Ghid de siguranță electronică: protejați-vă copiii pe internet astăzi

Părinții au crezut că au avut-o dur înainte de a veni internetul. Generațiile anterioare pur și simplu nu aveau idee despre ce va urma.


În ultimii ani, Australia a înregistrat o creștere a furtului de identitate și a altor infracțiuni pe internet. În ultima lună, guvernul australian a fost nevoit să investigheze o penetrare online a rețelelor partidelor politice liberale, naționale și muncii..

În februarie 2019, Departamentul Serviciilor Parlamentare (DPS) a trebuit să emită noi parole pentru parlamentari și personal. Acest proces a avut loc după ce Australian Cyber ​​Security Center (ACSC) a identificat o intruziune rău intenționată în calculatoarele Parlamentului Parlamentului.

Siguranța internet pentru copiiAceastă anchetă a făcut ca ACSC să fie la curent cu atacurile asupra rețelelor partidelor politice. Din fericire, activitatea rău intenționată a fost identificată înainte ca orice ingerință electorală să poată avea loc. După acest hack în Parlamentul Australiei, ACSC a început să asiste activ în apărarea identității online a partidelor politice.

Bill Shorten, liderul muncii, a declarat că „Australia nu este scutită sau imună de tipul de activitate malițioasă pe care am văzut-o în altă parte.” Partidele politice pot fi organizații mici, dar colectează și folosesc cantități masive de date despre comunități și alegători.

Cu computerele monitorizate în permanență, hackerii au fost în continuare în măsură să planifice și să ofere atacuri rău intenționate. Acest fapt face ca protejarea persoanelor fizice, iar computerele personale să pară aproape imposibile. Cu toate acestea, nu trebuie să fie imposibil.

La prima vedere, eliminarea internetului din casa dvs. pentru a vă proteja confidențialitatea și identitatea poate părea a fi singura opțiune. Cu toate acestea, este esențial să ne amintim că internetul este și un instrument valoros.

Copii și Internet

Părinții au o muncă grea când vine vorba siguranța internetului. Copiii de toate vârstele petrec acum o parte semnificativă din timpul lor liber online, fie că este vorba de un smartphone, tabletă sau computer tradițional.

copiii care folosesc internetul pentru activități dăunătoarePentru copii, internetul a devenit sursa lor principală de știri, divertisment și comunicare. Însă Web-ul prezintă, de asemenea, o serie de amenințări, în special cele pe care tinerii nu le pot vedea venind.

Părinții trebuie să țină o discuție deschisă continuu cu copiii lor despre ce tipuri de aplicații și site-uri folosesc și ce contează ca comportament adecvat online. Aceasta este atât pentru siguranța proprie, cât și pentru siguranța altora, ca de exemplu cyberbulling-ul rămâne o forță periculoasă în societatea modernă.

O varietate de ghiduri sunt disponibile pentru a vă ajuta să vă păstrați confidențialitatea și siguranța copilului online, dar multe dintre aceste ghiduri sunt prea generale sau prea lipsite de contact cu tehnologia modernă pentru a fi de mare folos în unele situații. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă protejați confidențialitatea, protejând în același timp copiii, oferind o gamă vastă de sfaturi și informații privind siguranța.

Când setați regulile de internet ale gospodăriei dvs., luați în considerare următoarele sfaturi și sugestii.

1. Găsiți un scaner cu virus de încredere

Ar trebui să aveți instalat un scaner puternic de virus pe orice computer din casa dvs. care rulează sistemul de operare Microsoft Windows. Este și mai important pentru laptopurile sau computerele pe care le împărtășiți copiilor. Aceștia ar putea încerca să descarce fișiere de pe site-uri web riscante, care ar putea transporta malware sau alte programe infecțioase.

Când configurați setările scanerului de virus, asigurați-vă că instrumentul este configurat automat scanează fișierele noi adăugate pe hard disk. De asemenea, aplicația ar trebui să poată să se actualizeze în mod regulat, astfel încât să puteți fi sigur că dumneavoastră și familia aveți cea mai recentă protecție împotriva amenințărilor exterioare.

