Cum să îți grăbești conexiunea la internet

Dacă sunteți suficient de bătrâni pentru a vă aminti zilele modemurilor de apelare, vă amintiți că site-urile web au fost mereu încărcate. Pe atunci, toată așteptarea era doar o parte din experiență. Tehnologia pentru navigare mai rapidă era încă dezvoltată.

Lucrurile sunt diferite astăzi, dar acest lucru nu înseamnă că nu puteți fi plagiat de viteze lente de Internet. Este mult mai enervant să ai de-a face cu această problemă acum, atunci când oamenii obișnuiesc cu site-uri web care se încarcă cu mai puțin decât clipirea unui ochi.

În aceste zile, când Internetul se mișcă lent, nu înseamnă neapărat că aveți o conexiune proastă. S-ar putea ca ISP-ul dvs. să fi plasat o capacitate la viteza pe care conexiunea dvs. este capabilă să o atingă. Dacă nu aveți software antivirus, acest lucru vă poate lăsa la dispoziție trafic web extrem de lent.

viteza internetului în întreaga lume

Întârzierile pot fi cauzate și de utilizarea unei versiuni depășite a software-ului antivirus. Un dispozitiv încărcat cu malware nu este capabil de viteză. Există chiar posibilitatea ca serverul de nume de domeniu al ISP-ului dvs. să aibă probleme.

Ce să faceți dacă aveți o conexiune lentă la internet

Înainte de a ne arunca în toate modalitățile de a face internetul mai rapid, trebuie să ștergem aerul. Dacă ISP-ul dvs. oferă conexiuni lente, nimic din ceea ce faci nu va face nicio diferență.

Așadar, înainte de a citi acest ghid și de a face toate modificările de viteză pe internet, primul pas este să vă asigurați că nu sunteți încântat..

Contactați ISP pentru a vă întreba dacă există limite în legătură cu dvs. Dacă nu, întreabă-i dacă este disponibil un nivel mai ridicat al serviciilor pentru actualizare. Dacă aveți de ales de ISP-uri, atunci poate doriți să comparați concurența.

Conexiunea dvs. este încă lentă

Dacă v-ați contactat sau ați modificat ISP-ul și vă spun că ar trebui să vă bucurați de conexiuni super rapide, atunci va trebui să căutați alte probleme.

Începeți cu software-ul antivirus pentru a vă asigura că nu aveți malware care rulează pe computer. Potrivit Heimdal Security, malware-ul de fundal poate încetini semnificativ viteza de pe Internet. Majoritatea programelor antivirus precum Avast, Norton și MalwareBytes pot găsi eficient și șterge malware (recomandăm utilizarea MalwareBytes, deoarece este considerat cel mai bun în găsirea și eliminarea programelor malware). 

Nimeni nu ar trebui să fie online fără protecția de bază împotriva virușilor. Pachetele de software antivirus vă pot examina sistemul pentru a găsi și a ucide virușii existenți, precum și pentru a preveni introducerea de noi.

Dacă vă preocupă lucruri precum malware și adware, puteți obține un software care detectează și elimină aceste probleme.conențiere lentă a internetului

Nu trebuie să fii tu.

După ce aceste pachete software sunt instalate și rulate, veți observa probabil o îmbunătățire imediată a vitezei de navigare. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că munca dvs. este finalizată. Dacă nu doriți să plătiți pentru instrumente, consultați unele dintre cele mai bune programe antivirus gratuite de acolo. (Din nou, vă recomandăm să evitați instrumentele gratuite și să plătiți suma mică de $ pentru o soluție de încredere precum MalwareBytes.)

Este posibil să fie nevoie să configurați un nou server DNS. Dacă sună complicat, nu-ți face griji. Este mai ușor decât sună și nu este necesar un grad avansat de calcul.

Definirea DNS

DNS este un acronim pentru „Server Name Server”. Este serverul care este responsabil pentru convertirea unui nume de domeniu ușor de citit, cum ar fi Facebook.com sau Amazon.com, într-o adresă IP numerică. Este nevoie de un nume de domeniu care poate fi citit de oameni și îl transformă într-un lanț de numere pe care calculatoarele le înțeleg.

Deși un DNS este conceput pentru a ajuta oamenii să navigheze pe Internet, astfel încât să poată vizita site-urile web, este de asemenea responsabil pentru împiedicarea accesului la anumite adrese IP blocate. Veți primi un mesaj „Fără acces” dacă încercați să vizionați un videoclip online care este restricționat din locația dvs..

Cum funcționează DNS?

Adresele IP sunt ca o limbă pe care calculatoarele și serverele o folosesc pentru a comunica și pentru a trimite date la locația corespunzătoare. Introduceți un domeniu precum amazon.com, iar DNS-ul îl caută. Serverul de nume destinatar comunică apoi cu DNS-ul dvs. cu privire la adresa domeniului.cum funcționează dns

DNS furnizează această adresă browserului. Browserul dvs. poate apoi încărca pagina web.

