Proton VPN – lideri cu securitate experimentată (se pot livra?)

ProtonVPN nu este încă un serviciu impresionant, dar se pare că încearcă din greu. Iată părerea mea despre modul în care se împacă împotriva concurenței.

ProtonVPN este creierul fizicienilor din Harvard care se aflau în spatele ProtonMail. Afirmația ProtonMail asupra faimei este faptul că a fost adăpostită într-un buncar subteran. ProtonVPN este o rețea privată virtuală destinată securizării traficului dvs. web.

ProtonVPN este un serviciu axat pe furnizarea de securitate. După creditul său, este unul dintre singurele servicii VPN care oferă o opțiune cu adevărat gratuită. Este un serviciu bun. Dar s-ar putea califica ca fiind cel mai bun VPN? Să ne uităm la câțiva factori care ne pot ajuta să determinăm răspunsul.

Prezentare generală

FeaturesInformation
Usability: Ușor de folosit
Politica de logare: Fără politică de logare
Dimensiunea serverului: 3.000 de servere ++
Distribuție server: 61 de țări
A sustine: Bilet
torrenting: Limitat
Streaming: Limitat
Protocolul VPN și criptarea: Protocolul OpenVPN; Criptare AES-256
Sediu: Elveţia
Preț: $ 4 / luna
Site oficial: https://protonvpn.com/
Pro:
 • Serverele sunt securizate fizic
 • Politici bune de confidențialitate
 • Clientul de Internet este ușor de utilizat
 • P2P prietenos
 • Poate include ProtonMail
 • Conexiunile Secure Core
Contra:
 • Serveruri limitate și locații server
 • Probleme de viteză a serverului
 • Nu toți clienții au acces complet la funcțiile serverului
Caracteristici:
 • Trei locații server cu versiunea gratuită a VPN
 • Criptare AES - 256
 • 2048 - criptare cheie RSA
 • HMAC cu SHA256 pentru autentificarea mesajelor
 • Deschide protocoalele VPN
 • Suporta PPTP L2TP / IP sec
 • Firma elvetiană
 • Proton VPNs Secure Core este situat la 1.000 m sub suprafață, într-un adăpost
 • Ucide întrerupătorul
 • Raport de transparență
 • Garantul canar

Puteți avea încredere în ProtonVPN?

Atunci când stabilim dacă un VPN este de încredere sau nu, unul dintre primele locuri pe care ne place să le analizăm este politica lor de confidențialitate. În discuția filozofiei lor, ProtonVPN spune că se angajează să protejeze confidențialitatea utilizatorilor lor. Aceasta înseamnă că colectează cantitatea minimă de informații necesare cu scopul de a le oferi clienților lor o experiență privată și anonimă.

politica jurnalului protonvpnProtonVPN promite să nu colecteze jurnalele. Ca atare, ei s-au angajat să nu partajeze informații despre conexiunile dvs. sau site-urile web pe care le vizitați.

Ei stochează o singură oră de timp a celei mai recente activități în contul de conectare. Aceasta nu include informații despre locul de conectare sau cât timp ați fost conectat. Aceasta este o practică standard cu toate VPN-urile. Acest lucru le permite să se asigure că clienții nu abuzează de serviciul lor prin faptul că mai multe persoane folosesc VPN decât permisiunile de abonare. Momentul de timp este rescris de fiecare dată când vă conectați la server din nou.

Unii s-au întrebat cum ProtonVPN este capabil să evite păstrarea datelor de jurnal deoarece acestea sunt obligatorii în conformitate cu legislația elvețiană. ProtonVPN a oferit o explicație detaliată a acestui aspect în politica lor de confidențialitate. Concentrația de pe blogul lor este că legile care necesită stocarea informațiilor de înregistrare se aplică operatorilor majori de telecomunicații, ceea ce ProtonVPN nu este. Deci nu sunt afectate de aceste legi.

Serverele Proton Mail sunt în siguranță?

protonvpn nicio politică de jurnalAlții sunt îngrijorați de faptul că multe dintre serverele ProtonVPN nu se află în Elveția. În schimb, acestea sunt localizate în țări precum Canada, Statele Unite și China, unde lucrurile precum logarea și monitorizarea sunt puse în aplicare. Deci, s-ar putea întreba cum ar funcționa politicile fără jurnal în această situație. Răspunsul este că politica este aceeași indiferent de locul în care se află serverele. Potrivit ProtonVPN, serverele lor nu stochează nicio informație personală, astfel încât este sigur să vă conectați la orice țară ar dori utilizatorul..

