Proton VPN – Kokeneet tietoturvajohtajat (voivatko he toimittaa?)

ProtonVPN ei ole vielä vaikuttava palvelu, mutta ne näyttävät yrittävän kovasti. Tässä on mielipiteeni siitä, kuinka he kilpailevat kilpailua vastaan.


ProtonVPN on ProtonMailin takana olleiden Harvardin fyysikkojen aivotradi. ProtonMailin väite kuuluisuudeksi on se, että se sijaitsi maanalaisessa bunkkerissa. ProtonVPN on virtuaalinen yksityinen verkko, joka on suunniteltu suojaamaan verkkoliikennettäsi.

ProtonVPN on palvelu, joka on keskittynyt tietoturvan tarjoamiseen. Luotsauksenaan se on yksi harvoista VPN-palveluista, jotka tarjoavat todella ilmaisen vaihtoehdon. Se on hyvä palvelu. Mutta voisiko se olla paras VPN? Katsotaanpa joitain tekijöitä, jotka voivat auttaa meitä selvittämään vastauksen.

Yleiskatsaus

FeaturesInformation
Käytettävyys: Helppokäyttöinen
Kirjauskäytäntö: Ei kirjauskäytäntöä
Palvelimen koko: 3000 ++ palvelinta
Palvelimen jakelu: 61 maata
Tuki: lippu
Torrenting: rajallinen
Suoratoisto: rajallinen
VPN-protokolla ja salaus: OpenVPN-protokolla; AES-256-salaus
pääkonttori: Sveitsi
Hinta: $ 4 / kk
Virallinen nettisivu: https://protonvpn.com/
Plussat:
 • Palvelimet ovat fyysisesti turvassa
 • Hyvät tietosuojakäytännöt
 • Internet-asiakasohjelmaa on helppo käyttää
 • P2P ystävällinen
 • Voi sisältää ProtonMailin
 • Suojatut ydinyhteydet
Haittoja:
 • Rajoitetut palvelimet ja palvelinpaikat
 • Palvelimen nopeuteen liittyvät ongelmat
 • Kaikki asiakkaat eivät saa täydellistä pääsyä palvelimen ominaisuuksiin
Ominaisuudet:
 • Kolme palvelimen sijaintia ilmaisella VPN-versiolla
 • AES - 256-salaus
 • 2048 - bittinen RSA-avaimen salaus
 • HMAC SHA256: lla viestin todennusta varten
 • Avaa VPN-protokollat
 • Tukee PPTP L2TP / IP-sekuntia
 • Sveitsiläinen yritys
 • Proton VPNs Secure Core sijaitsee 1000 m pinnan alapuolella laskeuman suojassa
 • Tapa kytkin
 • Avoimuusraportti
 • Optio kanarialla

Voitko luottaa ProtonVPN: ään?

Kun määritetään, onko VPN luotettava vai ei, yksi ensisijaisista asioista, jota haluamme tarkastella, on heidän tietosuojakäytäntönsä. Keskustellessaan filosofiastaan ​​ProtonVPN sanoo sitoutuneensa käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen. Tämä tarkoittaa, että he keräävät mahdollisimman vähän tietoa tavoitteenaan antaa asiakkailleen yksityinen ja tuntematon kokemus.

protonvpn lokikäytäntöProtonVPN lupaa olla keräämättä mitään lokit. Sellaisenaan he ovat sitoutuneet olemaan jakamatta tietoja yhteyteistäsi tai käymistäsi verkkosivustoista.

He tallentavat vain yhden aikaleiman viimeisimmästä toiminnasta tilisi kirjautumisessa. Tämä ei sisällä tietoja siitä, mistä kirjaudut sisään tai kuinka kauan olet kirjautunut sisään. Tämä on vakiokäytäntö kaikissa VPN: issä. Tämän avulla he voivat varmistaa, että asiakkaat eivät väärinkäytä palveluitaan saamalla VPN-verkosta enemmän ihmisiä kuin tilaaminen sallii. Aikaleima korvataan joka kerta, kun muodostat yhteyden palvelimeen uudelleen.

