Cum să ștergeți istoricul Google

Google știe mai multe despre tine decât mama ta. S-ar putea ca Google să vă cunoască mai bine decât vă cunoașteți pe voi înșivă.


Cum este posibil?

Pentru Google, este ușor. Ei păstrează o evidență a tot ceea ce faceți prin serviciile lor. De la fiecare căutare pe care ai intrat-o vreodată, au aflat mai multe despre tine, inclusiv aprecierile și interesele tale, precum și identificarea persoanelor cu care ești conectat.

Ați folosit vreodată Google pentru căutarea unui loc de muncă sau pentru a afla mai multe despre o afecțiune medicală? Ce zici de căutările pentru emisiuni de televiziune, muzicieni și filme? Poate că ați căutat o bancă sau o casă de brokeraj sau ați găsit agentul imobiliar utilizând Google.

Dacă da, atunci Google își amintește. Google menține un profil de utilizator pentru toți cei care își folosesc serviciile.

Acestea sunt capabile să obțină cele mai mici detalii cu privire la identitatea și preferințele dvs. doar prin colectarea tuturor acestor date. Facebook este și mai rău în această privință, întrucât greșelile lor recente de politică de confidențialitate au reușit să ajungă în auditoriul mondial.

Iată un exemplu despre ceea ce Google păstrează filele:

  • Cererile dvs. de căutare
  • Care Videoclipuri vezi
  • Toate din reclame pe care faceți clic sau vizualizați
  • Ta locatie fizica în timpul sesiunii de navigare
  • Care site-uri web petreceți timpul
  • Date privind browserele și dispozitivele pe care le utilizați atunci când accesați Google

Este destul de cuprinzător, dar înregistrările nu se termină acolo. Oricine are un cont Google poate a oferit companiei o mulțime de informații precum numele, sexul, ziua de naștere, numărul de telefon și parola.

ștergeți activitatea Google

Dacă faceți comentarii pe YouTube, încărcați fotografii sau videoclipuri, scrieți e-mailuri sau adăugați contacte, toate aceste lucruri sunt înregistrate și ele.

Nu este ca și cum Google ar purifica aceste informații. Au păstrat profiluri de utilizator încă din 2005. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când ați utilizat Google, a fost făcută o nouă intrare în profilul dvs. Acel moment în facultate când v-ați interesat drogurile de agrement? Google are o înregistrare a acesteia.

Realitatea este că aceste înregistrări extinse sunt a amenințare directă asupra vieții private. În timp ce puteți șterge istoricul din browserul dvs., acest lucru nu face nimic pentru a curăța istoricul Google. Acest lucru se datorează faptului că ștergerea istoricului browserului dvs. funcționează numai pe propriul dispozitiv.

Șansele sunt bune că vă preocupă confidențialitatea și securitatea în lumea online. Vrei să folosești cel mai bun VPN pentru a te asigura că nimeni nu poate ține o evidență a ceea ce faci online. Cu toate acestea, dacă nu eliminați istoricul căutării Google, vă lăsați vulnerabil. Chiar dacă aceste date nu sunt hacked sau utilizate greșit, este totuși o invazie a vieții private.

De ce Google păstrează toate aceste date?

Google nu va șterge informațiile colectate de-a lungul anilor. Acest lucru se datorează faptului că se bazează pe el în diverse scopuri.

venituri din anunțuri digitale pe companii

Unul dintre cele mai preocupante dintre aceste scopuri este participarea lor la supravegherea în masă. Google lucrează îndeaproape cu agențiile guvernamentale pentru a „spiona” oamenii. Programul de supraveghere PRISM preocupă în special profesioniștii din securitate. În cadrul acestui program, NSA din SUA este capabil să colecteze reams de comunicații online. Programe similare sunt active și în alte țări.

În plus, aceste date ajută Google să vă direcționeze cu publicitate specifică. Paltonul de iarnă la care te-ai uitat online?

Deodată, nu te poți îndepărta de el.

O reclamă pentru ea te urmărește oriunde te duci.

Google observă rapid că nu vând datele dvs. către terți, dar totuși obțin un profit. Acest lucru se datorează faptului că agenții de publicitate îi plătesc pentru a plasa reclame. Google reușește acest joc în spade. Ele sunt dominante asupra tuturor celorlalte servicii de plasare a anunțurilor online.

