9 Moduri terifiante Facebook folosește datele dvs.

Actualizată ultima dată la 16 aprilie 2019


Kelly Gilderson aici. Social media schimbă modul în care funcționează lumea - dar chiar ne aduce beneficii?
Astăzi vreau să vă dezvăluie câteva modalități nebunești prin care FB și alți monștri mari ai mass-media folosesc datele dvs. și fac un ton de bani.

Facebook a revoluționat cultura mondială și a stabilit standardul pentru ceea ce a platforma de socializare ar trebui să fie. Persoanele fizice, întreprinderile, guvernele și centrele de învățământ folosesc Facebook ca mod de comunicare cu masele. În acest sens, ei încredințează Facebook o mare parte din informațiile lor private, personale și uneori sensibile.

Atunci când descoperiți straturile și priviți cantitatea de informații pe care Facebook o are despre publicul larg și o comparați cu încălcările de confidențialitate, experimente înfiorătoare și manipulare psihologică pe care Facebook a folosit-o pentru a realiza aceste informații, începe să apară o imagine terifiantă.

Facebook este mai mult decât o simplă companie care folosește publicitate pentru a câștiga bani. Este o companie pe care guvernele și industriile mondiale au putut să o folosească pentru a colecta, analiza și folosiți informațiile dvs. personale.

Povestirile recente au discutat despre scandalul Facebook. Cu toate acestea, interesul de sine împiedică multe medii să spună întregul adevăr. Aceștia dau peste aspectele mai întunecate ale ceea ce face Facebook. Următoarele sunt câteva dintre faptele deranjante despre Facebook. Scopul nostru este să aruncăm o lumină asupra adevăratei naturi a Facebook și să explicăm cum este acesta Pericol la intimitate și cum intervine cu gândirea liberă.

# 1 - Facebook ar putea extrage datele utilizatorului fără autorizarea utilizatorului

Aplicația „thisisyourdigitallife” le-a spus utilizatorilor că aplicația de personalitate colecta informații anonime pentru cercetarea psihologică. Aplicația, produsă de Global Science Research, a impus utilizatorilor să accepte condițiile aplicației înainte de a acorda accesul aplicației la datele lor de Facebook. Aplicația a fost consolidată de Amazon Turks. Acesta este un program care plătește indivizilor să facă scurte sarcini online, inclusiv sondaje. Se presupune că Global Science Research a vândut informațiilor culese pe Facebook și Amazon Turks către Cambridge Analytic.

Diagrama de scurgeri a informațiilor facebook de Cambridge analytica

Deși acest lucru este deranjant, problema mai mare este faptul că aplicația, care a fost descărcată doar de aproximativ 270.000 de persoane, a preluat informațiile de la prietenii utilizatorului. Aceasta înseamnă că, în scurtă durată, aplicația a adunat informații de la milioane de utilizatori. Multe dintre cele 87 de milioane de utilizatori care și-au vândut informațiile către Cambridge Analytica nu au descărcat niciodată aplicația „thisisyourdigitallife” și niciodată nu au autorizat utilizarea informațiilor în vreun fel.

# 2 - Facebook și statul de supraveghere

În 2003, documentele NSA au fost scurse și au dat o privire niciodată văzută în programul PRISM. Rapoartele scurse au evidențiat colaborarea dintre NSA și GCHQ, agențiile de supraveghere respective ale Statelor Unite și Marea Britanie.

Prezentare generală a prisim

Potrivit Washington Post, NSA și GCHQ, împreună cu alte agenții de spion, au accesat serverele centrale ale nouă companii de internet importante din SUA. Au extras audio, fotografii, e-mailuri, documente și alte informații pentru utilizatorii vizați.

Facebook a fost identificat ca fiind o companie care le-a dat agențiilor de spion acces la serverele lor. Cu toate acestea, Facebook și alte companii de internet care cooperează cu supravegherea guvernului sunt imune din punct de vedere legal din cauza Legii privind modificările FISA din 2008.

Conform documentelor PRISM scurse, Facebook colaborează cu ANS din iunie 2009. În esență, Facebook este doar o altă parte a ANS. Este un instrument pe care ANS l-a folosit pentru supravegherea globală.

# 3 - Facebook Știa că datele sale erau folosite greșit

În 2015, jurnaliștii au informat Facebook despre utilizarea necorespunzătoare a datelor utilizatorilor. Creatorul aplicației „thisisyourdigitallife”, Dr. Alexander Kogan, a spus că datele au fost culese pentru studiu academic. El era insistent că la acea vreme nu era angajat în activități improprii.

Când Facebook a aflat despre modul în care datele utilizatorului său au fost colectate în 2015, a solicitat ca Global Science Research ștergeți informațiile. Când Facebook a aflat că informațiile nu au fost șterse, acestea a taia legaturile cu Global Science Research și au început propria lor investigație.

Investitorii au intentat un proces. Aceștia au considerat că aceste informații ar fi trebuit să fie dezvăluite de Facebook.

