisiin ja psykologiseen manipulointiin, jota Facebook on käyttänyt kyseisen tiedon suorittamiseen, alkaa tulla kauhistuttava kuva..

Facebook on enemmän kuin vain yritys, joka käyttää mainontaa ansaitakseen rahaa. Se on yritys, jota maailman hallitukset ja teollisuus ovat kyenneet keräämään, analysoimaan ja käytä henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Viimeaikaiset uutiset ovat keskustelleet Facebook-skandaalista. Oma intressi estää kuitenkin monia tiedotusvälineitä kertomasta koko totuuden. He ohittavat Facebookin tekemän tummimmat puolet. Seuraava on muutama häiritsevä tosiasia Facebookista. Tavoitteenamme on valaista Facebookin todellinen luonne ja selittää miten se on vaara yksityisyyteen ja kuinka se häiritsee vapaata ajattelua.

# 1 - Facebook voi kaivoa käyttäjätietoja ilman käyttäjän lupaa

Sovellus “thisisyourdigitallife” kertoi käyttäjille, että persoonallisuussovellus kerää nimettömiä tietoja psykologiseen tutkimukseen. Global Science Researchin tuottama sovellus vaati käyttäjiä hyväksymään sovelluksen ehdot ennen sovelluksen käyttöoikeuden myöntämistä heidän Facebook-tietoihinsa. Sovelluksen on ilmoitettavasti vahvistanut Amazon Turks. Tämä on ohjelma, joka maksaa yksilöille lyhyiden online-tehtävien, mukaan lukien kyselyt, suorittamisen. Global Science Researchin väitetään myyneen Facebookissa ja Amazon Turksissa kerätyt tiedot Cambridge Analyticille.

facebook-informaation vuotokaavio Cambridge Analytica: lta

Vaikka tämä on huolestuttavaa, suurempi ongelma on se, että sovellus, jonka vain noin 270 000 ihmistä latasi, otti tiedot myös käyttäjän ystäviltä. Tämä tarkoittaa, että lyhyessä järjestyksessä sovellus oli kerännyt tietoja miljoonilta käyttäjiltä. Monet arviolta 87 miljoonasta käyttäjästä, joiden tiedot myytiin Cambridge Analyticaan, eivät koskaan ladanneet ”thisisyourdigitallife” -sovellusta eivätkä koskaan antaneet lupaa tietojen käyttämiseen millään tavalla..

# 2 - Facebook ja valvontaviranomainen

Vuonna 2003 NSA: n asiakirjat vuotoivat, ja ne antoivat ennennäkemättömän välähdyksen PRISM-ohjelmaan. Vuotoraporteissa hahmoteltiin yhteistyötä NSA: n ja GCHQ: n, Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian vastaavien valvontaelinten välillä.

prisim yleiskatsaus

Washington Postin mukaan NSA ja GCHQ hyödynsivät yhdessä muiden vakoojavirastojen kanssa yhdeksän merkittävän yhdysvaltalaisen Internet-yrityksen keskipalvelimia. He ottivat ääntä, valokuvia, sähköposteja, asiakirjoja ja muuta tietoa kohdennettaviksi käyttäjille.

Facebook todettiin olevan yritys, joka antoi vakoojavirastoille pääsyn heidän palvelimilleen. Facebook ja muut Internet-yritykset, jotka tekevät yhteistyötä hallituksen valvonnan kanssa, ovat kuitenkin laillisesti koskemattomia vuoden 2008 FISA-muutoslain takia.

Vuotojen PRISM-asiakirjojen mukaan Facebook on ollut yhteistyössä NSA: n kanssa kesäkuusta 2009 lähtien. Pohjimmiltaan Facebook on vain yksi osa NSA: ta. Se on työkalu, jota NSA on käyttänyt maailmanlaajuiseen seurantaan.

# 3 - Facebook tiesi, että sen tietoja käytettiin väärin

Vuonna 2015 toimittajat kertoivat Facebookille käyttäjien tietojen väärinkäytöstä. “Thisisyourdigitallife” -sovelluksen luoja, tohtori Alexander Kogan kertoi, että tietoja kerätään akateemiseen tutkimukseen. Hän oli kiinni siitä, että tuolloin hän ei harjoittanut väärää toimintaa.

