Recapitulare KeePass – Management excelent al parolelor sau dezastru open-source?

Acesta nu este administratorul parolei bunicului tău, dar oricum ai putea să îți placă odată ce te obișnuiești cu ea. Mmm ... software open source.

Imaginați-vă o lume fără parole. Pe de altă parte, nu vă deranjați.

Din conturile dvs. bancare până la rețelele de socializare și e-mail, nu există nicio modalitate de a lucra într-un mediu online fără a le utiliza.

parolă manager web tracker exploit

Având în vedere că nimeni nu se ciocănește pentru a deveni victimă a furtului online, are sens să vă protejați. Aceasta include utilizarea unui mod sigur de a păstra parolele și de a nu fi obligat să vă amintiți ce combinație ați folosit pe site-ul dvs..


Cu alte cuvinte, aveți nevoie de un manager de parole.

Dar nu doar orice vechi administrator de parole. Ai nevoie de unul care face treaba, este oarecum flexibil și pe care îl poți stăpâni cu o ușurință relativă. KeePass ar putea fi cel potrivit pentru tine.

Iată ce trebuie să știți despre acest manager, inclusiv ce îl diferențiază de produse similare.

Exact Ce este KeePass?

Dacă ați fost atent, știți deja că KeePass este un manager de parole. Ceea ce poate nu știți este că este un produs open source.

Ce este open source?

Dezvoltare software open source

Practic, este un software care folosește codul sursă pe care oricine îl poate vedea și schimba într-un fel care îmbunătățește, sperăm, funcționalitatea. În niciun caz, aceasta înseamnă că software-ul open source nu este în mod sigur nesigur; multe exemple au protecții încorporate care o fac la fel de sigur ca software-ul de marcă proprietar.

Ceea ce înseamnă este că a un grup de utilizatori dedicați își pot combina ideile și pot găsi modalități de a îmbunătăți ceea ce este deja bun.

În ceea ce privește KeePass, asta înseamnă că există și experți care se întâmplă să fie consumatori acolo în căutare constantă de modalități de a face produsul mai puternic. Înseamnă, de asemenea, că produsul de bază este oferit fără taxă.

De ce am nevoie de un manager de parolă?

cum funcționează managerul de paroleManagerii de parole sunt aplicații concepute pentru a stoca informațiile de conectare într-o setare sigură.

Datele sunt stocate într-o formă criptată și pot fi accesate numai de către cineva care are ceea ce se numește în general o parolă principală. Acea parolă principală este cea care permite browserului să acceseze lista și să tragă cea potrivită pentru logarea într-un anumit site.

Gândiți-vă la el ca la un seif virtual. Puneți obiectele de valoare în seif (în acest caz parolele) și blocați ușa. Fără combinație, nimeni nu intră în siguranță. Ca și cel care are combinația, puteți deschide ușa oricând doriți.

Nu toți administratorii de parole sunt deopotrivă. Unii fac o treabă mai bună în protejarea parolelor decât alții. Pentru a afla dacă KeePass este un produs demn, continuați să citiți.

Am nevoie de KeePass sau de vreun manager de parolă?

Dacă vă place fiorul de a vă lăsa susceptibil de a fi hacked, nu vă deranjați cu KeePass ...

Pe de altă parte, persoanele care preferă să nu le fie furate identitățile sau datele lor corupte vor iubi această resursă.

Cât de serios poate ajunge? Luați în considerare aceste evenimente recente:

air canada tweetÎn august 2018, Air Canada a izolat o încălcare a aplicației mobile și a închis 1,7 milioane de conturi de utilizatori pentru aplicații. Când praful s-a instalat, au descoperit că au fost furate datele de autentificare ale mai mult de 20.000 de clienți. Asta înseamnă că 20.000 de oameni au trebuit să își schimbe informațiile de autentificare pronto și speră că încălcarea nu a dus la probleme pe alte site-uri.

Un alt eveniment a fost în prima săptămână a lunii septembrie 2018, când British Airways a găsit detalii pentru 380.000 de clienți au fost compromiși. Încă o dată, oamenii au fost nevoiți să se actualizeze pentru a actualiza parolele și a spera la cele mai bune.

Oricine va folosi KeePass va fi capabil să se odihnească ușor și să știe că încălcările sunt puțin probabil să le afecteze.

La ce sisteme va funcționa KeePass?

