Cele mai bune planuri NBN comparativ cu prețul și viteza

Viteza de internetCu toții căutăm același lucru ... Internet nesigur de rapid. ��️

Acest ghid vă va ajuta să înțelegeți diferitele planuri NBN.

Când încercați să alegeți o rețea de bandă largă națională care vă va oferi internet rapid la un preț accesibil, poate fi dificil să găsiți planul perfect. De multe ori veți observa că pentru a obține viteză rapidă, trebuie să plătiți mai mult. Nimeni nu dorește ca serviciul de streaming video să înceapă tamponarea în mijlocul unuia dintre emisiunile preferate pe care le urmărește.

Mai jos veți citi despre cel mai bun plan general, cea mai bună opțiune de viteză și mai multe recenzii mai oneste ale furnizorilor. Cele două caracteristici principale comparate au fost viteza și costul. Am vrut să facem lucrurile și mai ușoare, vorbind despre cel mai bun furnizor de NBN pentru fiecare oraș popular din Australia. În cele din urmă, vom discuta puțin despre ce ar trebui să cauți atunci când faci cumpărături pentru următorul tău furnizor de internet.

De ce ai încredere în mine? ����


Numele meu este Will și în ultimii trei ani am condus acest blog de securitate ajutând australienii să înțeleagă mai bine confidențialitatea digitală (ghid imens aici). Am lucrat cu companii din jurul Australiei, ajutându-le să-și asigure rețelele și site-urile web. Această călătorie m-a învățat, de asemenea, un lucru sau două despre modul în care funcționează industria ISP.

Scopul meu al acestui ghid este să împărtășesc experiența mea folosind literalmente toate planurile NBN de mai jos, în timp ce configurez infrastructură IT sigură pentru întreprinderile mici din jurul Sydney și Melbourne.

Acest articol este o lucrare în derulare, dar nu ezitați să mă contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de ajutor pentru a alege un plan NBN adecvat. Urale ��

Contents

�� Ce este un NBN? ��

Australia folosește termenul NBN sau rețea națională de bandă largă atunci când vorbesc despre companii de mare viteză în bandă largă care oferă servicii internet cetățenilor din Australia. De asemenea, oferă servicii precum securitate, divertisment, mobil și chiar e-sănătate.

Există o serie de tehnologii diferite pe care rețelele naționale de bandă largă le utilizează pentru a aduce servicii clienților lor, dar vom vorbi mai mult despre asta mai târziu. Un NBN este similar cu ceea ce americanii numesc Furnizor de servicii de internet, deoarece sunt în esență același lucru, folosind diferite tipuri de tehnologie.

�� Cel mai bun furnizor NBN - 6 planuri comparate ��

Bine tuturor, este timpul de recenzie. Accesați și haideți să începem călătoria noastră teribilă pe Internet pentru a găsi regele scenei ISP din Aussie.

1. Cea mai bună alegere generală - cel mai bun plan NBN de date nelimitate

Cea mai bună alegere generală pentru cel mai bun plan NBN cu date nelimitate în Australia este Internode. Această companie este înființată de aproape 30 de ani, iar sediul este situat în Adelaide, Australia. Internode este o ramură a iiNet. Nu există nicio îndoială că sunt alegerea noastră numărul unu, deoarece sunt cel mai utilizat furnizor de servicii de internet din toată Australia.

SPECS

 • Configurare gratuită disponibilă: da
 • Opțiunea de închiriere / cumpărare a modemului: da
 • Planurile variază între 50 și 100 USD pe lună
 • Planuri de pachet disponibile: da
 • Componente suplimentare: telefon, pachet internet, fetch, pachete de canale

PROS

O gamă largă de opțiuni de preț
Plătește în timp ce opțiuni disponibile
Fără termen de contract
Serviciul pentru clienți este uimitor

CONS

Mai puțin decât media MBps decât alte NBN-uri din Australia

Fără contract, fără probleme

Marele lucru este că este o plată pe măsură ce mergi serviciul de telefonie și de bandă largă pe care îl plătești lunar. Nu există un contract complicat pe care trebuie să îl semnați și această companie a câștigat de fapt premii pentru satisfacția clienților lor. Există o viteză standard, plus seara, de aproximativ 44 Mbps. Această companie oferă date nelimitate pentru aproximativ 50 USD pe lună.

Altfel decât restul

În timp ce este posibil să observați că obțineți în jur de 6 megabits pe secundă mai puțin decât unii dintre ceilalți furnizori naționali de rețea de bandă largă, avantajele de a putea plăti lunar în lună, au un serviciu excelent pentru clienți și niciun contract nu stabilește planul Internode Unlimited mai sus restul. De asemenea, oferă planuri de afaceri și alte servicii de telecomunicații.

Premiat

Când vine vorba de premii, Internode a câștigat multe dintre ele. Au un furnizor de servicii de internet din lună pentru iunie, iulie și august 2019. De asemenea, au câștigat furnizorul de servicii de bandă largă de acasă din anul acordat doi ani la rând. În cele din urmă, au câștigat premiul inovației pentru alianța de comunicații.

2. Cea mai bună viteză - banda largă Aussie

Când vine vorba de cel mai bun plan NBN de mare viteză, am găsit una dintre cele mai bune opțiuni pentru dvs. Începând cu noi, există banda largă Aussie. Aussie Broadband a fost fondată în 2008 și este o companie privată. Sediul central este situat în Morwell, Australia. Acestea oferă servicii de internet și de telefonie mobilă în zone precum Victoria, Darwin, Lynbrook și Morwell.

SPECS

 • Configurare gratuită disponibilă: da, dacă o faceți singur
 • Opțiune de închiriere / cumpărare de modem: da (și închiriere telefon)
 • Planurile variază între 69 și 199 $ pe lună
 • Planuri de pachet disponibile: da
 • Complementele: pachete de divertisment

PROS

Vitezele de fulgere rapide
Fără plată din buzunar
Nu este nevoie să semnați un contract
Ușor accesibil în toată țara

CONS

Planurile pot fi scumpe

Nebun viteză rapidă

Au un pachet nelimitat 100/40. Viteza dvs. tipică de seară va fi sub 90 Mbps. Vei primi date nelimitate, iar prețul mediu este de aproximativ 100 USD pe lună. Acest plan premium este destul de greu de transmis. Viteza medie a furnizorului de NBN pentru Australia este de aproximativ 80 Mbps, în timp ce Aussie Broadband este mai aproape de 90 Mbps.

