Opera VPN Service – Gratuit .. Sau este într-adevăr? (Rezultatele testului)

Dacă produsul este gratuit, TU sunteți produsul. Cel puțin datele dvs. sunt.

Până acum, majoritatea oamenilor înțeleg importanța de a avea cel mai bun VPN disponibil. Vor să-și protejeze confidențialitatea. Ei doresc să poată avea acces la conținut geo-restricționat și să navigheze pe web fără constrângere. Deci, când aud că Opera oferă un serviciu VPN gratuit cu date nelimitate, sar la el.

Serviciul Operei este într-adevăr la curent?

Prezentare generală a VPN-ului Opera

FeaturesInformation
Usability: Ușor de folosit
Politica de logare: Unele politici de logare
Dimensiunea serverului: 10 servere
Distribuție server: 5 țări
A sustine: Nici unul
torrenting: Nepermis
Streaming: Limitat
Protocolul VPN și criptarea: Inexistent
Sediu: Canada
Preț: Liber
Site oficial: https://www.opera.com

Nu este un VPN adevărat - este un serviciu proxy

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este acela Opera nu este un VPN adevărat. Este sigur serviciu de proxy. Aceasta înseamnă că Opera își va cripta propriul trafic de browser prin dirijarea acestuia printr-un server care este operat de o VPN în Canada. Cu toate acestea, Opera este nu este conceput pentru a cripta traficul pe alte browsere web sau clienți de e-mail independenți. Dacă Opera ar fi un VPN adevărat, ar cripta fiecare informație de Internet care intră și iese din dispozitiv. Nu ar conta ce aplicație gestionează datele. Aceasta înseamnă că Opera este mult mai puțin sigură decât un serviciu VPN autonom.

Pro:
 • Complet gratuit
 • Fără limitări de lățime de bandă
 • Funcționează cu Netflix
 • Ușor de configurat și ușor de utilizat
Contra:
 • Jurnalizează toate informațiile tale
 • Jurisdicția canadiană
 • Nu este un VPN real
 • Fără produs autonom
 • Au fost detectate scurgeri IP
 • Viteze lente
 • Fără torente
 • Doar trei opțiuni de server
 • Fără servicii pentru clienți

Ce ne-a plăcut despre VPN-ul Opera

opera vpn gratisAm vrut să începem cu lucrurile pozitive despre acest „VPN” înainte de a ne scufunda în numeroasele sale defecte. Un lucru bun despre acest serviciu este că este complet gratuit. Nu este necesar să vă înscrieți la un abonament și nu există restricții de lățime de bandă.

Cu toate acestea, este important să ne amintim VPN-urile gratuite își câștigă banii într-un fel și asta este, de obicei, prin monetizarea datelor. Există o zicală, primesti ceea ce platesti". În acest caz, nu ar putea fi mai adevărat. Așadar, dacă doriți ca afacerea reală să rămână rentabilă, atunci trebuie să mergeți cu un serviciu aproape gratuit. Vezi lista noastră cu cele mai bune VPN-uri gratuite.

Este construit chiar în browser și este ușor de activat. Pentru a activa VPN, pur și simplu accesați meniuri / setări / confidențialitate / VPN. După ce acest proces este urmat, puteți pur și simplu să declanșați și să porniți serviciul VPN. Puteți alege, de asemenea, locația serverului și puteți vedea câte date utilizați.

In cele din urma, spre surprinderea noastră, Opera a lucrat cu Netflix. Nu numai că a funcționat, dar a funcționat perfect. Unii ar putea întreba, nu ar trebui să funcționeze toate VPN-urile cu Netflix? În teorie, da. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, Netflix a devenit foarte strict și a folosit o tehnologie puternică anti-VPN pentru a detecta și bloca chiar și cele mai bune VPN-uri. Multe VPN-uri, atunci când sunt utilizate pentru a transmite conținut geo-restricționat pe Netflix, sunt întâmpinate cu ecranul de eroare temut.

ecran de eroare netflix

Deci, asta este ceva pe care Opera îl are în favoarea ei.

