Internet-yhteyden nopeuttaminen

Jos olet tarpeeksi vanha muistamaan puhelinverkko modeemien päiviä, muistat, että verkkosivustojen lataaminen vaati ikuisesti. Tuolloin kaikki odotukset olivat vain osa kokemusta. Selaamisen nopeampaa tekniikkaa kehitettiin edelleen.

Asiat ovat tänään erilaisia, mutta tämä ei tarkoita, että et voi olla vaivaa hitaalla Internet-nopeudella. On paljon ärsyttävää käsitellä tätä ongelmaa nyt, kun ihmiset ovat tottuneet verkkosivustoihin, jotka latautuvat vähemmän kuin silmänräpäyksessä.

Nykyään, kun Internet liikkuu hitaasti, se ei välttämättä tarkoita, että sinulla on huono yhteys. Voi olla, että Internet-palveluntarjoajasi on asettanut korkin nopeudella, jonka yhteys pystyy saavuttamaan. Jos sinulla ei ole virustentorjuntaohjelmaa, se voi myös antaa sinun olla avoinna uskomattoman hidas verkkoliikenne.

Internetin nopeus ympäri maailmaa

Hidastumiset voivat johtua myös virustorjuntaohjelmiston vanhentuneesta versiosta. Haittaohjelmilla ladattu laite ei pysty nopeuttamaan. On jopa mahdollista, että Internet-palveluntarjoajan verkkotunnuspalvelimella voi olla ongelmia.

Mitä tehdä, jos sinulla on hidas Internet-yhteys

Ennen kuin harkitsemme kaikkia tapoja tehdä Internetistä nopeampaa, meidän on puhdistettava ilma. Jos Internet-palveluntarjoajasi tarjoaa hitaita yhteyksiä, mikään tekemäsi ei tee mitään muutosta.

Joten, ennen kuin luet tämän oppaan ja teet kaikki Internet-nopeuden säädöt, ensin on varmistettava, että sinua ei kuristeta.

Ota yhteys palveluntarjoajaasi kysyä, onko yhteytellesi rajoituksia. Jos ei, kysy heiltä, ​​onko päivityksen yhteydessä saatavana korkeampaa palvelutasoa. Jos sinulla on Internet-palveluntarjoajien valinta, kannattaa ehkä verrata kilpailua.

Yhteytesi on edelleen hidas

Jos olet ottanut yhteyttä tai muuttanut Internet-palveluntarjoajaasi ja he sanovat, että sinun pitäisi nauttia erittäin nopeista yhteyksistä, sinun on ehkä etsittävä muita ongelmia.

Aloita virustentorjuntaohjelmistolla varmistaaksesi, että tietokoneellasi ei ole käynnissä haittaohjelmia. Heimdal Securityn mukaan taustahaittaohjelmat voivat hidastaa Internet-nopeutta merkittävästi. Useimmat virustorjuntaohjelmat, kuten Avast, Norton ja MalwareBytes, voivat löytää ja poistaa haittaohjelmat tehokkaasti (suosittelemme MalwareBytesin käyttöä, koska sitä pidetään parhaana haittaohjelmien löytämisessä ja poistamisessa.) 

Kukaan ei saa olla verkossa ilman perussuojausta viruksilta. Virustentorjuntaohjelmistopaketit voivat tutkia järjestelmääsi löytääksesi ja tappaaksesi olemassa olevia viruksia sekä estääksesi uusien virusten käyttöönoton.

Jos olet huolissasi haittaohjelmista ja mainosohjelmista, voit hankkia ohjelmiston, joka havaitsee ja eliminoi myös nämä ongelmat.hidas internetyhteys

Tämän ei tarvitse olla sinä.

Kun nämä ohjelmistopaketit on asennettu ja suoritettu, huomaat todennäköisesti välittömän parannuksen selausnopeudessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että työsi on tehty. Jos et halua maksaa työkaluista, tutustu parhaimpiin ilmaisiin virustorjuntaohjelmiin. (Jälleen suosittelemme välttämään ilmaisia ​​työkaluja ja maksamaan pienen dollarin määrän luotettavasta ratkaisusta, kuten MalwareBytes.)

