Cele mai bune ISP-uri australiene

imaginea vitezei de internet lenteCa majoritatea colegilor austrieci, m-am luptat cu conexiunea la internet la domiciliu.

În timp ce construiam acest blog și alte câteva afaceri online, au existat perioade de timp în care conexiunea mea lentă la Internet mi-a provocat unele frustrări grave.

Vorbim bătându-mi tastatura pe birou, fel de frustrări. În felul acesta, ��

În procesul de cercetare și încercarea de a optimiza viteza de la biroul meu de acasă, am făcut o mulțime de cercetări despre ISP-uri australiene și planurile NBN.

Lumea ISP-urilor australiene


Este dificil să-ți imaginezi viața vie fără acces constant la internet. Începând cu 2020, peste 14,7 milioane de australieni au internet în casa sau în afaceri. Aceasta înseamnă că aproximativ 88 la sută dintre locuințe și întreprinderi sunt conectate.

Utilizarea internetului este distribuită uniform în toată Australia, oamenii din Tasmania folosind mai puțin internet decât majoritatea țării. Telstra Corporation Limited este cel mai mare furnizor de telecomunicații, inclusiv internetul, din țară.

Australia are reputația de a avea unele dintre cele mai mici viteze de internet în rândul țărilor dezvoltate. Este în spatele țărilor precum Rusia, Ungaria și Kenya. Majoritatea abonaților Internet au viteze cuprinse între 24 Mb pe secundă și 100 Mb pe secundă.

Un studiu recent a plasat australianul drept cel de-al 62-lea Internet cel mai lent la nivel global. Ouch ��

Deși Telstra Corporation Limited este cel mai mare nume din telecomunicații, există o serie de furnizori de internet noi și consacrați care operează pe insulă. Poate fi dificil să o alegi pe cea potrivită. Am compilat câteva informații despre cei mai mari jucători din telecomunicațiile australiene, cu scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine piața și să luați o decizie bună.

Pe lângă examinarea succintă a acestor companii, am inclus câteva informații relevante despre opțiunile de internet disponibile în Australia și despre modul în care acestea pot afecta serviciul pe care îl primiți..

���� Top 10 furnizori de internet Australia ����

Vom prezenta primii 10 furnizori de servicii de internet din Australia, începând cu unele dintre cele mai cunoscute nume și apoi vom vorbi despre unele dintre opțiunile mai puțin populare..

1. Telstra - cea mai bună conexiune generală / viteză

Când australienii se gândesc la Internet, ne gândim la Telstra. De fapt, mai mult de 40 la sută din conexiunile de internet din Australia sunt cu Telstra.

Telstra oferă unele dintre cele mai scumpe opțiuni de internet. Prețurile încep de la aproximativ 70 USD pe lună pentru un plan de 100 GB, care vine cu ADSL 2+, NBN sau cablu.

Acest lucru este considerabil mai scump decât ceea ce oferă unele dintre celelalte companii pe care le vom analiza.

Telstra este o alegere bună dacă sunteți în căutarea unei companii vechi care are o reputație de calitate și servicii constante. Telstra oferă viteze bune de seară NBN. Acestea fac publicitate la 80 la sută din viteza maximă de conectare în timpul orelor de vârf.

Planurile mobile Telstra oferă acces la o rețea rapidă 4GX. Unii au ales să folosească banda largă mobilă ca înlocuitor pentru casa lor.

Unele dintre avantajele pe care le obțin clienții lor includ bilete ieftine de film, bilete de concert presell și bilete cu reduceri la unele evenimente sportive.

2. Optus - mare serviciu / viteze

Dacă Telstra este rege al telecomunicațiilor în Australia, Optus este prințul coroanei. Este al doilea furnizor de internet cel mai cunoscut din țară. Reputația sa a fost ceva care a durat ani buni. A fost fondată inițial în 1981 sub numele de AUSSAT. În 2001 a preluat moniker Optus.

Optus oferă clienților gama completă de servicii, inclusiv planurile NBN și ADSL. Există planuri mobile și planuri de bandă largă mobilă disponibile. Optus și-a construit o reputație pentru furnizarea de servicii pentru clienți de înaltă calitate. Aceștia sunt dornici să discute cu clienții lor prin telefon, social media, programe de chat și la magazinele lor.