Ar trebui să ai încredere în Opera?

Vei primi răspunsul la această întrebare atunci când te uiți la politica de confidențialitate a Operei. Acolo veți găsi o serie de clauzele care fac ca persoana fizică în cauză să se gândească de două ori.

Un exemplu este faptul că serviciul își rezervă dreptul de a colecta date de utilizare. Aceasta înseamnă că pot stoca adrese web pe care le vizitați și locații IP, dar nu neapărat conținutul paginilor web.

Aceasta este mult mai multe informații decât colectează alte VPN-uri. Ceva de reținut este că serviciul nu este în niciun fel conectat la numele tău sau la tine. Este conectat la dispozitivul care este utilizat. Aceasta înseamnă că Opera VPN nu creează un istoric de navigare.

Când analizați politica lor de confidențialitate, vedeți că colectează informații despre sistemul dvs. de operare, adresa dvs. IP și alte informații care pot fi utilizate pentru a vă identifica dispozitivele în timp. Din nou, este important să subliniem că Opera VPN nu are informații care te leagă la adresa IP.

Opera câștigă bani prin vânzarea datelor dvs. - Atenție

opera vpn de surfeasyCând privim serviciul în ansamblu, simțim că Opera face ceea ce v-ați aștepta să facă orice serviciu gratuit. Ei colectează informațiile dvs. anonime și le vând altora. Dacă sunteți în căutarea anonimatului și a confidențialității complete, aceasta nu este cu siguranță VPN-ul în care ar trebui să aveți încredere. Ar trebui să continuați să căutați cel mai bun VPN pentru confidențialitate și securitate.

Browser-ul Opera este tehnic o companie cu sediul în Norvegia. Problema este că serviciul lor VPN este gestionat de SurfEasy. Această companie cu sediul canadian a fost achiziționată de Opera în urmă cu câțiva ani. Canada este un membru participant al Alianței de Supraveghere a 5 Ochi.

Aceasta este o alianță de culegere de informații. Ideea este că mai multe națiuni își pot îmbina resursele împreună. Dacă o țară din grup are informații, o împărtășesc cu celelalte patru. Așadar, nu numai că activitatea de monitorizare VPN Opera este, dar și dacă guvernul canadian a solicitat activitate, ei sunt obligați să o predea.

VPN-ul browserului utilizează algoritmul AES-256. Știm, de asemenea, că folosește securitatea HTTPS standard. Nu am văzut nicio scurgere de WebRTC în timpul testării.

Am presupune că Opera VPN va funcționa ca și partenerul său SurfEasy. Credem că folosește OpenVPN. Cu toate acestea, este dificil să verifici acest lucru. Acesta profită de un DNS public Google integrat. Cererea de proxy este de la serverele VPN.

Utilizarea VPN

Inserarea browserului opera vpn activatUtilizarea VPN-ului pe browserul dvs. de perete este foarte ușoară. După ce parcurgeți procesul de activare a serverului VPN, veți vedea un ecuson VPN albastru în bara de căutare. Faceți clic pe ecusonul VPN pentru a fi direcționat către tabloul principal de bord.

Tabloul de bord este simplu de utilizat. Puteți activa sau dezactiva serviciul VPN. Veți obține un afișaj care arată lățimea de bandă folosită în cursul săptămânii, precum și lățimea de bandă pe care ați utilizat-o în cursul lunii. Puteți modifica locațiile virtuale făcând clic pe selecția dvs. curentă. Vi se va oferi o listă de locații noi pe care le puteți schimba. Pur și simplu selectați noua locație și se va schimba la serverul VPN din țara selectată.