Nu este riscant

Aceasta este, de asemenea, o opțiune excelentă dacă căutați ceva practic fără riscuri. Nu va trebui să vă angajați pentru un contract pe durată determinată sau nu trebuie să plătiți din buzunar pentru orice tip de taxe stabilite. Acest lucru este perfect dacă nu sunteți sigur de tipul de viteză de care aveți nevoie sau de cantitatea de date pe care o utilizați. Puteți schimba cu ușurință planurile dacă aveți nevoie de ceva mai mult sau mai puțin.

3. Cel mai bun plan Telstra NBN

Telstra este una dintre cele mai cunoscute și utilizate rețele naționale de bandă largă din Australia. Sunt în jur de câțiva ani și au sediul central în Melbourne, Australia. Acestea oferă o mână de pachete simple, ușor de ales. Când vine vorba de cel mai bun plan Telstra NBN, trebuie să luați în considerare câte date veți avea nevoie pe lună.

SPECS

 • Configurare gratuită disponibilă: da
 • Opțiunea de închiriere / cumpărare a modemului: da
 • Planurile variază între 75 și 120 $ pe lună
 • Planuri de pachet disponibile: da
 • Complementele: pachet de divertisment, acces Xbox complet

PROS

Pachetele de viteză competitive
Modem gratuit disponibil cu condițiile aplicabile
Netflix fără tamponare

CONS

E scump

Pachetele Galore!

Pachetele lor se bazează pe cantitatea de date pe care o obțineți. Acestea oferă un plan de 100 GB, un plan de 200 GB și un plan nelimitat. La fel ca mulți alți furnizori, aceștia oferă și suplimente precum servicii TV, inclusiv Netflix. Dacă ar trebui să alegem cel mai bun plan global Telstra NBN, ar trebui să mergem cu planul nelimitat. Prin aceasta, plătiți 90 USD pentru fiecare perioadă de facturare și obțineți date nelimitate la o viteză de 50 NBN.

Există o viteză standard plus plus, un modem de 216 USD care este gratuit atunci când utilizați serviciul lor timp de 24 de luni, reduceri la taxele de conectare și chiar apeluri telefonice locale și naționale nelimitate incluse.

Opțiuni de divertisment suplimentare disponibile

Telstra este excelent pentru că au la dispoziție o mulțime de opțiuni de divertisment. De asemenea, puteți să vă actualizați planul la o viteză NBN 100 premium dacă sunteți eligibil. În cele din urmă, nu există un contract de închidere. Acest lucru este excelent pentru clienții care se luptă cu angajamentul sau dacă vă deplasați des.

Serviciu clienți

Serviciul lor pentru clienți este, de asemenea, ceva care diferențiază această companie de alte opțiuni disponibile. Există mai multe modalități de a pune mâna pe un reprezentant de servicii pentru clienți. Puteți vorbi cu cineva la telefon, puteți trimite un e-mail sau chiar un chat live cu un reprezentant de servicii pentru clienți instruit din confortul propriei case.

Recenzii ale planului NBN - alte mari opțiuni

4. Planuri NPG TPG

TPG este un alt furnizor uimitor pentru rezidenții din Australia. Această companie are peste 5000 de angajați, iar din august 2015 este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de internet pentru țara Australiei. Un lucru pe care oamenii nu îl pot cunoaște despre companie este că TPG reprezintă Total Periferale Group. Acest grup a fost fondat și înființat până în 1986.

SPECS

 • Configurare gratuită disponibilă: da
 • Opțiunea de închiriere / cumpărare a modemului: da
 • Planurile variază între 60 și 90 USD pe lună
 • Planuri de pachet disponibile: da
 • Complemente: Telefon, pachet internet, divertisment, sport

PROS

Tonuri de opțiuni suplimentare
Fără contract de închidere
Configurare gratuită pentru un contract de 18 luni

CONS

Mai lent decât viteza medie pe planul lor mai ieftin

O largă varietate de planuri

Ele oferă o varietate de planuri diferite, care toate au date nelimitate. Acestea variază de la aproximativ 60 USD pe lună la 90 dolari pe lună. Sunt cunoscuți pentru că au cele mai rapide performanțe atunci când vine vorba de viteze de seară cu o medie de 88 Mbps. De asemenea, cu pachetul lor mai ieftin, veți obține date nelimitate, un termen fără contract, 11,1 megabit pe secundă viteză tipică seara, toate la 60 USD pe lună.

Planul lor mediu de 70 USD pe lună vă va oferi date nelimitate, fără contract, și aproape 44 Mbps de viteză tipică seara. În cele din urmă, pentru pachetul lor mai scump, 90 de dolari pe lună vă vor oferi un termen fără contract, 78,2 Mbps de viteză tipică seara și, desigur, date nelimitate.

5. Planuri Vodafone NBN

Vodafone este o companie cunoscută în toată Australia. În mod ironic, compania are sediul în Berkshire, Marea Britanie. Compania însăși a fost fondată în 1982 în Newbury, Marea Britanie, dar este destul de nouă în Australia. Au aproximativ 2500 de angajați și sediul lor poate fi găsit în nordul Sydney.

SPECS

 • Configurare gratuită disponibilă: da
 • Opțiunea de închiriere / cumpărare a modemului: da
 • Planurile variază între 59 și 69 dolari pe lună
 • Planuri de pachet disponibile: da
 • Componente suplimentare: Wi-Fi hub, telefon

PROS

Economisiți bani atunci când faceți pachet
Hub Wi-Fi gratuit
Conectați-vă instantaneu
Back-up 4G

CONS

Streamingul este disponibil numai pe mai multe dispozitive pe planurile lor mai scumpe

Viteze rapide la tarife mici

Au patru planuri principale disponibile, care sunt destul de rentabile. Primul lor plan vă va costa în jur de 60 USD pe lună și veți primi date nelimitate, un termen fără contract și 23 Mbps de viteză tipică seara.

În continuare, 70 de dolari pe lună vă vor obține 83 Mbps de viteză tipică seara, date nelimitate, fără termen de contract și de multe ori veți găsi acest plan cu 20 de dolari off pe lună. În sfârșit, o altă opțiune de 70 USD pe lună vă va oferi date nelimitate, un nou termen contractual și 45 Mbps de viteză tipică seara.