Kun Facebook sai tietää, kuinka käyttäjän käyttäjien tietoja kerättiin vuonna 2015, se pyysi Global Science Researchia poista tiedot. Kun Facebook sai tietää, että tietoja ei ollut poistettu, he katkaise siteet yhdessä Global Science Researchin kanssa ja aloitti oman tutkimuksensa.

Sijoittajat nostivat oikeusjutun. Heidän mielestään Facebook olisi pitänyt paljastaa nämä tiedot.

Cambridge Analytica tekee yhteistyötä tutkijoiden kanssa väittäen, että he ovat poistaneet tiedot. Yhtiö on sanonut, että heidän keräämäänsä tietoa ei käytetty hyväksi vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana.

# 4 - Facebook kerää kuviasi kasvotunnistustietokannan avulla

Vuodesta 2011 lähtien Facebook on PC Worldin mukaan kehittänyt kasvotunnistustekniikkaa. Kun merkitset valokuvan Facebookissa, se käyttää kasvojentunnistustekniikkaa oppiaksesi lisää siitä, miltä henkilö näyttää. Sama asia koskee valokuvia, kun muut merkitsevät sinut.

purkaa tietokaavio

Tämä ohjelma alkoi melkein kahdeksan vuotta sitten. Tänään Facebookilla on tehokas ja tarkka tekoälypohjainen kasvojentunnistusjärjestelmä. Se on yksi hienoimmista ja tarkimmista laatuaan olevista järjestelmistä planeetalla.

Keskustellessaan DeepFace-ohjelmasta Wikipedia kuvaa sitä oppivaksi kasvojentunnistusohjelmaksi. Sillä on kyky valita ihmisen kasvot digitaalisissa kuvissa. Sillä on neuroverkko yhdeksän kerrosta syvä. Se on varustettu yli 120 miljoonalla kytkentäpainolla. Järjestelmä on oletettavasti 97 prosenttia tarkka. Tämä on parempi kuin FBI: n Next GEN-tunnistusjärjestelmän 85-prosenttinen tarkkuus.

Tämä tarkoittaa, että joka kerta, kun lataat valokuvan itsestäsi, ystävästäsi tai perheenjäsenestasi, harjoittelet DeepFacen AI-tunnistusta ihmisten kasvojen piirteiden tunnistamiseksi paremmin. Tämän tyyppinen kasvojen tunnustaminen on tuhoisaa yksityisyydelle. Tämän tyyppisen kasvojentunnistuksen avulla ihminen voisi saada yhden valokuvan sinusta ja käyttää sitä sitten keräämään kaiken tiedon, jonka Google, Facebook ja muut sivustot ovat keränneet elämäsi aikana..

# 5 - FTC, Australia, Yhdysvallat ja Yhdistynyt kuningaskunta tutkivat Facebookia

Facebook tapasi kongressin kahden päivän ajan datan kaivoskandaalin puhkeamisen jälkeen. Facebook käyttää yksityisen tutkintayrityksen palveluita. UK: n tiedotusasiamiehen toimisto jatkaa kuitenkin omaa tutkimustaan ​​ja pyysi palkattua yksityistä Facebook-yritystä lähtemään tutkimuksensa aikana..

FTC tutkii, kuinka Cambridge Analytican aikana keräämiä tietoja käytettiin. Siellä on myös australialainen seurantaorganisaatio, joka tutkii näiden tietojen käyttöä.

facebook tutki maita, joihin skandaali vaikuttaa

Tutkimuksen jatkuessa lisätietoja todennäköisesti ilmenee. Varastettujen tietojen käytöstä on edelleen useita kysymyksiä. Monet näistä kysymyksistä pyörittävät sitä, mikä mahdollisesti vaikuttaa varastettuihin tietoihin poliittisiin kampanjoihin. Cambridge Analytica väittää, että he eivät harjoittaneet väärinkäytöksiä.

