Mikä on välityspalvelin? Yksinkertainen opas

Ehkä haluat jakaa sijaintisi ja online-katselutapasi muun maailman kanssa. Ehkä et. Välityspalvelin voi tehdä sinusta näkymättömän.


Suurin osa meistä on melko varovaisia ​​henkilötietojemme suhteen. Esimerkiksi, jos joku tuli sinuun kadulla, jota et tuntenut, ja kysyi sinulta puhelinnumeroasi tai osoitettasi, sinä olet erittäin leery.

Mitä et ehkä ymmärrä, on se, että aina kun muodostat yhteyden verkkosivustoon tai muodostat yhteyden kenenkään kanssa Internetin kautta, yhteyssi antaa tietokoneesi osoitteen henkilölle, jonka kanssa olet tekemisissä. Miksi näin tapahtuu? Koska tietokoneesi on kyettävä lähettämään ja vastaanottamaan tietoja tietokoneelta, jonka kanssa se toimii.

kyberturvallisuustilastotVoit ajatella sitä esimerkiksi ihmisille, jotka yrittävät lähettää toisilleen tietoja postitse. Ainoa tapa varmistaa, että tiedot pääsevät oikeaan sijaintiin, on laittaa osoitteensa kirjekuoreen.

Osoite, jonka tietokone lähettää, on julkinen IP-osoitteesi. Ehkä olet kuullut tuon termin aikaisemmin. IP on lyhenne Internet-protokollasta. Nyt kun tiedät, että sinulla on Internet-osoite, haluatko tietää mikä se on? Se on helppo selvittää. Mene vain Googleen ja kirjoita hakupalkkiin "Mikä on minun IP?"

Sinun pitäisi nähdä numerosarja, joka on jaettu kolmen tai kahden välein pisteillä. Tätä tietokoneesi ja muut tietokoneesi käyttävät yhteyden muodostamiseen muuhun maailmaan.

Oletko valmis tietää enemmän IP-osoitteestasi? Jatka lukemista.

IP-osoitteesi takana?

Saatat ihmetellä, kuinka sait IP-osoitteen. No, kuinka kotiisi tai asuntosi sai osoitteen? Ryhmä kaupunkisuunnittelijoita kartoitti alueen ja osoitti tietyille kaduille tietyt nimet ja tietyillä kaduilla varustetut kodit tietyillä numeroilla. Se on melkein sama IP-osoitteesi kanssa.

mikä on IP-osoite

Ero on siinä, että kaupunkisuunnittelijoiden sijaan sinulla on Internet-palveluntarjoajasi. Se voi olla Verizon, AT riippuen siitä, missä olet maassa&T, Comcast tai mikä tahansa määrä Internet-palveluntarjoajia. Sinun pitäisi tietää, että modeemillesi on määritetty IP-osoite. Joten kaikki laitteet, joita käytät kotonasi Internet-yhteyden muodostamiseen, lähettävät ja vastaanottavat tietoja kyseisen osoitteen kautta.

Jos pidät useimmista ihmisistä, näet tämän mielenkiintoisena informaationa, mutta et mielestäsi ole huolestuttava tai kiinnostunut siitä. Toisin sanoen julkisissa IP-osoitteissa on joitain todellisuuksia, jotka herättää jotkut ihmiset.

Tiesitkö esimerkiksi, että jos henkilöllä on IP-osoitteesi, hän pystyy tunnistamaan missä olet planeetalla? He saattavat jopa pystyä määrittämään kadun, jolla asut.

Tai tiesitkö, että sinun IP-osoite voi rajoittaa pääsyä tiettyihin verkkosivustoihin että sinulla on? Useimmat ihmiset ymmärtävät tämän ensimmäistä kertaa matkustessaan ulkomaille ja yrittäessään käyttää suosikki Yhdysvaltoihin perustuvaa suoratoistopalvelua. Joko palvelu ei toimi ollenkaan, tai palvelun toiminnalle on tiettyjä rajoituksia sen perusteella, missä olet, kun muodostat yhteyden.

Ajattele tätä, IP-osoitteesi on kytketty suoraan nimesi ja kotiosoitteesi kanssa. Tämä johtuu siitä, että Internet-palveluntarjoajasi tietää, että tietyssä osoitteessa on joku, joka maksaa osoitteesta. Tämä tarkoittaa, että joka kerta kun käytät tietokonetta, annat potentiaalisesti henkilökohtaisia ​​tietoja itsestäsi maailmalle. Joten mitä voit tehdä?

Tutki välityspalvelimen hankkimista

Välityspalvelin on jotain tai joku, joka seisoo toisen sijaan. Kun puhumme IP-osoitteesi välityspalvelimesta, puhumme siitä, että saat korvaavan IP-osoitteen tai korvaavan identiteetin.

kuinka välityspalvelin toimii

Ei, tämä ei tarkoita, että sinun on hankittava uusi Internet-suunnitelma. Sinun tarvitsee vain käydä verkossa ja tarkistaa luettelo käytettävissä olevista välityspalvelimista. On olemassa useita välityspalvelimia, jotka väittävät olevansa ilmaisia, mutta useimmiten ne tarjoavat hidasta palvelua ja heillä voi olla vähemmän kuin tarkkoja tapoja seurata ja säilyttää henkilötietojasi..