Este o companie nouă

Această companie este destul de nouă atunci când vine vorba de rețelele naționale de bandă largă, dar sunt minunate la ceea ce fac. Dacă utilizați Vodafone pentru dispozitivul dvs. mobil, veți spune între 5% și 20% când adăugați pe un plan de bandă largă.

6. Planuri NBN Tangerine Telecom

În continuare, avem Tangerine Telecom. Această companie a fost înființată în 2013 și are aproximativ 50 de membri ai personalului. Un lucru despre care oamenii spun că iese în evidență atunci când vine vorba de Tangerine Telecom este faptul că au un timp de răspuns de 10 secunde în timpul programului de lucru. Aceasta înseamnă că, atunci când sunați în timpul programului de lucru, veți vorbi cu o persoană reală în termen de 10 secunde. Au dispărut zilele de așteptare în veac.

SPECS

 • Configurare gratuită disponibilă: da
 • Opțiunea de închiriere / cumpărare a modemului: da
 • Planurile variază de la 64,90 USD la 89,90 USD pe lună
 • Planuri de pachet disponibile: da
 • Suplimente: SIM mobil, telefon

PROS

14 zile de încercare fără riscuri
Taxa de 0 $ stabilit
Există adesea promoții

CONS

Modemuri scumpe
Prețurile cresc după primele 6 luni

Oferte de economisire a banilor

Adesea au oferte promoționale și chiar o probă de două săptămâni fără riscuri pentru ca dvs. să le testați serviciile. Cele trei planuri cu date nelimitate pe care le oferă această companie variază de la aproximativ 55 USD pe lună la aproape 80 USD pe lună. Planul lor mai ieftin începe de la 54,90 USD pe lună și oferă date nelimitate, fără contract, și 21 Mbps de viteză tipică seara.

Preturi corecte

În continuare, cu 59,90 USD pe lună, veți primi un serviciu pe termen contract de notă cu date nelimitate și 42 Mbps de viteză tipică seara. Cel mai scump plan al acestora este de 79,90 USD pe lună. Acest lucru vă va oferi date nelimitate, 83 Mbps de viteză tipică seara și un contract fără termen.

7. Exetel Planuri NBN

Ultima mențiune onorabilă pe care o avem este Exetel. Sediul central este situat în Sydney, Australia, iar compania este în vigoare începând cu toamna anului 2001. Sunt o companie privată care are aproximativ 300 de angajați la momentul scrierii acestui lucru.

SPECS

 • Configurare gratuită disponibilă: da
 • Opțiunea de închiriere / cumpărare a modemului: da
 • Planurile variază între 69 și 99 USD pe lună
 • Planuri de pachet disponibile: da
 • Componente suplimentare: serviciu telefonic

PROS

Schimbarea planurilor este gratuită
Fără contract de închidere
Verificare rapidă disponibilă
O mulțime de opțiuni de pachet

CONS

Costuri avansate mai mari

O companie australiană de încredere

Cele trei planuri principale nelimitate pe care le au de la 69 USD pe lună la 99 dolari pe lună. Cu cel mai scump plan, veți primi date nelimitate și fără contract, și 77 Mbps de viteză tipică seara pentru sub 100 USD.

Planul lor de mijloc este de 79 de dolari și vă va oferi 40 Mbps de viteză tipică seara, date nelimitate și știu termenul contractului. Opțiunea lor cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor cu date nelimitate are un termen fără contract și 20 Mbps de viteză tipică seara.

Planuri NBN pe oraș

Deoarece planurile NBN par să difere în funcție de orașul în care trăiți, am dorit să descompunem câteva dintre opțiunile disponibile pentru cele mai populare orașe din Australia. O mulțime de furnizori NBN furnizează servicii mai multor orașe sau chiar majorității țării.

Cele mai bune planuri NBN pentru Melbourne

1. Apel nelimitat

logo aparține

Primul plan NBN care este potrivit pentru cei care locuiesc în Melbourne, este Unlimited Belong. Acest plan nu are o taxă standard de activare și există o taxă de modem în dolari zero dacă semnați un contract de 12 luni.

Veți obține date lunare nelimitate la o viteză standard plus plus de 50 Mbps. Cel mai scurt plan al acestora este de 12 luni și permite accesul numai în bandă largă. Acest lucru vă va costa în jur de 65 USD pe lună. De asemenea, oferă 24 de șapte servicii de asistență pentru clienți.

2. TPG Plus

logo tpg

TPG Plus este o altă opțiune excelentă pentru reședința Melbourne. Acest plan vă va oferi date nelimitate în fiecare lună pentru puțin sub 60 USD pe lună. Vitezele sunt puțin mai lente, cu viteza de bază de 12 Mbps.

Acestea fiind spuse, asta ar trebui să fie în continuare o viteză suficientă pentru majoritatea oamenilor. În sfârșit, contractul lor este de 18 luni și oferă un pachet de bandă largă și un telefon de acasă.

3. Sumo Single Saver

sumo singur economizor

Sumo Single Saver oferă 50 Mbps de servicii nelimitate pe lună. Această opțiune este excelentă, deoarece nu va trebui să semnați un contract, iar durata termenului este de la lună la lună.

Acestea oferă pachete numai în bandă largă, începând cu puțin sub 65 USD pe lună. De asemenea, puteți economisi cinci dolari pe lună atunci când vă integrați planul în bandă largă cu unul dintre planurile Sumo Electricity.

4. Dodo - Plan Plus Plus Standard

Ultima opțiune despre care vom discuta despre Melbourne este un pachet de la Dodo. Pasarea Dodo Pentru 70 USD pe lună, veți obține date nelimitate la o viteză de 50 Mbps. Contractul lor este de 12 luni și oferă un pachet de bandă largă și telefon de acasă. Acesta este un internet extrem de rapid, la un preț accesibil, mai ales dacă este un pachet.

Cele mai bune planuri NBN pentru Perth

Perth are toate planurile pe care Melbourne le-a enumerat mai sus, dar am vrut să includem un pumn specific pentru Perth.