# 6 - Facebook käyttää “varjoprofiileja” muiden kuin käyttäjien tietojen keräämiseen

Facebook käyttää varjoprofiileja useista lähteistä kerätyn tiedon mukaan tarkkaillakseen käyttäjiä, jotka eivät ole Facebook-käyttäjiä. Facebook käyttää myös kolmansia osapuolia ja rakentaa varjoprofiileja seuraamaan käyttäjien toimintaa.

facebook varjojen profilointi vuokaavio

Facebook rakentaa digitaalista biometristä mallia käyttämällä jokaista kuvaa, jonka kasvot on ladattu heidän palvelimilleen. Tällä hetkellä Facebookia vastaan ​​on nostettu oikeusjuttu, jonka mukaan se loukkaa muiden yksityisyyden suojaa koskevia oikeuksia, koska se tallentaa biometrisiä tietoja ihmisistä ilman heidän suostumustaan. Facebook väittää, että yksinkertaisesti biometristen tietojen tallentaminen ilman suostumusta ei vahingoita ihmisiä.

On selvää, että Facebookin seurannan ja tiedonkeruun lopettaminen ei ole vaihtoehto. Ainoa tapa estää Facebookin tummaa kättä saamasta yksityisiä tietojasi on käyttää hyviä online-tietoturvatoimenpiteitä.

# 7 - Facebook sanoo, että se oli petetty

Facebook-rikkomus tekee siitä, että tietoja ei varastatu hakkeroinnin tai tietoturvaloukkauksen kautta, joka on samanlainen kuin muissa yrityksissä. Kuten Zuckerberg selvästi huomautti, oli kuitenkin olemassa luottamuksen loukkaaminen välillä Facebook, Kogan ja Cambridge Analytica.

Facebookia käyttäneet ihmiset luottavat siihen, että Facebook suojaa heidän tietojaan ja että tietoja ei jaeta muiden kanssa. Zuckerberg on myöntänyt, että tämä on jotain Facebook on korjattava.

facebook-luottamuskysely

Andrew Bosworth, Facebookin lisätyn ja virtuaalitodellisuuden varapuheenjohtaja, joka on toiminut myös mainonnan varapuheenjohtajana, selitti, että Facebook on perustettu siten, että käyttäjän henkilökohtaisia ​​tietoja ei myydä. Tämä ei tarkoita, että kehittäjät eivät saisi tietoja, jotka auttavat heitä parantamaan asiakkaidensa kokemusta. Mutta Facebook, kuten Bosworth kirjoitti, ei ansaitse rahaa suoraan tästä tietojenvaihdosta. Heidän tavoitteenaan on perustaa Facebook tavalla, jolla ei myydä henkilökohtaisia ​​tietoja yrityksille.

Hän selittää jatkossa, kuinka Facebook voi tuntea käyttäjilleen parempia mainoksia, jos Facebook tuntee heidän käyttäjät paremmin kuin muut yritykset, mikä lisää Facebookin voittoa. Bosworthin näkökulmasta Facebookin keräämien tietojen myynti on huono strategia.

Jotta Facebook olisi elinkelpoinen, käyttäjillä on oltava positiivinen kokemus, kun he muodostavat yhteyden sovelluksiin. Jos käyttäjät ovat huolissaan heidän tietojensa varastamisesta, he eivät välttämättä muodosta yhteyttä sovelluksiin, yritykset lopettavat työskentelyn Facebookin kanssa ja koko prosessi hajoaa. Tämä on osa väitettä, jonka Bosworth puolusti Facebookin puolustamiseen ja sanomiseen ei tahallisesti paljastanut käyttäjän tietoja.

# 8 - Facebook teki psykologisia kokeita sinulle ilman lupaa

Facebookin johtaja Sheryl Samberg antoi anteeksipyynnön Facebook-käyttäjille, kun tuli ilmi, että Facebook oli suorittanut kokeita yli 700 000 käyttäjälle ilman heidän suostumustaan..