Software recomandat Antivirus
 • Avast Antivirus - Avast dispune de detecție malware bazată pe semnături și detecție de virus în timp real. protecție de navigare și de e-mail și este livrat și cu un plugin de browser care avertizează navigatorii despre legături potențial periculoase și un blocant de anunțuri.
 • AVG Antivirus - Achiziționat în 2016 de Avast, AVG este un alt software antivirus binecunoscut, care are, de asemenea, capacități puternice de detectare de malware și protecție împotriva virusului în timp real. AVG este cunoscut că are capacități mai substanțiale atunci când vine vorba de protecția împotriva malware, datorită tehnologiei lor de urmărire a comportamentelor malware.
 • Antivirus Bitdefender - Suită de securitate puternică în toată lumea, cunoscută a avea aproape 100% protecție împotriva atacurilor atunci când utilizați Mac OS. Bitdefender are o prevenire avansată a amenințărilor în rețea, protecție ransomware cu mai multe straturi, cu remediere ransomware și funcții excelente de control parental..
Ghiduri utile pentru instalare și configurare
 • Cum se instalează Avast Antivirus
 • Cum se instalează AVG Antivirus
 • Cum se instalează Bitdefender Antivirus

2. Limitați timpul ecranului

limita timpului ecranuluiUnul dintre cele mai inteligente lucruri pe care le poate face un părinte pentru a-și proteja copilul online este să pur și simplu controlați timpul petrecut online. Setarea acestor tipuri de limite îi va reaminti copiilor tăi că internetul trebuie privit ca un instrument și nu ca divertisment de toată ziua. Nu este un lucru ușor de făcut în aceste zile cu atât de multe dispozitive conectate la internet în casă, de la computere la smartphone-uri până la asistenți vocali.

O regulă ușoară de aplicat este să nu ai smartphone-uri la masa de cină. Puteți alege, de asemenea, să aveți un singur computer partajat într-una dintre principalele zone de locuit, ceea ce va obliga toți membrii familiei să se întoarcă cu internetul și obișnuiește-te să nu fii conectat în orice moment al zilei. Până la construirea obiceiului, vă recomandăm să utilizați un software de control parental pentru a ușura modificările pe durata activității web a copiilor dvs. Acest lucru va netezi procesul de menținere a controlului pentru dvs. și va simplifica punerea în aplicare a oricăror reguli noi pe care le faceți.

Software recomandat Control parental
 • Norton Family Premier - Programul de control parental de la Norton facilitează părinților să controleze timpul petrecut de copiii lor online. Funcții multiple sunt incluse ca blocarea instantanee, supraveghere video, supraveghere căutare, supraveghere rețea socială și supraveghere locație.
 • Kaspersky Safe Kids - O altă firmă de securitate cunoscută, Kaspersky Safe Kids permite părinților să monitorizeze activitatea de social media și are urmărire GPS. Software-ul oferă, de asemenea, oamenilor sfaturi de către psihologi copii experți în privința comportamentului curent al copilului care este văzut pe baza activității.
 • Qustodio - Părinților li se oferă posibilitatea de a controla și revizui rapoartele pe toate dispozitivele printr-un portal web cu Qustodio. Software-ul este echipat cu sisteme inteligente de filtrare, setări pentru controlul timpului și analiză granulară a activității web.
Ghiduri utile pentru configurarea software-ului de control parental
 • Cum se instalează și se configurează Norton Family Premier
 • Cum se instalează și se configurează Kaspersky Safe Kids
 • Cum se instalează și se configurează Qustodio

Dacă credeți că un software de control parental este prea mult controlat, atunci pariul dvs. cel mai bun este să nu aplicați o regulă, ci să introduceți noi activități familiale care să își limiteze timpul singur cu un dispozitiv care perpetuează dependența de internet..

3. Limitați zonele Wi-Fi

În combinație cu setarea limitelor de timp pe internet, părinții ar trebui să ia în considerare configurarea unor zone specifice în casă în care smartphone-urile și computerele nu trebuie utilizate. Una dintre strategiile populare este de a restricționa copiii de la a lua calculatoare sau tablete în dormitorul lor, unde pot fi tentați să stea online noaptea.

Anumite routere wi-fi pot fi configurate pentru a controla cât de departe va ajunge semnalul în diferite părți ale unei locuințe. Părinții ar trebui să fie mai puțin preocupat cu asigurarea accesului la internet în fiecare colț al fiecărei camere și mai preocupat cu restricționarea accesului wi-fi la zonele în care pot monitoriza comportamentul online al copiilor lor. Verificați această resursă uimitoare pentru un tutorial detaliat: https://www.techwalla.com/articles/how-to-limit-a-wifi-signal.

În mod alternativ, dacă totul pare o muncă prea mare, puteți aborda soluția în mod diferit limitând utilizarea internetului după anumite perioade de timp. Citiți mai multe despre controlul utilizării internetului folosind routerul.

