VPN-testit ja -tarkistukset – kattava opas

VPN-testit ja -tarkistukset - kattava opas

Joka kerta kun muodostat yhteyden avoimeen Internetiin, otat tietyn riskin tietojen yksityisyyteen liittyen. Älä etsi kauempana kuin kaikki uutisissa ilmoitetut rikkomukset ja hakkerit, liittyivätkö ne taloudellisiin verkkosivustoihin, sosiaalisen median verkkoihin tai haittaohjelmahuijauksiin..

Joten onko mitään tapaa pysyä todella turvassa ja nimettömänä verkossa? Vahva virtuaalinen yksityinen verkko (VPN) -ratkaisu on sinun paras veto saavuttaa tällainen tavoite. Ennen kuin suoritat Google-haun ja lataat ensimmäisen löytämäsi työkalun, muista, että kaikki VPN: t eivät ole luotu tasavertaisia. Itse asiassa, monet sisältävät haavoittuvuuksia omalta osaltaan, mikä voi johtaa yksityisten tietojen vuotamiseen mainostajille, valtion virastoille tai verkkorikollisille.

Oheisen oppaan avulla saat lisätietoja VPN: ista, miten vuodot tapahtuvat ja mitä voit tehdä niiden testaamiseksi ja tarkistamiseksi. Lisätietoja kotisivultamme on Australian suosituimmista VPN-osoitteista.

tarkistusluettelon kuva

Kuinka VPN toimii - nopea erittely

Kun muodostat yhteyden Internetiin kotona tai toimistossa, tietokoneesi tai mobiililaitteesi puhuu ensin ethernet- tai langattomaan reitittimeen, joka hallinnoi lähiverkkoa. Useimmissa asennuksissa reititin kommunikoi sitten Internet-palveluntarjoajan (ISP) kanssa, joka on yritys, joka maksaa Internet-palvelusta.

Miten-VPN-työt Internet-palveluntarjoajan infrastruktuuri vastaa verkkoliikenteen siirtämisestä avoimeen Internetiin, missä se voidaan reitittää vastaavasti IP-osoitteen perusteella. Esimerkiksi, kun lataat sosiaalisen median verkkosivuston, selaimesi lähettää Internet-palveluntarjoajan kautta pyynnön, joka tavoittaa sivuston palvelimet. Asianmukainen vastaus pakataan ja lähetetään takaisin Internet-palveluntarjoajalle ja ohjataan sitten verkkoon, laitteeseen ja selaimeen.

Tämän määrityksen avulla Internet-palveluntarjoajasi on täysin tietoinen online-toiminnastasi ja pystyy jäljittämään lähettämäsi pyynnöt. Lisäksi ulkopuoliset yritykset voivat käyttää Internet-palveluntarjoajan sinulle nimeämää IP-osoitetta maantieteellisen sijaintisi määrittämiseen.

VPN lisää aivan uuden ulottuvuuden tähän yhtälöön. Ne vaativat kaksi perustavaa kappaletta: asiakassovelluksen ja päätelaitepalvelimen. Kun kirjaudut VPN-palveluun, palveluntarjoaja antaa sinulle asiakassovelluksen, jossa on ohjeet sen asentamiseen tietokoneeseen tai mobiililaitteisiin. Joka kerta, kun suoritat sovelluksen, sinun on todennettava yksinomaisella käyttäjänimellä ja salasanalla.

VPN-asiakassovellus avaa eräänlaisen digitaalisen tunnelin, joka yhdistää sinut suoraan päätepistepalvelimeen. Käytät edelleen Internet-palveluntarjoajasi myöntämää kaistanleveyttä, mutta kaikki verkkopyynnöt on salattu ja merkitty VPN-palveluntarjoajan määrittämällä IP-osoitteella.

Kun VPN-päätepalvelin vastaanottaa salatun pyynnön, se purkaa tiedot ja reitittää ne avoimeen Internetiin aivan kuten normaali Internet-palveluntarjoaja. VPN: t lisäävät kriittisen tietoturvan tason, koska vaikka hakkeri onnistuisi tunkeutumaan paikalliseen verkkoosi, kaikki heidän varastamansa tiedot eivät ole luettavissa..