Google este cunoscut în continuare cumpărarea unui număr uluitor de afaceri. Datele pe care le adună de la dvs. și de la alții sunt necesare pentru a ajuta aceste activități să aibă succes. Unele dintre cele mai recente achiziții ale acestora includ Sigmoid Labs, Workbench, Onward, Senosis, GraphicsFuzz, Cask și multe altele.

Urăști ideea de a ști Google atât de multe despre tine?

vector spionajNu există nicio întrebare că Google este un motor de căutare excelent. Veți obține o mulțime de rezultate excelente în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, serviciul respectiv vine cu un preț, și anume, confidențialitatea dvs. Pe măsură ce mai mulți oameni își dau seama cât de invazive și de răspândite sunt tactica Google, simțul urgenței de a șterge istoricul Google crește.

Dacă nu sunteți incomod cu ideea ca orice companie să aibă atât de multe informații despre dvs., unele dintre ele probabil datează din 2005.

Există pași pe care îi puteți face pentru a face față.

Începeți cu un Cont Google

Pare contrazic, dar singurul mod de încredere de a vă șterge istoricul Google este prin contul dvs. Google. În consecință, dacă nu aveți un cont Google, va trebui să creați unul. Dacă vă place marea majoritate a oamenilor, aveți deja unul. Dacă nu, atunciacordați Google doar minimul de informații despre tine.

Căutați instrumentul Activitate mea

Începeți pe pagina de start a Google. Accesați colțul din dreapta sus pentru a vă autentifica în contul Google dacă nu v-ați autentificat deja. Apoi, faceți clic pe pictograma în formă de cerc cu inițialul.

Google te duce la pagina principală a Contului Google. Selectați „Date & Personalizare ”categorie din partea stângă a ecranului. Derulați în jos pentru a găsi butonul „Activitatea mea”.

setări Google

În această pagină, veți vedea o listă extrem de detaliată și cuprinzătoare a activității dvs. online. Partea din stânga a ecranului vă oferă alegerea „Ștergeți activitatea”.

Faceți clic pe ea și Google poate încerca să vă convingă că este important să partajați datele dvs. și să le păstrați în evidența lor. Folosește trei diapozitive care oferă motivele pentru care cred că ar trebui să fii mai deschis cu activitatea ta.

Acestea pot fi în esență ignorate, deoarece accentul este aici pe protejarea vieții private.

Există date pe care doriți să le păstrați?

Este posibil ca unele dintre căutările dvs. să nu fie deosebit de sensibile și să nu vă deranjeze dacă lumea știe despre ele. Ștergerea istoricului Google include și eliminarea e-mailurilor din contul dvs. Gmail. De asemenea, pot fi și alte lucruri din profilul dvs. Google pe care doriți să le păstrați.

Dacă acesta este cazul, atunci va trebui să descărcați datele înainte de a șterge ceva. Acest lucru este vital, deoarece procesul de ștergere descris aici șterge complet istoricul Google. Nu doriți să pierdeți e-mailuri vitale sau alte date care vă sunt încă utile.

Pentru a descărca fișierele selectate pe care preferați să le păstrați, conectați-vă la contul Google. Găsiți pagina de preluare a datelor. Google selectează automat toate tipurile de fișiere din contul dvs. pentru descărcare. Întrucât probabil nu aveți nevoie sau nu doriți să descărcați întregul istoric Google, puteți face clic pe „Selectează niciuna”, astfel încât să nu fie alese categorii.

etichete gmail

De aici, puteți alege și alege care fișiere sau tipuri de fișiere pe care doriți să le descărcați și să le păstrați. De exemplu, în zona Gmail, puteți selecta toate elementele din căsuța de e-mail și schițele. După ce selecțiile dvs. sunt finalizate, faceți clic pe „Următorul” din partea de jos a paginii.

gmail selectarea etichetelor butonul următor

Astfel apare o nouă pagină puteți alege unde să stocați descărcarea. De asemenea, este posibil să alegeți dacă doriți un tip de fișier .zip sau .tgz. Apoi, trebuie să alegeți modul în care datele dvs. vor fi livrate. Majoritatea oamenilor preferă să trimită un link către aceștia, dar este posibil să optați pentru a trimite link-ul către spațiul dvs. de stocare în cloud. În continuare, veți face clic pe „Creare arhivă” pentru a începe procesul de descărcare. În funcție de dimensiunea fișierelor pe care le descărcați, acest lucru poate dura câteva minute.