Saatat joutua määrittämään uuden DNS-palvelimen. Jos se kuulostaa monimutkaiselta, älä huoli. Se on helpompaa kuin miltä kuulostaa, eikä tietokoneen suorittamista vaadita.

DNS: n määritteleminen

DNS on lyhenne "Domain Name Server". Palvelin vastaa muuntaa helposti luettavissa oleva verkkotunnus, kuten Facebook.com tai Amazon.com numeeriseksi IP-osoitteeksi. Se vie ihmiselle luettavan verkkotunnuksen ja muuttaa siitä numeroketjun, jonka tietokoneet ymmärtävät.

Vaikka DNS on suunniteltu auttamaan ihmisiä liikkumaan Internetissä, jotta he voivat käydä verkkosivustoilla, sen tehtävänä on myös estää pääsy tiettyihin estettyihin IP-osoitteisiin. Saat "Ei pääsyä" -viestin, jos yrität katsoa online-videota, jota on rajoitettu sijaintisi mukaan.

Kuinka DNS toimii?

IP-osoitteet ovat kuin kieli, jota tietokoneet ja palvelimet käyttävät kommunikointiin ja tiedon lähettämiseen oikeaan sijaintiin. Anna verkkotunnus, kuten amazon.com, ja sitten DNS etsii sitä. Vastaanottava nimipalvelin kommunikoi sitten DNS: n kanssa verkkotunnuksen osoitteesta.miten dns toimii

DNS toimittaa tämän osoitteen selaimelle. Selaimesi voi sitten ladata verkkosivun.

Koko prosessin kuvaaminen vie kauemmin kuin tapahtuu. Kun asiat sujuvat sujuvasti, tämä tapahtuu lyhyemmässä ajassa kuin vilkkuu.

Laitteellasi ja reitittimelläsi on verkkoasetukset, jotka määrittävät käyttämäsi DNS: n. Yleensä käyttämäsi DNS päättää palveluntarjoajaltasi.

Tämä ei välttämättä ole nopein DNS, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi etsiä vaihtoehto.

DNS: n valitseminen

Sinun ei tarvitse olla teknogeekki löytääksesi paremman, nopeamman DNS: n. Google tarjoaa namebench-nimisen työkalun, joka testaa nykyistä DNS: ääsi ja etsii muita käytettävissä olevia vaihtoehtoja.

Voit suorittaa nimipalstan laitteellasi muuttamatta asetuksia, joten jos huomaat, että nykyinen DNS on paras käytettävissä oleva, et ole menettänyt mitään. Myös Google Namebench on ilmainen.

Kuinka saada Google Namebench

Käy Googlen namebench-verkkosivulla osoitteessa https://code.google.com/archive/p/namebench/downloads. Näytön vasemmassa reunassa on sivupalkki, jossa on valinta “Lataukset”. Napsauta sitä.

google namebench lataa

Etsi käyttöjärjestelmän uusin versio. Namebenchin uusimmat versiot ovat yläosassa.

Napsauta sinistä tiedostonimeä vasemmalla, pitäen mielessä, että Macille ja Windowsille on erilaisia ​​vaihtoehtoja.

google namebench -linkki

Sinistä tiedostonimeä napsauttamalla pääset uuteen URL-osoitteeseen. Lataus alkaa automaattisesti.

Suojausasetustensa vuoksi jotkut Mac-käyttäjät saattavat saada varoituksen siitä, että nimipenkkiä ei voi avata. Tämä on kuitenkin luotettava ja luotettava ohjelma, joten on hyväksyttävää ohittaa tämä ilmoitus. Jos tämä on toistuva ongelma, toimi seuraavasti:

  1. Etsi ”Järjestelmäasetukset” Apple-kuvakkeen alta.

google namebench -asetukset

  1. Vie hiiri ”Turvallisuus & Tietosuoja ”-kuvaketta.

google namebench -turvallisuus ja yksityisyys

  1. Napsauta painiketta, joka sanoo ”Avaa Anyway”.

google namebench auki joka tapauksessa

  1. Kirjoita tilisi salasana pyydettäessä.
  2. Jatka namebenchin asennusta.

Namebenchin määrittäminen

Kun asennus on valmis, on tarpeen tehdä joitain määrityksiä. Asetusvaihtoehdot ovat samat Mac- ja Windows-käyttäjille.

