Recenzie VeraCrypt: un superba software de criptare a discului cu sursă deschisă

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de criptare și software-ul open source este lucrul dvs., nu căutați mai departe.

design de logo veracriptDacă aveți o mâncărime pentru a cripta unele date, VeraCrypt este un software de criptare a discului open source care ar putea furniza soluția.

Unele dintre caracteristicile sale principale includ:

 • Posibilitatea de a crea un disc criptat virtual în interiorul unui fișier și apoi de a monta discul criptat virtual ca și cum ar fi un disc real
 • Criptați o partiție întreagă sau un dispozitiv de stocare, cum ar fi o unitate flash sau un hard disk
 • Posibilitatea de a cripta o partiție sau o unitate dacă este instalat Windows
 • Tubularea și paralelizarea fac posibilă citirea și scrierea datelor cu aceeași viteză ca și dacă unitatea nu ar fi criptată
 • Procesoarele moderne permit criptarea să fie accelerată cu fir dur
 • Oferă credibilitate plauzibilă dacă ați fost forțat să vă dezvălui parola. Volumele ascunse și sistemele de operare ascunse oferă o protecție suplimentară

Ce înseamnă toate acestea? Să ne scufundăm mai adânc și să facem clar.

Ce face VeraCrypt pentru tine?

organigrama veracrpytVeraCrypt îmbunătățește și îmbunătățește securitatea algoritmilor utilizat atunci când sistemele și partițiile sunt criptate. Acestea sunt practic imune la noile evoluții în cazul atacurilor de forță brută.


Acesta este un software de criptare gratuit, cu sursă deschisă. Poate cripta foldere, fișiere și sisteme. Acesta vă oferă o protecție suplimentară împotriva furtului de date și a scurgerilor de date. A fost creat o modalitate de a aborda unele dintre problemele de securitate și vulnerabilitățile care au fost văzute cu TrueCrypt.

Alte caracteristici ale VeraCrypt includ:

 • Protecție împotriva atacurilor de încărcare la rece
 • Fără acces în spate
 • Creează volumele de criptare on-the-fly
 • Întrerupe scurgerile de date
 • Previne furtul de date

Posibilitatea de a produce volume de criptare din zbor înseamnă că datele dvs. sunt criptate automat chiar înainte de salvarea lor. Iar datele dvs. sunt decriptate instantaneu pe măsură ce sunt încărcate. Nu este necesară nicio intervenție suplimentară din partea dumneavoastră. Nicio informație care nu este stocată în interiorul unui volum criptat nu poate fi decriptată sau citită dacă utilizatorul nu are parola corectă, chei de criptare sau fișier cheie. Puteți cripta un întreg sistem de arhivare, inclusiv nume de folder, nume de fișiere, tot conținutul fiecărui fișier, metadate, spațiu liber și multe altele.

De ce preferăm VeraCrypt față de Concurență

VeraCrypt și BitLocker concurează între ei. Preferăm VeraCrypt, deoarece este open-source și ușor accesibil. Cu BitLocker, trebuie să executați Windows 10 Pro înainte să vă puteți gândi chiar să folosiți programul. Majoritatea oamenilor care ies și cumpără un computer nou vor primi ceva ce are o versiune de acasă a Windows-ului. VeraCrypt poate fi utilizat și instalat cu ușurință pe Windows, precum și o serie întreagă de alte sisteme de operare.

asistent de creare a volumului veracrypt

VeraCrypt este ușor de utilizat. Pur și simplu trebuie să instalați programul și să parcurgeți procesul de configurare. Chiar și persoanele cu experiență non-tehnologică își pot da seama. Nu este un produs la cheie. Prin aceasta ne referim la faptul că, pentru ca produsul să funcționeze, nu este pur și simplu o chestiune de a comuta o casetă de selectare. Va trebui să mergeți la procesul de creare a unui disc de recuperare în cazul în care totul merge prost.

