Lista completă a țărilor cu VPN-uri interzise (versiunea actualizată)

În unele țări, te uităm la China, Coreea de Nord și altele, libertatea de a accesa internetul TOTUL nu a devenit niciodată un lucru.


Deși internetul este considerat o platformă deschisă și internațională, este important să ne amintim că țările și teritoriile individuale pot pun propriile legi în ceea ce privește modul în care funcționează web-ul pentru rezidenții lor.

Multe țări impun restricții furnizorilor de servicii de internet (ISP) pentru a controla ce tip de conținut este blocat prin browserele web. De exemplu, un guvern ar putea alege să interzică anumite site-uri de partajare de fișiere sau piețe online.

Cea mai simplă modalitate de a evita aceste tipuri de restricții este folosirea unei rețele virtuale private (VPN). Cu Client VPN configurat pe computer sau pe dispozitivul mobil, vă conectați la internet prin intermediul ISP-ului local sau al furnizorului de telefonie mobilă, dar tot traficul dvs. este direcționat imediat către un server terț.

Sesiunea este complet securizată și criptată și devine adresa IP principală mascat la toate site-urile web din exterior.

Lista completă a țărilor cu VPN-uri interzise (versiunea actualizată)

Cu o conexiune VPN, puteți controla efectiv în ce regiune se află adresa dvs. IP, în funcție de opțiunile oferite de furnizorul de servicii. De exemplu, dacă gazda dvs. VPN are servere configurate în Statele Unite, Canada sau Australia, puteți alege să vă conectați la oricare dintre aceste puncte de acces și primiți un adresa IP localizată. Mulți utilizatori VPN profită de această opțiune pentru a se conecta la servicii video în streaming sau alte aplicații și site-uri web nepermise în țara lor.

Desigur, există încă o modalitate de a face un guvern controlează utilizarea internetului, chiar și cu atât de multe servicii VPN pe piață astăzi. Aceștia pot lucra cu ISP-uri pentru a bloca paginile de pornire VPN sau pentru a restricționa conexiunile VPN în întregime. Citiți mai departe pentru a afla ce tipuri de restricții sunt aplicate de diferite țări. Lista de mai jos este dată în ordinea celor mai rapide viteze de internet din întreaga lume.

Coreea de Sud

steagul Coreei de SudGuvernul sud-coreean nu restricționează Utilizarea VPN pentru cetățenii săi. Cu toate acestea, participă la cenzura pe internet, deoarece blochează multe site-uri web legate de Coreea de Nord sau pornografie.

Norvegia

steagul norvegianÎn Norvegia, există fără blocuri plasate pe site-uri web sau clienți VPN. Țara este considerată a avea o politică de internet foarte deschisă, deși hotărârile recente au determinat guvernul norvegian să blocheze mai multe dintre cele mai importante site-uri de partajare a fișierelor și torrenting, inclusiv The Pirate Bay.

Suedia

Steagul SuedieiLocuitorii Suediei au acces complet la internetul mondial și se pot conecta la orice servicii VPN. Constituția țării susține libertatea de exprimare și presă și, în consecință, există cenzura puțin pe internet în Suedia.

Hong Kong

Steagul din Hong KongÎn ciuda faptului că sunt localizați din punct de vedere geografic în China, unde consumul de internet este foarte monitorizat și cenzurat, cetățenii din Hong Kong au acces gratuit la web deschis. ISP-urile din Hong Kong nu restricționează utilizarea VPN, indiferent de locul în care se află serverul gazdă.

Elveţia

Steagul ElvețieiDeși VPN-urile nu sunt blocate în Elveția, țara a adăugat mai multe și mai multe restricții pe internet in ultimii ani. Curtea supremă federală emite hotărâri de la caz la caz. În special, țara a prăbușit site-urile de noroc.

Finlanda

Steagul FinlandeiUtilizarea serviciilor VPN este pe deplin legală pentru cetățenii din Finlanda. Cu toate acestea, guvernul a angajat anumite sisteme de filtrare pentru a forța ISP-urile să blocheze site-urile web care se concentrează pe partajarea de fișiere sau jocurile de noroc online.

Singapur

Steagul SingaporeSingapore este considerat a avea un abordare relativ restrictivă a cenzurii pe internet, dar instrumentele VPN nu sunt blocate pentru cetățenii săi. Site-uri de torenting precum The Pirate Bay au fost blocate în Singapore, iar mai multe cazuri de comentarii rasiste online au dus la cazuri penale.

Japonia

steagul JaponieiCetățenii japonezi au acces complet la web și pot folosi orice serviciu de găzduire VPN. Acest lucru este datorită legilor sale pentru libertatea de exprimare și de presă. Anumite ISP-uri din Japonia au instituit politici pentru filtrarea conținutului necorespunzător pentru clienții săi.

