LastPass Review (2020) – Securitate uimitoare … Merită prețul?

Să fii în siguranță online azi este o greu lucru de facut.

Cu hackerii și infractorii cibernetici care încearcă fără încetare să-ți fure informațiile personale, este posibil să ezitați să ai încredere în aplicațiile de pe site-ul web și pe mobil cu lucruri precum numerele cărților de credit și parolele de e-mail. Încălcările de date au devenit o întâmplare obișnuită și deseori lasă oamenii vulnerabil la atac.

hacking cu parolăParolele de internet au fost concepute pentru a fi garanția finală împotriva amenințărilor online. Atâta timp cât ai ales o parolă unică și nu ai împărtășit-o niciodată cu altcineva, teoretic conturile și datele tale ar trebui să rămână în siguranță. Dar pe măsură ce ciberatacurile au evoluat, chiar și parole complexe au fost hacked și expuse.

Oamenii au început să solicite instrumente de securitate mai bune pentru a-și păstra datele în siguranță. Managerii de parole precum LastPass oferă un mod nou de a vă gestiona conturile online.

În această recenzie, vom analiza cele mai importante caracteristici ale administratorilor de parole pentru a vedea dacă LastPass poate ajuta la completarea decalajului iminent între securitate și vulnerabilitate.

Ce este un Manager de parolă?

Practic, fiecare site web modern necesită un cont și o parolă. Aceasta include site-uri web legate de activități bancare, e-mail, rețele sociale și cumpărături.

Cele mai bune practici dictează că ar trebui să utilizați o parolă unică pentru fiecare serviciu online, dar încercarea de a le aminti pe toate este o provocare majoră. Folosirea aceleiași parole pentru toate site-urile este de asemenea greșită, deoarece te face mai vulnerabil la cyberattacks.

cum funcționează managerul de parole

Cele mai bune instrumente de gestionare a parolelor vă pot salva de la ambele dileme. Vă salvează toate parolele unice, astfel încât nu trebuie să vă amintiți fiecare, asigurându-se, de asemenea, că securitățile individuale sunt păstrate în siguranță. Acest lucru vă va economisi timp în timp ce navigați pe web, oferind, de asemenea, o bucată de minte.

Cu toate acestea, există unele potențiale negative atunci când vine vorba de produse cu parolă bazate pe cloud. În primul rând, folosind unul necesită să aveți o mare încredere în compania care operează serviciul. Dacă nu puteți fi sigur că instrumentul criptează toate parolele pe care le stocați, atunci există riscul de a utiliza managerul de parole.

Înainte de a investi în orice instrument de gestionare a parolelor, asigurați-vă că veți cerceta compatibilitatea acesteia cu toate dispozitivele pe care le utilizați în mod regulat. Dacă serviciul nu poate fi utilizat cu anumite sisteme de operare sau site-uri web, atunci poate deveni mai greoi să încercați să vă bazați în viața de zi cu zi..

De asemenea, rețineți că o utilitate de stocare a parolei funcționează ca un singur punct de eșec. Dacă îți pierzi sau uiți parola principală, în esență rămâi blocat din toate conturile individuale, cam aceeași problemă când folosești computere partajate și nu poți instala software-ul de gestionare a parolelor pe ele.

În acele cazuri [sperăm rare] când nu aveți un administrator de parole, va trebui, în mod evident, să regăsiți și să memorați toate parolele dvs. unice sau că veți ajunge să utilizați o singură parolă pentru toate conturile dvs. online, care te face o țintă foarte drăguță pentru prietenul meu de hackeri China.

Glume deoparte, dacă așa a fost cazul, terminați să citiți acest articol și veți ajunge să rezolvați această problemă mai repede și mai perfect decât puteți crede.

Prezentare generală

Prima versiune a LastPass a fost construită în 2008 de un grup de patru dezvoltatori care erau disperați de o soluție mai bună de gestionare a parolelor. Acea echipă a lucrat anterior împreună pe o platformă cloud și a înțeles că există potențialul de a construi un instrument bazat pe web care să poată stoca parolele online, rămânând în siguranță și sigur de utilizat.

