Kuinka poistaa verkkosivustojen lukitus

Yksi Internetin suosituimmista komponenteista juhli 30-vuotisjuhliaan vuonna 2020.

Kolme vuosikymmentä sitten brittiläinen tietotekniikan tutkija julkaisi historiallisen ehdotuksen, joka hahmotti hänen näkemystään siitä, mitä kutsutaan nimellä World Wide Web, jota nykyään meidän pitäisi yksinkertaisesti kutsua nimellä "verkko" ja josta on olennaisesti tullut sanan "Internet" .”

Sir Tim Berners-Lee harkitsi hypertekstin merkintäkielen käyttöönottoa yhdessä muiden digitaalisten tietotekniikoiden kanssa, jotta Internetistä tulisi todella maailmanlaajuinen rajoittamattoman selailun järjestelmä..

Tietovapaus oli Berners-Leen ehdotuksen ytimessä; hän halusi yhdistää tietokoneverkkoja tarvitsematta irtautua aktiivisista istunnoista, ja yksi hänen päätavoitteistaan ​​oli antaa ihmisille ympäri maailmaa pääsy palvelimille, jotka on tallennettu ympäri maailmaa..

kuvakaappaus web-projekti
Ehdotuksensa jälkeen Berners-Lee kesti noin vuoden ajan ensimmäisen web-selainohjelmistosovelluksen ja ensimmäisen verkkosivuston, joka on säilytetty historiallisiin tarkoituksiin kaikessa komentorivin kunniassa, kehittämisen loppuunsaattamiseksi.

Siitä hetkestä lähtien verkko kasvoi harppauksin, ja Berners-Lee oli todennäköisesti onnellinen siitä, että sai tietää yhden ehdotuksensa tärkeimmistä tavoitteista: ilmainen ja rasittamaton pääsy digitaaliseen tietoon.

TL; DR - Hanki VPN

Jos tarvitset vastauksen heti, paras veto on käyttää parasta VPN: tä.

Verkkosivuja estää ensisijaisesti maantieteellinen sijainti, ja VPN ratkaisee ongelman suoraan ja saumattomasti. On myös muita VPN-palveluntarjoajia, jotka voivat toimia, mutta jos voisimme vain suositella 2: ta, niin se olisi NordVPN ja ExpressVPN. Molemmilla on ollut erinomainen suorituskyky vuosien ajan, ja niiden toiminnot lisääntyvät melkein joka kuukausi.

Et voi mennä pieleen näiden kahden kanssa.

  • Lue koko NordVPN-arvostelu tai käy NordVPN
  • Lue koko ExpressVPN-arvostelu tai käy ExpressVPN

Tarvitsetko lisätietoja? Jatka lukemista.

Miltä verkko näyttää tänään

Jos olet tietyssä iässä, muistat todennäköisesti ajan, jolloin verkkosivustojen estämistä ei ollut tarpeen.

1990-luku oli loistava aika tietotekniikan kehittämiselle; paitsi jos olet kokenut verkkosivustoja, jotka vaativat käyttäjänimen ja salasanan yhdistelmän antamista, nautit rajoittamattomasta selaamisesta ns. "pintaverkosta", termi, joka on syntynyt erottamaan sen "syvästä webistä".

Verkon näkyvä osa on pintitietotilassa; kaiken muun, itse asiassa suurimman osan verkosta, voi saadaan käyttöön vain tilitiedot tai erikoistuneilla selaimilla, jotka muodostavat yhteyden piilotettuihin palveluihin. Pintaverkossa tuskin oli mitään geosuojattuja verkkosivustoja ennen 21. vuosisataa, mutta näin ei ole enää vuonna 2020.

Maantieteellisesti estettyjä verkkosivustoja on jotain, josta Sir Tim Berners-Lee ajatteli todennäköisesti keksiessään verkkoa, mutta hän ei varmasti odottanut näkevänsä sitä tapahtuvan nykyään suuressa määrin. Ennen kuin selvitämme miksi maantieteellinen esto tapahtuu ja kuinka voit estää verkkosivustojen käytön käytöstä virtuaalisen yksityisen verkkoteknologian avulla, mainitaan lyhyesti, kuinka Berners-Lee suhtautuu verkkoon 30 keksintönsä jälkeen: hän ei ole täysin tyytyväinen tapaan, jolla asiat ovat kehittyneet erityisesti tietovapaus.

