LastPass Review (2020) – hämmästyttävä turvallisuus… hintansa arvoinen?

Oleskelu turvallisena verkossa on tänään kova asia tehdä.


Kun hakkerit ja verkkorikolliset yrittävät hellittämättä varastaa henkilökohtaisia ​​tietojasi, saatat epäröitä luottaa verkkosivustoihin ja mobiilisovelluksiin esimerkiksi luottokorttinumeroilla ja sähköpostin salasanoilla. Tietojen rikkomuksista on tullut säännöllinen esiintyminen, ja ne jättävät ihmiset usein alttiita hyökkäyksille.

salasanojen hakkerointiInternet-salasanat suunniteltiin viime kädessä suojaamaan online-uhkia. Niin kauan kuin olet valinnut yksilöllisen salasanan etkä koskaan jakanut sitä kenellekään muulle, tiliisi ja tietoihisi tulee periaatteessa pysyä turvassa. Mutta kun kyberhyökkäykset ovat kehittyneet, jopa monimutkaiset salasanat on hakkeroitu ja paljastettu.

Ihmiset ovat alkaneet vaatia parempia tietoturvatyökaluja tietojensa suojaamiseksi. Salasanan hallinta, kuten LastPass, tarjoavat uuden tavan käsitellä online-tilejäsi.

Tässä katsauksessa tarkastelemme salasananhallinnan tärkeimpiä ominaisuuksia nähdäksemme, voiko LastPass auttaa täyttämään tietoturvan ja haavoittuvuuden välisen aukon.

Mikä on Password Manager?

Käytännössä jokainen nykyaikainen verkkosivusto vaatii tilin ja salasanan. Tämä sisältää pankkitoimintaan, sähköpostiin, sosiaaliseen verkostoitumiseen ja ostosmahdollisuuksiin liittyvät verkkosivustot.

Parhaiden käytäntöjen mukaan sinun on käytettävä yksilöllistä salasanaa jokaisessa verkkopalvelussa, mutta yrittää muistaa ne kaikki on suuri haaste. Saman salasanan käyttäminen kaikilla sivustoilla on myös huono, koska se tekee sinusta alttiimpia kyberhyökkäyksille.

miten salasananhallinta toimii

Parhaat salasanan hallintatyökalut voivat pelastaa sinut molemmilta ongelmilta. Ne tallentavat kaikki yksilölliset salasanasi, joten sinun ei tarvitse muistaa niitä, samalla kun varmistat myös, että yksittäiset käyttäjätiedot pidetään turvassa. Tämä säästää aikaa selatessasi verkkoa samalla kun tuottaa mielenrauhaa.

Pilvipohjaisiin salasanatuotteisiin liittyy kuitenkin joitain mahdollisia kielteisiä vaikutuksia. Ensinnäkin yhden käyttäminen edellyttää, että sinulla on suuri luottamus palvelua tarjoavaan yritykseen. Jos et voi olla varma, että työkalu salaa kaikki siihen tallennetut salasanat, salasananhallinnan käyttö on vaarallinen.

Ennen kuin sijoitat mihin tahansa salasananhallintatyökaluun, Varmista, että tutkit sen yhteensopivuuden kaikkien säännöllisesti käyttämiesi laitteiden kanssa. Jos palvelua ei voida käyttää tiettyjen käyttöjärjestelmien tai verkkosivustojen kanssa, se voi tosiasiassa tehdä hankalammaksi luottaa yrittämään päivittäisessä elämässäsi..

Muista myös, että salasanan tallennusapuohjelma toimii yhtenä vikakohtana. Jos kadotat tai unohdat pääsalasanasi, sinusta tulee pääsääntöisesti lukitus kaikista henkilökohtaisista tileistäsi, melkein sama asia, kun käytetään jaettuja tietokoneita, etkä voi asentaa salasananhallintaohjelmistoa niihin..

Niissä [toivottavasti harvinaisissa] tapauksissa, joissa sinulla ei ole salasananhallintaa, joudut tietysti hakemaan ja muistamaan kaikki yksilölliset salasanasi, tai lopulta käyttämään yhtä salasanaa kaikille online-tileillesi, jotka tekee sinusta erittäin mukavan kohteen hakkeriystäväni Kiinalle.

Vitsit syrjään, jos niin olisi, lopeta tämän artikkelin lukeminen ja lopulta ratkaista ongelma nopeammin ja saumattomammin kuin luuletkaan voi ajatella.