Optus este cunoscut în primul rând ca furnizor de planuri tradiționale de internet fix și telefoane mobile. Cu toate acestea, se ramifică și oferă mai multe produse wireless pentru casă. Planurile lor au un preț competitiv, iar mulți au văzut opțiunile wireless ca o alternativă atractivă la ADSL, NBN sau Internet prin cablu..

3. TPG - Opțiunea solidă a lotului NBN

Când australienii se gândesc la TPG, unul dintre primele cuvinte care îmi vine în minte este ieftin. TPG are unele dintre cele mai ieftine planuri NBN disponibile. TPG se mândrește cu peste două milioane de clienți de-a lungul planurilor sale de servicii. Planurile au crescut în popularitate din cauza punctelor lor de preț scăzute de pornire și a adaosurilor suplimentare.

Pe lângă faptul că este ieftin, serviciul TPG NBN este rapid. Testele de performanță efectuate în 2020 au arătat că serviciile TPG de pe NBN le-au oferit clienților viteze de descărcare de aproximativ 86% din maximul publicizat. Acest lucru este la fel de bun ca, dacă nu chiar mai bun, decât concurenții lor. Desigur, aceste numere pot fluctua regulat.

TPG oferă clienților trei niveluri de viteză NBN:

 • NBN de bază 12
 • Standard Plus NBN 50
 • Premium NBN 100

Aceste planuri vin cu date nelimitate. Pentru o taxă rezonabilă, utilizatorii pot adăuga linii fixe și mobile.

4. iiNet

iiNet este o opțiune bună pentru dvs. dacă doriți un plan de divertisment împreună cu internetul dvs. Atunci când achiziționați un plan nelimitat de date IINet, aveți acces la o casetă de setare TV Fetch. Una dintre cele mai atractive caracteristici ale acestei companii este faptul că oferă servicii DSL Naked. Aceasta înseamnă că puteți obține Internet DSL fără să plătiți o închiriere suplimentară a liniei telefonice. Mulți australieni adoră acest lucru deoarece majoritatea oamenilor își abandonează fixele și folosesc doar telefoane mobile.

5. Dodo

Deși nu a capturat aceeași piață ca unii dintre concurenții săi mai mari, Dodo a construit o bază de clienți considerabilă. Ca filială a Vocus Communications, aceasta este deținută de aceeași companie care administrează iPrimus și alte companii de comunicare.

Dodo oferă internet de acasă, planuri de telefonie mobilă și produse pentru energie și asigurări pentru locuințe. Pe lângă serviciul de internet pe care îl oferă, ceea ce atrage oamenii către Dodo este faptul că aceștia pot oferi o gospodărie majoritatea serviciilor cheie pe o singură factură..

Inima a ceea ce oferă Dodo este Internetul în bandă largă. Au o gamă completă de produse, inclusiv NBN, ADSL 2+ și servicii de internet mobil. Există mai multe pachete de Internet disponibile și planuri doar pe Internet. Dodo se mândrește cu unele dintre cele mai ieftine opțiuni de bandă largă de pe insulă.

6. Vodafone

Majoritatea oamenilor nu se gândesc la serviciul de internet atunci când se gândesc la Vodafone. Această companie și-a construit numele de companie mobilă. Cu toate acestea, în ultimii ani, Vodafone a început să ofere planuri NBN, aruncând pălăria în jocul de afaceri pe Internet.

Vodafone are un model simplu de stabilire a prețurilor. Toate planurile lor au date nelimitate. Tot ce trebuie să faceți este să determinați viteza și prețul pe care doriți să îl plătiți. Opțiunile variază de la NBN 25 până la NBN 100. Dacă faceți puțin săpături, veți vedea că Vodafone are un plan NBN 12 ieftin. Aceasta este o opțiune bună dacă căutați internet cu buget.

7. apartine

Cu un nume care face ca toată lumea să se simtă binevenită, Belong este unul dintre ISP-urile mai noi din Australia. S-a lansat în 2013, oferind planurilor ADSL 2+ pentru 50 USD pe lună sau 65 USD pe lună. Aceste planuri ofereau 70 GB, respectiv 250 GB. Din păcate, la lansare, doar cei care locuiesc în zona metropolitană din Sydney ar putea beneficia de acest serviciu.