Tiedätkö kuinka me emme enää kutsu tätä Internet-komponenttia Internetiksi? Lyhensimme verkkoon ymmärtämättä, että maantieteellisesti estetyt sivustot ovat jo poistaneet tämän maailmanlaajuisen ominaisuuden. Se tapa, jolla verkko näyttää sinulle Australiassa, on erilainen kuin miltä se näyttää käyttäjille Yhdysvalloissa, Costa Ricassa ja monissa muissa maissa (Lue lisää: Online-yksityisyyden osavaltio Australiassa)

Sir Tim Berners-Lee, Internetin keksijä

Joissakin tapauksissa hallitukset asettavat sensuuritoimenpiteitä, joita voit odottaa totalitaarisilta hallintojärjestelmiltä, ​​kuten Kiina, Kuuba, Iran, Syyria, Sudan ja muut. Internet-sensuurin lisäksi löydämme myös yksityisiä yrityksiä, joista monet ovat amerikkalaisia, ja joiden kanssa tehdään sopimuksia esteiden luomiseksi, jotka estävät rajoittamattoman selaamisen.

Ei ihme, että Berners-Lee on pettynyt: geosuojatut sivustot ovat anathema siihen, mitä hänellä oli mielessä, mutta ne ovat nyt epämiellyttävä todellisuus digitaalimaailmassa asumme.

Kuinka geosuojatut verkkosivustot toimivat

On olemassa monia menetelmiä, joita hallitukset, Internet-palveluntarjoajat ja teknologiayritykset voivat käyttää estämään sinua pääsemästä verkkosivustoille. jopa estämällä Youtubea. Selittääksemme, miten tämä toimii, kutsumme estäviä yksiköitä toimijoiksi, joille rajoittamaton selaaminen on jotain, joka on ristiriidassa heidän liiketoimintamalliensa ja hallintomenetelmiensä kanssa. Aloitetaan ääritapauksella, Kiinan suurella palomuurilla, joka sääntelee Internet-yhteyttä kotimaan tasolla.

Maantieteellisesti estetty verkkosivustoGFW pyrkii näennäisesti panemaan täytäntöön Kiinan lain, joka antaa hallitukselle, tarkemmin sanottuna Kiinan kommunistiselle puolueelle, valtuudet hallita Internetiä suvereenien rajojen sisällä. Todellisuus on enemmän sensuurin, sosiaalisen valvonnan ja joukkovalvonnan linjoilla - siksi turvallisimpien selainten ja turvallisimpien sähköpostien suosio kasvaa.

GFW: n tukemiseen käytetään lukuisia menetelmiä; Alkeellisimmalla tasolla IPv4- ja IPv6-osoitteet estetään, ja hyvä esimerkki tässä suhteessa on Wikipedian kiinalainen versio. Kehittyneempiin ja voimakkaampiin menetelmiin kuuluu häiritä DNS-osoitejärjestelmiä Internet-palveluntarjoajien tasolla, mutta tämä on helppoa kiinalaisille sääntelijöille, koska Internet-palveluntarjoajien on vastattava hallitukselle ja vaikeutettava kansalaisten IP-osoitteen piilottamista..

Kiinassa ei ole harvinaista huomata, että tietokoneen DNS-asetukset ovat muuttuneet myrkyllisyyshyökkäykset, jotka käynnistetään valtavassa mittakaavassa. Nämä hyökkäykset ovat kokeneet turisteja ja muita ulkomaisia ​​vieraita, joiden kannettavat tietokoneet ja älypuhelimet eivät pääse tiettyihin verkkosivustoihin edes paluunsa jälkeen.

Niiden yksityisten yritysten osalta, joilla on maantieteellisesti estettyjä verkkosivustoja, niiden perusteet perustuvat asioihin, jotka liittyvät noudattamiseen, tekijänoikeuslakeihin, yrityssopimuksiin ja tiettyjen markkinoiden hallintaan.