Siellä on verkossa saatavien hyvämaineisten välityspalvelimien lukumäärä. Nämä välityspalvelimet ja VPN: t estävät todellisen IP-osoitteesi ja antavat sinulle väärennetyn IP-osoitteen, jonka avulla se näyttää siltä kuin olet toisessa maailman osassa.

Kuinka välityspalvelin toimii?

Välityspalvelin on tietokoneen palvelin. Tämä palvelin aikoo ottaa Web-selailuliikenteen ja ohjata sen uudelleen. Mitä se tarkoittaa käytännössä??

kuinka välityspalvelin toimii

Oletetaan, että haluat ostaa jotain eBaysta. Siirryt verkkoon, kirjoitat eBayn hakupalkkiin, ja Internet-palveluntarjoajasi lähettää pyynnön. Pyyntö yhdistää sinut määränpäähän, ja se näyttää eBaylle, mikä on todellinen IP-osoitteesi.

Jos olet yhteydessä välityspalvelimeen, pyyntö kulkee toisella reitillä. Pyyntö menee tietokoneeltasi Internet-palveluntarjoajalle, mutta sitten se välityspalvelimelle tai korvaavalle palvelimelle. Siitä välityspalvelimesta se matkustaa eBayen. Kun tiedot kulkevat, välityspalvelin antaa sinulle salaisen IP-osoitteen, jonka avulla voit piilottaa todellisen IP-osoitteesi.

Tarvitsetko valtakirjan?

On joukko ihmisiä, jotka sanovat, että he eivät tarvitse välityspalvelinta. Heillä ei ole mitään salattavaa, eivätkä he ole huolissaan siitä, kenellä on pääsy heidän IP-osoitteeseensa. Välityspalvelimen käyttämiseen on kuitenkin useita syitä, jotka ylittävät henkilökohtaisten tietojen piilottamisen.

välityspalvelimen edut

Esimerkiksi olet koulussa tai kirjastossa ja haluat tarkistaa sosiaalisen median tilan. Koulu tai kirjasto on kuitenkin estänyt pääsyn suosikki sosiaalisen median sivustoosi. Välityspalvelin mahdollistaisi sinun kiertää tuon esteen ja saada haluamasi käyttöoikeuden.

Tai voi olla, että olet kiinnostunut katsomaan jotain verkossa, mutta et välttämättä halua, että koko maailma tietää, että katsot kyseistä tuotetta tai luet tietystä aiheesta. Ilman välityspalvelinta IP-osoitteesi jäljitetään fyysiseen sijaintiisi. Välityspalvelimella IP-osoitteesi ei jäljitä fyysisestä sijainnistasi.

Toinen kerta, jolloin voit käyttää välityspalvelinta, on matkustettaessa ulkomaille. Saatat ajatella, että matkustaessasi et olisi kiinnostunut sisällön virtauttamisesta verkossa. Kuitenkin, koska kuka tahansa laajasti matkustanut ymmärtää, riippumatta siitä kuinka eksoottista tai kuinka kaunista käymäsi sijainti on, tulee olemaan aika, jolloin haluat pystyä vain rentoutumaan ja katsomaan suosikkiohjelmasi suosikkisi suoratoistoaan palvelua. Kuitenkin, koska maantieteelliset rajoitukset, et ehkä pysty. Jälleen kerran välityspalvelimen käyttäminen auttaisi sinua.

Jotkut ihmiset käyttävät välityspalvelinta työssä, koska heidän työnantajansa estää pääsyn tietyille sosiaalisen median sivustoille. He haluavat pystyvän ohittamaan nämä rajoitukset. Totuus on, että on olemassa useita syitä, miksi välityspalvelimen käyttö voi olla oikea vaihtoehto sinulle.

On joitain syitä välttää välityspalvelimen käyttöä. Esimerkiksi palveluntarjoajasi, työnantajasi tai verkko voi vastustaa sinua välityspalvelimen avulla. He saattavat jopa mustalle listalle lisätä tietyt IP-osoitteet, jotka he tietävät olevan välityspalvelimesta.

Tietosuoja on tärkeä

Ihmiset arvostavat yksityisyyttään. Välityspalvelimet auttavat sinua pitämään henkilökohtaiset tietosi ja selaustottosi yksityisinä. Välityspalvelimet tarjoavat tietoturvaetuja. Välityspalvelin voi pystyä salaamaan verkkopyyntösi estämällä uteliaita silmiä katsomasta tapahtumiasi. Välityspalvelin voi suojata sinua tunnetuilta haittaohjelmilta, ja siihen voidaan liittää virtuaalinen yksityinen verkko, joka mahdollistaa etäkäyttäjien pääsyn Internetiin yrityksen välityspalvelimen kautta..

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me