Jotkut ovat miettineet, kuinka ProtonVPN pystyy välttämään lokitietojen säilyttämistä, koska se on Sveitsin lainsäädännön mukaan pakollista. ProtonVPN antoi yksityiskohtaisen selityksen tästä tietosuojakäytännössään. Heidän bloginsa takana on, että lokitietojen tallentamista edellyttäviä lakeja sovelletaan suuriin teleoperaattoreihin, mitä ProtonVPN ei ole. Joten nuo lait eivät vaikuta niihin.

Ovatko Proton Mailin palvelimet turvallisia?

protonvpn ei lokitietojaToiset ovat huolissaan siitä, että monet ProtonVPN: n palvelimista eivät sijaitse Sveitsissä. Sen sijaan ne sijaitsevat Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa, kuten esimerkiksi hakkuiden ja seurannan kaltaiset asiat. Joten voitaisiin kysyä, miten ei-lokikäytännöt toimisivat tässä tilanteessa. Vastaus on, että käytäntö on sama palvelimien sijaintipaikasta riippumatta. ProtonVPN: n mukaan heidän palvelimet eivät tallenna henkilökohtaisia ​​tietoja, joten on turvallista muodostaa yhteys mihin tahansa maahan käyttäjä haluaa.

ProtonVPN on avoin ja etukäteen siitä, että he tietävät, onko tietty asiakas kytketty VPN-palveluun. Mutta tämä pätee jokaisessa VPN-palvelussa. Pidämme ProtonVPN: stä sitä, että he ovat riittävän vastuuntuntoisia paljastaakseen tämän tosiasian. Meille tämä on hyvä asia.

Myös se, että he seuraavat kirjautumisyritysten aikaleimoja, on hyvä, koska se antaa heille mahdollisuuden suojata raa'ilta voimilta. VPN-palvelu, joka sanoo, että se ei kirjaudu sisäänkirjautumisyrityksiä, on joko valehtelemassa tai ne eivät ole tietoturvallisia.

Joten tutkittuamme heidän tietosuojakäytäntönsä eri näkökohtia katsomme, että ProtonVPN on rehellinen ,. He ovat etukäteen siitä, mitä he eivät kerää. Niitä tukevat henkilöt, joilla on vuosien kokemus tietosuoja-alueesta ja jotka suhtautuvat asiakkaidensa yksityisyyden suojaamiseen vakavasti.

Koska ne ovat sveitsiläisiä yrityksiä, niihin ei sovelleta EU: n lainsäädäntöä. Ne eivät kuulu Yhdysvaltojen johtamiin viiden silmän tai 14 silmän seurantaohjelmaan. Kuten edellä mainitsimme, Sveitsi on kuitenkin myös antanut joitain valvontalakeja, jotka saavat meidät ajattelemaan kahdesti. Nämä lait edellyttävät teleoperaattoreiden säilyttävän yhteyslokeja 12 kuukauden ajan. Sanamuodon moniselitteisyyden vuoksi voitaisiin poistua uskoen, että tämä ei koske sähköposteja ja VPN-palveluita. Tätä taktiikkaa ProtonVPN käyttää.

ProtonVPN: n hinnoittelu

ProtonVPN tarjoaa neljä erilaista hinnoittelumenetelmää. Jokainen hintapiste tarjoaa valinnaisia ​​alennuksia, jos maksat vuosittain.

protonvpn hinnoittelu

Ensimmäinen palvelutaso on ilmainen. Se on kuitenkin erittäin rajallinen palvelu. Sinulla on pääsy palvelimiin vain Alankomaissa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Lisäominaisuuksia ei ole tarjolla. Jos kuitenkin kirjaudut ilmaiseen palveluun, sinulla on mahdollisuus kokeilla maksettua palvelua seitsemän päivän ajan ilmaiseksi. Joten se on hyvä vaihtoehto, jos haluat saada selville, toimiiko ProtonVPN-palvelu sinulle vai ei..