Cu toate acestea, pe măsură ce acoperirea NBN a început să se extindă, Belong a început să ofere planuri NBN și planuri ADSL în întreaga zonă din Australia. Începând cu 2020, Belong s-a lipit de oferta simplă și simplă. Există o opțiune nelimitată pentru planul de date, trei opțiuni pentru serviciul NBN, două planuri ADSL 2+ și trei planuri mobile Sim.

Australia are mai mulți furnizori de bandă largă ca niciodată, așa că furnizorii mai noi, precum Belong, au fost nevoiți să găsească modalități de a intra pe piață. Afirmația lui Belong în favoarea este că oferă o modalitate eficientă de a transmite Netflix pe un buget. O gospodărie cu două sau trei persoane poate curăța cu ușurință folosind serviciul Standard Plus 40 Mbps. Casele mai mari care caută un flux de 4K / UHD fără întreruperi vor beneficia de planul premium 80 Mbps.

În timp ce planurile de bază oferite de Belong sunt atractive, acestea sunt pe scurt în ceea ce privește serviciul pentru clienți. Există o serie de reclamații cu privire la o comunicare slabă și la un timp lent de răspuns.

8. Banda largă Aussie

Aussie Broadband este un alt nou venit pentru furnizorii de internet din Australia. Ceea ce le lipsește recunoașterea numelui, își construiesc repede reputația. Clienții de bandă largă Aussie comentează frecvent modul în care acest ISP este preocupat de performanța serviciului său. Este implicat activ cu clienții săi, așa cum se vede din comunicarea lor cu clienții de pe forumuri.

9. Exetel

Fondată în 2001, Exetel a ajuns să aibă peste 300.000 de clienți de afaceri și rezidențiali aici, în Australia. Aceasta este o companie care a făcut șantierele grele și a fost de mai mulți ani.

La fel ca concurenții lor, aceștia oferă mai multe niveluri ale planurilor NBN, începând cu planul NBN 50 până la planul lor NBN 100. Nu oferă planuri NBN 25 sau NBN 12, dar au optat pentru captarea clienților bugetari cu serviciul lor de bandă largă fără fir. Cu un contract de 12 luni, primiți un modem și nu va trebui să plătiți o taxă de configurare. Pentru aproximativ 40 de dolari pe lună, primiți 250 GB date.

Utilizatorii care se tem de angajament pot primi același serviciu de bandă largă fără contract, dar va trebui să plătiți aproximativ 100 USD pentru modem. Când utilizați aceste opțiuni, trebuie să monitorizați alocarea de date. Dacă treceți peste alocarea dvs., veți fi taxat cu 10 USD pentru 10 GB. Iar viteza ta va scădea de la 12 Mbps la 256 kbps.

Exetel oferă, de asemenea, clienților planuri ADSL, planuri de fibre și planuri de bandă largă mobilă. La fel ca în multe dintre ISP-urile pe care le-am revizuit, Exetel oferă un pachet VoIP de casă, planuri mobile și un plan de linie de casă ca pachet ambalat..

10. SpinTel

SpinTel este unul dintre cei mai buni furnizori de servicii Internet din Australia despre care probabil nu ați auzit. Reviste financiare renumite, cum ar fi Money Magazine, au acordat SpinTel de mai multe ori pentru oferirea de opțiuni de internet de calitate scăzută.

Similar cu mulți dintre concurenții săi, SpinTel oferă o varietate de servicii, inclusiv NBN, planuri de bandă largă mobilă și ADSL 2+. Serviciile lor de bandă largă fără fir de acasă vă oferă puterea de bandă largă prin intermediul unui modem. Acest lucru vă permite să partajați Internet în întreaga casă. Având în vedere că SpinTel vinde planuri de telefon, puteți să includeți un plan de telefon BYO în timp ce faceți cumpărături pe Internet.

Ce înseamnă diferitele tipuri de servicii Internet?

În analiza noastră a celor mai buni furnizori de servicii Internet din Australia, am vorbit despre:

 • Internet ADSL
 • Internet prin cablu
 • NBN
 • Acasă în bandă largă fără fir
 • Fix wireless
 • Satelit NBN

Toți acești termeni pot fi confuzi. Avem nevoie de câteva minute pentru a dezvălui ce înseamnă de fapt fiecare dintre acești termeni și a vedea cum afectează serviciul Internet pe care îl primiți.

Ce este ADSL Internet?

imagine care prezintă linii de internet adsl în AustraliaADSL Internet, cunoscută și sub denumirea de Asymmetric Digital Subscriber Line, este o tehnologie care a fost creată pentru a oferi viteze de conectare rapide folosind linii telefonice tradiționale. Aceasta a permis viteze de mai multe ori mai rapide decât cele furnizate prin Internet prin dial-up.