1. iiNet nelimitat

iiNet Unlimited oferă un plan pachet de internet în bandă largă și servicii de telefonie la domiciliu. sigla iiNetVeți obține date nelimitate și viteză de 50 Mbps. Planurile lor sunt lungi de șase luni și vă vor costa în jur de 75 USD pe lună.

2. Republica mea Planul esențial nelimitat

myrepublic-logo

Republica mea are un plan esențial nelimitat de care se bucură oamenii din Perth. Cu acest plan, veți plăti 75 USD pe lună pentru date nelimitate. Planurile lor sunt de 12 luni și oferă numai bandă largă. La fel ca mulți alți furnizori, acest plan are o viteză plus plus de 50 Mbps.

3. Planul nelimitat iPrimus

logo-ul iprimus

În continuare, avem planul nelimitat iPrimus. Acest plan este un pachet de servicii de internet în bandă largă și servicii de telefon casă. Pentru 80 de dolari pe lună veți obține date nelimitate cu o viteză de 15 Mbps. Planurile lor sunt de 12 luni la un moment dat și este inclusă o închiriere de linie.

4. Telstra Casual Nelimitat

Telstra-logo

Dacă sunteți în căutarea a ceva de la lună la lună, Telstra Casual Unlimited are un pachet de bandă largă pentru casă, de care v-ar putea interesa. Veți primi servicii de internet în bandă largă și servicii de telefon casnic pentru 90 USD pe lună. Viteza lor standard plus seara este de 50 Mbps.

5. Optus

logo optus

În cele din urmă, pentru Perth există Optus. Optus oferă date nelimitate la 50 Mbps pentru 90 USD pe lună. Aceasta include un pachet de internet în bandă largă și un pachet de telefon de acasă. Durata serviciilor lor este de 24 de luni simultan.

Cele mai bune planuri NBN pentru Adelaide

1. Apel nelimitat

logo aparține

Care sunt cele mai bune opțiuni de plan pentru cei care locuiesc în Adelaide este planul de bandă largă Unlimited Belong. Pentru 65 de dolari pe lună, veți primi date nelimitate timp de 12 luni. Acesta este un pachet de bandă largă și există o viteză standard plus 50 Mbps. Cu acest plan, veți primi o activare gratuită, un modem gratuit și 24 de șapte clienți.

2. Sumo Single Saver

sumo singur economizor

Sumo Single Saver face o altă apariție, de data aceasta pentru oamenii din Adelaide. Cu acest plan, veți plăti doar lună în lună și veți primi în continuare servicii nelimitate. Planurile costă puțin sub 65 de dolari și există o opțiune suplimentară pentru a economisi cinci dolari în plus pe lună atunci când vă pachetați planul exclusiv în bandă largă cu planul Sumo Electricity. Veți primi 50 Mbps standard cu acest plan.

3. TPG Plus

logo tpg

Această opțiune următoare este ceva mai lungă pe termen lung și viteza este mult mai mică. Cu planul de bază de la TPG Plus, veți experimenta viteze de 12 Mbps. Acest plan are o durată de 18 luni și include date nelimitate. Acesta este un pachet de servicii de telefonie la domiciliu și internet în bandă largă pentru mai puțin de 60 USD pe lună.

4. Optus

logo optus

Optus oferă locuitorilor Adelaide un plan nelimitat de pachete. După cum probabil ați putea ghici, cu acest plan veți primi date nelimitate. Include servicii de internet în bandă largă și telefon de acasă. Planul are 24 de luni, costă 70 USD pe lună și are un standard plus viteza de 50 Mbps.

5. Dodo

Pasarea Dodo

Nu în ultimul rând, dar nu în ultimul rând pentru această parte a Australiei, Dodo are și un plan disponibil! Acesta este un plan nelimitat care include o închiriere a unei linii telefonice pentru serviciul de telefon casnic și internet în bandă largă. Planul este ceva mai lung cu 24 de luni în total. Veți obține 50 Mbps de standard plus viteza de 70 USD pe lună.

Cele mai bune planuri NBN pentru Brisbane

1. iiNet nelimitat

sigla iiNet

Primul plan pentru Brisbane despre care vom vorbi este de la iiNet Unlimited. Acest plan are doar un contract de șase luni și vă va costa sub 75 USD pe lună. Veți primi un pachet de servicii de internet în bandă largă și servicii de telefon casă cu un standard plus o viteză de 50 Mbps. Sunt incluse date nelimitate.

2. Republica mea Planul esențial nelimitat

myrepublic-logo

În continuare, avem Republica Mea. Cu un plan esențial nelimitat, veți plăti doar 75 USD pe lună pentru date nelimitate la o viteză standard plus plus de 50 Mbps. Planul include numai bandă largă și va dura 12 luni.

3. Dodo

Pasarea Dodo

Dodo este o opțiune excelentă pentru cei care locuiesc în Brisbane. Există două lungimi de plan disponibile, 12 luni și 24 de luni. Ambele costă 70 USD pe lună și includ date nelimitate. Există o linie de telefon casă cu ambele planuri, împreună cu 50 Mbps de standard plus viteză. Aceasta este o opțiune de pachet de servicii de internet în bandă largă și servicii de telefon casă.

4. Optus

logo optus

Optus oferă locuitorilor din Brisbane Un plan de servicii de bandă largă și de bandă largă, cu date nelimitate. Pentru 70 de dolari pe lună timp de 24 de luni veți primi 50 Mbps de internet standard plus viteză.

5. Apel nelimitat

logo aparține

Nelimitat aparține oferă planuri de bandă largă de numai 12 luni pentru 65 USD pe lună. Cu aceasta, veți obține date nelimitate la 50 Mbps de standard plus viteză, activare gratuită, 24 de șapte servicii pentru clienți și un modem Wi-Fi gratuit.

Cele mai bune planuri NBN pentru Sydney

1. Telstra Casual Nelimitat

Telstra-logo

Cu acest plan de date nelimitat, veți plăti 90 de dolari de la lună la lună. Nu există niciun contract pe termen lung și veți primi un pachet pentru planul de internet în bandă largă și servicii de telefonie la domiciliu. Viteza standard plus seara este de 50 Mbps.

2. Apel nelimitat

logo aparține

Unlimited Belong este cu ușurință una dintre cele mai bune opțiuni, indiferent unde te afli în țară. Planul lor cel mai accesibil vine cu date nelimitate la 50 Mbps standard plus viteză. Acesta este un plan exclusiv în bandă largă și vă va costa 65 USD.