ProtonVPN este deschis și avansat despre faptul că știu dacă un anumit client este sau nu conectat la serviciul VPN. Dar acest lucru este valabil pentru fiecare serviciu VPN de acolo. Ceea ce ne place la ProtonVPN este că sunt suficient de responsabili pentru a dezvălui acest fapt. Pentru noi, acesta este un lucru bun.

De asemenea, faptul că urmăresc marcatele de timp ale încercărilor de conectare este bun, deoarece le permite să se protejeze împotriva atacurilor de forță brută. Un serviciu VPN care spune că nu înregistrează încercările de autentificare, este mincinos sau nu sunt sigure de securitate.

Deci, după ce examinăm diferite aspecte ale politicii lor de confidențialitate, considerăm că ProtonVPN este sincer. Sunt în prealabil despre ceea ce vor și nu vor colecta. Sunt susținute de persoane care au ani de experiență în domeniul confidențialității datelor și care iau în serios protecția vieții private a clienților lor.

Întrucât sunt o companie elvețiană, acestea nu sunt supuse legislației UE. Nu sunt membri ai programelor de supraveghere Five Eyes sau 14 programe de supraveghere conduse de Statele Unite. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai sus, Elveția a aprobat și câteva legi de supraveghere care ne fac să ne gândim de două ori. Aceste legi impun operatorilor de telecomunicații să stocheze jurnalele de conectare timp de 12 luni. Din cauza ambiguității formulării, s-ar putea să plecăm crezând că acest lucru nu se aplică e-mailurilor și serviciilor VPN. Aceasta este tactica pe care o ia ProtonVPN.

Prețurile la ProtonVPN

ProtonVPN oferă patru metode de prețuri diferite. Fiecare punct de preț oferă reduceri opționale dacă plătiți anual.

preturi protonvpn

Primul nivel de servicii este gratuit. Cu toate acestea, este un serviciu foarte limitat. Aveți acces doar la serverele din Olanda, Statele Unite și Japonia. Nu sunt oferite funcții suplimentare. Cu toate acestea, dacă vă înscrieți la serviciul gratuit, aveți opțiunea de a încerca serviciul plătit șapte zile gratuit. Așadar, aceasta este o opțiune bună dacă doriți să vă dați seama dacă serviciul ProtonVPN funcționează sau nu pentru dvs..

Următoarea opțiune este planul lor de bază de 4 dolari. Aveți acces la toate serverele lor. Puteți conecta două dispozitive simultan. Viteza serviciului este mai mare decât cea obținută cu opțiunea gratuită, dar aceasta nu este cea mai rapidă.

Următoarea opțiune este de 8 dolari pe lună. Limitarea conexiunii dvs. este crescută la cinci dispozitive. Aici veți avea acces la cea mai mare viteză, la serverele torrent și la Secure Core. Pentru bani, acesta este cel mai bun plan de a merge. Vă oferă tot ce aveți nevoie de un VPN.

metoda de plată protonvpnPlanul final este de 24 de dolari pe lună plătit o dată pe an. Acest plan este foarte apropiat de planul de 8 dolari, cu excepția faptului că veți avea acces și la ProtonMail.

Puteți plăti cu PayPal sau cu un card de credit major.

ProtonVPN oferă o garanție de returnare de 30 de zile. Cu toate acestea, aceasta nu este o garanție completă înapoi. Este o garanție proporțională. Așadar, veți fi rambursat doar pentru partea neutilizată a lunii. Dacă utilizați serviciul timp de cinci zile, veți primi o rambursare pentru cele 25 de zile neutilizate. Sincer, aceasta nu este o politică de rambursare bună, mai ales atunci când te uiți la alte servicii care oferă o garanție de întoarcere fără bani.

Pe partea pozitivă, în conformitate cu termenii lor de serviciu, ProtonVPN poate oferi o rambursare proporțională clienților lor, dacă din anumite motive serviciul lor nu a fost disponibil sau instabil. Aceasta se va face după ce titularul contului va face o solicitare. Toate rambursările sunt procesate în termen de 14 zile de la solicitare.