Tehnologia ADSL este cea care a făcut posibilă viteza de bandă largă. Este forța din spatele Web 2.0.

În unele părți ale lumii, ADSL Internet a fost înlocuit de conexiunile la Internet cu fibre. Totuși, în multe locuri din Australia, ADSL este tehnologia zilei. Înțelegerea despre ce este vorba și cum funcționează vă poate ajuta atunci când selectați o conexiune pentru casa sau afacerea dvs..

Ce este o linie ADSL?

Tehnologiile cu fibră optică necesită cabluri cu fibră optică. Prin comparație, ADSL este o tehnologie flexibilă. Utilizează liniile telefonice din cupru care au fost folosite în linii fixe de zeci de ani. Informațiile sunt trimise pe liniile de cupru la viteze mari, permițând utilizatorilor să urmărească Netflix, să trimită e-mailuri și să lucreze online.

Tehnologia a fost introdusă pentru prima dată în 1988, dar a durat ani înainte ca tehnologia să se înrădăcineze, deoarece este scump să se implementeze. A fost necesară procesarea intuitivă a semnalului, ceea ce a necesitat dezvoltarea și producerea de echipamente specializate. Până la începutul anilor 2000, majoritatea zonelor s-au actualizat la tehnologia ADSL.

Acoperire rețea ADSLCum funcționează ADSL?

ADSL este un sistem complicat care necesită multiple tehnologii pentru a funcționa armonios. În casa dvs., va trebui să aveți un modem ADSL. Modemul de acasă este conectat printr-o pereche de fire telefonice din cupru, de obicei din cele cinci sau cabluri de categoria șase, care sunt conectate la centrala telefonică locală. De acolo, sârma de cupru din casa ta și firele de cupru din casele și afacerile din zona dvs. sunt conectate la un DSLAM sau la un multiplexor de acces la linia digitală de abonat.

Modemul pe care îl ai acasă trimite și primește date către și de la DSLAM. Semnalele trimise înainte și înapoi utilizează o frecvență diferită de cea utilizată pentru comunicarea prin telefon vocal. Acesta este motivul pentru care apelurile telefonice și semnalele de internet pot fi trimise simultan pe aceeași linie. Când semnalele ajung la schimb, acestea sunt împărțite și gestionate de diferite tehnologii de rețea. Acest lucru vă permite să comunicați prin telefon sau să comunicați cu un server web pe celălalt capăt.

Ce impact are ADSL Internet Speed?

Vitezele de internet ADSL nu pot depăși 50 Mbps din cauza limitărilor cablurilor de cupru utilizate pentru conexiune. Există și alți factori care pot afecta conexiunile ADSL, o mare parte dintre ei fiind în afara controlului consumatorului.

Dacă conexiunea dvs. este „neacoperită”, aceasta va fi maximă în jur de 10 Mbps. Într-o zonă populată, mai multe conexiuni locale trag din aceeași lățime de bandă. Aceasta înseamnă că există mai multe persoane care încearcă să utilizeze o cantitate limitată de lățime de bandă.

O conexiune ADSL limitată, pe de altă parte, are limite la numărul de conexiuni simultane într-o zonă. Acestea pot atinge viteze de până la 40 Mbps, deoarece nu există atât de mulți utilizatori care rivalizează pentru aceeași linie.

Viteza ADSL este afectată de distanța dintre casa dvs. și de la telefon. Cu cât este mai îndepărtată, cu atât conexiunea este mai lentă și mai puțin fiabilă poate fi conexiunea. Extensoarele de buclă pot fi utilizate pentru a crește puterea semnalului pe linii mai lungi. Cu toate acestea, liniile mai scurte sunt întotdeauna mai bune.

Îmbunătățirile liniilor ADSL au făcut ca livrarea Internetului de mare viteză pe distanțe mai lungi să fie mai fiabilă. Totuși, conexiunile care sunt separate cu 10 km sau mai mult vor suferi degradări și pierderi de viteză din cauza distanței.

Ce este Internet prin cablu?

imagine care explică cum funcționează internetul prin cabluCablul Internet folosește același cablu coaxial și rețea folosită pentru a furniza cablu acasă pentru a vă oferi internet. Furnizorul dvs. de servicii de internet va trimite un semnal de date prin cablul coaxial. Semnalul este transmis modemului dumneavoastră.