Näytön ensimmäinen palkki näyttää nykyisen DNS-osoitteen IP-osoitteen. Ohjelma täyttää tämän kentän automaattisesti.

google namebench dns -määritys

Tämän palkin alla näet kaksi vaihtoehtoa. Nämä ovat: ”Sisällytä maailmanlaajuiset DNS-palveluntarjoajat” ja “Sisällytä parhaat käytettävissä olevat alueelliset DNS-palvelut.” Nämä ovat namebenchin ensisijaisia ​​hakuja. Voit poistaa jommankumman näistä. kuitenkin, jätä molemmat valituksi koska tämä tarkoittaa, että annat ohjelmalle luvan tarkistaa paras mahdollinen DNS-palvelin.

Tämän osan alapuolella on toinen jakso, jonka otsikko on ”Valinnat”. Nämä toissijaiset valinnat antavat sinulle mahdollisuuden sisällyttää sensuuritarkastuksia, jos haluat estää tiettyjä URL-osoitteita.

Tämän vaihtoehdon avulla voit suodattaa DNS-palvelimia ja rivittää ne sen mukaan, kuinka tehokkaasti ne estävät ei-toivottuja verkkosivustoja. Jos aiot isännöidä DNS-palvelinta tai olet muuten huolissasi turvallisuudestasi, kannattaa ehkä tutustua joihinkin salausoppaisiin..

Toinen vaihtoehto ei paranna todennäköisyyttäsi löytää parempi DNS, mutta siitä voi kuitenkin olla hyötyä. Tämä on Lataa ja jaa nimettömät tulokset -painike. Tämän valintaruudun valintaruutu lähettää nimettömät tietosi takaisin nimipalvelun kehittäjille, mikä auttaa heitä parantamaan ohjelmaa.

Seuraavassa osiossa voit valita sijaintisi. On suositeltavaa jätä tämä osa automaattiseksi koska ohjelma pystyy tunnistamaan sijaintisi laitteen IP-osoitteen perusteella.

Kyselyn tietolähde

Valitse selaimesi Kyselyn tietolähde -osiosta. Jos olet arkaluonteinen yksityisyyden suhteen tai surffaat pääasiassa inkognito-tilassa, voi olla järkevää valita sen sijaan "2000 suosituinta verkkosivustoa (Alexa)"..

google namebench -kyselyn tietolähde

Seuraava ruutu on ”Health Check Performance”. Avattava valikko sisältää kaksi vaihtoehtoa. Yksi on ”nopea”, toinen ”hidas (epävakaa verkko)”. Useimmat käyttäjät valitsevat todennäköisesti nopean. Jos kuitenkin käsittelet säännöllisesti aikakatkaisuja Internet-yhteytesi aikana, on viisasta valita hidas. Tämä parametri tarkistaa missä tahansa 10 - 40 palvelinta, mukaan lukien välityspalvelimet, kaistanleveydestä riippuen.

Viimeinen asettama vaihtoehto on ”Kyselyjen lukumäärä”. Tämä tarkoittaa, kuinka monta kertaa haluat, että kutakin DNS: tä kysytään testin aikana. Oletusasetus on 250. Oletuskysymyksen muuttamiseen on harvoin syytä. Jos sinulla on todella hidas verkko, saatat haluta vähentää kyselyjen lukumäärä 100 tai 150.

Paina “Käynnistä” -painiketta, jotta nimipenkki voi mennä töihin. Se suorittaa tehtävänsä yleensä noin kahdessa minuutissa.

Arvostelemme Namebench-tuloksia

Namebench avaa uuden välilehden automaattisesti, kun se on valmis testin kanssa. Tiedot voivat näyttää tällaiselta:

google namebech-tulokset

Näytön vasemmassa yläkulmassa oleva pääruutu kapseloi tärkeimmät tiedot kertomalla sinulle, mikä DNS-palvelin on nopeimmin käytettävissäsi verrattuna nykyiseen DNS-palvelimeen.