Ehkä muistat ajan, jolloin DVD-levyt olivat paljon suositumpia kuin videoiden suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Hulu, YouTube ja BBC iPlayer. Tuolloin DVD-jakelijat turvautuivat tekniikkaan, kuten aluekoodaukseen, jotta yhdessä maassa ostettua levyä ei toistettaisi toisessa. Vaikka geoblocking vaikuttaa useimmiten streaming-sisältöön, myös muut verkkosivustot, kuten Craigslist, ovat tässä suhteessa tunnettuja.

Palauta rajoittamaton selaus

Jos visio verkostasi vastaa paremmin sitä, mitä Sir Tim Berners-Lee ajatteli 30 vuotta sitten, velkaa itsellesi, että käytät asianmukaista tekniikkaa näiden rajoitusten ohittamiseen..

Yksi tapa tehdä tämä olisi web-välityspalvelimen kautta tai miettiminen, kuinka pääsy välityspalvelimiin saadaan; tämä on menetelmä, jota kiinalaiset Internetin käyttäjät ovat käyttäneet vuosien ajan erityyppisillä menestyksillä. Verkkopalvelimien ongelmana on, että jotkut tekniikan toimittajat ovat kehittäneet menetelmiä niiden havaitsemiseksi tekoälyn rakenteiden avulla; Lisäksi ne eivät ole niin luotettavia kuin ihmiset haluaisivat heidän olevan, ja he eivät usein toimi streaming-palveluiden tai mobiilisovellusten kanssa.

On herkempi syy, jonka vuoksi et ehkä halua käyttää web-välityspalvelimia vuonna 2020: jos sinun on pysyttävä nimettömänä verkkosivuja käytettäessä, sinun on varmistettava, että etäpalvelin ei pysty sieppaamaan tiettyjä tietoja, jotka voivat tunnistaa sinut.

Tämä ei ole iso juttu, jos yrität vain katsoa YouTube-musiikkivideota, joka jostain syystä on estetty maassasi, mutta entä jos tarkistat onko jonkin toisen valtion pidätysmääräystä? Oletetaan, että autoritaarinen hallinto tietää, että asut Australiassa, ja pidätysmääräys on julkaistu heidän ulkoministeriönsä verkkosivuilla. tässä tapauksessa et koskaan halua käyttää web-välityspalvelinta älypuhelimellasi esimerkiksi Melbournessa. Pohjimmiltaan välityspalvelimet ovat yleensä epävarmoja.

Edellä mainitut huomioon ottaen tässä on joitain suosituksia siitä, kuinka voit poistaa verkkosivustojen lukituksen eri syistä vuonna 2020. Aloitamme VPN: n käytön kanssa, koska tämä on paras ja älykäin menetelmä; VPN-tunnelia, joka tunnetaan myös nimellä turvallinen tunneli, voidaan käyttää paljon muutakin kuin vain “Troonien pelin” uusimman jakson katsomiseen.

Verkkosivustojen estäminen VPN: n avulla

Virtuaali yksityinen verkko on jatko digitaaliselle tietoverkolle, joka voi toimia julkisissa tiloissa point-to-point-yhteyksien avulla. Tämän tekniikan historia juontaa juurensa 1990-luvun puoliväliin, kun Microsoftin verkostosuunnittelutiimi loi digitaalinen viestintäprotokolla, joka tarjosi paljon enemmän turvallisuutta kuin varhaiset etäyhteydet perustetaan pääteistuntojen avulla.

kuinka vpn-teokset virtaavat

Ymmärtääksesi kuinka VPN toimii, se auttaa selvittämään, miten tietoja siirretään henkilökohtaisista tietokoneista Internetiin. Jotta pääset verkkoon, digitaalinen tieto on kerättävä ja vaihdettava, ja tämä tapahtuu yleensä tavalla, joka jättää tietosi avoimeksi melkein kenenkään näkemälle.