Ironista kyllä, kun luet anteeksipyyntöä, näet sen Sambergin ei koskaan pyytänyt anteeksi Facebookin suorittamiin psykologisiin kokeisiin, mutta sen sijaan, että Facebook teki huonoa työtä kommunikoidessaan kokeista käyttäjien kanssa.

Sinun pitäisi välittää tästä. On erittäin selvää, että Facebook on pyrimme manipuloimaan tunteita. Mikä surullinen syy Facebookilla on tämän tekemiseen? Emme tiedä. Tiedämme, että se tapahtui aiemmin ja todennäköisesti tapahtuu edelleen.

Entinen Facebook-johtaja keskusteli siitä, kuinka Facebook vahingoittaa psykologisesti yhteiskuntamme. Facebook-keskustelussaan tämä entinen Facebook-johtaja kertoi, mitä hän tunsi Facebookin psykologisilla vaikutuksilla nykyaikaiseen yhteiskuntaan. Hän keskusteli siitä, kuinka Facebookin ansiosta kansalaiskeskustelu ja yhteistyö ovat vähentyneet. Väärätiedot ja väärät totuudet ovat nousussa. Hän jatkoi sanomalla, että Facebookin vaikutus yhteiskuntaan ei ole vain amerikkalaisten kohtaama ongelma, vaan on myös globaali ongelma. On selvää, miksi niin monet ihmiset pitävät Facebookia psykologisena vaarana, jota tulisi välttää hinnalla millä hyvänsä.

# 9 - Suojaa itseäsi

Sen ytimessä Facebook on osoittautunut olevansa sosiopaattinen. Eniten häiritsevää on, että kaikkien kuulemisten, kaikkien skandaalien ja FTC: n, Yhdistyneen kuningaskunnan, Yhdysvaltojen, Australian hallitusten ja muiden hallitusten tekemien tutkimusten jälkeen mikään ei muutu.

Monet samoista instituutioista, joille on annettu tehtäväksi tutkia Facebook, hyötyvät eniten sen keräämistä tiedoista. Valtion virastot, suuret yritykset, koulutuskeskukset ja muut ryhmät tarvitsevat Facebook-sivustoilta kerättyjä tietoja voidakseen ylläpitää hallintaa ja valtaa sekä jatkuvasti manipuloida joukkoja.

Ajoittain Facebook tulee saamaan joutunut skandaaliin. Sitten tapahtuu seuraavat asiat:

  • Facebook kirjoittaa merkinnän anteeksipyynnön ja sanoo, että tietosuojavirhe johtui virheestä.
  • Tiedotusvälineet saavat skandaalin ruokintavimmaksi keskustelemalla siitä, kuten yksityisyyden loukkaaminen oli jotain uutta tai yllättävää.
  • Facebook jatkaa liiketoimintaansa normaalisti. He jakavat tietosi, käyttävät tietoja häiritsevillä tavoilla ja tekevät kammottavia kokeita tahattomalle ja tietämättömälle yleisölle.

Ei ole mitään syytä, miksi sinun pitäisi ajatella, että Facebook aikoo muuttaa toimintatapaansa. Facebook on kirjaimellisesti ylimääräinen valtion tarkkailu. He käyttävät miljoonia dollareita vuosittain poliitikkojen lobbaukseen, jotta he voivat jatkaa liiketoimintaa tavalliseen tapaan.

Muutamia asioita, joita voit tehdä suojellaksesi itseäsi:

  • Ensin päästä eroon sosiaalisesta mediasta.
  • Toiseksi, etsi hyvä yksityisyyteen keskittyvä selain tietosi suojaamiseksi.
  • Kolmanneksi, etsi hyvä VPN, joka tekee online-aktiviteetistasi nimettömän.
  • Neljänneksi, käytä tietosuojatyökaluja tapana suojata tietojasi

Jos et halua katkaista yhteyksiä Facebookiin, käytä Facebookin asetuksia rajoittaaksesi jaettua tietoa. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, minkä kolmannen osapuolen sovellukset olet valtuuttanut keräämään tietoja. Tämä ei suojaa sinua, kun ulkopuolinen lähde löytää tapoja käyttää Facebookin tietoja. Mutta ainakin se on alku.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me