Diferite ediții ale KeePass vor fi difuzate pe diverse versiuni de Windows. Dacă vi se pare că iubiți Linux, veți găsi ediții care funcționează cu cele mai multe distros Linux, inclusiv sistemele Lubuntu. Software-ul este compatibil cu majoritatea sistemelor Android, precum și cu Mac și iOS.

aplicația keepass os

Poate va trebui să faceți câteva săpături pentru a afla ce ediție a KeePass funcționează cu un anumit sistem. Nu vă speriați dacă mai rulați un sistem mai vechi care nu mai este acceptat de nimeni. Puteți găsi o ediție care va lucrați cu sisteme la fel de vechi ca Windows 98.

Acesta este unul dintre modurile KeePass iese în evidență în mulțimea managerului de parole. Multe sunt concepute special pentru cele mai recente sisteme de operare. Dacă executați o mașină mai veche care nu va suporta lansările recente ale sistemului, nu veți avea noroc. Dacă mergeți cu KeePass, există șanse mari să găsiți un manager care funcționează perfect.

Rețineți că aplicațiile concepute pentru a vă permite să utilizați KeePass sunt încă gratuite, dar este posibil să solicitați să vizualizați anunțuri din când în când. Cine nu iubește o reclamă bună din când în când?

Să vorbim despre Configurarea discuțiilor

Configurarea este unul dintre domeniile în care criticii nu sunt de acord cu KeePass. Fără îndoială, este nevoie de mai mult efort în configurarea bazei de date cu parole.

Unii ar putea considera asta descurajant, pur și simplu pentru că s-au obișnuit cu sistemul integrat de economisire și gestionare a parolelor găsit în majoritatea motoarelor de căutare majore.

Cu toate acestea, unii oameni consideră că coacerea unei prăjituri este descurajantă, deoarece este mai greu decât să ridici una la brutărie. Alții prosperă la coacerea propriilor prăjituri și navighează prin proces. Dacă sunteți de tipul căruia nu se teme de o mică introducere de date, Setările KeePass vor fi, bine, o bucată de tort.

Iată procesul de bază. Rețineți că poate diferi ușor de la o ediție la alta:

 • Configurare KeepassCreați un nume și specificați o locație pentru fișierul bazei de date cu parole pe care le veți păstra în sistem.
 • Alcătuiește parola principală pe care o vei folosi pentru a accesa baza de date.
 • Alegeți opțiuni avansate, dacă este cazul, pe care doriți să le utilizați în loc de sau împreună cu autentificările obișnuite ale contului de utilizator.
 • Setați preferințele de securitate pentru KeePass și orice alte funcții pe care doriți să le personalizați.
 • Distrează-te alegând culorile pentru afișarea bazei de date, precum și aspectul.

Tine minte asta. Nu există nicio sincronizare automată între dispozitive. Va trebui să repetați procesul pe fiecare dispozitiv pe care intenționați să îl utilizați cu KeePass.

Pot importa parole din alte surse?

Depinde de sursa și ediția KeePass pe care o utilizați.

import de parolă Keepass din chromeDe exemplu, este posibil să aveți parole stocate în Chrome. Majoritatea edițiilor vă vor permite să preiați parolele și să le importați cu instrumentul încorporat. Dacă aveți un fișier cu parole generice, poate chiar o foaie de calcul cu anteturi care identifică parolele, puteți să le importați.

Dacă înainte ai mai folosit un alt tip de manager de parole și ai decis să faci un switch, există șansa să poți acoperi orice ai memorat în celălalt program și să importezi datele.

Dacă importați dintr-o sursă externă, nu uitați să verificați cu atenție datele după aceea. Ultimul lucru de care aveți nevoie este să încercați să vă conectați rapid la un site și să aflați că ceva nu a importat corect.

Cum despre actualizarea parolelor mele? Este dificil?

Știți deja că este inteligent să actualizați parolele din când în când. Ce se întâmplă când doriți să actualizați parola master sau una dintre parolele care există deja în baza de date? Nu este greu.

baza de date Keepass parolă

Ar trebui să faceți o copie a bazei de date curente, doar în cazul în care apare o problemă. După aceea, puteți deschide baza de date, accesați Fișier, selectați Modificare parolă principală și urmați instrucțiunile.

În majoritatea edițiilor, actualizarea parolelor salvate este similară cu actualizarea unui câmp dintr-o foaie de calcul. Accesați celula care conține parola și modificați-o. Nu uitați să vă salvați modificările și ați terminat.

Mergând mai departe, Will KeePass va surprinde noi parole și nume de utilizator?

O caracteristică pe care unii o vor vedea ca un dezavantaj, iar altele nu se va gândi să aibă legătură cu introducerea parolelor pentru conturi noi. KeePass nu le va adăuga automat la baza de date.