Întregul proces durează mai mult pentru a descrie decât se întâmplă. Când lucrurile merg bine, acest lucru se realizează în mai puțin timp decât este nevoie pentru a clipi.

Dispozitivul și routerul dvs. au setări de rețea care determină ce DNS utilizați. De obicei, ISP-ul dvs. este cel care decide ce DNS utilizați.

Acesta nu este neapărat cel mai rapid DNS, ceea ce înseamnă că ar trebui să căutați o alternativă.

Alegerea unui DNS

Nu trebuie să fiți un tehnician geek pentru a găsi un DNS mai bun și mai rapid. Google oferă un instrument numit bancă care vă testează DNS-ul existent și caută alte opțiuni disponibile.

Puteți rula bancă de nume pe dispozitivul dvs. fără să schimbați setările dvs., astfel încât dacă descoperiți că DNS-ul curent este cel mai bun disponibil, nu ați pierdut nimic. De asemenea, Google Namebench este gratuit.

Cum să obțineți Google Namebench

Accesați pagina web a bancii de nume Google la https://code.google.com/archive/p/namebench/downloads. În partea stângă a ecranului se află o bară laterală cu selectarea „Descărcări”. Faceți clic pe ea.

descărcări Google nume de bancă

Localizați cea mai recentă versiune a sistemului dvs. de operare. Cele mai recente versiuni de nume bancă sunt situate în partea de sus.

Faceți clic pe numele fișierului albastru din stânga, ținând cont că există diferite opțiuni pentru Mac și Windows.

link Google nume bancă

Dacă faceți clic pe numele fișierului albastru vă duce la o nouă adresă URL. Descărcarea începe automat.

Datorită setărilor lor de securitate, unii utilizatori Mac pot primi un avertisment care nu poate fi deschis. Cu toate acestea, acesta este un program de încredere și de încredere, de aceea este acceptabil să ocoliți această notificare. Dacă aceasta este o problemă repetată, faceți acești pași:

  1. Găsiți „Preferințe de sistem” sub pictograma Apple.

preferințe pentru nume Google

  1. Treceți peste „Securitate & Pictograma Confidențialitate ”.

securitatea și confidențialitatea google namebench

  1. Faceți clic pe butonul care scrie „Deschideți oricum”.

google namebench deschis oricum

  1. Introduceți parola contului dvs. atunci când vi se solicită.
  2. Continuați cu instalarea bancii de nume.

Configurarea numelui de bancă

După instalarea finalizată, este necesar să faceți o anumită configurație. Opțiunile de configurare sunt identice pentru utilizatorii Mac și Windows.

Prima bară de pe ecran afișează adresa IP a DNS-ului dvs. curent. Acest câmp este completat automat de program.

configurația Google DENBENBEN

Sub această bară, veți vedea două opțiuni. Acestea sunt: ​​„Includeți furnizori de DNS globali” și „Includeți cele mai bune servicii DNS regionale disponibile”. Acestea sunt principalele funcții de căutare ale bancii de nume. Aveți opțiunea de a debifa unul dintre acestea. in orice caz, lăsați ambele selectate deoarece acest lucru înseamnă că acordați permisiunea programului să verificați cel mai bun server DNS posibil.

Sub această secțiune se găsește o a doua secțiune intitulată „Opțiuni”. Aceste alegeri secundare vă permit să includeți verificări de cenzură dacă doriți să blocați URL-uri specifice.

Cu această opțiune, puteți filtra serverele DNS și aliniați-le în funcție de cât de puternice sunt la blocarea site-urilor web nedorite. Dacă intenționați să găzduiți un server DNS sau vă faceți griji pentru siguranța dvs., poate doriți să citiți câteva ghiduri de criptare.

A doua opțiune nu îți îmbunătățește șansele de a găsi un DNS mai bun, dar poate fi utilă totuși. Acesta este butonul „Încărcați și distribuiți rezultatele anonimizate”. Bifând această casetă, trimiteți datele dvs. anonime înapoi persoanelor care dezvoltă banca de nume, ceea ce le permite să îmbunătățească programul.

În secțiunea următoare, aveți opțiunea de a selecta locația dvs. Este recomandabil să părăsiți această secțiune ca „automată” deoarece programul poate identifica locația dvs. prin adresa IP a dispozitivului.