Cât de repede este VPN Opera

Toată lumea înțelege că dacă veți utiliza o conexiune VPN sigură, veți pierde un pic din viteza dvs. la Internet. Asta este doar la egalitate pentru curs. Problema apare atunci când observați scurgeri uriașe de performanță în numele "anonimat".

opera vpn speed result zurichCe este și mai rău este atunci când ești nici măcar nu a promis anonimatul si tu esti obligat să sufere prin serviciu lent.

Acest lucru este obținut cu Opera VPN.

Aici vedeți viteze mult mai mici pe teritoriul inacceptabil.

Acesta este ceva mai bun, dar cu siguranță nu este nimic despre care să scrii acasă.

Aceasta este una dintre cele mai lente conexiuni VPN pe care le-am văzut vreodată. Astfel Opera VPN poate debloca Netflix. Dar conexiunea este atât de lentă încât transmiterea filmului preferat sau a serialelor de televiziune pe Netflix trece de la a fi plăcut la a fi un coșmar.

Optiuni de plata

Opera VPN este gratuită. Nu există opțiuni de plată, nu există upgrade-uri și nu există limite de timp. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o garanție de returnare a banilor sau dacă utilizează sau nu criptocurrency pentru a vă proteja confidențialitatea.

Problema cu VPN-urile gratuite

dezavantaje vpnCel mai bun VPN nu va fi niciodată un VPN gratuit. VPN-urile gratuite vor ajunge să vă coste mai mult pe termen lung, deoarece nu oferă confidențialitate și nu oferă securitate. Multe dintre servicii permit terților să caute prin datele dvs. personale sau chiar mai rău.

Când plătiți pentru un VPN, compania pe care o plătiți câștigă bani prin abonamente. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vândă informațiile dvs. personale altor persoane. VPN-urile gratuite pot risca să te confrunți cu lucruri dăunătoare precum furtul de identitate.

VPN-urile gratuite au viteze de conectare lente. VPN-urile gratuite au un serviciu mic pentru clienți. VPN-urile gratuite au o selecție mică de servere pentru a alege. VPN-urile gratuite vă oferă protocoale VPP subpar.

Ce zici de Torrenting?

Cu Opera VPN, torrenting-ul nu se pune problema. Folosiți un VPN cu torrente pentru că doriți să vă protejați informațiile. Doriți să împiedicați oamenii să vă poată pirata computerul. Când faceți un torent, vă conectați la computere și sisteme ale altor persoane și le dați acces la dvs..

Într-o lume în care toată lumea era bună și amabilă, aceasta nu ar fi o problemă. Din păcate, torrenting-ul este folosit de către persoane nefast pentru a comite infracțiuni informatice. Dacă utilizați un VPN, vă puteți proteja.

statistici privind încălcarea datelor

Iată problema. Opera nu criptează informațiile dvs.. Deci, chiar dacă torrenting-ul a fost în regulă, nu veți fi în siguranță. Și, nu uitați, Opera VPN este un proxy bazat pe browser. Deci, va funcționa numai pentru informațiile care sunt transmise prin intermediul browserului propriu-zis.

Cu torrenturi, vă conectați la programe externe precum uTorrent. Acest lucru înseamnă că puteți săruta puțin de protecție pe care acest așa-numit VPN îl oferă la revedere.

Unde sunt amplasate serverele VPN Opera?

Locațiile serverului vpnServerele VPN Opera sunt localizate în cinci țări. Sunt:

 • Statele Unite
 • Germania
 • Canada
 • Olanda
 • Singapur

Opera a lansat planurile de a-și extinde bazele de server în diferite locații de pe glob. În prezent, aceștia permit utilizatorilor să se conecteze la ceea ce se referă la „servere preferate”. Acestea sunt serverele din:

 • Americile
 • Asia
 • Europa

Ceea ce este frustrant este că nu aveți idee cu ce oraș sunteți conectat. Trebuie să rolați zarurile și să sperați la cele mai bune.