Maantieteellistä estämistä varten streaming-palveluntarjoajat, kuten Netflix, tarkastelevat näitä tietoja ja määrittävät sijaintisi; Jos olet esimerkiksi Queenslandissa, näet Australian markkinoille tarkoitetun sisältöluettelon, mikä tarkoittaa, että tietyt ohjelmat saattavat olla estetty liiketoiminnan jakelusopimusten perusteella - HBO on myös estetty tällä tavalla.

Poista verkkosivustojen esto NordVPN: n avulla

Koska olemme maininneet Netflixin useammin kuin kerran esimerkin avulla, voit jo nyt oppia, että paras vaihtoehto Netflixin vapauttamiseen vuonna 2020 on NordVPN, yritys, joka on toiminut vuodesta 2012.

NordVPN aloitti Internet-vapausprojektina, joka perustuu vahvoihin yksityisyyden ja vapaa pääsy tietoihin, joita Pohjoismaat havaitsivat; Nykyään yrityksestä on tullut suosituin ratkaisu käyttäjille, jotka haluavat käyttää verkkosivustoja ympäri maailmaa.

Yksi syy siihen, miksi NordVPN on ihanteellinen geografisesti rajoitetun sisällön lukituksen poistamiseen, on se, että ne käyttävät yli 5000 palvelinta, jotka kattavat 6 maanosaa; lisäksi NordVPN: n käyttämät VPN-protokollat ​​ja salauskerrokset varmista, että yksityisyyttäsi ei koskaan vaaranneta.

Poista verkkosivustojen esto ExpressVPN: n avulla

Tässä on toinen VPN-palvelu, johon voit luottaa yrittäessäsi kiertää näitä hankalia geoblocking-toimenpiteitä.

ExpressVPN tarjoaa enemmän kuin vain palvelimia ympäri maailmaa; Se tarjoaa myös oikeudellisen tietosuojakerroksen, koska se sijaitsee Brittiläisillä Neitsytsaaret - lainkäyttöalue, joka tunnetaan tiukoista yksityisyyslakeistaan. Kun käytät ExpressVPN-palvelua, sinun ei tarvitse huolehtia kirjautumiskäytännöistä tai yhteyshistoriasta. Tämän saarivaltion lait pakottavat liike-elämän yksiköt suojelemaan kateellisesti asiakkaidensa henkilöllisyyttä, ja tätä on jotain, jota ExpressVPN seuraa ylpeänä.

Hakukonevälimuistin käyttäminen

Jos et pääse verkkosivustoon geobloinnin takia, saatat pystyä hankkimaan osan sen sisällöstä etsimällä sen sivujen välimuistiversioita. Googlen ja Bingin ylläpitämät hakukoneindeksoijat kopioivat pääasiassa kokonaisia ​​verkkosivustojen versioita, joista on vähennetty tietyt elementit, myöhempää ylläpitoa varten palvelimilleen.

hakukoneiden välimuisti

Tämä tarkoittaa sinulle, että voit käyttää Googlea etsimään verkkosivustoja, jotka ovat estettyjä. Kun näet hakutuloksen, huomaat URL-osoitteen vieressä pienen vihreän nuolen. Tässä voit tarkistaa, onko välimuistiversio saatavana. Valitettavasti tämä ei toimi, jos kyseinen verkkosivusto on määrittänyt robots.txt-tiedoston indeksoinnin estämiseksi.

Tor-verkon käyttö

Sipulireititin oli ohjelmistokehitysprojekti, joka käynnistyi Yhdysvaltain puolustusministeriön Advanced Research Projects Agency -virastossa ja jota myöhemmin rahoitti Electronic Frontier -säätiö Internet-liikenteen ohjaamiseksi vapaaehtoisen pohjalta toimivien yksityisten palvelimien ja solmujen maailmanlaajuisen verkon kautta..

Tor-verkossa selaaminen on erittäin suositeltava käyttäjille, jotka ovat syvästi huolissaan yksityisyydestään; esimerkiksi tutkivat toimittajat, joiden velvollisuus on suojata lähteidensä identiteettiä.

Tor-verkkoon pääsy oli aiemmin ollut melko monimutkaista muutama vuosi sitten, mutta ei enää; voit nyt aloittaa asentamalla Tor-selaimen Windowsille, macOS: lle, Androidille tai Linuxille.