Cambridge Analytica cooperează cu anchetatorii, susținând că au șters informațiile. Compania a spus că informațiile pe care le-au adunat nu au fost utilizate în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

# 4 - Facebook colectează imaginile dvs. folosind o bază de date de recunoaștere facială

Din 2011, Facebook, conform PC World, dezvoltă tehnologie pentru recunoașterea facială. Când etichetați o fotografie pe Facebook, utilizează tehnologia de recunoaștere facială pentru a afla mai multe despre cum arată acel individ. Același lucru este valabil și pentru fotografiile dvs. atunci când alții vă etichetează.

extragerea graficului informațional

Acest program a început în urmă cu aproape opt ani. Astăzi, Facebook are un sistem de recunoaștere facială bazat pe inteligență artificială puternică și precisă. Este unul dintre cele mai sofisticate și mai precise sisteme de acest fel de pe planetă.

Discutând despre programul cunoscut sub numele de DeepFace, Wikipedia îl descrie ca un program de învățare a recunoașterii faciale. Are capacitatea de a alege fețele umane în imagini digitale. Are o plasă neurală adânc de nouă straturi. Este echipat cu peste 120 de milioane de greutăți de conectare. Se presupune că sistemul este 97 la sută exact. Aceasta este mai bună decât rata de exactitate de 85 la sută a sistemului de identificare GEN al următorului FBI.

Acest lucru înseamnă că de fiecare dată când încărcați o fotografie cu dvs., un prieten sau un membru al familiei, antrenați AI-ul DeepFace pentru a identifica mai bine trăsăturile faciale umane. Recunoașterea facială de acest tip este devastatoare pentru confidențialitate. Cu acest tip de recunoaștere facială, o persoană ar putea obține o singură fotografie a ta și apoi ar putea folosi acea fotografie pentru a aduna toate informațiile care au fost colectate de Google, Facebook și alte site-uri de-a lungul vieții..

# 5 - Facebook este cercetat de FTC, Australia, Statele Unite și Marea Britanie

Facebook s-a întâlnit cu Congresul timp de două zile după ce s-a izbucnit scandalul de exploatare a datelor. Facebook folosește serviciile unei firme private de anchetă. Cu toate acestea, Biroul comisarului pentru informații din Marea Britanie urmărește propria sa anchetă și a cerut firmei private Facebook angajată să plece în timp ce își continua investigația.

FTC investighează modul în care au fost utilizate informațiile adunate de Cambridge Cambridge. Există, de asemenea, o organizație de supraveghere cu sediul în Australia, care examinează utilizarea acestor informații.

țările de anchetă pe facebook afectate de scandal

Pe măsură ce ancheta continuă, probabil că vor apărea mai multe detalii. Există încă o serie de întrebări despre modul în care au fost utilizate datele furate. Multe dintre aceste întrebări se referă la impactul, dacă este cazul, al informațiilor furate pe campaniile politice. Cambridge Analytica susține că nu s-au angajat în nicio infracțiune.

# 6 - Facebook folosește „Profiluri de umbră” pentru colectarea datelor non-utilizator

Facebook utilizează profiluri umbre, conform informațiilor culese dintr-o serie de surse, pentru a monitoriza utilizatorii non-Facebook. De asemenea, Facebook folosește terți și creează profiluri de umbre pentru a monitoriza activitatea nonuserilor.

diagrama de fluxuri de profilare a umbrelor facebook

Facebook creează un șablon biometric digital folosind fiecare imagine cu o față care este încărcată pe serverele lor. În prezent, o acțiune este înaintată împotriva Facebook, care pretinde că încalcă drepturile de confidențialitate ale altora, deoarece stochează informații biometrice despre oameni fără a primi acordul lor. Facebook susține că simpla stocare a informațiilor biometrice fără consimțământ nu dăunează oamenilor.

Este clar că renunțarea la urmărirea și colectarea datelor efectuate de Facebook nu este o opțiune. Singura modalitate de a împiedica mâna întunecată a Facebook să vă obțină datele private este folosind măsuri bune de securitate a confidențialității online.

# 7 - Facebook spune că a fost înșelat

Ceea ce face ca încălcarea Facebook să fie diferită este faptul că informațiile nu au fost furate prin intermediul unui hack sau al unei încălcări de securitate similare celor observate în alte companii. Cu toate acestea, așa cum a subliniat clar Zuckerberg, a existat un abuz de încredere între Facebook, Kogan și Cambridge Analytica.

Oamenii care au folosit Facebook au avut încredere că Facebook le va proteja datele și că datele nu vor fi partajate cu alții. Zuckerberg a recunoscut că asta este ceva Facebook trebuie să rezolve.

sondaj de încredere pe facebook

Andrew Bosworth, vicepreședintele Facebook pentru realitate augmentată și virtuală, care a ocupat și funcția de vicepreședinte în publicitate, a explicat că Facebook este configurat astfel încât datele personale ale utilizatorului nu sunt vândute. Aceasta nu înseamnă că dezvoltatorii nu primesc date care îi ajută să îmbunătățească experiența pentru clienții lor. Dar Facebook, potrivit unei postări scrise de Bosworth, nu face bani direct din acest schimb de informații. Scopul lor este să configureze Facebook într-un mod astfel încât să nu fie vândute informații personale întreprinderilor.