Regatul Unit

Drapelul Regatului UnitVPN-urile sunt legale pentru a fi utilizate în Regatul Unit, dar asta nu înseamnă că sunt la fel de anonime pe cât ai putea crede. Marea Britanie are o lege numită Legea privind puterile de investigare, care impune ISP-urilor să păstreze datele clienților și să le pună la dispoziție în cazurile în care este necesară supravegherea națională. Companiile VPN care își operează serverele în Marea Britanie sunt legate de această politică, deși cetățenii se pot conecta în continuare la gazde din alte țări.

În trecut, guvernul Regatului Unit a avut acces online blocat la servicii de partajare a fișierelor unde se știe că este găzduit conținut piratat. De asemenea, unele dintre cele mai mari ISP-uri din Marea Britanie trec tot traficul lor prin filtre care vor bloca site-urile ilegale și vor afișa o eroare a browserului web atunci când un utilizator încearcă să le acceseze.

Statele Unite

Steagul Statelor UniteClienții VPN sunt complet legali în Statele Unite ale Americii. Anumite reglementări de internet pot fi de fapt controlate de state individuale, dar, în general, SUA au menținut o abordare deschisă a cenzurii pe internet.

Acestea fiind spuse, Statele Unite au fost recent etichetate ca an inamic al internetului de către anumite grupuri internaționale. Acest lucru se datorează în mare parte istoriei țării din supraveghere online asupra cetățenilor săi. În plus, ultima decizie a guvernului de abrogare a acesteia legislația privind neutralitatea netă ar putea duce la faptul că ISP-urile câștigă mai multă putere pentru a restricționa accesul pentru clienții lor.

Olanda

drapelul Țărilor de JosOlanda are o abordare foarte deschisă a utilizării internetului și nu pune blocuri sau restricții privind utilizarea VPN. Instanța supremă a țării a dispus în trecut ca cei mai mari furnizori de servicii Internet să blocheze anumite instrumente de partajare a fișierelor precum The Pirate Bay, dar neutralitatea netă rămâne în continuare obiectivul din Olanda.

România

Steagul RomânieiRomânia are fără istoric de restricționare a utilizării serviciilor VPN. Cetățenii săi au acces complet la internet deschis, se așteaptă în cazuri rare de site-uri web de jocuri de noroc care au fost filtrate de guvern.

Republica Cehă

Steagul CehieiSe consideră că rezidenții din Cehia au libertate deplină când vine vorba de navigarea pe internet, inclusiv utilizarea de host-uri VPN în alte regiuni. ISP-urile individuale din Republica Cehă pot lua în considerare filtrarea anumitor site-uri web în cazul în care clienții lor depun reclamații.

Emiratele Arabe Unite

Steagul Emiratelor Arabe UniteEmiratele Arabe Unite au legi specifice scrise cu privire la modul în care cetățenii pot utiliza serviciile VPN. Deși VPN-urile nu sunt blocate în întregime, orice activitate desfășurată printr-o VPN despre care se constată că este ilegală va duce la o penalizare timpul închisorii și o amendă mare.

Danemarca

Steagul DanemarceiGuvernul Danemarcei are nu a încercat niciodată să blocheze conexiunile VPN originar din limitele sale. Când vine vorba de filtrarea pe internet, există anumite restricții ale sistemului de nume de domeniu (DNS), în mare parte în jurul site-urilor web de droguri și instrumente de partajare a fișierelor.

Taiwan

Steagul TaiwanuluiTaiwan oferă cetățenilor săi acces complet la internet necenzurat, inclusiv capacitatea de a utiliza VPN-uri pentru a masca adresele IP. ISP-urile din Taiwan nu monitorizează traficul clienților și nu blochează serviciile de partajare a fișierelor.

Letonia

Steagul LetonieiConstituția Letoniei include drepturile la libertatea presei și libertatea de exprimare. Ca rezultat, restricțiile de internet sunt minime în Letonia și VPN-urile pot fi utilizate liber. Guvernul nu efectuează nicio supraveghere cu privire la utilizarea de internet a datelor de e-mail de către cetățenii lor.

Belgia

Steagul BelgieiGuvernul belgian nu are istoric de restricționare a utilizării clienților VPN. Cu toate acestea, țara are anumite legi în vigoare care impun ISP-urilor filtra conținut web care este considerat imoral sau ilegal. Aceasta a inclus site-uri web pentru jocuri de noroc și aplicații de partajare a fișierelor.

Canada

Steagul CanadaDeși s-au făcut unele speculații cu privire la faptul că cei mai mari ISP-uri din Canada ar putea depune eforturi pentru a restricționa utilizarea VPN, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Guvernul are o organizație care lucrează pentru a semnaliza site-urile ilegale, dar în afara acestui filtru, cetățeanul canadian are acces complet la internet.

Tailanda

Steagul ThailandeiServiciile VPN sunt disponibile în Thailanda fără restricții. Cu toate acestea, țara este considerată a avea foarte multe politica de cenzură restrictivă, care a crescut în ultimii ani. O mare parte din filtrare care are loc în Thailanda este legată de politică. Guvernul poate bloca orice site web despre care se consideră că este insultător sau infiltrant regelui.

