Kuinka pysäyttää Web RTC -vuoto (ilmaiset ja helppot korjaukset)

WebRTC-vuodot ovat kiusallisia, kun olet ulkona ja olet noin. Jos käytät Chrome-selainta, olet vaarassa. Tässä on mitä tehdä. ‘Tarpeeksi sanottu.

Joissain tapauksissa VPN: n käyttö on ei tarpeeksi suojata tiedonsiirrot ja varmistaa, että IP-osoitteesi pidetään nimettömänä. WebRTC-vuoto on ongelma, joka vaikuttaa Google Chrome -selaimeen ja voi johtaa siihen, että oikea IP-osoitteesi saatetaan saataville verkossa.

webrtc-vektoriWebRTC tarkoittaa Web-reaaliaikainen viestintä. Sitä käytetään monissa verkkosivustoissa ja verkkosovelluksissa pitämään jatkuva istuntovirta avoimena käyttäjän tietokoneen ja isäntäpalvelimen välillä. WebRTC käyttää suojattua pistokekerros (SSL) -yhteyttä niin kauan kuin isäntäpalvelimella on voimassa oleva varmenne, mutta se ei silti riitä estämään IP-osoitteesi vuotamista..

Kun verkkosivustot tai kolmannet osapuolet voivat saada paikallisen IP-osoitteesi, se antaa heille mahdollisuuden seurata online-toimintaa ja jopa fyysistä sijaintiasi. Kaikki IP-osoitteet on linkitetty maantieteellisiin alueisiin, joten paikallinen verkko ja Internet-yritys määrittää ne sen kaupungin ja alueen perusteella, jossa asut tai työskentelet.

Contents

Kuinka vuotoja tapahtuu?

WebRTC-vuotojen keskeinen kysymys oli Ensimmäinen paljastettu vuonna 2015. Ohjelmoijat havaitsivat, että kun Chrome-selain yhdistettiin verkkosivustoon VPN-yhteyden kautta, se tekee määräajoin pyyntöjä järjestelmän nimeltä SATT Traversal Utilities for NAT (STUN). STUN-pyyntöjä tarvitaan kaikenlaisen reaaliaikaisen viestinnän tai yhteistyön tukemiseksi selainikkunassa.

Ongelmana on, että jokainen STUN pyytää puheluita käyttäjän tietokoneen ja ulkoisen internetin välillä, ja siinä tapauksessa se käyttää paikallista IP-osoitetta, ei VPN-palvelun tarjoamaa osoitetta. Tämä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajasi (ISP) tai wi-fi-verkon osoite on ulkopuolisten saatavissa. Itse asiassa verkkosivustot voisivat käyttää JavaScripti-koodia todellisen IP-osoitteesi helposti kaappaamiseksi pakollisella STUN-pyynnöllä.

Vuotojen estäminen Chrome-laajennusten avulla

Vaihtaminen toiseen VPN-asiakasohjelmaan tai isäntään ei auta estämään WebRTC-linkkejä. Ongelma vaikuttaa kaikkiin VPN-palveluihin, riippumatta siitä, mitä salausprotokollaa he käyttävät. Paras tapa sen sijaan on asentaa Chrome-laajennus, joka on pieni apuohjelma, joka lisätään turvallisen selainkokemuksen muodostamiseen. Chromella on koko joukko laajennuksia, joista monia voi hankkia ilmaiseksi.

  Rajoittamaton VPN-arvostelu - miksi se on todella rajoitettu

Google on itse kirjoittanut ja julkaissut koko sovellusohjelmointirajapinnan (API) WebRTC-ongelmaan. Tämän ansiosta yksittäiset kehittäjät voivat luoda oman Chromen laajennukset kiertää ongelmaa VPN-asiakkaiden kanssa.

Yksi suosituimmista Chrome-laajennuksista tätä tarkoitusta varten on WebRTC Leak Prevent. Se on yhteensopiva minkä tahansa Chromen version kanssa, joka on korkeampi kuin 42. Asennuksen yhteydessä laajennuksen asetusikkuna tulee näkyviin, ja voit valita, suojaatko WebRTC-vuodot vai ei..

WebRTC Protect -laajennus toimii samalla tavalla. Se lisää painikkeen Chrome-selaimesi oikeaan yläkulmaan ja yhdellä napsautuksella voit kytkeä WebRTC-suojauksen päälle tai pois päältä. Kun kuvake on väri sininen, suojaus on käytössä ja VPN-palvelusi ei vuota todellista IP-osoitettasi millään verkkosivustolla.

Palveluntarjoajasi riippuen käyttämästäsi VPN-palvelusta voi suositella tiettyä Chrome-laajennusta tai voi todella tarjota yhden omasta. Vieraile heidän verkkosivustolla saadaksesi lisätietoja. Muista kuitenkin, että kaikki virallista Google-sovellusliittymää hyödyntävät laajennukset toimivat samalla tavalla.

WebRTC-vuotojen testaus

Kun olet asentanut Google Chrome -laajennuksen suojautuaksesi WebRTC-vuotoilta, sinun tulee käyttää online-apuohjelmaa varmistaaksesi, että kaikki toimii suunnitellulla tavalla. Varmista, että hyvämaineinen kehittäjä tarjoaa asentamasi Chromen laajennuksen ja että sillä on huomattava määrä positiivisia arvosteluja.

Kuinka pysäyttää Web RTC -vuoto (ilmaiset ja helppot korjaukset)

Siellä voisi olla kolmansien osapuolien verkkosivustoilla tarjottavat vaaralliset ratkaisut, jotka eivät ole aitoja ja yrittää saastuttaa tietokoneesi. Sinun tulee koskaan asentaa Chrome-laajennuksia vain virallisesta Google-kaupasta.

Helppo WebRTC-vuotojen testi on saatavana What Is My IP -sivustolla? verkkosivusto. Kun lataat sivun, se osoittaa, onko IP-osoitteesi paljastettu vai piilotettu. Viestin alla näet, kuinka paikallinen IP-osoitteesi eroaa julkisesta IP-osoitteesta, jonka toinen verkkosivusto voi nähdä. Vahvalla VPN: llä kuten NordVPN tai Surfshark ja WebRTC-vuodonsuojaus, paikallisen IP-osoitteesi tulisi aina olla yksityinen, jotta voit suojata henkilöllisyyttäsi ja henkilökohtaisia ​​tietojasi.