arhiva de creare Google

Odată ce e-mailul dvs. ajunge de la Google, faceți clic pe linkul pentru a vă descărca datele. Luați în considerare păstrarea unei copii pe computer și altul în cloud sau pe un hard disk extern.

arhiva de descărcare Google

Ștergerea datelor dvs. de căutare

Găsiți butonul „Ștergeți activitatea cu” din pagina „Activitatea mea”. Puteți alege dintre câteva opțiuni pentru a decide ce să ștergeți și ce să păstrați. Puteți șterge pe baza unor subiecte sau produse specifice.

subiect de ștergere a google

Faceți clic pe „Încercați-l” sub „Ștergere după subiect sau produs”. Aceasta vă va reveni la pagina principală „Activitatea mea”. Alegeți o activitate specifică făcând clic pe pictograma cu trei puncte verticale. Selectați „Ștergeți”.

google activitatea mea

De aici începe să se panicheze puțin Google. Acesta vă oferă un card care vă spune cum istoricul dvs. face Google mai rapid și mai util. Faceți clic pe „OK” pentru a ocoli acest lucru.

Apoi, Google verifică dublu pentru a vă asigura că doriți cu adevărat să ștergeți această intrare. În mod util, aceștia vă anunță că date similare pot fi încă atașate contului dvs. Google în domenii precum Istoricul locațiilor și Istoricul Chrome. De asemenea, vă spune că dacă doriți să vedeți această altă activitate, puteți vizita „Altă activitate Google”. Faceți clic pe Ștergeți, iar intrarea selectată dispare.

Un mod mai rapid și mai cuprinzător de a șterge istoricul Google este să folosiți opțiunea „Ștergeți după dată” în loc de opțiunea „Ștergeți prin subiect sau produs”. Faceți clic pe „Încercați” și veți primi un meniu derulant cu diferite intervale de date. De asemenea, puteți crea un interval de date personalizat pentru a șterge.

google delete topic tot timpul

Cu toate acestea, cea mai utilă intrare în meniul derulant este selecția „Tot timpul”. Faceți clic pe „Ștergeți” și Google va intra din nou în panică. Veți vedea un card care vă dorește să verificați dacă doriți cu adevărat ștergeți întregul istoric.

google delete topic butonul următor

Faceți clic pe „Ștergeți” încă o dată pentru a finaliza procesul. Acum aveți o ardezie curată în ceea ce privește Google.

Ce acum?

Desigur, doar pentru că ți-ai curățat istoricul nu înseamnă că nu trebuie să faci altceva. Google va urmări în continuare fiecare mișcare pe care o faceți. Aceasta înseamnă că trebuie să repetați procesul de ștergere a istoricului Google la fiecare câteva săptămâni sau luni.

Alternativ, ai putea împiedica Google să-ți urmărească activitățile online. Din pagina principală „Activitatea mea”, faceți clic pe pictograma cu trei puncte verticale din partea dreaptă sus a ecranului. Selectați „controale de activitate.“

controlul activității Google

Fiecare activitate Google are controlul său, astfel încât va trebui să o deselectați pe fiecare.

Faceți clic pe butonul „Pauză” din partea de jos a paginii pentru a împiedica Google să vă urmărească. Pentru a opri și mai mult activitatea de urmărire, derulați în josul paginii următoare și faceți clic pe „Anunțuri”. Încă o dată, va trebui să deselectați toate butoanele. Veți vedea un pop-up cu privire la personalizarea anunțurilor. Dezactivați și acest lucru.

google pause web activitate

Cu toate aceste etape finalizate, puteți fi sigur că datele dvs. private nu mai sunt stocate în vasta bază de date Google.

Google este un gigant care alimentează informații pentru o viață. Ori de câte ori utilizați serviciile lor, trebuie să vă dați seama că fiecare acțiune este urmărită, măsurată și analizată în primul rând pentru a vă aduce reclame. Deși există cu siguranță modalități de a limita cantitatea de informații pe care Google o poate obține de la dvs., cum ar fi utilizarea unui browser complet securizat, cuplat cu un VPN (chiar și o VPN gratuită va face acest lucru), nu uitați că sacrifici un pic de experiență mai bună de fiecare dată când ești anonim.

Acest subiect este foarte subiectiv, dar va rămâne întotdeauna o problemă de echilibru între confidențialitate și comoditate.

Deci, ce este mai important pentru tine?

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me