Irlanda

Steagul IrlandeiCetățenii Irlandei nu ar trebui să întâmpine probleme atunci când utilizează un client VPN pentru a accesa rețele sigure și pentru a masca adresa IP a acestora. Țara are restricții minime de navigare web, în afară de câteva site-uri de partajare a fișierelor care sunt blocate în prezent de guvern.

Bielorusia

Steagul BelarusuluiȚara Belarusului a fost etichetată anterior ca fiind inamic al internetului iar guvernul său a luat măsuri pentru a restricționa utilizarea VPN de către cetățenii săi. Guvernul deține ISP-ul principal și menține un control strict asupra modului în care poate fi utilizat internetul. De curând, site-urile VPN au fost distribuite împreună cu clienții torentanți de către autoritățile belarusiene. Cetățenii pot fi pedepsiți pentru utilizarea clienților VPN sau pentru încercarea de a accesa anumite site-uri web străine.

Irak

Steagul IrakuluiÎn Irak, furnizorii de VPN sunt interzise în general. Aceasta înseamnă că orice încercare de a accesa pagina de pornire a unui furnizor VPN sau orice încercare de a lansa o conexiune client VPN va fi încheiată de ISP. Dacă puteți găsi un serviciu VPN care eludează restricțiile, fiți conștienți că activitatea dvs. va fi monitorizată și puteți fi trimis în urmărire penală pentru utilizarea unui VPN.

Iran

Steagul IranuluiGuvernul iranian are legislație strictă atunci când vine vorba despre modul în care VPN-urile pot fi utilizate. Nu sunt ilegale din punct de vedere tehnic, dar cetățenii sunt este permis doar să se înscrie la serviciile VPN care au fost aprobate anterior de guvern. În multe feluri, acest lucru înfrânge scopul unei VPN, deoarece opțiunile aprobate de guvern vor bloca o mare parte din același conținut ca ISP-urile normale..

Iranul a fost etichetat ca un inamic al internetului, în principal datorită legilor lor de filtrare care vor bloca un anumit conținut politic și religios de toți cetățenii. Multe rețele sociale sunt de asemenea blocate în întregime în Iran.

China

Steagul ChineiChina este notoriu pentru restricționarea utilizării internetului a cetățenilor săi. Firewall-ul pe care guvernul l-a pus în funcțiune blochează multe dintre cele mai populare site-uri web găzduite în Statele Unite. Când vine vorba de VPN-uri, China va bloca deseori pagina principală a furnizorilor de VPN. Acest lucru va face dificil pentru cetățeni să descarce clientul VPN asociat, deși este posibil să nu blocheze complet conexiunile de ieșire.

În ceea ce privește dispozitivele mobile, o serie de aplicații VPN au fost eliminate cu forță din magazinele de aplicații din China pentru iOS și Android. De asemenea, guvernul chinez blochează multe site-uri web legate de activități politice controversate sau evenimente istorice.

Coreea de Nord

Steagul Coreei de NordNici nu este surprinzător, Coreea de Nord are unele dintre acestea cele mai stricte reglementări de internet la nivel mondial. Nu se știe prea mult despre modul în care se aplică exact legile lor, dar este sigur să presupunem că VPN-urile externe găzduite în alte țări nu sunt permise. Toate site-urile web din Coreea de Nord sunt gestionate de guvern și nu există acces la web-ul mai larg.

Oman

Oman FlagÎn trecut, guvernul din Oman a blocat mulți dintre cei mai buni furnizori VPN care își găzduiesc serviciile în țări din afara țării. Guvernul filtrează orice conținut web pe care îl consideră imoral, iar aceasta include VPN-urile și alte instrumente concepute pentru a face anonime adresele IP.

Curcan

Steagul TurcieiCetățenii Turciei au acces limitat la web-ul mondial, întrucât guvernul a luat măsuri pentru a controla tipurile de conținut permise prin filtrul său. Multe dintre cele mai populare servicii VPN sunt blocate în Turcia, iar rezidenților nu li se permite să redirecționeze traficul web prin servere străine.

Social media este, de asemenea, puternic reglementată în Turcia, cu mai multe platforme interzise în întregime. În trecut, cetățenii au fost pedepsiți pentru comentariile făcute pe o rețea de socializare.

Rusia

Steagul RusieiÎn acest moment, politica guvernului rus în privința VPN este aceea de a bloca paginile de pornire ale furnizorilor de servicii individuali. Traficul VPN real cu adrese IP mascate nu este blocat, astfel încât cetățenii ruși trebuie să găsească pur și simplu o metodă de obținere a unui instrument VPN sigur. Țara operează o listă neagră largă de alte site-uri web blocate, inclusiv orice conținut pe care guvernul îl consideră ilegal.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me