Va trebui să vă autentificați folosind parola principală și să introduceți manual datele singure. Totuși, nu va dura mult timp. În plus, există un anumit confort în a ști că amicul tău nu va adăuga parolele sale în baza de date când îl lași să împrumute laptopul tău în timp ce al său se află în magazin.

Pot să o iau cu mine?

vector de bază de dateCele mai multe ediții ale KeePass sunt proiectate pentru a sta pe desktop, laptop, tabletă sau smartphone.

Cu toate acestea, există ediții pe care le poți încărca pe un drive de sărituri și poți lua cu tine oriunde. Baza de date rămâne pe unitatea de salt și este accesată direct, mai degrabă decât să descarci pe orice mașină pe care o folosești.

Acest lucru face util să aduci cu tine atunci când călătorești și ar prefera să nu bagi un laptop în jur.

Să vorbim Cost! Cât de mult mă va reveni KeePass?

Amintiți-vă că am spus că KeePass este un software open source? Asta înseamnă că nu vă va costa nimic.

Sigur, puteți găsi driverele sau CDR-urile care au KeePass deja încărcate pe ele, de obicei pe site-uri de licitații și magazine similare. Ceea ce cumpărați nu este software-ul în sine, ci obiectul de stocare fizică.

Nu pierdeți timp și bani pentru a cumpăra un CD KeePass sau o unitate de sărituri (cu excepția cazului în care întâmpinați o dorință copleșitoare de a cumpăra o nouă unitate de sărituri).

Puteți descărca ediția necesară, atât timp cât aveți o conexiune la Internet relativ rapidă.

Deci, cum găsesc ediția potrivită?

Nu există o singură ediție a KeePass. Alături de 1.x și 2.x, există variante concepute pentru a funcționa pe o serie de platforme diferite. Ponderați acești factori înainte de a merge la vânătoare:

 • Tipul de dispozitiv pe care îl utilizați: desktop, laptop, tabletă, smartphone, jump drive.
 • Sistemul de operare: există ediții care vor funcționa pentru sisteme vechi precum Windows 98 până la capăt prin Windows 10 sau cel mai recent produs Linux. Trebuie doar să știți ce ediție funcționează cu ce.
 • Browserul: preferi Safari sau îți place să folosești Mătase? Există ediții care funcționează bine cu browserele mai puțin cunoscute.

În prezent sunt disponibile peste două duzini de instrumente derivate, iar lista este în creștere. Puteți restrânge căutarea identificând dispozitive, sisteme de operare și browsere pentru a găsi cel (e) care va funcționa pentru dvs..

Rezumându-l

avantaje:
 • Ușor de instalat și personalizat.
 • Compatibil cu multe dispozitive și sisteme de operare.
 • Pop-ul pe un drum de săritură și luați parolele oriunde.
neajunsuri:
 • Unii pot considera că configurarea este dificilă.
 • Nu există nicio sincronizare automată între dispozitive.
 • Trebuie să introduceți parole noi sau să le actualizați singure pe cele vechi.

Recomandare: Încercați KeePass pe unul dintre dispozitivele dvs. Joacă-te cu asta și vezi ce gândești. Dacă vă place, încărcați-l pe toate dispozitivele. Poate fi o mică lucrare pe partea din față, dar protecția va merita mult efortul.

Dacă sunteți printre cele mai aglomerate din jur, atunci luați în considerare consultarea recenziilor noastre despre cei mai buni manageri de parole. Cu toate că cele mai multe dintre acestea vă pot costa, nu uitați că cu costuri vine comoditatea.

În cele din urmă, este o decizie despre ce înseamnă siguranța dvs. pentru dvs..

Adaugă propria ta recenzie:

Facem tot posibilul să cercetăm în mod independent produsele pentru a ne ajuta mai bine cititorii să ia decizii. Acestea fiind spuse, vrem să auzim și părerile voastre. Acceptăm recenzii individuale care sunt informative și care nu sunt promoționale. Completați formularul de mai jos și vă vom publica recenzia. Recenziile promoționale ale companiilor în sine nu vor fi publicate. Mulțumiri!

--- Vă rugăm să selectați Viteza ---
In medie
Încet
Rapid
?>

--- Selectați Utilizabilitatea ---
Ușor de folosit
Ușor de complicat
Foarte complicat
?>

Făcând clic pe butonul de mai jos, recunosc că am citit și accept Termenii de utilizare.

ADAUGĂ REVISTA MEA

0
1563

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me