Yleiskatsaus

LastPass -sovelluksen ensimmäisen version rakensi vuonna 2008 neljä kehittäjäryhmä, jotka halusivat paremman salasananhallintaratkaisun. Ryhmä oli aiemmin työskennellyt yhdessä pilvialustalla ja ymmärtänyt, että on mahdollista rakentaa verkkopohjainen työkalu, joka voi tallentaa salasanat verkossa samalla kun ne ovat turvallisia käytettäväksi.

Seitsemän vuotta ensimmäisen markkinoille tulon jälkeen LogMeIn osti tuotteen yli 100 miljoonaa dollaria. LogMeIn on yritys, joka on erikoistunut etätyöpöytätyökaluihin, joiden avulla yksilöt voivat hallita palvelimia tai työasemia turvallisesti Internet-perusyhteyden kautta.

Yrityksen brändäys on pysynyt samana yrityskaupan jälkeen ja sitä pidetään pääasiassa itsenäisenä tuotteena.

LastPass-ratkaisut

Erinomaisen salasananhallinnan on oltava luotettava, turvallinen ja helppo käyttää. LastPass täyttää kaikki kolme kriteeriä ratkaisullaan, joka toimii joko tietokoneen selaimen laajennuksena tai mobiilisovelluksena. Palvelu tukee synkronointia kaikkien laitteiden välillä että omistat.

viimeinen holvi

Tietokoneen käyttäjille selainlaajennus voidaan ladata yhdellä napsautuksella. Se tukee kaikkia suosittuja moderneja selaimia, kuten Google Chrome, Mozilla Firefox ja Microsoft Internet Explorer.

Asennuksen jälkeen uusi kuvake ilmestyy työkalurivin oikeaan yläkulmaan. Kun napsautat painiketta, sinua pyydetään joko kirjautumaan olemassa olevaan tiliin tai luomaan uusi tyhjästä.

Uudet käyttäjät luovat tilin, joka on linkitetty heidän sähköpostiosoitteeseensa. Sen jälkeen heidän on valittava pääsalasana, jota käytetään päivittäin selaimen laajennuksessa. Tämä pääsalasana toimii ensisijaisena avaimena kaikkien muiden palvelussa tallennettujen käyttöoikeustietojen käyttämistä ja hallintaa varten.

Kun olet asettanut pääsalasanan, voit nähdä yksityisen holvin, joka pystyy tallentamaan henkilökohtaiset käyttöoikeustiedot, luottokortit ja muut luottamukselliset tiedot. Voit lisätä verkkosivustojen salasanoja manuaalisesti tähän holviin tai antaa palvelun suorittaa sen automaattisesti selatessasi verkkoa.

Joka päivä, kun avaat selaimen tietokoneellasi, laajennus kehottaa sinua antamaan pääsalasanasi. Tästä hetkestä lähtien voit käyttää kaikkia varastoissa olevia tilejä tarvitsematta kirjoittaa manuaalisesti uusia kirjautumistietoja. Laajennus täyttää automaattisesti tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat samalla pitämällä nämä tiedot turvassa.

Mobiilisovellus on saatavana Apple iOS: lle ja Androidille ja toimii suurin piirtein samalla tavalla kuin selaimen laajennus. Laitteille, jotka tukevat sitä, sormenjälkivahvistus voidaan määrittää joten kun sinun on annettava salasana älypuhelimesta tai tablet-laitteesta, voit todentaa pääsalasanasi sormella.

Lisää ominaisuuksia kuin tyypillinen salasananhallintaohjelma

Vaikka LastPassin perustoiminnot saattavat tuntua yksinkertaiselta, ohjelmiston taustalla olevat kehittäjät ovat työskentelee jatkuvasti uusien ominaisuuksien parissa tehdä työkalusta joustavampaa ja kattavampaa hallita arkaluontoisia tietojasi. Tämän tyyppiset julkaisut ovat kaikkien käyttäjien saatavilla säännöllisten ohjelmistopäivitysten kautta.

viimeisen käyttöoikeuden todentaja

sisäänrakennettu salasanageneraattori toiminto on ratkaisevan tärkeä saadaksesi kaiken irti salasananhallintajärjestelmästä. Selaimen laajennus tai mobiilisovellus luo yhdellä napsautuksella monimutkaisen, satunnaistetun salasanan, jota on lähes mahdotonta arvata tai hakkeroida. Voit käyttää salasanageneraattoria jokaisessa uudessa käymässäsi sivustossa ja jokainen merkkijono saa lisätään automaattisesti yksityiseen holviin.

Kun selaat yksityistä holvia, huomaat, että sivupalkista on saatavana laaja valikoima uusia luokkia. Jokainen valikkokohta edustaa erillinen tietotyyppi, jonka voit tallentaa turvallisesti. Niihin kuuluvat muun muassa wi-fi-salasanat, hätäpuhelinnumerot ja vakuutuksia, pankkitilejä tai passeja koskevat muistiinpanot.

