Ce este un server proxy? Ghid simplu

Poate vă place să vă împărtășiți locația și obiceiurile de vizionare online cu restul lumii. Poate că nu. Un server proxy vă poate ajuta să vă faceți invizibil.


Cei mai mulți dintre noi suntem destul de atenți cu informațiile noastre personale. De exemplu, dacă cineva a venit la tine pe stradă pe care nu-l cunoșteai și ți-ar solicita numărul de telefon sau adresa ta, ai fi foarte minunat.

Ceea ce poate nu vă dați seama este că de fiecare dată când vă conectați la un site web sau vă conectați la oricine prin Internet, conexiunea dvs. oferă adresa computerului dvs. persoanei fizice cu care interacționați. De ce se întâmplă asta? Deoarece computerul trebuie să poată trimite și primi informații de la computer cu care interacționează.

statistici de securitate ciberneticăTe poți gândi la asta ca și la persoanele care încearcă să-și transmită reciproc informații prin poștă. Singurul mod prin care aceștia se pot asigura că informațiile ajung la locația potrivită este punerea adresei pe plic.

Adresa pe care computerul dvs. o transmite este adresa dvs. publică IP. Poate că ai mai auzit acest termen înainte. IP este o prescurtare a protocolului Internet. Acum că știți că aveți o adresă de internet, sunteți curioși să știți ce este? Este ușor de aflat. Mergeți doar pe Google și introduceți bara de căutare, „Ce este IP-ul meu?”

Ar trebui să vedeți o serie de numere împărțite la intervale de trei sau două prin puncte. Acest lucru este folosit de computerul dvs. și de alte computere pentru a vă conecta la restul lumii.

Sunteți gata să aflați mai multe despre adresa dvs. IP? Continua să citești.

Ce se află în spatele adresei dvs. IP?

Vă puteți întreba cum ați primit o adresă IP. Ei bine, cum a primit casa dvs. sau apartamentul dvs. o adresă? Un grup de urbanisti au trasat zona si au desemnat anumite strazi pentru a avea anumite nume si anumite case pe acea strada pentru a avea anumite numere. Este la fel cu adresa dvs. IP.

ce este o adresă ip

Diferența este că în loc de planificatori de oraș, aveți Furnizorul de servicii de internet. În funcție de locul în care vă aflați în țară, acesta ar putea fi Verizon, AT&T, Comcast sau orice număr de furnizori de servicii Internet. Ceea ce ar trebui să știți este că modemului dvs. i s-a atribuit o adresă IP. Deci orice dispozitiv pe care îl utilizați în timp ce sunteți acasă pentru a vă conecta la Internet va trimite și primi informații prin intermediul acestei adrese.

Dacă vă plac majoritatea oamenilor, vedeți această informație ca fiind interesantă, dar nu credeți că este ceva care să fie cel care vă preocupă sau să fie interesat. Acestea fiind spuse, există anumite realități despre adresele IP publice care face unii oameni nervosi.

De exemplu, știați că, dacă o persoană are adresa dvs. IP, poate identifica unde vă aflați pe planetă? S-ar putea chiar să poată identifica strada pe care trăiți.

Sau știai că accesul la anumite site-uri web poate fi limitat de adresa IP pe care o ai? Majoritatea oamenilor realizează acest lucru pentru prima dată când călătoresc peste mări și încearcă să acceseze serviciul lor de streaming preferat din SUA. Fie serviciul nu funcționează deloc, fie există anumite limitări ale modului în care serviciul va funcționa în funcție de locul în care vă aflați când vă conectați.

Gândiți-vă la aceasta, adresa dvs. IP este direct conectată la numele și la adresa dvs. de origine. Acest lucru se datorează faptului că ISP-ul dvs. știe că există o persoană la o anumită adresă care plătește adresa. Aceasta înseamnă că, de fiecare dată când folosiți computerul, oferiți informații potențial personale despre dvs. înșivă. Deci, ce poți face?