Cea mai bună parte? Activarea este gratuită, nu va trebui să plătiți pentru un modem Wi-Fi și puteți contacta în orice moment asistența pentru clienți..

3. TPG Plus

logo tpg

TPG face din nou lista, de data aceasta pentru Sydney. Cu pachetul lor de bază, veți plăti 59,99 dolari pe lună atât pentru serviciile de bandă largă, cât și pentru telefonul acasă. Timp de 18 luni veți primi date nelimitate cu o viteză de bază de 12 Mbps.

4. iiNet nelimitat

sigla iiNet

Pentru 74,99 dolari pe lună, puteți obține un pachet de la iiNet care include atât servicii de internet în bandă largă, cât și servicii de telefon casă. Planurile lor sunt de doar șase luni și oferă o viteză standard plus 50 Mbps.

5. Sumo Single Saver

sumo singur economizor

Nu în ultimul rând pentru Sydney este un plan din Sumo Single Saver. Acestea oferă un plan lunar pentru 64,95 USD pe lună, care are date nelimitate și standard plus viteze de 50 Mbps. De asemenea, au un plan nelimitat de 70 USD pe lună, care are viteze de bază de 12 Mbps, dar de ce să plătească mai mult pentru un serviciu mai lent?

Cele mai bune planuri NBN pentru Victoria

1. Apel nelimitat

logo aparține

Victoria iubește și Unlimited Belong. Există un plan standard de 12 luni care costă 65 USD pe lună. Aceasta include doar bandă largă și 50 Mbps de standard plus viteză. De asemenea, au un plan care este de 70 USD pe lună.

Acest plan este un plan de date nelimitat de bandă largă de la o lună la alta. De asemenea, veți obține 50 Mbps de viteză standard plus plus. Principala diferență între aceste două planuri, altele decât termenul, este că, cu opțiunea mai ieftină, veți primi gratuit și activarea și un modem Wi-Fi gratuit. Ambele planuri vin cu servicii de asistență 24/7.

2. Planul meu flexibil esențial pentru Republica mea

myrepublic-logo

Planul esențial Flexi din Republica mea este de 79 USD pe lună, de la o lună la alta. Acest lucru vă va oferi numai bandă largă, date nelimitate și o viteză standard plus 50 Mbps. Această companie oferă, de asemenea, un termen de 12 luni cu patru dolari mai puțin pe lună.

3. iPrimus

logo-ul iprimus

iPrimus are două planuri disponibile la ambele costuri de 80 de dolari, au date nelimitate, pachet de bandă largă și servicii de telefon la domiciliu și au o viteză medie de seară de 50 Mbps. Singura diferență între planuri este aceea că unul are o durată de serviciu de 12 luni, în timp ce celălalt are o durată de serviciu de 24 de luni. Ambele planuri sunt incluse și cu o închiriere de linie.

4. Dodo

Pasarea Dodo

Dodo oferă și două planuri pentru cei care locuiesc în Victoria. Ambele planuri costă 70 USD pe lună, vin cu date nelimitate, au viteze standard plus plus de 58 Mbps și sunt atât pachete de servicii în bandă largă, cât și servicii de telefon casă. De asemenea, vin cu închirieri de linii telefonice, dar un plan are 12 luni, iar celălalt este de 24 de luni.

5. Optus

logo optus

Optus face lista ultima oară. Planul lor este de 24 de luni și vă va costa 70 USD pe lună. Acest lucru vă va oferi date nelimitate și un pachet de bandă largă cu un telefon de acasă. Există o viteză plus plus standard de 50 Mbps.

Ghid de cumpărare a planurilor NBN din Australia

Poate fi greu să știi ce să cauți atunci când faci cumpărături pentru următorul tău furnizor NBN. Este posibil să nu aveți idee cât de multe date utilizați, dacă merită să obțineți un pachet, dacă contractele au informații ascunse, împreună cu alți factori care se referă. Acesta este motivul pentru care am vrut să vă spunem un pic despre ce ar trebui să căutați pentru a vă ajuta să găsiți planul perfect pentru dvs. Mai jos este un ghid de cumpărare NBN pe care îl puteți utiliza atunci când comparați un furnizor sau un plan cu altul.

utilizări

Primul lucru pe care doriți să îl luați în considerare este ceea ce veți utiliza pentru NBN. Să aruncăm o privire la ce veți avea nevoie pentru diferitele categorii de mai jos.

Navigarea pe Internet

Dacă sunteți cineva care vă găsește că navighează foarte mult pe web, veți utiliza probabil între 150 și 300 MB pe oră. Aceasta se referă la lucruri cum ar fi verificarea e-mailului dvs., navigarea pe web, verificarea ocazională a rețelelor de socializare sau un scurt videoclip YouTube.

Jocuri online

Jocurile online pot varia destul de mult, în funcție de tipul de joc pe care îl joci și dacă transmiteți în direct către o audiență. În jocurile generale, de obicei, este nevoie de aproximativ 40 MB pe oră. Dacă joci jocuri de realitate virtuală, este mult mai mare. Dacă combinați jocul, descărcarea de noi jocuri sau actualizarea celor pe care le aveți deja, probabil că veți avea nevoie în jur de 100 până la 200 GB de persoană care joacă în fiecare lună. Din nou, există o mulțime de factori care intră în această categorie, astfel încât cantitatea de date utilizate poate varia destul de mult.

un băiat care joacă un joc pe calculator

Petrecerea timpului pe rețelele de socializare

Dacă vă considerați cineva care petrece o cantitate decentă de timp folosind rețelele de socializare, probabil că veți consuma aproximativ 120 MB pe oră. Acest lucru înseamnă să postați pur și simplu statusuri, să descărcați imagini sau videoclipuri și să postați imagini sau videoclipuri. Toate acestea, pe lângă mesageria prietenilor și persoanelor dragi, această categorie vă va rula între 1,8 GB pe oră și 3,5 GB pe oră.