Seuraava vaihtoehto on heidän 4 dollarin perussuunnitelma. Sinulla on pääsy kaikkiin heidän palvelimiin. Voit kytkeä kaksi laitetta samanaikaisesti. Palvelun nopeus on suurempi kuin mitä saat ilmaisella vaihtoehdolla, mutta tämä ei ole heidän nopein nopeus.

Seuraava vaihtoehto on 8 dollaria kuukaudessa. Yhteysrajoitus kasvatetaan viiteen laitteeseen. Täällä pääset käsiksi heidän suurimpaan nopeuteen, torrent-palvelimiin ja heidän Secure Core -sovellukseen. Rahalle tämä on paras suunnitelma. Se antaa sinulle kaiken mitä tarvitset VPN: stä.

protonvpn-maksutapaLopullinen suunnitelma on 24 dollaria kuukaudessa, maksetaan kerran vuodessa. Tämä suunnitelma on hyvin lähellä 8 dollarin suunnitelmaa sillä poikkeuksella, että saat myös pääsyn ProtonMailiin.

Voit maksaa PayPalilla tai tärkeällä luottokortilla.

ProtonVPN tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun. Tämä ei kuitenkaan ole täysi rahat takaisin -takuu. Se on suhteellinen takuu. Joten saat hyvityksen vain kuukauden käyttämättömästä osasta. Jos käytät palvelua viisi päivää, saat hyvityksen käyttämättömästä 25 päivästä. Tämä ei rehellisesti ole hyvä palautuskäytäntö, varsinkin kun tarkastellaan muita palveluita, jotka tarjoavat täydellisen kysymyksettömän rahat takaisin -takuun.

Myönteisenä puolena on, että ProtonVPN voi heidän palvelusehtojensa mukaan tarjota asiakkailleen kohtuullisen hyvityksen, jos heidän palvelunsa oli jostain syystä joko puuttuva tai epävakaa. Tämä tapahtuisi sen jälkeen, kun tilinomistaja on esittänyt pyynnön. Kaikki palautukset käsitellään 14 päivän kuluessa pyynnöstä.

ProtonVPN-palvelimen nopeus

ProtonVPN: n nopeudet ovat kunnossa plus-suunnitelman avulla. Se on noin 13–15 prosenttia hitaampi kuin suojaamaton yhteys. Mitä lähempänä olet fyysisesti palvelimelle, sitä nopeammin nopeus yleensä on.

protonvpn nopeustulosYhteyden tarkistaminen heidän plus-palvelimien avulla johti hieman nopeampaan yhteyden menettämiseen. Odotimme kuitenkin tätä lisääntyneen salausasteen vuoksi. Vaikka nopeuden menetys tapahtui, palvelu oli silti riittävän nopea käyttämään online-suoratoistopalveluita.

Secure Core -verkkoyhteyksillä oli kaikkien palveluiden hitaimmat nopeudet. Tämä on odotettavissa, koska pääsy VPN-kohdepalvelimelle on täydennetty moninkertaisesti hyppäämällä. Tämä lisätty tietoturvamitta nostaa pingiaikaa merkittävästi ja hidastaa Internetin nopeutta huomattavasti.

protonvpn nopeustulos2Alkaen ISP: n perusnopeudella 28 Mt / s, salattu yhteys hidastaa nopeuteen 18,46 Mt / s. Puhumme 35 prosentin nopeuden laskusta. Näimme, että samat tulokset olivat totta palvelimesta riippumatta. Nopeus laski välillä 25–35 prosenttia. Tämä on dramaattinen nopeuden menetys, mutta se on riittävän nopea, jotta voit jatkaa Internet-aktiviteettejasi, jos olet valmis uhraamaan nopeutta lisätäksesi online-tietosuojaa.

protonvpn nopeustulos3Ilmaisen VPN-palvelun avulla huomaat suurimman mahdollisen yhteydenpudotuksen. Tämä johtuu siitä, että palvelu antaa pääsyn pienelle määrälle matalan kaistanleveyden palvelimia, jotka ovat usein kuormitettavissa.