Sursa de date de interogare

În secțiunea „Sursa datelor de interogare”, alegeți browserul dvs. Dacă sunteți sensibil la confidențialitate sau dacă navigați în principal în modul incognito, atunci poate fi sensibil să alegeți „Top 2000 site-uri (Alexa)”.

sursa de date a interogării nume nume Google

Următoarea casetă este etichetată „Performanța verificării sănătății.” Meniul derulant conține două opțiuni. Unul este „rapid”, celălalt este „lent (rețea instabilă)”. Majoritatea utilizatorilor sunt probabil să aleagă rapid. Cu toate acestea, dacă aveți de-a face în mod regulat cu intervale de timp în timpul conexiunii dvs. de internet, atunci este înțelept să alegeți lent. Acest parametru va verifica oriunde de la 10 la 40 de servere, inclusiv servere proxy, în funcție de lățimea de bandă.

Ultima opțiune pe care o puteți seta este „Numărul de întrebări”. Ce înseamnă aceasta, de câte ori doriți să fie interogat fiecare DNS în timpul testului. Setarea implicită este 250. Există rar motive pentru a modifica intrarea implicită. Dacă aveți o rețea cu adevărat lentă, poate doriți reduce numărul de întrebări la 100 sau 150.

Apăsați butonul „Start” pentru ca bancul de nume să poată merge la serviciu. De obicei, își finalizează sarcina în aproximativ două minute.

Analizarea rezultatelor bancii de nume

Namebench deschide automat o nouă filă atunci când se termină cu testul său. Datele pot arăta astfel:

rezultatele google nume

Caseta principală din colțul din stânga sus al ecranului încapsulează cele mai importante informații, spunându-ți ce server DNS este cel mai rapid disponibil în comparație cu serverul dvs. DNS curent..

Lângă această casetă este o altă casetă care prezintă configurațiile precise pe care ar trebui să le utilizați pentru performanțe finale.

Sub aceste casete, veți vedea o listă cu toate serverele DNS care au fost testate. Lista include numerele de performanță pe care le-a pus fiecare concurent.

DNS-ul dvs. curent va fi identificat cu o casetă galbenă.

Reconfigurați setările routerului

Namebench v-a oferit ceea ce aveți nevoie pentru a accelera navigarea. Acum, trebuie să reconfigurați setările routerului.

În primul rând, căutați adresa IP a routerului. Dacă executați Windows, faceți clic pe Start, apoi tastați „cmd” în bara de activități. Faceți clic pe pictogramă.

Tastați ipconfig / all, apoi apăsați enter.

În lista rezultată, căutați intrarea „Gateway implicit”. Succesiunea numerelor din dreapta este adresa dvs. IP.

google namebench gateway implicit

Utilizatorii Mac au un proces diferit care începe cu „Preferințe de sistem” și apoi „Rețea”. Verificați ce rețea este selectată, apoi treceți peste „Avansat” momentan. Se deschide o filă. Pe aceasta, localizați „TCP / IP”. După „Router”, veți vedea o serie de numere care este adresa dvs. IP.

google namebench mac

Acum este timpul să introduceți adresa dvs. IP în browser. Vi se poate solicita să introduceți numele de utilizator și parola routerului.

În tabloul de bord principal al routerului dvs., localizați „Setări de bază” sau „Rețea”. Faceți clic pe una dintre aceste selecții. Aceasta afișează adrese DNS primare și secundare. Faceți o captură de ecran a acestor numere sau scrie-le. Acest lucru vă permite să reveniți la setările implicite, dacă este necesar.

tabloul de bord al routerului de nume Google

Iată unde aveți nevoie de setările de configurare pe care le-a generat banca de nume. Înlocuiți adresele DNS primare și secundare cu adresele furnizate de namebench.

Salvați-vă modificările și deconectați-vă de pe tabloul de bord al routerului.

Ștergerea vechii tale cache

Fiecare DNS creează o cache pe serverul tău. Acest lucru grăbește funcțiile esențiale, cum ar fi păstrarea anumitor date pentru site-urile web pe care le vizitați în mod repetat. Dacă vă ștergeți memoria cache veche, vă poate grăbi performanța.

Pentru a face acest lucru, utilizatorii de Mac fac clic pe „Căutător”, apoi treceți peste „Aplicații”. Derulați în jos la „Utilități”, apoi localizați „Terminal”. Faceți clic pe „Terminal”. Introduceți „sudo killall -HUP mDNSResponder” sau „Sudo dscacheutil -flushcache” pentru a goli cache-ul vechi.

ștergere cache golirea cache-ului

Utilizatorii Windows fac clic pe „Start” și apoi introduc cmd în bara de activități.

comandantul meniului Windows

Faceți clic pe pictograma Windows, apoi introduceți acest text, „Ipconfig / flushdns.Apăsați Enter și cache-ul vechi este golit.

flush dns

Acum sunteți pregătit pentru navigare rapidă fulger cu un VPN excelent la alegere. Dacă aveți un buget restrâns, consultați cea mai bună listă VPN gratuită pe care am examinat-o și filtrată-o cu atenție. În caz contrar, permiteți-ne să facem câteva recomandări astăzi, consultați recenzia noastră despre NordVPN sau Surfshark. Nu veți fi dezamăgiți.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me