El continuă să explice cum dacă Facebook își cunoaște utilizatorii mai bine decât alte afaceri, permite Facebook să le afișeze utilizatorilor reclame mai bune, ceea ce duce la creșterea profitului pentru Facebook. Din perspectiva lui Bosworth, vânzarea informațiilor pe care Facebook le-a adunat este o strategie proastă.

Pentru ca Facebook să fie viabil, utilizatorii trebuie să aibă o experiență pozitivă atunci când se conectează la aplicații. Dacă utilizatorii sunt îngrijorați că informațiile le sunt furate, nu se vor conecta neapărat la aplicații, întreprinderile nu vor mai funcționa cu Facebook și întregul proces se descompune. Acesta este o parte a argumentului pe care Bosworth a dat-o în apărarea Facebook și a spus că Facebook nu a expus intenționat datele utilizatorului.

# 8 - Facebook a efectuat experimente psihologice pe tine fără permisiunea ta

Executivul Facebook, Sheryl Samberg, a emis scuze utilizatorilor Facebook, după ce a ieșit la iveală că Facebook a efectuat experimente pe peste 700.000 de utilizatori fără acordul lor.

În mod ironic, când citiți scuzele, vedeți că Samberg nu mi-a cerut niciodată scuze pentru experimentele psihologice pe care Facebook le-a desfășurat, dar în schimb pentru faptul că Facebook a făcut o treabă slabă de a comunica despre experimentele cu utilizatorii.

Ar trebui să vă pese de asta. Devine foarte clar că Facebook este muncind pentru a vă manipula emoțiile. Ce motiv demențial are Facebook pentru acest lucru? Nu știm Știm ceea ce știm este că s-a întâmplat în trecut și probabil că se întâmplă încă.

Un fost executiv Facebook a discutat cum Facebook dăunează psihologic societății noastre. În discuția pe care a avut-o despre Facebook, acest fost executiv Facebook a expus ce a simțit impactul psihologic al Facebook asupra societății moderne. El a discutat despre cum, datorită Facebook, discursul civil și cooperarea au scăzut. Dezinformarea și adevărul greșit sunt în creștere. El a continuat afirmând că efectul Facebook pe societate nu este doar o problemă cu care se confruntă americanii, ci este o problemă globală. Este clar să vedem de ce atât de mulți oameni privesc Facebook ca un pericol psihologic care ar trebui evitat cu orice preț.

# 9 - Protejează-te

La baza sa, Facebook s-a dovedit a fi sociopatic. Ceea ce este cel mai deranjant este că, după toate audierile, toate scandalurile și investigațiile FTC, Regatul Unit, Statele Unite, guvernele australiene și alte guverne din întreaga lume, nimic nu se va schimba.

Multe din aceleași instituții cărora li s-a atribuit investigarea Facebook beneficiază cel mai mult de informațiile pe care le adună. Agențiile guvernamentale, întreprinderile mari, centrele de învățământ și alte grupuri au nevoie de informațiile colectate de pe site-uri precum Facebook pentru a le permite să mențină controlul și puterea și să continue manipulați masele.

Din când în când, Facebook va primi prins de un scandal. Apoi, se vor întâmpla următoarele lucruri:

  • Facebook va scrie o scuză de jeton și va spune că încălcarea datelor s-a datorat unei greșeli.
  • Mass-media va păstra o frenezie în ceea ce privește scandalul, discutând despre el, precum încălcarea vieții private ar fi fost ceva nou sau surprinzător.
  • Facebook va continua activitatea ca de obicei. Vă vor distribui datele, vor folosi datele dvs. în moduri tulburătoare și vor efectua experimente înfiorătoare pe un public nedorit și necunoscut.

Nu există niciun motiv pentru care ar trebui să credeți că Facebook va schimba modul în care acționează. Facebook este literalmente un braț suplimentar de supraveghere a statului. Ei cheltuiesc milioane de dolari în fiecare an pentru a face lobby politicieni, astfel încât să poată continua activitățile, ca de obicei.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja:

  • În primul rând, scapă de social media.
  • În al doilea rând, găsiți un browser bun axat pe confidențialitate pentru a vă proteja datele.
  • În al treilea rând, găsiți un VPN bun pentru a vă face anonimă activitatea online.
  • În al patrulea rând, utilizați instrumente de confidențialitate ca mod de a vă proteja datele

Dacă nu doriți să tăiați legăturile cu Facebook, profitați de setările Facebook pentru a limita datele partajate. Acordați o atenție deosebită aplicațiilor terțe pe care le-ați autorizat să colecteze date. Acest lucru nu vă va proteja atunci când o sursă externă găsește modalități de a accesa informațiile Facebook. Dar, cel puțin, este un început.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me