La șapte ani de la lansarea inițială, produsul a fost achiziționat de LogMeIn pentru mai mult 100 de milioane de dolari. LogMeIn este o companie specializată în instrumente desktop la distanță care permit persoanelor fizice să controleze serverele sau stațiile de lucru pe o conexiune de internet de bază în siguranță.

Branding-ul companiei a rămas același de la achiziție și este în esență rulat ca un produs de sine stătător.

Soluții LastPass

Un manager excelent de parole trebuie să fie fiabil, sigur și ușor de utilizat. LastPass îndeplinește toate cele trei criterii cu soluția lor, care funcționează fie ca o extensie de browser de calculator, fie ca o aplicație mobilă. Serviciul acceptă sincronizarea pe toate dispozitivele pe care îl deții.

bolta pasajului

Pentru utilizatorii de computere, extensia browserului poate fi descărcată cu un singur clic. Acceptă toate browserele moderne populare, inclusiv Google Chrome, Mozilla Firefox și Microsoft Internet Explorer.

După instalare, o nouă pictogramă va apărea în colțul din dreapta sus al barei de instrumente. Când faceți clic pe buton, vi se va cere să vă conectați la un cont existent sau să îl creați unul nou de la zero.

Utilizatorii noi vor crea un cont legat de adresa lor de e-mail. După aceea, va trebui să aleagă o parolă principală care să fie folosită zilnic în extensia browserului. Acest parola principală funcționează ca cheie principală pentru utilizarea și gestionarea tuturor celorlalte credențiale salvate din serviciu.

După ce ați configurat parola principală, veți putea să vă vizualizați seiful privat care este capabil să stocheze acreditări individuale, precum și carduri de credit și alte informații confidențiale. Puteți adăuga manual parolele site-ului web la acest seif sau puteți face serviciul automat în timp ce navigați pe web.

În fiecare zi când deschideți un browser pe computer, extensia vă va solicita să introduceți parola principală. Din acel moment, veți putea accesa toate conturile din seif fără a fi necesar să introduceți manual alte date de acreditare. Extensia va umple automat numele de utilizator și parolele salvate în timp ce păstrarea informațiilor în siguranță.

Aplicația mobilă este disponibilă pentru Apple iOS și Android și funcționează în același mod cu extensia browserului. Pentru dispozitivele care îl acceptă, verificarea amprentelor poate fi configurată astfel încât atunci când trebuie să introduceți o parolă de pe smartphone sau tabletă, puteți utiliza degetul pentru a vă autentifica parola principală.

Mai multe caracteristici decât Managerul dvs. tipic de parole

Deși funcționalitatea de bază a LastPass poate părea simplă, dezvoltatorii din spatele software-ului sunt lucrând constant la noi caracteristici pentru a face instrumentul mai flexibil și mai cuprinzător în modul în care îți administrează datele sensibile. Aceste tipuri de versiuni sunt puse la dispoziția tuturor utilizatorilor prin actualizări software obișnuite.

autentificator pasaj

generator de parole încorporat funcția este crucială pentru a obține cât mai mult din sistemul de gestionare a parolelor. Cu un singur clic, extensia browserului sau aplicația mobilă va crea un șir de parole complex, randomizat, care va fi aproape imposibil de ghicit sau de hack. Puteți utiliza generatorul de parolă pentru fiecare site nou pe care îl vizitați și fiecare șir prime adăugată automat la seiful privat.

Când parcurgeți secțiunea privată, veți observa o gamă largă de noi categorii disponibile din bara laterală. Fiecare element de meniu reprezintă a tip separat de date pe care le puteți stoca în siguranță. Acestea includ lucruri precum parolele wi-fi, numerele de contact de urgență și notele care implică asigurare, conturi bancare sau pașapoarte.