VPN-sijainti - miksi sillä on merkitystä

Internetissä on tänään tuhansia VPN-palveluntarjoajia. Ennen kuin aloitat seulonnan kunkin läpi, harkitse maantieteellistä tekijää. Läpinäkyvät VPN-palveluntarjoajat ovat avoinna siitä, missä niiden päätepalvelimet sijaitsevat maapallolla, ja tämä voi olla tärkeä tekijä ajatellessaan VPN-vuotoja ja haavoittuvuuksia.

epressvpn vpn sijainti

Joissain tapauksissa saatat haluta käyttää VPN: ää, joka perustuu nykyiseen maahan. Jos päätepisteet sijaitsevat lähellä, ne tarjoavat suuren suorituskyvyn nopeuksia ja muita etuja. Tämä pätee erityisen hyvin yritysympäristöihin, joissa yritykset vaativat etätyöntekijöitään käyttämään VPN-istuntoa, kun he käyttävät sisäisiä tietoja ja järjestelmiä.

Mutta tarpeistasi riippuen, Voit harkita VPN-ratkaisuja muilla mantereilla sijaitsevien päätelaitepalvelimien kanssa. Muista, että IP-osoitteet on ryhmitelty maantieteellisen sijainnin perusteella, joten kun saat uuden osoitteen VPN-palveluntarjoajalta, kaikki verkkosivustot luulevat sijaintisi kyseisessä maassa tai alueella. Jotkut VPN-palveluntarjoajat tarjoavat päätepistepalvelimia useissa paikoissa, jolloin voit valita tarkalleen mihin haluat IP-osoitteesi perustuvan.

Huomaa, että tietyt maat ja alueet todella kieltävät VPN-asiakkaiden käytön, koska ne voivat piilottaa tiedot valtion virastoilta. Mutta kohdistuvien vuotojen uhat ovat edelleen olemassa jopa maissa, joissa VPN: t ovat täysin laillisia.

Esimerkiksi, jos VPN-palveluntarjoaja toimii maassa, jossa tiukat tiedonseurantalakit edellyttävät yrityksiä asettamaan asiakastiedot valtion virastojen käyttöön, on mahdollista, että Internet-liikenteesi kirjataan ja paljastetaan. Koska VPN-palveluntarjoajilla on mahdollisuus salata kaikki päätelaitepalvelimeen tulevat pyynnöt, heidän järjestelmiensä on oltava heidän maansa lainsäädännön mukaisia..

Aktiviteetin seuranta - mitä et halua

kuva, jossa on epävarma yhteysKuten aiemmin mainittiin, VPN-päätelaitepalvelimen ensisijainen vastuu on ottaa saapuva verkkopyyntö, purkaa se ja reitittää se sitten oikeaan paikkaan avoimessa Internetissä. Tämä tapahtuma on tarkoitettu nimettömäksi, mutta todellisuudessa kaikki riippuu käyttämäsi VPN-palveluntarjoajan luotettavuudesta.

Kun kirjaudut ensimmäisen kerran VPN-palveluun, palveluntarjoaja kerää nimesi, sähköpostiosoitteesi ja mahdollisesti muut henkilökohtaiset tiedot. Mikään ei estä heitä yhdistämästä tietoja toimintoihin, joita he seuraavat päätepalvelimessa. Mainostajat ja muut kolmannet osapuolet haluaisivat saada tällaista tietoa monista syistä, jotka eivät ole laillisia.

Paras noudatettava sääntö on Ole varovainen kaikille VPN-palveluntarjoajille, jotka tarjoavat täysin ilmaisen palvelun. Nämä palvelut tarjoavat tyypillisesti huonoa suorituskykyä, jolla voi olla turvallisuusvaikutuksia. Jos et maksa kuukausi- tai vuosimaksua VPN-asiakkaastasi, on suuri mahdollisuus, että verkkotoimintasi seurataan tai jaetaan ilman suoraa suostumustasi. Näin ei kuitenkaan aina ole. Tutustu parhaiden ilmaisten VPN-luetteloomme.

Lokien seuranta

tietosuoja yksityisyydensuoja vektorikuva

Jotkut VPN-palveluntarjoajat antavat lupauksen, että he eivät seuraa käyttäjän toimintaa tai myy tietojaan kolmansille osapuolille. Lokiin liittyy kuitenkin tietty tyyppi seurantaa, joka voi myös edustaa tietovuotoa. Joten ennen kuin sijoitat VPN-työkaluihin, muista tutkia palveluntarjoajan kirjauskäytäntö perusteellisesti.