Salasanojen jakaminen muiden ihmisten kanssa on aina riskialtista yritystä, vaikka se olisi perheenjäsenen läheisen ystävän kanssa. Vaaran vähentämiseksi LastPass julkaisi äskettäin a Uusi ominaisuus nimeltään Perheet mikä helpottaa valtakirjojen jakamista useiden ihmisten välillä.

Voit linkittää kuusi tiliä yhteen ja valita, mitkä salasanat lisätään jaettuun tilaan. Voit milloin tahansa lisätä tai poistaa näkyvyyttä tilitietoihin.

Internet-yksityisyydestä on tulossa kuuma keskusteluaihe. Tietoturva-asiantuntijat kehottavat Internetin käyttäjiä lisäämään suojauskerroksensa online-tiliinsä. Yksi helppo tapa tehdä tämä on kaksifaktorinen todennus, jossa käytät normaalia salasanaa ja muuta tunnistustapaa.

”2FA” -sovelluksessa tekstiviestijärjestelmä on yleisin kaksifaktorisen todennuksen muoto, mutta LastPass on suunnitellut oman versionsa, joka toimii kuin laitteisto-tunnus. LastPass Authenticator antaa sinun tarkistaa henkilöllisyytesi monien suosittujen verkkosivustojen avulla käyttämällä mobiilisovellustaan ​​aina, kun sinulta kysytään kaksifaktorista todennusta..

Premium-ominaisuudet ilman premium-kustannuksia

Uudet käyttäjät voivat aloita LastPass -sovellus ilman mitään kustannuksia. Selaimen laajennus ja mobiilisovellus ovat saatavana ilmaisina latauksina. Ilmaisiin tiliin sisältyy rajoittamaton tallennustila yksityisessä holvissa, samoin kuin pääsy salasanan luontiin ja kaksikertoimien todennuspalveluihin.

viimeinen hinnoittelu

Niille, jotka haluavat enemmän ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, LastPass tarjoaa neljä erillistä tuotevaihtoehtoa, joista kaksi henkilökohtaiseen käyttöön ja kaksi yrityskäyttöön. Henkilökohtaiset vaihtoehdot ovat palkkio ja perheet ja liiketoimintavaihtoehdot ovat joukkueet ja yritys.

Premium-liittymä maksaa 3 dollaria kuukaudessa ja avaa useita ominaisuuksia, joita ei sisälly vapaa suunnitelma. Saat kyvyn Lähetä salatut tiedot holvista ulkoisille käyttäjille.

Tilauksen avulla voit myös asettaa hätäyhteyshenkilön, joka voi käyttää tietojasi tarvittaessa. Viimeiseksi, Premium-suunnitelma sisältää yksi gigatavu salattua tallennustilaa jonka avulla voit siirtää kaiken tyyppisiä tiedostoja turvallisesti pilveen.

Perheet-vaihtoehto maksaa 4 dollaria kuukaudessa, ja sen avulla voit linkittää jopa kuusi käyttäjää samalla sateenvarjotilillä. Perheholvin päällikkönä voit määrittää, mitkä salasanat jaetaan kaikkien henkilöiden kesken, joten sinun ei tarvitse lähettää niitä suojaamattomien kanavien kautta.

Teams-tilaus on suunniteltu pienemmille yrityksille, joilla on 5-50 työntekijää. Kustannukset ovat 4 dollaria kuukaudessa käyttäjää kohti organisaatiossa. Kaikilla työntekijöillä on pääsy yksityiseen holviin ja jaettuun tilaan salasanojen, lisenssien ja muun suojatun datan hallintaan.

Suuremmille yrityksille Enterprise-paketti maksaa 6 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa ja tarjoaa tietoteknisellä tasolla turvallisen tiedonhallinnan hallinnan. Se sisältää sarjan järjestelmänvalvojan ohjaimia, joita voit käyttää keskittämään henkilöllisyyden pääsyjärjestelmän. Lisäksi työkalu voi integroitua olemassa oleviin hakemistovarastoihin.