Transmiterea videoclipurilor

Cui nu îi place să difuzeze videoclipuri? Indiferent dacă urmăriți Netflix, YouTube sau Presto, videoclipurile în streaming ocupă cea mai mare lățime de bandă în comparație cu alte categorii. Desigur, acest lucru va varia în funcție de cât de mult urmăriți și de ce calitate îl urmăriți. În medie, transmisia video folosește în jur de 3,5 GB pe oră. La sfârșitul scăzut al mediei, o gospodărie va folosi aproximativ 320 GB pe lună.

Dacă locuiți cu cineva sau sunteți cineva care petrece mult timp online, acest număr poate crește destul de mult. Cineva care utilizează internetul va petrece aproximativ 32 de ore pe lună pe el. Persoanele care sunt investite în social media pot petrece mult peste 40 de ore pe lună. În cele din urmă, majoritatea gospodăriilor vor urmări cu ușurință videoclipuri în valoare de 60 de ore pe lună.

Date

Unul din lucrurile principale care va determina ce plan achiziționați este cantitatea de permis de date de care aveți nevoie. Sperăm că secțiunea de mai sus vă va oferi o idee mai bună despre cât de mult utilizați dvs. și gospodăria pe lună. Opțiunile NBN despre care ați citit mai devreme toate aveau opțiuni nelimitate de date.

descărcare multimedia

Aceasta este o alegere excelentă pentru majoritatea oamenilor, în funcție de preț. Dacă există cineva din gospodăria dvs. care transmite o mulțime de videoclipuri, descarcă filme sau joacă multe jocuri video online, cu siguranță veți primi banii dvs. dintr-un plan de date nelimitat.

Australianul mediu petrece puțin mai puțin de 50 de ore online în fiecare lună. În funcție de ceea ce faceți, este posibil să utilizați o mulțime de date pe o lună și abia în următoarea. Este inteligent să obțineți ceva mai multe date decât credeți că veți folosi pentru a evita să rămâneți.

Mărimea gospodăriei

Când am efectuat cercetările noastre pentru a vedea care planuri sunt cele mai bune pentru principalele orașe din Australia, a trebuit să completăm câte persoane erau în gospodărie. Dacă trăiești singur, probabil vei folosi date mult mai puține decât o familie de patru persoane. Depinde și de vârsta oamenilor din casă.

Dacă aveți trei copii care au fiecare propriul dispozitiv pentru a transmite desene animate, acesta va mânca o mulțime de date. Dacă locuiți cu o grămadă de studenți, probabil că vor petrece mult timp online pentru studii, social media, streaming video și doar în general navigând pe web. Puteți vedea cât de rapid se poate schimba cantitatea de date de care aveți nevoie? Un ultim lucru de care trebuie să țineți cont este cât de des locuiesc oamenii din gospodăria dvs..

o familie care urmărește ceva pe laptop

Dacă locuiți cu o mână de adulți care lucrează cu normă întreagă, veți utiliza mult mai puține date decât o gospodărie cu oameni care sunt acasă mult.

Viteze NBN

În continuare, vom vorbi puțin despre viteză. Viteza este o caracteristică absolut crucială de luat în considerare înainte de a cheltui bani pe un pachet sau un pachet. Există trei lacrimi principale de viteză pentru majoritatea planurilor NBN.

 • Standard NBN: 25/5
 • NBN Standard Plus: 50/20
 • NBN Premium: 100/40

Atunci când mulți furnizori au început să ofere planuri pentru clienții lor, planul standard NBN a fost cel mai des utilizat. Deoarece modul în care folosim Internetul și cât de mult îl folosim s-a schimbat drastic de-a lungul anilor, companiile încep să scape de NBN un plan standard, deoarece planul plus plus este cel mai popular în toată lumea..

Pentru a fi ușor digerat, fracțiile de mai sus pentru fiecare plan sunt alcătuite din două numere. Primul număr este legat de viteza de descărcare. De exemplu, planul plus NBN standard are o viteză de descărcare de 50 Mbps. Al doilea număr este legat de viteza de încărcare. Un plan plus plus NBN standard are o viteză de încărcare de 20 Mbps.

test de viteză pe internet

Un lucru pe care îl puteți face pentru a afla de câte date veți avea nevoie și cu ce viteză este să luați în considerare câte dispozitive vor fi utilizate în casa dvs. Dacă aveți două sau mai puține ecrane, un plan NBN plus un plan ar trebui să fie suficient. Dacă aveți mai mult decât atât, probabil veți avea nevoie de un plan premium NBN.

Ceva important de remarcat este că, atunci când vine vorba de viteza planului dvs., dacă nu știți cât de mult aveți nevoie, este mai bine să presupuneți o sumă mai mică decât una mai mare. Acest lucru se datorează faptului că este mult mai ușor să ceri unei companii să-ți crească viteza, decât să o reduci.

Costurile planului NBN

Desigur, trebuie să vorbim despre bani. Planurile NBN au o varietate de puncte de preț diferite, așa cum se vede mai sus. Unele planuri vor costa 60 de dolari și vor oferi o viteză maximă de 12 Mbps, în timp ce altele au prețuri identice și oferă 50 Mbps. Acesta este motivul pentru care este important să comparăm planurile între mai mulți furnizori de BNR. Un alt lucru când vine vorba de costuri sunt costurile anticipate. Unii furnizori pot solicita o plată în avans sau pot percepe o taxă suplimentară la înregistrarea pentru serviciile lor.

În timp ce unii furnizori NBN nu vor avea costuri inițiale, alții pot avea costuri anticipate de peste 200 USD. Există, de asemenea, taxe care vin cu perioade contractuale în funcție de lungime. Nu este neobișnuit să descoperiți că atunci când vă înscrieți pentru un plan pe o durată mai lungă, acestea vă vor oferi probabil o taxă lunară actualizată. Australianul mediu va plăti în jur de 50 USD pentru serviciile lor NBN. Există furnizori care vor percepe peste 100 de dolari pe lună pentru unele pachete și pachete.

folosind designul wifi

Vorbind despre pachete, dacă primiți abonamente, puteți plăti până la 3000 USD pentru doi ani de serviciu. Este cel mai bun pariu pentru a începe un plan mai eficient din punct de vedere al costurilor și a face upgrade după cum trebuie. În acest fel, nu veți plăti mai mult pentru utilizarea mai puțin. Asigurați-vă că citiți tipăritul fin și nu fiți timizi să adresați furnizorilor întrebări pe care le puteți avea în legătură cu costul.