Täältä aloitimme perusoperaattorin latausnopeudella 28,22 Mt sekunnissa. Se laski noin 15,5 Mt sekunnissa. Tämä on noin 45 prosentin pudotus. Ja muut testinopeudet laskivat 30–60 prosenttia. Alkuperäisen Internet-palveluntarjoajan yhteyden nopeudesta riippuen tämä voi tuottaa huomattavan vaikutuksen ja vaikuttaa kykyynsi nauttia surffailusta verkossa. Joten vapaa valinta ei ole oikeasti hyvä vaihtoehto henkilöille, jotka käyttävät rutiininomaisesti Internetiä VPN: n kanssa. Jos tarvitset harvoin suojattua Internet-yhteyttä tai sinulla on vähän rahaa, tämä saattaa olla hyvä vaihtoehto sinulle.

Suojattujen ydinyhteyksien ymmärtäminen

Yksi palvelun ylemmistä tasoista on sen suojattu verkko. Tämä verkko on palvelinryhmä Islannissa, Sveitsissä ja Ruotsissa. Kaikissa näissä maissa on erittäin tehokkaat yksityisyyttä koskevat lait. Secure Core -verkon muodostavat palvelimet ovat äärimmäisen turvatietokeskuksissa.

Nämä palvelimet ovat täysin ProtonVPN: n omistuksessa ja hallinnassa. Nämä palvelimet on kytketty Internetiin omalla erillisellä verkko-IP-osoitteellaan.

Tämä antaa käyttäjille täydellisen suojan vahingoittuneilta VPN-palvelimilta ja sellaisilta mailta, kuten Kiina, joissa Internetin yksityisyys on vähäisempi. Tai se suojaa käyttäjiä valvonnalta muun muassa Australiassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Jos Australian kaltaisen maan VPN-toimittaja pakotettiin tarkkailemaan VPN-verkkoliikennettä, hän saattaa pystyä käyttämään aikakorrelaatioita keinona hyökätä käyttäjän online-selaussuojaan. Kun käyttäjä on yhteydessä Secure Core -verkkoon, nämä ajoituksen korrelaatiohyökkäykset jäljittävät vain ProtonVPN: n Secure Core -verkkoon. Tämä minimoi sen mahdollisuuden, että lainvalvontaviranomaiset tai viranomaiset pystyvät jäljittämään käyttäjän todellisen IP-osoitteen.

protonvpn suojatun ytimen vaihtoehto

Perusajatuksena on, että yhteytesi alkaa useilla hyppyillä Secure Core -verkkojen kautta. Sitten se muodostaa lopullisen yhteyden kohde-VPN-palvelimeen. Jos muodostat yhteyden palvelimeen Yhdysvalloissa Secure Core -verkon avulla, liikenne kulkisi ensin Islannin tai Sveitsin palvelimen kautta ja menisi sitten Yhdysvaltain loppukohdan VPN-palvelimelle..

Palvelimen sijainti

protonvpn-palvelimen sijainnitProtonVPN: llä on suhteellisen pieni määrä palvelinpaikkoja. Noin 300: ssa tämä on 90 prosenttia vähemmän kuin muilla VPN-palveluilla. Esimerkiksi NordVPN: ssä on yli 4 800 palvelinta ja yksityisessä Internet Access VPN: ssä on yli 3500 palvelinta.

Mitä enemmän palvelimia VPN-yrityksellä on, sitä enemmän vaihtoehtoja on sijaintisi huijaamiseen. Jos matkustat paljon, haluat käyttää lähellä olevaa VPN-palvelinta, koska yhteys on nopeampi verrattuna eri maassa tai jopa eri mantereella olevaan.