Tor ei ehkä toimi joka kerta, ja yhteydet voivat olla toisinaan epävarmoja, mutta voit yleensä luottaa siihen, että se toimii ahkerasti välineenä yksityisyyden suojaamiseksi. Tor-verkon käytössä on hienoa, että opit paljon digitaalisesta tietosuojasta, ja ei kestää kauan ennen kuin aloitat GPG-allekirjoituksen käytön sähköpostiviestinnän suojaamiseksi..

Lopulliset ajatukset

Epäilemättä NordVPN ja ExpressVPN ovat parhaat menetelmät kiertotietojen estämiseen vuonna 2020. Kuten aiemmin keskusteltiin, verkkopalvelimien käyttö on vanhentunut ja rehellisesti sanottuna vaarallinen käyttäjille. Yritys päästä estettyihin sivustoihin Google-hakukonevälimuistin avulla ei välttämättä vie myöskään sinua. Tor-verkko on erinomainen tietosuoja, mutta se ei ole hyvä vaihtoehto YouTube- tai Netflix-lukituksen poistamiseen.

Lopussa, VPN: n käyttö on luotettavin ja saumattomin tapa edetä, varsinkin jos käytät useita laitteita verkkosivustojen ja suoratoistopalveluiden käyttämiseen. Kun olet valinnut VPN-ratkaisun, joka todella toimii tilanteeseesi, sinun kannattaa ehkä tutkia asentaa se langattomaan reitittimeen parhaan mahdollisen tehokkuuden ja yksityisyyden takaamiseksi (Lue lisää: Paras VPN-reititin).

FAQ

K: Kuinka avaan palomuurin sivuston eston?

V: Joissain tapauksissa verkkosivustot, joihin et pääse käyttämään, voidaan estää palomuuritasolla, mikä tarkoittaa, että reititin, käyttöjärjestelmä tai virustorjuntaohjelma on ehkä suodattanut ne paikallisesti, kumpi palomuuria hallitsee. Valitettavasti ratkaisu ei ole tässä tapauksessa universaali; sinun on tiedettävä, kuinka käyttää palomuuria ja luoda poikkeus tai poistaa verkkosivusto mustalta listalta.

K: Kuinka poistat eston Craigslistista?

V: Tämä on yhtä helppoa kuin IP-osoitteesi vaihtaminen, mikä on VPN-palveluiden tärkein ominaisuus. Voit myös kokeilla Tor-verkkoa tai jopa web-välityspalvelinta, mutta muista, että viimeksi mainittu vaihtoehto ei välttämättä toimi, jos JavaScript on käytössä.

K: Kuinka rajoittaa tai poistaa IP-estämistä?

V: Jos ylläpidät omaa verkkosivustoasi, voit rajoittaa pääsyä tietyillä IP-osoitteilla tai IP-alueilla cPanel-järjestelmänvalvojan näytöltä, ja tässä voit poistaa rajoituksen. Et voi estää IP: n estämistä verkkosivustoilla, joita et hallitse, koska sinulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia; Voit kuitenkin kiertää IP-estämisen sellaisilla ratkaisuilla kuin NordVPN ja ExpressVPN.

K: Tietääkö Internet-palveluntarjoajat vierailemasi sivustot?

V: Internet-palveluntarjoajasi tarvitsee melko paljon tietää liikenteen reititystä varten käymäsi IP-osoitteet ja käyttämäsi porttinumerot, joten lyhyt vastaus olisi kyllä, mutta tämä ei tarkoita, että he tarkastelevat käyttämääsi sisältöä ; he ovat liian kiireisiä ansaitsemaan rahaa kilpailukykyisellä liiketoimintaympäristöllä häiritäksesi Netflix-jonoa tai sähköposteja. Amerikkalaisten Internet-palveluntarjoajien odotetaan säilyttävän liikennetoimintosi metatiedot kuuden kuukauden ajan, ja he voivat jakaa tällaiset lokit lain nojalla lainvalvontaviranomaisten ja tiedustelupalvelujen kanssa; tämä on toinen hyvä syy, miksi meidän pitäisi käyttää VPN-verkkoja vuonna 2020.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me