Tämän ruudun vieressä on toinen ruutu, joka näyttää tarkat kokoonpanot, joita sinun tulisi käyttää lopulliseen suorituskykyyn.

Näiden ruutujen alla näet luettelon kaikista testatuista DNS-palvelimista. Luettelo sisältää kilpailunumerot, jotka kukin kilpailija on asettanut.

Nykyinen DNS tunnistetaan keltaisella ruudulla.

Määritä reitittimen asetukset uudelleen

Namebench on tarjonnut sinulle tarvitsemasi selaimen nopeuttamiseksi. Nyt sinun on määritettävä reitittimen asetukset uudelleen.

Etsi ensin reitittimen IP-osoite. Jos sinulla on Windows, napsauta Käynnistä-painiketta ja kirjoita tehtäväpalkkiin ”cmd”. Napsauta kuvaketta.

Kirjoita ipconfig / all ja paina sitten enter.

Etsi tuloksena olevasta luettelosta ”Default Gateway”. Oikealla oleva numerosarja on IP-osoitteesi.

google namebench oletusyhdyskäytävä

Mac-käyttäjillä on erilainen prosessi, joka alkaa ”Järjestelmäasetukset” ja sitten ”Verkko”. Tarkista, mikä verkko on valittu, ja siirrä sitten hetkeksi “Lisäasetukset” -kohdan päälle. Välilehti aukeaa. Etsi siitä ”TCP / IP”. ”Reitittimen” jälkeen näet numerosarjan, joka on IP-osoitteesi.

google namebench mac

Nyt on aika kirjoittaa IP-osoitteesi selaimeesi. Sinua saatetaan pyytää antamaan reitittimen käyttäjänimi ja salasana.

Etsi reitittimen päähallintapaneelista joko ”Perusasetukset” tai “Verkko”. Napsauta yhtä näistä valinnoista. Tämä näyttää ensisijaisen ja toissijaisen DNS-osoitteen. Ota kuvakaappaus näistä numeroista tai Kirjoita ne ylös. Tämän avulla voit palata oletusasetuksiin tarvittaessa.

google namebench -reitittimen kojetaulu

Tässä tarvitset nimipenkin luomat määritysasetukset. Korvaa ensisijainen ja toissijainen DNS-osoite namebenchin tarjoamista osoitteista.

Tallenna muutokset ja kirjaudu ulos reitittimen kojetaulusta.

Vanhan välimuistin tyhjentäminen

Jokainen DNS luo välimuistin palvelimellesi. Tämä nopeuttaa välttämättömiä toimintoja, kuten tiettyjen tietojen pitämistä toistuvasti käyneistä verkkosivustoista. Jos poistat vanhan välimuistisi, se voi todella nopeuttaa suorituskykyäsi.

Tätä varten Mac-käyttäjät napsauttavat ”Finder” -painiketta ja siirrä sitten hiiri ”Sovellukset” -kohtaan. Vieritä kohtaan ”Utilities” ja etsi sitten “Terminal”. Napsauta “Terminal”. Kirjoita ”sudo killall -HUP mDNSResponder” tai “Sudo dscacheutil -väri-välimuisti” tyhjentää vanha välimuisti.

tyhjennä välimuisti tyhjennä välimuisti

Windows-käyttäjät napsauttavat ”Käynnistä” ja kirjoittavat sitten cmd tehtäväpalkkiin.

Windows-valikon komentaja

Napsauta Windows-kuvaketta ja kirjoita sitten tämä teksti, “Ipconfig / flushdns.”Paina Enter, ja vanha välimuisti tyhjennetään.

huuhtelu dns

Olet nyt valmistautunut salamannopeaselailuun valitsemallasi suurella VPN: llä. Jos budjettisi on tiukka, tutustu parhaimpiin ilmaisiin VPN-luetteloihin, joita olemme tarkastaneet ja suodattaneet. Muutoin anna meidän antaa sinulle tänään muutaman suosituksen, tutustu arvosteluun NordVPN tai Surfshark. Et tule pettymään.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me