Din modemul dvs., un cablu Ethernet este conectat la computer sau router. Aici veți obține Internetul dvs. de mare viteză. Routerul dvs. va transmite semnalul Wi-Fi în toată casa.

Serviciul TV prin cablu folosește doar o mică parte din lățimea de bandă a cablului coaxial. Acesta este motivul pentru care serviciul Internet poate funcționa folosind aceeași rețea. Rețelele de cablu sunt răspândite în toată țara și sunt folosite pentru a conecta Australia cu restul lumii. Cablul Internet permite distribuirea uniformă a semnalului între utilizatorii individuali. De asemenea, permite utilizatorilor care plătesc mai mult să primească lățime de bandă mai mare, ceea ce înseamnă viteze mai rapide.

Cum diferă Internetul prin cablu de alte forme de internet?

Satelitul, fibra optică, cablul și ADSL au o serie de asemănări. Internetul prin cablu poate fi de preferat decât Internetul prin satelit, deoarece Internetul prin satelit oferă un semnal non-direct, ceea ce înseamnă că ar putea exista interferențe în timpul transmisiei. Cablul Internet are o conexiune directă, ceea ce înseamnă un semnal fiabil la viteze mari.

Cablurile de internet cu fibră optică pot atinge viteze de încărcare care variază de la 50 Mbps până la 2.000 Mbps. Acest lucru este drastic mai rapid decât ceea ce veți obține de pe Internet prin cablu. Dezavantajul este că rețelele de fibre se extind în continuare și nu sunt la fel de accesibile în toată Australia, în special în zonele rurale.

Pentru cine este bun prin internet prin cablu?

Internet prin cablu oferă o conexiune rapidă în bandă largă. Poate fi de până la 10 ori mai rapid decât serviciile DSL. Cablul Internet este excelent pentru cei care doresc să aibă servicii neîntrerupte în timp ce joacă jocuri video și folosesc tehnologie video live online. Există o serie de servicii telefonice care sunt oferite în prezent prin internet prin cablu, oferind o comunicare clară la o parte din costul liniilor telefonice tradiționale..

Ce este NBN?

Timpul ne-ar eșua dacă am încerca să descriem în profunzime ce este NBN-ul. Iată versiunea Digest a cititorului. Rețeaua națională de bandă largă este o rețea care a fost progresiv lansată de guvern în Australia. Scopul NBN este de a oferi conexiuni de mare viteză fiecărei case și birouri din Australia. De asemenea, permite telefonului și ISP-urilor să furnizeze divertisment, sănătate electronică, securitate și multe altele la case și întreprinderi.

Ce tehnologii folosesc NBN?

NBN folosește mai multe tehnologii, inclusiv:

 • Fibră la sediu
 • Fibră până la nod
 • Fibră la clădire
 • Fibră coaxă coaxială
 • Fix wireless
 • Satelit

Majoritatea rezidenților și întreprinderilor vor folosi una dintre primele trei tehnologii.

Rețeaua creată de NBN este proiectată să impulsioneze economia Australiei înainte, oferind conexiuni mai bune cu restul lumii. Majoritatea oamenilor folosesc NBN ca modalitate de conectare la Internet, de comunicare cu prietenii și familia și urmărirea serviciilor de streaming.

Odată ce o casă sau o afacere este conectată la BNR, proprietarii trebuie să achiziționeze un nou plan și un modem NBN. NBN permite utilizatorilor să continue să caute pe web așa cum au întotdeauna, dar cu o rețea mai stabilă și viteze mai rapide.

NBN vinde patru niveluri de viteză ISP-urilor care le reambalează și le vinde publicului. Opțiunile includ:

 • NBN 12
 • NBN 25
 • NBN 50
 • NBN 100

Numerele după NBN se referă la megabiți pe secundă. Practic, acest număr vă spune cât de rapid puteți descărca lucrurile. Cu cât este mai mare numărul, cu atât mai rapid poți descărca informații. Dacă achiziționați planul NBN 50, veți avea o viteză de internet mai rapidă decât planurile ADSL vechi. Este suficient pentru a permite unei familii de patru să folosească liberal Internetul.

Cine beneficiază de NBN Satelit și planuri wireless fixe?

