Cum să opriți scurgerea de web RTC (remedieri gratuite și ușoare)

Scurgerile de la WebRTC sunt deranjante atunci când nu sunteți. Dacă utilizați browserul Chrome, riscați. Iată ce să faci. - a spus Nuff.


În unele cazuri, utilizarea unei rețele private virtuale (VPN) este insuficient pentru a vă asigura transmisiile de date și pentru a vă asigura că adresa dvs. IP este păstrată anonimă. Scurgerea de WebRTC este o problemă care afectează browserul Google Chrome și poate duce la adevarata dvs. adresă IP disponibilă online.

vector webrtcWebRTC înseamnă Comunicare web în timp real. Este folosit de multe site-uri web și aplicații web pentru a menține un flux de sesiune constant deschis între computerul utilizatorului și serverul gazdă. WebRTC va folosi o conexiune SSL (secur sockets layer) atât timp cât serverul gazdă are un certificat valid, dar acest lucru nu este încă suficient pentru a preveni scurgerea adresei dvs. IP.

Atunci când site-urile web sau terțe părți pot obține adresa dvs. IP locală, aceasta le oferă posibilitatea de a urmări activitatea dvs. online și chiar locația dvs. fizică. Toate adresele IP sunt legate de zone geografice, astfel încât rețeaua dvs. locală și compania de internet le atribuie în funcție de orașul și regiunea în care locuiți sau lucrați.

Cum apar scurgerile?

Problema centrală cu scăpările WebRTC a fost descoperită pentru prima dată în 2015. Programatorii au descoperit că atunci când browserul Chrome a fost conectat la un site web printr-o conexiune VPN, va face solicitări periodice printr-un sistem cunoscut sub numele de Session Traversal Utilities pentru NAT (STUN). Cererile STUN sunt necesare pentru a susține orice fel de comunicare sau colaborare în timp real în cadrul unei ferestre a browserului.

Problema este că fiecare STUN solicită discuții între computerul utilizatorului și internetul extern și, în aceste cazuri, va folosi adresa dvs. IP locală, nu adresa furnizată de serviciul dvs. VPN. Aceasta înseamnă că adresa de la furnizorul de servicii de internet (ISP) sau rețeaua wi-fi va fi accesibilă părților externe. De fapt, site-urile web pot utiliza cod JavaScript pentru a capta cu ușurință adresa dvs. IP reală printr-o solicitare STUN de forță.

Prevenirea scurgerilor cu extensii Chrome

Trecerea la un alt client VPN sau gazdă nu va ajuta la prevenirea legăturilor WebRTC. Problema afectează toate serviciile VPN, indiferent de protocolul de criptare pe care îl folosesc. În schimb, cea mai bună abordare este să instalați o extensie Chrome, care este un utilitar mic care este adăugat pentru a ajuta la formarea unei experiențe sigure în browser. Chrome are un întreg magazin de extensii, multe dintre ele putând fi obținute gratuit.

Google a scris de fapt și a publicat o întreagă interfață de programare a aplicației (API) pentru problema WebRTC. Acest lucru a permis dezvoltatorilor individuali să-și creeze propriile lor Extensii Chrome pentru a rezolva problema cu clientii VPN.

Una dintre cele mai populare extensii Chrome în acest scop este WebRTC Leak Prevent. Este compatibil cu orice versiune de Chrome mai mare de 42. La instalare, va apărea fereastra de opțiuni a extensiei și veți putea alege dacă doriți să protejați scurgerile WebRTC sau nu.

Extensia WebRTC Protect funcționează într-un mod similar. Acesta adaugă un buton în colțul din dreapta sus al browserului dvs. Chrome și cu un singur clic puteți activa sau dezactiva protecția WebRTC. Când pictograma este albastru colorat, asta înseamnă că protecția este activată și serviciul dvs. VPN nu va scurge adresa dvs. IP adevărată pe niciun site web.

În funcție de serviciul VPN pe care îl utilizați, furnizorul dvs. poate recomanda o extensie Chrome specifică sau pot oferi de fapt unul dintre ei. Accesați site-ul web pentru a obține mai multe informații. Rețineți însă că orice extensie care utilizează API-ul oficial Google va funcționa la fel.

Testare pentru scurgeri WebRTC

După instalarea unei extensii Google Chrome pentru a vă proteja împotriva scurgerilor WebRTC, ar trebui să utilizați un utilitar online pentru a vă asigura că totul funcționează așa cum este proiectat. Asigurați-vă că extensia Chrome pe care alegeți să o instalați este oferită de un dezvoltator de încredere și are un număr substanțial de recenzii pozitive.

Cum să opriți scurgerea de web RTC (remedieri gratuite și ușoare)

Ar putea fi soluții periculoase oferite pe site-urile terților care nu sunt autentice și va încerca de fapt să vă infecteze calculatorul. Ar trebui să instalați vreodată extensii Chrome doar din magazinul oficial Google.

Un test ușor pentru scurgerile WebRTC este disponibil de la ce este IP-ul meu? site-ul web. Când încărcați pagina respectivă, va indica dacă adresa dvs. IP a fost dezvăluită sau ascunsă. Sub acest mesaj, veți vedea cum adresa dvs. IP locală diferă de adresa IP publică pe care o poate vedea un alt site web. Cu un VPN puternic ca NordVPN sau Surfshark și protecția împotriva scurgerilor WebRTC, adresa dvs. IP locală trebuie să rămână întotdeauna privată, astfel încât să vă puteți proteja identitatea și informațiile personale.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me