Împărtășirea parolelor cu alte persoane este întotdeauna un efort riscant, chiar și atunci când este alături de un prieten apropiat al membrilor familiei. Pentru a ajuta la reducerea pericolului, LastPass a lansat recent un nou caracteristică numită Familii ceea ce face ușor să împărtășiți datele de acreditare între mai multe persoane.

Puteți conecta șase conturi împreună și alegeți ce parole se adaugă spațiului partajat. În orice moment, aveți capacitatea de a adăuga sau elimina vizibilitatea informațiilor din acel cont.

Întrucât confidențialitatea internetului devine un subiect fierbinte de discuții, specialiștii în securitate cibernetică solicită utilizatorilor de internet să adauge straturi suplimentare de protecție în conturile lor online. Un mod ușor de a face acest lucru este cu autentificare cu doi factori, unde utilizați o parolă normală, plus o altă formă de identificare.

Cu „2FA”, un sistem de mesaje text este cea mai comună formă de autentificare cu doi factori, dar LastPass a conceput propria versiune care funcționează ca un jeton hardware. LastPass Authenticator vă permite să vă verificați identitatea cu multe site-uri web populare, utilizând aplicația sa mobilă de fiecare dată când vi se solicită autentificarea cu doi factori..

Funcții premium fără costul premium

Utilizatorii noi pot începeți cu LastPass fără niciun cost. Atât extensia browserului, cât și aplicația mobilă sunt disponibile sub formă de descărcări gratuite. Conturile gratuite includ stocarea nelimitată în seiful privat, precum și accesul la generatorul de parole și serviciile de autentificare cu doi factori.

prețuri pasagere

Pentru cei care doresc mai multe caracteristici și funcționalități, LastPass oferă patru opțiuni de produs separate, inclusiv două pentru uz personal și două pentru afaceri. Opțiunile personale sunt premiu și Familii iar opțiunile de business sunt echipe și Afacere.

Un abonament Premium costă 3 dolari pe lună și deblochează mai multe caracteristici care nu sunt incluse în plan gratuit. Câștigi capacitatea de a trimiteți informații criptate din secțiunea dvs. către utilizatori externi.

De asemenea, abonamentul vă va permite să setați un contact de urgență care vă poate accesa datele când este nevoie. În sfârșit, planul Premium include o gigabyte de stocare criptată pe care îl puteți utiliza pentru a muta în siguranță orice tip de fișier în cloud.

Opțiunea Familii costă 4 dolari pe lună și vă permite să conectați până la șase utilizatori sub același cont umbrelă. Ca șef al seifului familiei, veți putea determina ce parole sunt partajate între toate persoanele, astfel încât să nu fie nevoie să le trimiteți prin canale nesecurizate.

Abonamentul pentru echipe este proiectat pentru companii mai mici care au între 5 și 50 de angajați. Costul este de 4 dolari pe lună pe utilizator în organizație. Toți angajații au acces la o boltă privată, precum și la un spațiu comun pentru gestionarea parolelor, licențelor și a altor date sigure.

Pentru companiile mai mari, pachetul Enterprise costă 6 USD pe utilizator pe lună și oferă control la nivel IT asupra gestionării securizate a datelor. Include o suită de controale de administrare pe care le puteți utiliza pentru a centraliza sistemele de acces la identitate. În plus, instrumentul se poate integra cu depozitele de directoare existente.

Securitate și criptare LastPass

Suport LastPass criptare completă la nivelul dispozitivului, ceea ce înseamnă că chiar și dezvoltatorii săi nu pot vedea sau obține informațiile pe care le stocați în bolta ta privată. Parola principală nu este trimisă niciodată pe serverele cloud și nu poate fi accesată de hackeri care ar putea să vă intercepteze traficul web.

exemplu de sare cu parolă

Produsul este construit pe Advanced Encryption Standard (AES) cifrat pe 256 biți, ceea ce guvernul american folosește pentru a proteja informațiile clasificate. Sistemul se bazează atât pe algoritmii PBKDF2, cât și pe SHA-256 la stocarea informațiilor prin parolă. Acest proces este cunoscut sub numele de hașe sărate, care funcționează ca o funcție unidirecțională de criptare a datelor ca șiruri aleatorii.