Semnalele wireless sunt ideale pentru cei care locuim în zonele rurale din Australia. Este contraproductiv prețul să rulăm cabluri până la casele noastre, astfel încât semnalele wireless ne permit să beneficiem de internet fără a sacrifica performanța.

Îl poți compara cu Internetul mobil de pe telefon. Există turnuri de transmisie mari situate în întreaga țară care fac parte din BNR. Aveți o antenă sau un receptor în casă. Dacă locuiți într-o zonă populată, poate exista un singur turn de transmisie care să presteze servicii multiple simultan.

Dacă locuiți în părți îndepărtate ale țării, atunci serviciul dvs. NBN este livrat printr-un satelit cunoscut sub numele de Sky Muster. Va fi o antenă pe acoperișul casei tale, iar semnalul va călători în casă din spațiu. Tehnologia pare futuristă. Deoarece semnalul parcurge distanțe mari, există limite la cât de repede poate merge semnalul.

Cine beneficiază de bandă largă fără fir acasă?

Deși Australia lasă mult de dorit atunci când vine vorba de viteze de internet prin land, Australia are unele dintre cele mai bune rețele de telefonie mobilă de pe planetă. Mulți oameni își dau seama că este mult mai bine să folosești în bandă largă fără fir, spre deosebire de conectarea la un serviciu fix precum NBN.

Planurile de bandă largă fără fir din casă au multe asemănări cu planurile de bandă largă mobilă. Cu toate acestea, planurile wireless au mai multe date, oferind până la 200 GB pe lună. În plus, planurile de bandă largă wireless vor fi livrate cu un router Wi-Fi care este comparabil cu cel pe care l-ați folosi atunci când sunteți conectat la NBN. Acestea sunt piese hardware puternice care vă permit să primiți semnal în fiecare cameră a casei dvs..

Planurile de bandă largă fără fir sunt puțin mai scumpe decât cele pe care le-ați plăti pentru planurile NBN. Cu toate acestea, pe măsură ce mai multe persoane încep să le folosească, este de așteptat ca prețul acestor planuri să înceapă să scadă.

Întrebări frecvente: Cum pot alege cel mai bun plan de internet?

Am avut o scurtă trecere în revistă a celor mai bune ISP-uri din Australia. Acum, am dori să discutăm câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când selectați un nou plan de internet pentru casa dvs. Trebuie să aveți în vedere trei factori primari. Ei includ:

 • Cantitatea de date de care aveți nevoie
 • Viteza planului dvs. NBN
 • Semnarea unui contract sau nu

Câte date am nevoie pentru planul meu ISP?

Răspunsul la această întrebare va varia de la gospodărie la gospodărie. În 2018, gospodăria australiană medie a utilizat în jur de 85 GB date de bandă largă în fiecare lună. Acestea fiind spuse, majoritatea oamenilor văd internetul ca o utilitate. Nimeni nu ar dori să achiziționeze o cantitate fixă ​​de energie electrică știind că, dacă ar depăși acea sumă fixă, energia electrică va fi oprită. În mod similar, majoritatea oamenilor doresc ca Internetul lor să fie mereu pornit. Acesta este motivul pentru care majoritatea optează pentru date nelimitate.

Cât de multe date utilizați în prezent?

Dacă credeți că datele nelimitate nu sunt potrivite pentru dvs., cel mai bun mod de a vă da seama cât de mare este un plan de date de care aveți nevoie este să vă uitați la vechile facturi de pe Internet. Acestea au de obicei utilizarea ta lunară. Dacă nu aveți o copie pe hârtie, ar trebui să puteți găsi aceste informații pe site-ul ISP.

Pași pentru minimizarea utilizării datelor

Dacă sunteți șocați de cantitatea de date pe care o utilizați și doriți să plătiți pentru un plan mai ieftin, puteți face câteva modificări în ceea ce privește modul de utilizare a Internetului dvs. De exemplu, pe rețelele de socializare, setați videoclipurile să nu se redea automat. În plus, consultați calitatea de streaming Netflix. Cu cât este mai mare calitatea, cu atât utilizați mai multe date. Dacă descărcați filme, descărcați-le în SD, spre deosebire de HD. Un film de calitate HD pe iTunes este în jur de 4 GB, în timp ce un film de calitate SD este de 1,5 GB.

Cât de rapid ar trebui să fie planul tău NBN?