ProtonVPN: llä on 24 palvelinpaikkaa. Tunnustuksenaan he pyrkivät kasvattamaan palvelimien määrää.

Nämä ovat Secure Core -palvelimet, joita käytetään lisäämään suojausta VPN-päätelaitteiden kompromisseilta.

Nämä ovat vakiopalvelimia, joita käytetään tarjoamaan tilaajille suuren kaistanleveyden yhteys.

Suosittelemmeko ProtonVPN: tä?

Vaikka ProtonVPN on suhteellisen uusi teollisuudessa, heillä on ProtonMailin takana teknisen asiantuntemuksen ja tiimin tuki. Seurauksena on, että ProtonVPN on suojattu VPN-verkko. Ne ovat hyvä vaihtoehto, mutta ne eivät kaukana samassa luokassa kuin parhaat tarkistamasi VPN-palvelut.

Heidän asiakasta on helppo käyttää Windowsin kanssa. Secure Core -verkko tarjoaa parannetun tietoturvan. Korkeampaan turvatasoon liittyy kuitenkin nopeuden huomattava heikkeneminen.

7 päivän ilmainen kokeiluvektorikuvaHe tarjoavat ilmaisen seitsemän päivän kokeiluversion, jossa voit kokea VPN: n täyden voiman. Jos joku kuitenkin haluaa käyttää ProtonVPN: ää ilmaisena palveluna, he tulevat pettymään. Palvelimet ovat yleensä tyydyttyneitä, joten Internet-nopeutesi voi laskea jopa 50 prosentilla.

Heillä on kunnollinen hinnasuunnitelma, jossa 8 dollarin plus palvelu on paras valinta rahallesi. Katsomme kuitenkin, että tästä VPN: stä puuttuu monia ominaisuuksia, joita voitaisiin odottaa maksulliselta palvelulta. Suurin haittapuoli meille on niiden sijaintien lukumäärä, joissa heillä on VPN-palvelimia. Myös heidän asiakastuesta puuttuu live chat -vaihtoehto..

Kuten totesimme, tämä on suhteellisen uusi yritys. Kun vierailet heidän verkkofoorumissa, huomaat, että he ovat aktiivisesti tekemisissä asiakkaidensa kanssa ja pyrkivät parantamaan tarjoamansa palvelun laatua. Odotamme, että voimme tarkistaa tämän tuotteen uudelleen ja nähdä parannuksia, joita he ovat tehneet. Mutta toistaiseksi olemme sitä mieltä, että tämä palvelu ei ole rahan arvoinen.

Hinnan arvoinen VPN-palvelu - NordVPN

Haluatko VPN-palvelun, joka tarjoaa laadukkaan palvelun kohtuulliseen hintaan? Suosittelemme NordVPN: tä.

NordVPN: llä on tuhansia palvelimia 61 maassa kuudessa seitsemästä mantereesta. Heillä ei ole selvää puunkorjuukäytäntöä, ja he tarjoavat parhaan mahdollisen asiakastuen.

NordVPN on helppo käyttää, ja se heijastaa yrityksen sitoutumista asettamaan asiakkaan yksityisyyden etusijalle. Ei ole piilotettuja maksuja tai lausekkeita. Voit suojata useita laitteita yhdellä tilauksella.

Koska ne sijaitsevat Panamassa, olet suojattu monilta valtion valvontaohjelmilta, jotka uhkaavat vaarantaa yksityisyytesi.

 • NordVPN: llä on fantastinen asiakastuki ja se tarjoaa 24/7 live chat
 • NordVPN sallii torrentin käyttämällä erityisiä palvelimia
 • NordVPN: llä on suunnitelmia, jotka vaihtelevat 11,95 dollarista kuukaudessa niinkin alhainen kuin 2,99 dollaria kuukaudessa
 • Suurin osa NordVPN: n palvelimista voi kiertää maantieteellisesti rajoitetun sisällön, kuten Netflix

Kanssa NordVPN, saat mitä maksat.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me