Monissa tapauksissa lokitiedot ovat välttämättömiä VPN-yrityksen toiminnalle. Tämä on erityisen totta, jos palveluntarjoaja asettaa kaistanleveyden rajat yksittäisille käyttäjille. Siinä tapauksessa yrityksen on pidettävä lokit kuinka kauan olet yhteydessä ja kuinka paljon tietoja käytät.

Jos turvallisuus ja nimettömyys ovat etusijalla sinulle, sinun pitäisi etsiä VPN-ratkaisu, joka tarjoaa rajoittamattoman kaistanleveyden ja nolla kirjauskäytännön. Tämän tyyppisissä asiakkaissa voit olla varma, että Internet-palveluntarjoajasi tai VPN-palveluntarjoajasi ei voi seurata mitään toimintaa..

IP-osoitevuodot - Älä anna heidän tietää missä olet

Yleisin VPN-haavoittuvuuden muoto on IP-osoitteen vuoto, joka tapahtuu, kun ulkopuolinen verkkosivusto tai palvelu pystyy tunnistamaan Internet-palveluntarjoajasi määrittämän todellisen IP-osoitteen, vaikka olisitkin yhteydessä VPN-asiakasohjelmaan. Tämän avulla kolmannet osapuolet voivat havaita todellisen sijaintisi ja mahdollisesti suorittaa kyberhyökkäyksen.

mikä on webrtcVoit aloittaa mahdollisen IP-osoitteen vuodon tutkimisen avaamalla verkkoselaimen ennen yhteyden muodostamista VPN-verkkoon ja siirtymällä osoitteeseen whatismyipaddress.com. Tämä sivusto näyttää Internet-palveluntarjoajan määrittämän IP-osoitteen. Käynnistä sitten VPN-asiakasohjelma ja lataa verkkosivusto uudelleen tarkistaaksesi uusi IP-osoitteesi. Tämä on se, joka kaikki sivustot näkevät, kun sinulla on avoin VPN-istunto.

Web Real-Time Communication (WebRTC) -nimisen palvelun vuoksi, monet VPN-asiakkaat ovat vaarassa paljastaa käyttäjiensä paikallisen IP-osoitteen. WebRTC: tä käytetään monissa suosituissa sovelluksissa ja verkkosivustoissa päivittääkseen verkkosivun, kuten sosiaalisen median tai sähköpostin saapuneet-kansion, live-sisältöä..

Tietyn tiedonsiirtotavan vuoksi selaimesi ja WebRTC: tä käyttävien sivustojen välillä tietyt VPN-asiakkaat eivät pysty peittämään lähteen IP-osoitetta. Ensimmäisenä tarkistuksena whatismyipaddress.com-sivustolla on WebRTC-vuototesti, joka näyttää kuinka selaimesi välittää IP-osoitteesi. Jos testi pystyy tunnistamaan Internet-palveluntarjoajasi määrittämän IP-osoitteen, se tarkoittaa, että VPN tai verkkoselain vuotaa näitä tietoja.

Tietyt premium-VPN-palveluntarjoajat tarjoavat varmuuden siitä, etteivät heidän tuotteensa ole alttiita WebRTC-vuotoille. Jos asiasi vaikuttaa asiaan, voit tehdä joitain toimista. WebRTC-vuotoja esiintyy selaintasolla, mutta Mozilla Firefox on ainoa sovellus, jonka avulla voit estää WebRTC-lähetykset kokonaan. Tämä voidaan tehdä about: config-sivulla.

Google Chromen käyttäjille sinun on asennettava selaimen laajennus kuten WebRTC-vuotojen estäminen. Tämä työkalu voi hallita tiettyjä Chromen piilotettuja tietosuoja-asetuksia ja estää kolmansien osapuolien yrityksiä, jotka yrittävät saada ISP-pohjaista IP-osoitteesi.

DNS-vuodot - kuten IP: n vuotaminen

Avoin Internet luottaa protokollaan, jota kutsutaan verkkotunnusjärjestelmäksi (DNS). Se toimii globaalina tietokannana, joka seuraa mitä IP-osoitteita on linkitetty mihin verkkosivustojen URL-osoitteisiin. Tällä tavalla, kun kirjoitat .com- tai .net-osoitteen selaimeen, Internet-palveluntarjoaja tietää tarkalleen mihin reitittää liikenteen.