4. Utilizați un motor de căutare sigur

Puterea Google poate conecta o persoană la o mulțime de informații din surse din întreaga lume. Desigur, pericolul cu acest fel de instrument este că sunteți obligat să vă poticniți nepotrivit sau rău site-uri web ca navigarea dvs. pe internet. Când este vorba despre copii, este esențial să controlăm ce tipuri de informații li se permite să caute online.

modul în care funcționează motorul de căutare

Există o serie de motoare de căutare prietenoase pentru copii care pot fi instalate pe computerul lor de acasă. Aceste site-uri au mai multă culoare și interactivitate decât pagina de pornire tradițională Google și se asigură că singurele rezultate afișate vor fi adecvate pentru vârsta selectată. După ce ați ales un motor de căutare în care să aveți încredere, asigurați-vă că îl setați ca motor implicit de căutare pe dispozitivul lor sau pe dispozitivul de origine pe care îl utilizează.

Ghid pentru modificarea motorului de căutare implicit al browserului
 • Cum se schimbă motorul de căutare implicit pe Google Chrome
 • Cum se schimbă motorul de căutare implicit pe Safari
 • Cum se schimbă motorul de căutare implicit pe Mozilla Firefox
 • Cum se schimbă motorul de căutare implicit pe Microsoft Edge

5. Luați în considerare filtrarea web

Pur și simplu direcționarea copiilor către utilizarea unor motoare de căutare specifice nu va fi suficient pentru a controla comportamentul lor web. Dacă le oferiți acces complet la un browser, acestea vor putea totuși să găsească și să vadă site-uri web periculoase sau inadecvate. Aplicațiile populare precum Google Chrome, Mozilla Firefox și Microsoft Internet Explorer oferă doar un set limitat de setări parentale, așa că ar trebui ia în considerare investiția într-o utilitate software separată.

Indiferent dacă utilizați sistemul de operare Windows sau Mac acasă, puteți găsi o serie de instrumente software pentru adăugarea protecției la calculatoarele de acasă. Cele mai multe dintre aceste utilități vă vor permite să configurați conturi de utilizator separate cu setări diferite, inclusiv adresele URL care sunt permise și care sunt blocate. De asemenea, vă puteți restricționa copiii la vizitarea site-urilor web cu HTTPS, ceea ce înseamnă că sesiunile lor online vor fi sigure și criptate. O altă opțiune în afară de un software diferit este folosirea funcțiilor încorporate ale routerului.

Consultați acest ghid despre cum să folosiți routerul dvs. pentru filtrarea web și alte opțiuni de control parental: https://www.cnet.com/how-to/how-to-use-your-routers-parental-controls/

6. Adăugați controale parentale pe dispozitivele mobile

Când vine vorba de smartphone-uri și tablete, părinții au o serie de moduri de a personaliza sistemele de operare Android și Apple iOS pentru a fi utilizate de copiii lor. Ca în cazul browserelor web, poartă înseamnă să păstrați conținutul necorespunzător departe de ochii copiilor dvs., asigurând, de asemenea, informațiile personale în siguranță.

Pe Android, cel mai bun loc pentru a începe este cu Aplicația Google Family Link, care este disponibil ca descărcare gratuită. Te va ajuta să creezi un cont Google prietenos pentru copii, care va fi conectat la contul tău existent. De acolo, puteți configura contul pe telefonul sau tableta copilului dvs. și puteți alege dintre o gamă de opțiuni, inclusiv filtrarea conținutului și restricțiile aplicațiilor.

Consultați acest ghid: Cum să instalați și să configurați Google Family Link

Cu un iPhone sau iPad, controalele parentale sunt gestionate prin meniul „Restricții” din aplicația Setări. În primul rând, vi se va solicita să setați o parolă specială pentru gestionarea acestor opțiuni. Apoi, veți vedea o listă de comutări care vă permite să alegeți ce aplicații și funcții doriți să poată utiliza copilul dumneavoastră. Poti de asemenea blocați conținut explicit de la apariția în aplicația Music and Podcasts.