Viteza serverului ProtonVPN

ProtonVPN are viteze bune folosind planul plus. Este cu aproximativ 13% până la 15% mai lent decât o conexiune neprotejată. Cu cât sunteți mai aproape fizic de server, cu atât vitezele tind să fie mai rapide.

viteza protonvpn rezultatVerificarea conexiunii folosind serverele lor plus a dus la o pierdere puțin mai mare în viteza de conectare. Cu toate acestea, ne-am așteptat la acest lucru din cauza nivelului crescut de criptare. Deși a existat o oarecare pierdere de viteză, serviciul a fost încă destul de rapid pentru a utiliza servicii de streaming online.

Conexiunile de rețea Secure Core au avut cele mai mici viteze din toate serviciile. Acest lucru este de așteptat, deoarece calea pentru a ajunge la serverul de destinație VPN este mărită cu multi-hopping. Această măsură de securitate adăugată crește semnificativ timpul de ping și scade vizibil viteza de internet.

viteza protonvpn rezultat2Începând cu o viteză de ISP de bază de 28 MB pe secundă, conexiunea criptată scade viteza la 18,46 MB pe secundă. Vorbim despre o scădere a vitezei cu 35%. Am văzut că aceleași rezultate erau adevărate indiferent de server. Viteza a scăzut între 25 și 35%. Aceasta este o pierdere drastică a vitezei, dar este destul de rapidă încât să puteți parcurge activitățile de pe Internet dacă doriți să sacrificați viteza pentru confidențialitate online.

viteza protonvpn rezultat3Cu serviciul VPN gratuit, veți observa cea mai mare scurgere a vitezei de conectare. Acest lucru se datorează faptului că serviciul acordă acces la un număr mic de servere cu lățime de bandă redusă, care sunt adesea la capacitate de încărcare.

Aici am început cu o viteză de descărcare ISP de bază de 28,22 MB pe secundă. A scăzut până la aproximativ 15,5 MB pe secundă. Aceasta este o scădere de aproximativ 45%. Și alte viteze de test au scăzut între 30 și 60 la sută. În funcție de cât de rapid este conexiunea dvs. ISP inițială, aceasta ar putea produce un efect vizibil și ar avea impact asupra capacității dvs. de a vă bucura de navigarea online. Deci, alegerea gratuită nu este într-adevăr o opțiune bună pentru persoanele care folosesc de rutină internetul cu un VPN. Dacă aveți foarte rar nevoie de o conexiune la internet sigură sau sunteți strâns de bani, atunci aceasta ar putea fi o opțiune bună pentru dvs..

Înțelegerea opțiunii Secure Core Connections

Una dintre caracteristicile de nivel superior ale serviciului este rețeaua sa Secure Core. Această rețea este un grup de servere localizate în Islanda, Elveția și Suedia. Toate aceste țări au legi de confidențialitate foarte puternice. Serverele care alcătuiesc rețeaua Secure Core se află în centre de date de securitate extremă.

Aceste servere sunt deținute și controlate complet de ProtonVPN. Aceste servere sunt conectate la Internet folosind propria lor adresă IP de rețea dedicată.

Acest lucru permite utilizatorilor o protecție completă împotriva serverelor VPN compromise și a țărilor cu o atenție mai mică la confidențialitatea internetului, cum ar fi China. Sau protejează utilizatorii de supraveghere în țări precum Australia, Regatul Unit și Statele Unite.

Dacă furnizorul VPN dintr-o țară precum Australia a fost forțat să monitorizeze traficul de rețea VPN, este posibil să poată folosi corelații de timp ca o modalitate de a ataca confidențialitatea de navigare online a unui utilizator. Atunci când un utilizator este conectat la rețeaua Secure Core, aceste atacuri de corelație de sincronizare ar urma doar înapoi la rețeaua Secure Core a ProtonVPN. Acest lucru reduce la minimum șansa ca o forță de ordine sau o agenție guvernamentală să poată urmări adevărata adresă IP a utilizatorului.

opțiunea de securitate protonvpn

Ideea de bază este că conexiunea dvs. începe prin multi-salturi prin rețelele Secure Core. Apoi își face conexiunea finală cu serverul VPN de destinație. Dacă vă conectați la un server din Statele Unite cu rețeaua Secure Core, traficul ar trece mai întâi printr-un server din Islanda sau Elveția și apoi s-ar duce la serverul VPN de destinație finală din Statele Unite..

