Hola VPN – Marea alegere pentru securitate și viteză BAD

Când VPN nu este VPN? Când este Hola VPN. Serios. O metodă interesantă de a utiliza o rețea P2P.

logo hola vpnHola VPN este o anomalie în industrie. Nu oferă în mod precis servicii VPN tradiționale, deoarece în loc să dirijeze traficul web prin servere dedicate localizate în diverse locații, Hola VPN este un sistem peer-to-peer. Aceasta înseamnă că atunci când utilizatorii se conectează la Hola VPN, traficul lor web este dirijat prin conexiunile altor utilizatori.

Pot exista câteva avantaje pentru această abordare. De exemplu, utilizarea Hola afectează cu greu ratele de transfer de date. Utilizatorii obișnuiți cu ora de descărcare rapidă fulger nu vor fi dezamăgiți. De asemenea, utilizarea VPN peer-to-peer înseamnă că, de obicei, site-urile web nu pot detecta că navighezi prin VPN. Acest lucru înseamnă că este posibil să aveți acces la servicii precum Netflix, deși acest lucru pare să funcționeze rar cu Hola.

De asemenea, Hola VPN poate fi folosită gratuit. Dacă sunteți într-adevăr conștient de costuri, acest lucru ar putea fi un lucru bun. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste aspecte abia pozitive nu depășește aspectele negative care sunt inerente acestui serviciu. De asemenea, nu este o alegere recomandată pentru vpns gratuite.

FeaturesInformation
Usability: Ușor de folosit
Politica de logare: Unele politici de logare
Dimensiunea serverului: n / A
Distribuție server: n / A
A sustine: Formular de contact
torrenting: Nepermis
Streaming: Nepermis
Protocolul VPN și criptarea: Inexistent
Sediu: Israel
Preț: Liber
Site oficial: https://hola.org/
Deci, care este afacerea cu Hola?

comunitatea hola vpnCând vă înscrieți la Hola, voi permiteți altor membri să vă utilizeze sistemul și resursele din rețeaua dvs.. Publicațiile Hola spun că fac acest lucru numai atunci când dispozitivele dvs. sunt inactive și conectate la o sursă de alimentare. Mai mult, compania spune că traficul mediu pe care îl va experimenta un coleg inactiv într-o zi obișnuită este mai mic decât un clip YouTube care durează doar câteva secunde. Acesta poate fi de până la patru până la cinci MB.

O preocupare și mai mare este faptul că nu ai cum să știi ce fac alți utilizatori Hola în timp ce îți folosesc resursele. Calculatorul dvs. poate deveni un server de ieșire pentru scopurile nefaste ale altcuiva. De la spaming la hacking, puteți descoperi într-o zi că adresa dvs. IP este conectată la unele chestii destul de urâte.

Securitate și criptare

Securitatea și criptarea sunt practic inexistente cu VPN Hola. În timp ce liderii din industrie utilizează protocolul AES-256 și Open VPN pentru a vă proteja identitatea și confidențialitatea, Hola nu folosește niciuna dintre acestea.

Presupunem că doriți să vă conectați pe Internet prin Hola în Australia. Când porniți Hola, vă conectați prin intermediul altor utilizatori inactivi din Australia. Acest lucru face să pară că vă conectați printr-o altă adresă IP. Hola insistă asupra faptului că această abordare oferă clienților „un serviciu VPN superior cu costuri subiacente minime”. Argumentul este că, deoarece compania nu plătește să cumpere și să întrețină o mulțime de servere costisitoare în întreaga lume, ei îți pot aduce serviciul gratuit, oferind în același timp consumatorilor confidențialitate și protecție, care este echivalentă cu cea oferită de mai mulți furnizori VPN tradiționali.

cifră bloc simetric

Acest argument nu sună pur și simplu. Protocolele de criptare precum AES-256 și Open VPN oferă criptare de grad militar pe care supercomputerii nu sunt în stare să creeze. În plus,, Hola admite că există vulnerabilități în sistemul său. Aceștia scriu despre „oameni răuvoitori”, care vă pot „deturna hotspotul WiFi”, spunând că închid aceste „soluții” imediat ce sunt descoperite.

Între timp, rămâneți vulnerabil. Hola VPN nu utilizează deloc un protocol VPN. Informațiile dvs. sunt transmise de către conexiune proxy fără criptare. Nu face nicio greșeală. Acest lucru pune în pericol informațiile dvs. personale, sensibile.

Locațiile serverului VPN Hola

Vectorul locației serverului vpnHola nu are servere și, în timp ce compania susține că acesta este un avantaj, cu siguranță este greu să îl consideri astfel. Clienții care folosesc acest serviciu sunt, de fapt, serverele. Dacă nu vă place ideea de a permite persoanelor străine să folosească adresa dvs. IP, atunci Hola vă permite să renunțați.

Aceasta înseamnă că va trebui să plătiți pentru un abonament premium. Chiar și cu un abonament plătit, ar trebui nu vă așteptați la avantaje semnificative. Despre singurul lucru pe care îl veți obține este o absență a altor persoane care să traverseze pe toată adresa dvs. IP. Cu un abonament premium, încă nu există criptare și puțin în calea funcțiilor adevărate în stil VPN.

Utilizarea BitTorrent sau P2P cu Hola VPN

În timp ce Hola oferă primul serviciu VPN peer-to-peer din lume, nu vă așteptați să puteți descărca torrenturi sau să partajați fișiere prin acest sistem. Deși nimic din literatura Hola nu interzice strict partajarea de fișiere, testarea a arătat că torrenting cu Hola pur și simplu nu funcționează.