Consultați acest ghid: Cum să navigați prin controale parentale iOS 12

7. Monitorizați conturile de social media

timpul mediu zilnic petrecut pe social mediaGenerațiile mai tinere, în special adolescenții, petrec cea mai mare parte a timpului lor online cu rețelele de socializare. Facebook și Twitter rămân două dintre cele mai importante platforme, deși aplicații precum Instagram și Snapchat continuă să crească în popularitate. Niciun copil cu vârsta sub 13 ani nu trebuie autorizat să se înregistreze pe o rețea de socializare, dar, desigur, poate doriți să adăugați câțiva ani la această regulă, în funcție de maturitatea copilului dumneavoastră.

Ca practică generală, ar trebui să vă îndemnați copiii să-și limiteze interacțiunile cu rețelele sociale la persoanele pe care le cunosc în viața reală. Învață-i să vină la un adult oricând este abordat de un străin online. De asemenea, asigurați-vă că monitorizați modul în care utilizează fotografiile și videoclipurile din conturile lor de socializare, folosind software-ul de control parental.

Pentru mai multe sfaturi despre monitorizarea utilizării media socială a copilului dvs., consultați acest articol de pe parenting.com

8. Raportați cyberbullying

Ca parte a monitorizării rețelelor de socializare, fiți în căutarea oricărei indicații de intimidare cibernetică, atât de ieșire, cât și de intrare. De multe ori puteți observa simptomele de intimidare cibernetică doar din comportamentul copilului. Dacă încep să se retragă din conversații sau devin brusc mai antisociale, începeți să puneți imediat întrebări și aflați cum au mers prieteniile lor online.

intimidarea cibernetică după graficul sexual

Pentru a ajuta să fii proactiv, ar trebui să ai conversații dese cu copiii tăi ce constituie intimidarea cibernetică și ce ar trebui să facă dacă o întâlnesc. Anunțați-le că vă pot vorbi oricând despre aceste probleme și nu trebuie să se simtă stânjenit.

Mai multe sfaturi despre tratarea cibernetică în mod eficient ca părinte
 • https://www.connectsafely.org/cyberbullying/
 • https://www.parents.com/kids/problems/bullying/18-tips-to-stop-cyberbullying/
 • https://kidshealth.org/en/parents/cyberbullying.html

9. Protejați informațiile personale

Deoarece internetul este o parte esențială din viața copiilor, ei ar putea crede că este sigur să își partajeze propriile informații personale online. În calitate de părinte, trebuie să le reamintiți permanent copiilor dvs. despre tipurile de amenințări care există online. Concret, aplicați politica pentru care nu ar trebui să partajeze sau să posteze date referitoare la numele, numărul de telefon sau adresa lor fără să vă vorbească mai întâi.

Dacă există o regulă numărul unu în asigurarea siguranței online, aceasta este această parte. Majoritatea prădătorilor folosesc încrederea pe care o câștigă prin intermediul social media pentru a obține mai multe informații personale despre copii pentru a iniția adesea o conexiune „mai mult decât digitală”. Acest lucru poate duce la situații care pot pune viața în pericol.

În timp ce activitatea de monitorizare este întotdeauna o opțiune excelentă, va fi într-adevăr doar vreodată un supliment la învățăturile de bază pe care le oferiți copiilor voștri. Revizuiește conversația „pericol străin” din când în când pentru a te asigura că sunt mereu în gardă atât fizic cât și digital în jurul persoanelor neîncredute.

10. Promovează parole puternice

La fel ca adulții, copiii trebuie învățați despre importanța parolelor puternice și sigure. Învață-i să evite să folosească aceeași parolă pe mai multe site-uri web și să-și facă parolele greu de ghicit. Ca familie, ar trebui să alegeți o zi la fiecare câteva luni pentru ca toți membrii să își schimbe parolele.

diagrama de lungime a parolei

Există software care există astăzi pentru a simplifica procesul de schimbare a parolelor, cunoscut și sub numele de manageri de parole. Cei mai buni manageri de parole se vor asigura că toate parolele sunt criptate și pot fi partajate în siguranță, limitând potențialele amenințări la adresa securității.

11. Învățați copiii despre spam

Înainte de a putea avea încredere în copilul dvs. cu propriul cont de e-mail privat, asigurați-vă că îi avertizați despre tipurile de nelegitim sau inadecvat mesajele pe care le pot găsi în căsuța de e-mail. Vorbeste-le despre semnele de avertizare ale spam-ului și cât de important este să nu răspunzi niciodată la un mesaj de e-mail cu vreun fel de date personale.