Lungimea contractului NBN

Un alt lucru pe care doriți să îl luați în considerare este durata contractului. După cum ați citit mai sus, furnizorii NBN oferă o varietate de durate contractuale diferite. Unii oferă contract lunar, în timp ce alții au contracte pe 24 de luni. Există o mulțime de factori care joacă în ce contract ar trebui să vă înscrieți. Dacă sunteți cineva care se mișcă mult, are venituri instabile sau nu este sigur de viteza de utilizare a datelor pentru gospodărie, un contract lunar în lună este o opțiune excelentă.

Acest lucru vă permite să faceți upgrade sau descărcare ușoară dacă este necesar. Pe de altă parte, o mulțime de timp când semnează un contract mai lung, veți obține un preț redus. Dacă intenționați să locuiți în reședința sau orașul dvs. pentru viitorul previzibil, aveți un venit constant și știți deja câte date și viteză veți avea nevoie, aceasta este o opțiune excelentă.

Semnarea unui contract, indiferent cât de lung este acesta, poate să vină la fel de înfricoșător și intimidant. Mergeți cu orice lungime a contractului cu care vă simțiți confortabil și evitați să le permiteți furnizorilor să vă vorbească într-un plan sau pe durata contractului, pentru a putea câștiga mai mulți bani.

modemuri

Modemurile pot fi incredibil de scumpe. Dacă aveți deja propriul dvs., asta vă va economisi mulți bani. Dacă nu, probabil, veți putea închiria unul de la furnizorul NBN pe care îl alegeți. Este important să rețineți că nu toți furnizorii oferă modemuri de închiriat, dar majoritatea dintre ei o fac. Dacă trebuie să închiriați unul, va fi foarte benefic să analizați prețurile la diferiți furnizori.

modem inteligent telstra

Unul poate oferi un modem gratuit cu un contract mai lung, în timp ce altul vă poate percepe 30 de dolari pe lună pentru a utiliza unul dintre modemurile lor. Este în interesul tău să-ți cumperi propriul tău. În acest fel nu sunteți responsabil pentru echipamentul companiilor și vă va economisi mulți bani pe termen lung.

Serviciu clienți

Acum, puteți analiza acest lucru și credeți că serviciul pentru clienți nu vă va schimba decizia în ce plan sau furnizor alegeți. Deși acest lucru poate fi adevărat, sperăm să luați în considerare serviciul pentru clienți. Modul în care o companie își tratează clienții poate face o lume diferită atunci când vine vorba de experiența dvs. cu aceștia.

Acest lucru poate fi deosebit de crucial dacă trebuie să schimbați planul, să anulați planul sau dacă aveți nevoie de un profesionist care să vină la domiciliu și să vă servească modemul. Cum puteți spune dacă un furnizor are un serviciu bun pentru clienți? Există câteva moduri. Una dintre cele mai ușoare metode de verificare este citind recenziile.

Încercați să evitați să citiți recenziile pe site-ul lor direct, deoarece este foarte puțin probabil să postați recenzii negative. Verificați motorul dvs. de căutare local sau introduceți pur și simplu numele furnizorului, urmate de „recenzii” pentru a vedea feedback-ul real și onest al clienților. Un alt lucru pe care l-ați putea face este să verificați dacă au câștigat vreun premiu de servicii pentru clienți. Ceea ce este dificil în ceea ce privește serviciul pentru clienți este că poate fi destul de dificil. Clientul ar putea fi nepoliticos, reprezentantul serviciului clienți poate avea o zi proastă sau ceva între ei.

asistență pentru clienți pe smartphone

Acesta este motivul pentru care este important să citiți mai multe recenzii care sunt atât pozitive, cât și negative, pentru a vă oferi cea mai bună idee despre ceea ce veți obține. În cele din urmă, luați în considerare să întrebați prietenii și familia dvs. ce furnizor au și care a fost experiența lor. În funcție de furnizorul de NBN pe care îl au, acest lucru ar putea varia de la oraș la oraș.

Tipuri de tehnologie NBN

Majoritatea oamenilor nu știu ce tip de tehnologie dețin deja. Dacă sunteți ca mine, puteți contacta cu ușurință furnizorul pentru a afla. Ați putea, de asemenea, să vă adresați site-ului web și să introduceți adresa dvs. pentru a afla tipul de tehnologie și conexiunea pe care o oferă orașul dumneavoastră.

Întrucât tehnologia poate fi incredibil de complicată, am dorit să includem câteva lucruri simple pentru a face un pic mai ușor de înțeles. Există trei tehnologii NBN diferite pe care le vom acoperi și vom vorbi despre ceea ce ar trebui să cauți în interiorul casei tale, în afara casei tale și ce tip de priză va fi necesară.

Fibră la premisă (FTTP)
 • Tip de soclu: Acest tip de tehnologie NBN nu folosește priza telefonului din interiorul casei.
 • În interiorul casei dvs.: două cutii vor fi necesare pentru a fi montate în casa dvs..
 • În afara casei tale: o fibră va rula spre și de la casa ta într-o cutie stradală NBN împreună cu o cutie instalată pe partea exterioară a casei tale.
Cablu (HFC)
 • Tip de soclu: caseta interioară nu va fi montată pe pereți și nu va folosi socluri telefonice.
 • În interiorul casei dvs.: veți avea nevoie de un cablu NBN instalat în casa dvs. dacă nu aveți deja unul.
 • În afara casei: un cablu coaxial va trece de la liniile de alimentare la o cutie nodală. Apoi, o fibră va conecta caseta de nod la caseta NBN.
Fibră la nod (FTTN)
 • Tip de soclu: Utilizează priza de perete a telefonului din casă.
 • În interiorul casei tale: un modem asemănător ADSL este plasat în casa ta.
 • În afara casei tale: liniile de cupru vor conduce de acasă la un nod de stradă. Apoi, va exista o fibră care va merge de la nodul străzii la caseta NBN.