În timp ce suntem la ea, ar trebui să adăugăm că nu există nici un dispozitiv de comutare. Este ceva ce te aștepți doar de la un VPN. Un switch switch va tăia automat sesiunea dvs. dacă IP-ul se scurge.

Serviciu clienți

opera vpn forumSincer, am fost tentați să lăsăm această secțiune goală. Până la urmă, despre ce este de discutat? Cât de nimic nu obții?

Vezi, dacă vrei ajutor, Opera nu vrea să audă de la tine. Făcând clic pe butonul de ajutor nu pornești un chat live, nu te duce la un formular de contact și nu deschide un bilet de ajutor. Nimic. Tot ce face este să te duci la o pagină unde poți citi mai multe despre ce este un VPN și despre modul în care se presupune că te va ajuta.

Opera are un forum de sprijin. Dar acest forum acoperă o gamă largă de subiecte care se ocupă de browser. Nu se discută în mod direct despre VPN. O altă grevă împotriva acestui lucru opțiune VPP subpar.

Investitori chinezi

China nu are o reputație bună atunci când vine vorba de internet gratuit sau de confidențialitate. Recent, un grup de investiții chinez s-a asociat cu browserul Opera. Aparent, aceasta nu include Opera Media Group sau serviciul Opera VPN. Se pare că deocamdată acestea sunt în mâinile companiei originale norvegiene. Acestea fiind spuse, dacă sunteți preocupat de confidențialitate, vă puteți întreba cât de mult au acces chinezii la VPN-ul Opera și informațiile pe care le adună.

Gânduri finale

VPN Opera arata bine la suprafata. Adică, cine nu se va entuziasma în legătură cu ceva care este gratuit și deblochează restricțiile geografice Netflix? Opera VPN este ușor de utilizat. Nu trebuie să știți cum să configurați un VPN sau chiar ce este un VPN pentru a obține beneficiile sale. Nu există nicio limită pentru lățimea de bandă și transferurile sunt criptate folosind criptarea de grad militar.

Cu toate acestea, dacă sunteți în vreun fel, formă sau formă preocupați de confidențialitate și securitate adevărată, aceasta nu este opțiunea pentru tine. Nu uitați, nu cumpărați cel mai bun VPN de pe piață. Acesta este un serviciu gratuit care funcționează numai cu informații transferate din browserul Opera.

pop-ul activat vpn vpn

Dacă citiți politica de confidențialitate sau condițiile de utilizare conectate la serviciu, nu vă face decât să vă simțiți mai puțin în siguranță. Vitezele de conectare sunt abisale. Opera VPN nu doar vă înregistrează modul de utilizare, dar vă poate vinde datele. Și, datorită competenței neclare, este foarte posibil ca această companie să dezvăluie datele dvs. forțelor de ordine dacă acestea sunt solicitate.

Serviciul este gratuit. Totuși, nu credem că merită prețul.

Dacă doriți un VPN, atunci obțineți un VPN adevărat

Doriți un serviciu VPN încercat și care să protejeze toate datele pe care le trimiteți pe Internet? Atunci vă recomandăm NordVPN.

NordVPN are mii de locații de server sigure pe tot globul. Nu au o politică și o ofertă clare de logare asistență clienți fără egal.

De asemenea, este foarte ușor de utilizat, ceea ce reflectă angajamentul companiei de a oferi un produs care funcționează cu adevărat. Nu există taxe sau clauze ascunse. Puteți proteja mai multe dispozitive cu un singur abonament.

Datorită locației lor din Panama, NordVPN te protejează de o serie de programe de supraveghere guvernamentală care amenință să-ți compromită confidențialitatea.

 • Oferă asistență fenomenală pentru clienți și chat live care este disponibil 24/7
 • Ascade torent
 • Planurile NordVPN variază de la 2,99 USD lunar până la 11,99 USD lunar
 • NordVPN are serverele speciale puse deoparte pentru a vă ajuta să evitați restricțiile geografice asupra serviciilor precum Netflix
David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me