DNS-palvelimet sijaitsevat ympäri maailmaa. Yleensä Internet-palveluntarjoajasi käyttää omaa DNS-palvelinjoukkoaan liikenteen jatkamiseksi mahdollisimman nopeasti. Kun muodostat yhteyden VPN-palveluun, eri DNS-palvelin on määritettävä, vaikka näin ei aina ole.

mikä on dns-vuoto

Voit tarkistaa mahdollisen DNS-vuodon VPN-asiakkaasi kanssa siirtymällä osoitteeseen dnsleaktest.com ja napsauttamalla ”Standard Test” -painiketta. Sivusto suorittaa sarjan tarkistuksia sen selvittämiseksi, kuinka laite hankkii DNS-tietoja. Testin lopussa sivu yrittää tunnistaa palveluntarjoajasi ja maantieteellisen sijaintisi. Jos tämä on oikein, se tarkoittaa, että VPN: lläsi on DNS-vuoto.

Onneksi voit ryhtyä toimiin DNS-vuodossa heti. Helpoin ratkaisu on ohittaa sekä Internet-palveluntarjoajan että VPN-asetukset ja käyttää sen sijaan joukko manuaalisia DNS-osoitteita. OpenDNS ja GoogleDNS tarjoavat molemmat ilmaisia ​​palveluita, joita kuka tahansa ympäri maailmaa voi käyttää.

Jos haluat säätää DNS-palvelimia, avaa laitteen verkkoasetukset ja etsi manuaalinen DNS-vaihtoehto. Jos haluat käyttää OpenDNS: ää, kirjoita ensisijaiseksi ja toissijaiseksi osoitteeksi 208.67.222.222 ja 208.67.222.220. Käytä GoogleDNS: ää 8.8.8.8 ja 8.8.4.4. Kun tallennus on suoritettu, laite käyttää näitä DNS-palvelimia URL-osoitetietoihin ja ohittaa Internet-palveluntarjoajan ja VPN: n kokonaan. Tässä on video, jossa selitetään, kuinka se tehdään.

Arvostelut, joihin voit luottaa

luotetut arvostelutVPN-yritysten on keksittävä luovia tapoja mainostaa tuotteitaan ja houkutella uusia asiakkaita. Seurauksena on, että lähes jokainen palveluntarjoaja väittää tarjoavansa suurimman mahdollisen suojauksen. Tämä ei selvästikään voi olla tilanne, mikä tarkoittaa, että et voi aina luottaa heidän näyttämiinsä markkinointitietoihin.

Luotta sen sijaan hyvämaineisiin arvosteluihin sellaisilta sivustoilta kuin Yksityisyys Australia, jotka ovat suorittaneet omat testinsä ja tutkimuksensa selvittääkseen, kuinka turvalliset VPN-asiakkaat todella ovat. Päivän lopussa sinun on päätettävä, mitä arvostat VPN-asiakkaalta eniten: hinta, suorituskyky ja turvallisuus. Tarkista tehtävänsivumme tai testauskäytäntömme saadaksesi lisätietoja testaamisesta.

Muut turvatoimenpiteet

Jos olet edelleen huolissasi VPN-asiakkaasi turvallisuudesta tai haluat vain lisätä muita suojauksia, voit suorittaa laitteellasi tai selaimellasi toimenpiteitä varmistaaksesi, että olet todella nimettömänä verkossa.

tor-selain

Ota ensin käyttöön inkognito- tai yksityisyystila selaimissa, kuten Chrome ja Firefox, koska tämä estää ulkopuolisia yrityksiä tallentamasta evästeitä tietokoneellesi ja seuraamasta toimintaa. Lisää yksityisyyttä varten harkitse TOR-selaimen asentamista laitteeseesi, joka reitittää kaiken verkkoliikenteen turvallisen verkon kautta identiteettisi peittämiseksi..

Viimeiseksi, älä unohda, että sinun online-tietoturva on suoraan sidoksissa käyttämääsi verkkoon. Jos muodostat yhteyden usein julkisiin wi-fi-verkkoihin, olet rutiininomaisesti tietoturvaloukkauksien tai kyberhyökkäysten vaarassa. Jos sinun on ehdottomasti tehtävä niin, varmista, että laitteeseesi on asennettu hyvä VPN-asiakasohjelma hyvämaineisten palveluntarjoajien kaltaisilta NordVPN tai Surfshark varmistaaksesi, että tietosi ovat aina turvallisia.

Onnellisia polkuja!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me