O alegere inteligentă pentru părinți este de a folosi opțiunea Gmail pentru a crea un cont prietenos pentru copii, care este conectat la căsuța de e-mail principală. Când un copil împlinește vârsta de 13 ani, părintele poate stabili dacă a permis sau nu migrarea contului Gmail legat într-unul independent. Iată un ghid cu privire la configurarea: Cum să creați un e-mail sigur pentru copilul dvs..

12. Atenție la cumpărături

cumpărături online comerț online

Dacă copiilor tăi li se permite să aibă propriul smartphone sau tabletă, ei vor dori cu siguranță acces complet pentru a putea descărca noi aplicații. Acest lucru poate fi riscant, mai ales dacă familia dvs. partajează un singur cont de plată cu un card de credit la dosar. Din fericire, atât sistemele de operare Android cât și iOS necesită o intrare cu parolă sau o potrivire a amprentelor de la un adult înainte de a putea fi folosită o metodă de plată salvată.

Chiar și în continuare, este inteligent pentru părinți monitorizează îndeaproape activitatea cardului de credit pentru eventualele taxe neobișnuite. Amintește-ți copiilor că trebuie să vină direct la tine oricând doresc să facă o achiziție online.

Desigur, faceți cumpărături online numai de pe site-uri în care aveți încredere și care sunt securizate cu un certificat SSL valid.

13. Păstrați pozele adecvate

În calitate de părinte, puteți observa că una dintre aplicațiile de smartphone preferate ale copilului dvs. este camera foto. Nu presupuneți că este inofensiv, mai ales când luați în considerare câte alte aplicații includ funcționalitate de fotografiere. Când setați și verificați controalele parentale ale dispozitivului, luați o secundă suplimentară pentru a lua în considerare aplicațiile pe care doriți ca copilul dvs. să le poată utiliza cu camera foto.

sondaj de blocare a conținutului

Fii întotdeauna clar cu copiii tăi despre ce constituie o fotografie adecvată și ce tipuri de conținut nu trebuie fotografiate niciodată. Avertizați-i că doar pentru că o fotografie există doar în spațiul de stocare local al dispozitivului dvs., nu înseamnă că nu poate fi hacked sau încărcat accidental pe web. De asemenea, reamintește-le să partajeze doar imagini cu persoanele pe care le cunosc în viața reală și care au fost verificate pe social media.

Orice lucru necorespunzător este în general jenant și orice lucru jenant ar putea fi folosit împotriva copiilor și familiei tale. Păstrați fotografiile private și păstrați fotografiile private corespunzătoare.

Verificați: Cum să învățați copiii să fie deștepți pe social media

14. Supraveghează jocurile

icoana părinteascăInternetul nu are lipsă de puncte de divertisment, iar jocurile online au devenit una dintre cele mai populare activități pentru copii și adolescenți. Indiferent dacă familia preferă jocurile pe computer sau jocurile pe consolă, puteți configura controale parentale pentru a vă asigura că copiii vor vedea doar conținut adecvat.

Pe un PlayStation 4, puteți configura un cont principal pentru părinți să-l folosească și apoi sub-conturi pentru copii, care pot fi restricționate să utilizeze doar anumite jocuri sau niveluri de rating. Platforma Xbox One are o configurație similară, deși vă permite, de asemenea, să separați conturile copiilor de conturile adolescenților. Pentru jucătorii de PC, cel mai bun pariu este să folosiți Mod de familie pe platforma Steam, care vă va permite să blocați anumite titluri de joc din conturile copiilor dvs..

Ghid pentru activarea controlului parental asupra jocurilor și platformelor de joc
 • Client Steam
 • Google Play
 • Apple App Store
 • Xbox One
 • Play Station
 • Nintendo Wii

15. Încurajați comunicarea

Mai presus de toate, cheia protejării copiilor tăi online este păstrarea lor angajat în lumea reală. Atâta timp cât se vor simți confortabil să vină în legătură cu problemele sau temerile pe care le au, atunci împreună veți putea crea un spațiu sigur pe internet. Începeți imediat când copiii dvs. sunt mici făcând computerul într-un instrument pe care îl utilizați împreună. Apoi țineți un program de check-in-uri periodice pentru a vedea ce altceva vrea să exploreze online.

Când stabiliți noi reguli cu privire la modul în care web-ul poate fi folosit acasă, asigurați-vă că explicați în mod clar raționamentul pentru punerea acestor restricții. Nu promiteți copiilor dvs. că regulile vor dispărea odată ce vor ajunge la o anumită vârstă. În schimb, stabilește-ți obiective despre cum își pot dovedi maturitatea și câștiga mai multă libertate online.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me