Ghid de instalare

instalarea pasajuluiExtensia browserului LastPass este disponibilă ca un add-on gratuit pentru mai multe sisteme de operare de pe site-ul de descărcare al companiei.

Pentru Chrome și Firefox, pur și simplu inițierea activității de descărcare va instala extensia în bara de instrumente a browserului. Utilizatorii Mac care doresc să utilizeze Safari vor trebui să facă dublu clic pe fișierul .dmg și să se autentifice în contul lor cu ajutorul expertului de instalare. Rețineți, de asemenea, că un instalator universal este disponibil pentru Windows care va adăuga suport pentru extensii pentru toate browserele active.

În ceea ce privește aspectul mobil, utilizatorii pot descărca aplicația pentru smartphone și tablete fie din App Store iOS, fie din Google Play Store. Odată instalat, va apărea o solicitare pentru utilizator să se autentifice cu adresa de e-mail și parola principală. Serviciul va începe apoi să sincronizeze toate datele de acreditare salvate.

Este un proces foarte perfect.

Relații Clienți

LastPass oferă diferite niveluri de asistență pentru clienți pe baza pachetului de abonament pe care îl aveți. Așa cum s-ar fi așteptat, cei cu conturi gratuite vor primi un nivel de serviciu mai mic decât cei care plătesc pentru planurile lunare. Cu toate acestea, toți utilizatorii au acces la baza de cunoștințe și la conținutul întrebărilor frecvente ale companiei.

Planurile Premium, Familii și echipe toate includ suport tehnic prioritar. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot trimite bilete de servicii cu privire la probleme sau erori. Pachetul Enterprise merge cu un pas mai departe și se alocă o echipă dedicată de experți în asistență pentru clienți pentru a fi disponibilă non-stop.

Gânduri finale - Ai nevoie de LastPass

Datorită hackerilor și criminalității informatice, sunteți întotdeauna vulnerabil la atac atunci când utilizați internetul. Managerii de parole sunt concepute pentru a atenua o parte din riscuri, oferindu-vă o locație centrală și sigură pentru a vă stoca toate informațiile confidențiale și datele de autentificare ale contului dvs..

Dar cum să faci despre alegerea celui mai bun instrument de utilizat pentru salvarea sigură a parolelor?

Așa cum sperăm că această recenzie LastPass a arătat, serviciul vine cu un reputație îndelungată de securitate și inovație bazată pe cloud. Să ai încredere în orice companie cu parolele tale se poate simți înfricoșător, dar implementarea lor a unui bolta privată s-a dovedit a fi fiabilă și protejată.

Faptul că instrumentul lor de bază este disponibil gratuit nu afectează lucrurile, deși utilizatorii care au nevoie de mai multă funcționalitate sau suport pentru întreprindere au opțiunea de a face upgrade la planurile plătite.

Întrebări frecvente

Ce administrator de parole este cel mai ușor de utilizat?

A: Ușurința de utilizare depinde de persoană, așa că este mai bine să încercați versiunile gratuite ale câtorva instrumente pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Cele mai populare servicii de astăzi includ Keeper, 1Password și LastPass.

LastPass poate fi piratat?

A: Certificările dvs. individuale sunt în siguranță, deoarece nu sunt transferate niciodată pe serverele cloud și sunt întotdeauna criptate. Cu toate acestea, dacă cineva reușește să-ți fure parola maestră, întreaga tavă este în pericol.

Există o versiune gratuită a LastPass?

A: Da, planul gratuit include extensia browserului, aplicațiile mobile și stocarea de credințe nelimitate în seiful privat.

Pot folosi LastPass cu Yubikey?

A: Da, asistența este disponibilă pentru planurile Premium și Enterprise.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me