Schimbarea furnizorilor

Dacă aveți în vedere schimbarea furnizorilor, a face atât de bine depinde de câțiva factori. Principalul factor care joacă un rol este dacă sunteți sau nu într-un contract. Dacă sunteți într-unul, ar trebui să discutați cu furnizorul dvs. actual pentru a afla care este politica lor de anulare și dacă există taxe suplimentare.

furnizor de orion

Unele companii vă vor percepe taxele pentru lunile rămase în contract, plus o taxă de anulare. Alte companii nu vă vor percepe nimic. Acesta poate fi ceva în care să analizați înainte de a alege chiar și un furnizor în primul rând. Cum schimbați furnizorii dacă nu sunteți într-un contract? Acest lucru este mult mai ușor decât dacă sunteți într-un contract.

Mai întâi, va trebui să contactați noul dvs. furnizor NBN. Puteți face acest lucru online, prin apel telefonic sau chiar personal. Marele lucru despre acest lucru este că noul dvs. furnizor va vorbi probabil cu furnizorul dvs. actual sau actual pentru a vă ajuta să faceți trecerea cu ușurință. De obicei, vechiul tău plan va rămâne activ până la sfârșitul lunii.

Unde locuiți

Unde locuiești joacă de asemenea un rol în care furnizorul NBN pe care îl poți folosi. Nu toate orașele și orașele au aceleași opțiuni disponibile. Dacă nu știți cine oferă un serviciu cartierului dvs. sau unui cartier în care vă deplasați, puteți pur și simplu să accesați site-ul web al furnizorului pe care îl considerați să îl utilizați și să introduceți adresa dvs..

Dacă nu aveți în minte niciun furnizor, există o mulțime de site-uri disponibile care vă permit să introduceți adresa dvs. și vor extinde o varietate de opțiuni diferite pe baza adresei introduse.

Împachetarea

Pachetul este un alt lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere înainte de a cheltui bani pentru un nou furnizor de servicii. Unele companii oferă oferte de pachete care vă vor face un pic mai puțin costisitoare.

mâna îndreptată spre wifi

De exemplu, dacă aveți un operator de telefonie mobilă care vă încasează 100 de dolari pe lună pentru serviciul dvs. de telefon și un NBN care vă încasează 75 USD pentru servicii, este posibil să doriți să consultați acest NBN pentru a vedea dacă oferă pachete. Dacă nu, s-ar putea să merite banii dvs. pentru a trece la unul care face acest lucru. Este posibil să puteți obține un telefon mobil și servicii NBN pentru mai puțin de 100 USD pe lună.

Oferte promoționale

O mare parte din furnizorii de timp vor avea difuzarea unor oferte promoționale de care poate doriți să profitați. Cea mai comună ofertă promoțională este un preț redus pentru primele șase luni ale contractului.

Alte oferte promoționale vor include lucruri precum freebies sau servicii chiar mai rapide pentru bani mai puțini. Asigurați-vă că întrebați despre oferte promoționale cu orice furnizor NBN de la care doriți să cumpărați un serviciu. Nu toate promoțiile sunt listate în permanență pe site-uri web.

Add-Ons

Complementele sau o altă caracteristică populară pe care mulți furnizori de NBN le-au disponibil pentru clienții lor. Majoritatea pachetelor suplimentare se referă la divertisment. Aceasta ar putea însemna că furnizorul include un abonament Netflix, canale de televiziune specifice sau abonamente la jocuri video.

Netflix

Serviciile de acest gen fac parte din pachet. Cel mai bun plan pe care l-ai putea găsi ar fi unul care să ofere servicii de internet, telefon și streaming. În timp ce acest lucru variază de la o persoană la alta, acest tip de pachet ar fi incredibil de popular la majoritatea clienților.

Întrebări frecvente PLAN NBN

Î: Care este scopul unui NBN?

A: Scopul principal al unui NBN este de a aduce servicii precum telefonul și internetul către clienții din toată țara. De asemenea, furnizează servicii de bandă largă cu ridicata pentru furnizorii de servicii de retail din orașele mari.

Î: Este NBN un lucru bun?

A: Nu ne-am lăuda cu asta dacă nu ar fi fost! Rețeaua națională de bandă largă are viteze mult mai rapide decât ADSL. Tarifele pe care le oferă sunt competitive și multe planuri includ date nelimitate.

Î: Ce implică instalarea NBN?

A: Dacă partea exterioară a proprietății dvs. nu a fost configurată anterior pentru instalarea NBN, acesta va fi primul pas. Vor veni și vor instala cabluri sau fibre, în funcție de tipul de tehnologie disponibil. Apoi vor instala un cablu dacă este necesar în casa ta, împreună cu o cutie sau două. Dacă este nevoie, acestea vă pot ajuta să vă configurați internetul astfel încât să fiți gata să îl utilizați imediat ce pleacă!

Î: Instalarea NBN este gratuită?

A: Dacă doriți doar o instalare standard NBN, da, este gratuit! Aceasta include procesul de instalare listat mai sus!

Î: Puteți utiliza NBN fără o linie telefonică activă?

A: Poți absolut. Nu este nevoie de o linie telefonică activă pentru ca NBN să funcționeze. Este posibil să faceți ca firma să instaleze NBN folosind sârmă de cupru și priză de telefon care se află în casa dvs., deși acest lucru nu este realizat pe toate tipurile de tehnologie.

Î: Există alternative la un NBN?

A: Tehnic, da. Dar când vine vorba de a compara lucruri precum prețul, datele și viteza, nu există cu adevărat nicio altă alternativă care să măsoare valoarea NBN..

Cuvinte finale

Ei bine, acolo îl ai. Până acum sunteți un expert în tot ceea ce are legătură cu rețelele naționale de bandă largă. Sperăm că ați reușit să găsiți un furnizor deasupra serviciului orașului dvs., să aibă prețuri care se încadrează în bugetul dvs. și care să ofere viteză competitivă și rate de date. Înainte de a cheltui bani, asigurați-vă că analizați durata contractului pe care un furnizor îl are pentru fiecare plan.

Asigurați-vă că suma pe care o plătiți și cantitatea de date pe care o obțineți sunt suficiente pentru întreaga gospodărie. De asemenea, amintiți-vă că, în funcție de modul în care voi și alții cu care trăiți utilizând Internetul, puteți face o mare diferență atunci când vine vorba de cât de multe date aveți nevoie. Poate este cel mai bine să mergeți cu un plan de date nelimitat, care are viteze de seară între 30 și 50 Mbps. Sperăm că sunteți cu un pas mai aproape de a găsi furnizorul NBN perfect pentru dvs. Cumparaturi fericite!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me