LastPass -suojaus ja salaus

LastPass tukee täydellinen salaus laitteen tasolla, mikä tarkoittaa sitä edes sen kehittäjät eivät näe tai hanki tallentamiasi tietoja yksityisessä holvissa. Pääsalasanasi ei koskaan lähetetä pilvipalvelimille, eikä hakkerit pääse siihen, sillä ne saattavat estää verkkoliikennettäsi.

salasanasuolaesimerkki

Tuote on rakennettu Advanced Encryption Standard (AES) 256 -bittiseen salaukseen, jota Yhdysvaltojen hallitus käyttää suojaamaan turvaluokiteltuja tietoja. Järjestelmä luottaa sekä PBKDF2- että SHA-256-algoritmeihin salasanatietojen tallentamisessa. Tätä prosessia kutsutaan suolaisiksi hashiksi, joka toimii yksisuuntaisena funktiona salata tietoja satunnaisina merkkijonoina.

Asennusohje

viimeisen asennuksen asennusLastPass-selainlaajennus on saatavana ilmaisena lisäosana useille käyttöjärjestelmille yrityksen lataussivustolta.

Chromelle ja Firefoxille, yksinkertaisesti aloittamalla lataaminen asentaa laajennuksen selaimen työkaluriville. Mac-käyttäjien, jotka haluavat käyttää Safaria, on kaksoisnapsautettava .dmg-tiedostoa ja kirjauduttava sisään tililleen ohjatulla asennuksella. Huomaa myös, että Windowsille on saatavana yleinen asennusohjelma, joka lisää laajennustuen kaikille aktiivisille selaimille.

Asioiden matkapuhelimella käyttäjät voivat ladata älypuhelin- ja tablet-sovelluksen joko iOS App Store- tai Google Play Store -kaupasta. Asennuksen jälkeen käyttäjälle ilmestyy kehote kirjautua sisään sähköpostiosoitteellaan ja pääsalasanallaan. Palvelu alkaa sitten kaikkien tallennettujen käyttöoikeustietojen synkronointi.

Se on kaikki hyvin saumaton prosessi.

Asiakaspalvelu

LastPass tarjoaa erityyppistä asiakastukea käyttämäsi tilauksen perusteella. Kuten olisi odotettavissa, ilmaistilillä olevat saavat matalamman palvelutason kuin kuukausittaiset maksut. Kaikilla käyttäjillä on kuitenkin pääsy yrityksen tietokantaan ja UKK-sisältöön.

Palkkio-, perhe- ja joukkuesuunnitelmat kaikkiin sisältyy ensisijainen tekninen tuki. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat lähettää palvelulippuja ongelmista tai virheistä. Enterprise-paketti menee askeleen pidemmälle ja määrittää oma asiakastuen asiantuntijatiimi, joka on käytettävissä ympäri vuorokauden.

Viimeiset ajatukset - Tarvitset LastPassin

Hakkereiden ja verkkorikollisten ansiosta olet aina alttiina hyökkäyksille, kun käytät Internetiä. Salasanan hallintaohjelmien tarkoituksena on vähentää joitain riskejä antamalla sinulle keskeinen ja turvallinen sijainti, johon voit tallentaa kaikki luottamukselliset tiedot ja tilitiedot.

Mutta miten valitset parhaan työkalun salasanojesi turvalliseen tallentamiseen?

Kuten toivomme tämän LastPass-katsauksen osoittaneen, palvelun mukana tulee turvallisuuden ja pilvipohjaisen innovaatioiden pitkä maine. Luottaminen mihin tahansa yritykseen salasanoillasi voi tuntua pelottavalta, mutta heidän toteuttaessaan yksityinen holvi on osoittautunut luotettavaksi ja suojatuksi.

Se, että heidän perustyökalunsa on saatavana ilmaiseksi, ei vahingoita asioita, vaikka lisää toimintoja tai yritystukea tarvitsevilla käyttäjillä on mahdollisuus päivittää maksettuihin suunnitelmiin.

FAQ

Mitä salasananhallintaa on helpointa käyttää?

V: Helppokäyttöisyys riippuu henkilöstä, joten on parasta kokeilla muutaman työkalun ilmaisia ​​versioita nähdäksesi mikä sopii sinulle parhaiten. Nykyään suosituimpia palveluita ovat Keeper, 1Password ja LastPass.

Voidaanko LastPass hakkeroida??

V: Yksittäiset käyttöoikeustietosi ovat turvallisia, koska niitä ei koskaan siirretä pilvipalvelimille ja ne pidetään aina salattuja. Jos joku kuitenkin onnistuu varastamaan salasanasi, koko holvi on vaarassa.

Onko LastPassista ilmainen versio??

V: Kyllä, ilmainen suunnitelma sisältää selaimen laajennuksen, mobiilisovellukset ja rajoittamattoman käyttöoikeustietojen tallennustilan yksityisessä holvissa.

Voinko käyttää LastPassia Yubikeyn kanssa?

V: Kyllä, tuki on saatavana Premium- ja Enterprise-suunnitelmille.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me