În plus, nu vă așteptați să puteți accesa Netflix în alte regiuni prin intermediul Hola. Aceasta a fost testată prin cinci conexiuni diferite și nu a avut niciodată succes.

Rezultatele testului de viteză Hola VPN

Aceasta este doar singura măsură pe care Hola VPN a efectuat-o pentru aceasta. Ratele de transfer de date cu serviciul nu erau întotdeauna deosebite în mod deosebit de valorile de bază, care nu utilizează ratele de transfer de date VPN. Cu ajutorul abonaților Hola din SUA, viteza de descărcare a fost relativ respectabilă pentru un VPN la 32.47 Mbps. Cu toate acestea, viteza de încărcare de 7,97 Mbps este greu acceptabilă. Aceasta este incredibil de lent în comparație cu unele dintre cele mai bune VPN-uri de acolo.

rezultatul testului vitezei hola vpn

Utilizatorii din UE au ieșit puțin mai bine. Viteza de descărcare a fost de 84,61, ceea ce nu este deloc neplăcut în comparație cu un punct de referință de 97 Mbps. Încărcările au fost destul de lente în comparație cu valorile de referință. Aceste numere au fost 38,83 și, respectiv, 53.

hola vpn speed test test amsterdam

Pe măsură ce testele de viteză merg, aceste rezultate nu sunt rele. Cu toate acestea, aceste niveluri de viteză sunt obținute în detrimentul oricărei criptare sau securitate reală de orice fel. Dacă nu ați utilizat deloc VPN, veți obține rate de transfer mai rapide și aproximativ același nivel de protecție fără a vă pune sistemul în pericol de la alți utilizatori.

Politica de logare a VPN Hola

Cei mai mulți furnizori VPN sunt mândri de politicile lor fără logging. La urma urmei, unul dintre punctele principale ale utilizării unui VPN este evitarea ochilor înțepători și menținerea vieții online cât mai private.

În timp ce mai multe companii VPN se laudă rapid cu privire la modul în care nu păstrează jurnalele, aceste lăudări sunt rareori susținute de fapte. Multe servicii VPN păstrează unele înregistrări limitate despre utilizatorii lor. Desigur, există furnizori de elită din industrie care fac din asta un punct de a avea o politică strictă fără logging, și înseamnă că.

În cele din urmă, acesta este tipul de furnizor VPN pe care îl doriți. Cei mai buni furnizori de VPN, de obicei, sunt bazați într-o țară care nu face parte din alianțele de supraveghere Five Eyes, Nine Eyes sau 14 Eyes. Pentru mai multe informații de acest fel, citiți ghidul nostru pentru politicile de logare VPN.

Israel - Nu este atât de mare cu privire la confidențialitatea personală

alianța țării nato

Hola VPN are sediul în Israel, care nu este membru al acestor alianțe. Cu toate acestea, este esențial să reținem că Israelul este „cooperant” cu aceste alianțe de supraveghere. Cu alte cuvinte, Israelul lucrează strâns cu națiunile care sunt membre ale acestor grupuri. Dacă sunt presați să-și împărtășească inteligența, probabil că vor face acest lucru.

Aceasta este o veste proastă pentru utilizatorii VPN care caută o experiență online cu adevărat privată și anonimă. preocupant, Hola nu face nicio declarație reală și declarativă pe site-ul său web despre practicile sale de exploatare. Compania are o politică de confidențialitate, în care menționează datele de jurnal. Situația definitivă în politică constă în faptul că înregistrează totul despre browserul utilizat, site-urile vizitate, cât timp este petrecut pe fiecare site web și data și ora de acces.

Totuși, acesta nu este sfârșitul. De asemenea, Hola ține evidența informațiilor personale pentru fiecare membru. Aceasta include orice date care vă pot identifica, inclusiv numele și adresa de e-mail împreună cu adresa dvs. IP.

colectare de informații hola vpn

Nu se termină acolo. Politica de confidențialitate continuă să spună că aceștia pot dezvălui informațiile personale ale clienților către „furnizorii sau partenerii terți de servicii de încredere”. De asemenea, aceștia afirmă proactiv că vor împărtăși informațiile dvs. pentru a se conforma legii sau unei ordonanțe judecătorești.0.

Cu alte cuvinte, acest VPN nu este deloc un VPN.

Opțiuni de prețuri pentru Hola VPN

prețuri hola vpn

În mod evident, Hola este un serviciu gratuit. Au un plan de abonament premium, care este disponibil pentru 11,95 USD pe lună. Ofertele speciale sunt frecvent administrate pentru a cumpăra șase luni, cu un an sau doi ani înainte. Acestea sunt opțiuni mult mai ieftine, dar obțineți foarte puțini bani.

Este recomandat Hola VPN?

Hola VPN are atât de multe probleme, încât este dificil să știi de unde să începi. Dacă viteza este tot ceea ce contează pentru tine, atunci Hola poate fi răspunsul corect. Cu toate acestea, fără nicio securitate sau criptare de niciun fel, sunteți mult mai bine să navigați pur și simplu pe web fără VPN deloc. Asta-i pentru că, dacă utilizați Hola, vă veți lăsa sistemul vulnerabil în fața utilizatorilor cu o intenție nefastă. Cu siguranță nu doriți să permiteți ca adresa dvs. IP să fie asociată cu hacking-ul, spam-ul sau orice alte activități ilegale sau cel puțin necorespunzătoare.

Sunt mult mai bune serviciile VPN NordVPN și Surfshark Sunt disponibile. Cele mai multe dintre ele oferă criptare de grad militar, servere fizice care vă maschează identitatea și locația și vă păstrează datele în siguranță.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me