Uită-te la Obținerea unui server proxy

Proxy este ceva sau cineva care stă în locul altuia. Când vorbim despre un proxy pentru adresa dvs. IP, vorbim despre obținerea unei adrese IP de înlocuire sau a unei identități de înlocuire.

cum funcționează proxy

Nu, acest lucru nu înseamnă că trebuie să obțineți un nou plan de internet. Pur și simplu trebuie să accesați online și să revizuiți o listă cu proxies-urile disponibile. Există o serie de prokuri care pretind că sunt gratuite, dar de mai multe ori acestea oferă un serviciu lent și ar putea avea obiceiuri mai puțin decât scrupuloase atunci când vine vorba de monitorizarea și păstrarea datelor dvs. personale.

Există un numărul de reprezentanți proxy de renume care sunt disponibili online. Aceste proxy și VPN-uri blochează adresa dvs. IP reală și vă oferă o adresă IP falsă care o face să pară ca și cum sunteți într-o altă parte a lumii.

Cum funcționează un proxy?

Proxy este un server pe un computer. Acest server va prelua traficul dvs. de navigare web și îl va redirecționa. Ce înseamnă asta în termeni practice?

cum funcționează serverul proxy

Ei bine, să zicem că vrei să cumperi ceva din eBay. Accesați online, tastați eBay în bara de căutare, iar furnizorul de servicii de internet trimite o solicitare. Această solicitare vă conectează la destinație și vă arată eBay care este adresa dvs. IP reală.

Dacă sunteți conectat folosind un proxy, cererea ia un traseu diferit. Cererea trece de la computer la furnizorul de servicii de internet, dar apoi trece la un proxy sau un server substitut. Din acel server proxy, călătorește pe eBay. Pe măsură ce informațiile călătoresc, proxy vă oferă o adresă IP secretă, care vă permite să ascundeți adresa dvs. IP reală.

Aveți nevoie de un proxy?

Există un număr de oameni care ar spune că nu au nevoie de o procură. Nu au nimic de ascuns și nu sunt preocupați de cine are acces la adresa lor IP. Cu toate acestea, există o serie de motive pentru a utiliza un proxy care depășește dorința de a vă ascunde informațiile personale.

beneficiile serverului proxy

De exemplu, sunteți la școală sau la bibliotecă și doriți să verificați starea rețelelor de socializare. Cu toate acestea, școala sau biblioteca au blocat accesul la site-ul tău de socializare preferat. Un proxy ar face posibilă ocolirea acelui bloc și obținerea accesului dorit.

Sau poate te interesează să te uiți la ceva online, dar nu vrei neapărat ca întreaga lume să știe că te uiți la acel articol sau citești despre un anumit subiect. Fără un proxy, adresa dvs. IP ar fi trasată în locația fizică. Cu un proxy, adresa dvs. IP nu ar putea urmări locația fizică.

O altă perioadă în care puteți beneficia de un proxy este atunci când călătoriți în străinătate. S-ar putea să credeți că atunci când călătoriți, nu v-ar interesa să transmiteți conținut online. Cu toate acestea, așa cum înțelege oricine a călătorit, indiferent cât de exotică sau cât de frumoasă este locația pe care o vizitați, va fi un moment în care doriți să puteți doar să vă așezați și să vă relaxați și să urmăriți emisiunea preferată în streamingul preferat serviciu. Cu toate acestea, din cauza restricții geo, s-ar putea să nu fii capabil. Încă o dată, utilizarea unui proxy vă va ajuta.

Unii utilizează un proxy la locul de muncă, deoarece angajatorul lor blochează accesul la anumite site-uri de socializare. Ei vor să poată evita aceste restricții. Adevărul este că există o serie de motive pentru care utilizarea unui proxy poate fi opțiunea potrivită pentru dvs..

Există câteva motive pentru a evita să folosiți un proxy. De exemplu, ISP-ul, angajatorul sau o rețea vă poate obiecta folosind un proxy. Acestea pot chiar lista neagră anumite adrese IP despre care știu că ar putea fi de la un proxy.

Confidențialitatea dvs. este importantă

Oamenii își prețuiesc confidențialitatea. Serverele proxy vă ajută să păstrați informațiile personale și obiceiurile de navigare private. Serverele proxy oferă avantaje de securitate. Este posibil ca serverul dvs. proxy să poată cripta solicitările dvs. web, oprind privirea neclintită să nu vă privească tranzacțiile. Un server proxy vă poate proteja de malware cunoscut și poate fi cuplat cu o rețea privată virtuală care permite accesul utilizatorilor de la distanță la Internet prin proxy-ul companiei..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me