Aceasta poate fi o întrebare dificilă pentru australieni, pentru că nu am reușit să alegem cât de rapid a fost conexiunea noastră la Internet. Cu toate acestea, acum NBN ne oferă o alegere.

Există doi factori pe care trebuie să-i luăm în considerare atunci când determinăm cât de rapid este pentru noi. Primul lucru la care vrem să ne gândim este viteza NBN din punctul de vedere al rapidității în care putem descărca lucrurile. Atunci vrem să ne gândim la capacitatea maximă a conexiunilor noastre.

De exemplu, să spunem că am optat pentru cel mai ieftin plan NBN 12. Obținem 12 Mbps. Cu toate acestea, în casa noastră avem șase persoane care sunt frecvent pe Internet. Dacă toată lumea este online simultan, fiecare persoană obține doar aproximativ 2 Mbps fiecare, ceea ce nu este nimic.

În cele mai multe cazuri, vă recomandăm să primiți un plan NBN 50. Acest lucru va permite unei familii de patru persoane să se conecteze la Internet cu viteză bună. Sigur, veți economisi câțiva dolari în plus achiziționând un serviciu mai lent. Cu toate acestea, atunci când toți cei din familie se luptă să transmită fluxul Netflix, să vizionezi videoclipuri pe YouTube sau să joci jocuri online, îți vei da seama că câțiva dolari în plus pe care i-ai economisit nu merită.

Ar trebui să obținem un plan ISP pentru contract?

Răspunsul depinde de ceea ce doriți de pe Internet.

Beneficiile gratuită ale contractului

Este posibil să doriți un plan gratuit de la lună la contract, deoarece nu sunteți blocat în el pentru o perioadă lungă de timp. Probabil că va trebui să plătiți o taxă de configurare și probabil veți fi taxat pentru router și modem. Dar sunteți liber să vă anulați serviciul în timpul liber. Dacă nu-ți place furnizorul, poți continua oricând. Aceasta este o opțiune bună pentru persoanele care se gândesc să încerce un nou furnizor în care nu au încredere.

De asemenea, veți putea modifica cu ușurință furnizorii dacă găsiți o ofertă mai bună. Cu toate acestea, dacă noua ofertă pe care o găsiți este de asemenea stabilită de la o lună la lună, probabil că va trebui să plătiți o altă taxă de configurare scumpă. Aici, în Australia, piața noastră în bandă largă nu este la fel de puternică precum piața smartphone-urilor noastre. Aceasta înseamnă că există mai puțin concurență, astfel încât nu veți observa o fluctuație uriașă a prețurilor de la un furnizor la altul decât dacă există o afacere.

Beneficiile obținerii unui contract

Dacă parcurgeți ruta contractului, ISP vă va bloca între 12 și 24 de luni. Cu toate acestea, probabil că veți economisi bani în timp. Unele dintre avantajele pe care le obțineți pentru a semna un contract ar putea include neplata unei taxe de înființare, obținerea unui modem gratuit sau cu reducere și a unui preț lunar mai ieftin.

Contractele pe termen lung, de obicei, vin cu un tip de bonus. Acestea pot include un televizor, laptop sau acces la alte servicii. În timp ce toate ISP-urile folosesc contracte, doar câteva funcționează de la o lună la alta.

Sperăm că v-ați bucurat recenzia noastră despre primele 10 cele mai bune furnizori de servicii Internet din Australia. Ca întotdeauna, ne place să auzim de la cititorii noștri. Spuneți-ne experiența dvs. cu diferitele ISP-uri pe care le-ați folosit în secțiunea de comentarii de mai jos.

Adaugă propria ta recenzie:

Facem tot posibilul să cercetăm în mod independent produsele pentru a ne ajuta mai bine cititorii să ia decizii. Acestea fiind spuse, vrem să auzim și părerile voastre. Acceptăm recenzii individuale care sunt informative și care nu sunt promoționale. Completați formularul de mai jos și vă vom publica recenzia. Recenziile promoționale ale companiilor în sine nu vor fi publicate. Mulțumiri!

--- Vă rugăm să selectați Viteza ---
In medie
Încet
Rapid
?>

--- Selectați Utilizabilitatea ---
Ușor de folosit
Ușor de complicat
Foarte complicat
?>

Făcând clic pe butonul de mai jos, recunosc că am citit și accept Termenii de utilizare.

ADAUGĂ REVISTA MEA

0
6858

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me