Locația serverului

locațiile serverului protonvpnProtonVPN are un număr relativ mic de locații de server. La aproximativ 300, aceasta este cu 90% mai mică decât ceea ce au alte servicii VPN. De exemplu, NordVPN are mai mult de 4.800 de servere, iar Private Internet Access VPN are peste 3.500 de servere.

Cu cât există mai multe servere pe care le are o companie VPN, cu atât mai multe opțiuni există pentru a vă răspândi locația. Dacă călătoriți mult, doriți accesul la un server VPN din apropiere, deoarece conexiunea dvs. va fi mai rapidă în comparație cu una care se află într-o țară diferită sau chiar pe un continent diferit.

ProtonVPN are 24 de locații server. În opinia sa, ei lucrează la creșterea numărului de locații ale serverului.

Acestea sunt serverele Secure Core care sunt utilizate pentru a adăuga o protecție suplimentară împotriva compromisurilor VPN.

Acestea sunt serverele standard care sunt utilizate pentru a oferi o conexiune de lățime de bandă mare pentru abonați.

Recomandăm ProtonVPN?

Deși ProtonVPN este relativ nou în industrie, acestea au expertiza tehnică și susținerea echipei din spatele ProtonMail. Drept urmare, ProtonVPN este o rețea VPN securizată. Sunt o opțiune bună, dar sunt departe de a fi în aceeași categorie cu cele mai bune servicii VPN pe care le-am revizuit.

Clientul lor este ușor de utilizat cu Windows. Rețeaua Secure Core oferă un nivel crescut de securitate. Cu toate acestea, acel nivel crescut de securitate vine cu o reducere vizibilă a vitezei.

Imagine vectorială de încercare gratuită de 7 zileAcestea oferă un proces gratuit de șapte zile, unde puteți experimenta întreaga putere a VPN. Cu toate acestea, dacă cineva caută să folosească ProtonVPN ca serviciu gratuit, va fi dezamăgit. Serverele sunt de obicei saturate și astfel viteza dvs. de Internet poate fi redusă cu până la 50 la sută.

Ei au un plan decent de prețuri, cu serviciul de 8 USD în plus fiind cea mai bună alegere pentru banii tăi. Acestea fiind spuse, considerăm că această VPN îi lipsește multe dintre funcțiile pe care le-ați aștepta de la un serviciu plătit. Un dezavantaj important pentru noi este numărul de locații în care au servere VPN. De asemenea, asistența lor pentru clienți lipsește o opțiune de chat live.

După cum am spus, aceasta este o companie relativ nouă. Când vizitați forumul lor online, vedeți că sunt angajați activ cu clienții lor și fac măsuri pentru îmbunătățirea calității serviciului oferit. Așteptăm cu nerăbdare să revedem acest produs și să vedem îmbunătățirile aduse. Dar, deocamdată, considerăm că acest serviciu nu valorează banii.

Un serviciu VPN care merită prețul - NordVPN

Doriți un serviciu VPN care să ofere un serviciu de calitate la un preț corect? Vă recomandăm NordVPN.

NordVPN are mii de servere răspândite în 61 de țări din 6 din 7 continente. Nu au o politică clară de logare și oferă cel mai bun suport pentru clienți pe care l-am văzut.

NordVPN este ușor de utilizat și reflectă angajamentul companiei de a plasa intimitatea clienților pe primul loc. Nu există taxe sau clauze ascunse. Puteți proteja mai multe dispozitive cu un singur abonament.

Deoarece sunt situate în Panama, sunteți protejat de o serie de programe guvernamentale de supraveghere care amenință să vă compromită confidențialitatea.

 • NordVPN are un suport fantastic pentru clienți și oferă un 24/7 chat live
 • NordVPN permite torentarea folosind servere speciale
 • NordVPN are planuri care variază de la 11,95 USD pe lună la la prețul de 2,99 USD pe lună
 • Majoritatea serverelor NordVPN poate ocoli conținutul geo-restricționat, cum ar fi Netflix

Cu NordVPN, primesti ceea ce platesti.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me