VeraCrypt vă permite să creați un sistem de operare decorativ. Dacă sunteți obligat să decriptați, trebuie doar să decriptați sistemul de operare, dar datele dvs. pot rămâne criptate. Practic, la ce ajungem este faptul că VeraCrypt este un program puternic. Pentru a profita la maximum, va trebui să fii dispus să înveți cu adevărat și să-l folosești. Dar, după ce înțelegeți doar câteva procese simple, veți putea să îl utilizați cu puțin sau fără eforturi suplimentare.

Benchmark

VeraCrypt vine echipat cu un instrument care vă permite să comparați algoritmii de criptare suportați. În felul acesta, știți ce algoritmi vor vă oferă cele mai bune performanțe.

Puteți selecta algoritmul de criptare acceptat pe care îl doriți atunci când creați noi containere sau criptați volume pe sistem. Vă recomandăm să selectați unul dintre algoritmii rapide, deoarece va accelera procesul de criptare drastic.

VeraCrypt: un produs care se concentrează pe securitate

format volum volum

Instrumentele de criptare sunt la fel de bune ca și securitatea oferită. VeraCrypt acceptă o serie de metode de criptare. Are chei de securitate puternice. Unul dintre motivele pentru securitatea puternică a VeraCrypt este că aceiași indivizi care au dezvoltat VeraCrypt au dezvoltat și TrueCrypt.

Au fost câteva probleme de securitate cu TrueCrypt. Aceste probleme de securitate au fost abordate în VeraCrypt, creând produsul chiar mai sigur.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că VeraCrypt este produsul perfect. Există unele preocupări cu privire la malware și unele probleme de acces fizic. Și în timp ce suntem mulțumiți de faptul că dezvoltatorii VeraCrypt au făcut multe pentru a rezolva problemele care au făcut ca TrueCrypt să fie mai puțin sigur decât își doreau să fie, VeraCrypt are în continuare câteva probleme de securitate pe care dezvoltatorul va trebui să le rezolve.

Dezvoltatorii VeraCrypt nu acceptă TMP. Acest lucru se datorează faptului că TMP a fost compromisă în trecut. Nu este o fază ușoară, dar a fost făcut. Există o serie de programe bune de criptare acolo. Cert este că VeraCrypt este mai puternic. Oferă o opțiune transparentă și transparentă pentru cei interesați de criptarea discului.

Puterea negabilității plauzibile

opțiuni de criptare veracriptateUnul dintre cele mai puternice beneficii ale VeraCrypt este că aveți negare plauzibila. Cu alte cuvinte, puteți refuza cunoștințele despre faptul că aveți informații sensibile pe computer, deoarece nu există nicio modalitate de a demonstra că informațiile sensibile există pe computer. Desigur, persoana sau organizația care te acuză poate presupune că, din moment ce criptezi datele, protejezi ceva sensibil. Dar nu există nicio modalitate de a demonstra asta.

VeraCrypt face posibilă negabilitatea plauzibilă permițându-vă să ascundeți un singur volum în interiorul altui volum care este invizibil. VeraCrypt vă permite, de asemenea, să creați un sistem de operare criptat. Nu există nicio modalitate de a demonstra că există un volum ascuns sau un sistem de operare ascuns, prin urmare, o negabilitate plauzibilă.

Un dispozitiv care este criptat folosind VeraCrypt sau o partiție care este criptată va avea date aleatorii fără niciun tip de semnătură care ar oferi o indicație că datele pe care le conține nu sunt aleatorii. Și este imposibil de dovedit că o partiție criptată sau un dispozitiv criptat este un volum VeraCrypt criptat.

Ce este un sistem de operare ascuns?

Crearea unui sistem de operare ascuns face posibilă menținerea negabilității plauzibile. Atâta timp cât urmați regulile privind crearea sistemului de operare ascuns, existența sistemului de operare ar trebui să fie imposibil de dovedit. O modalitate excelentă de a asigura negabilitatea plauzibilă atunci când vine vorba de sistemul de operare ascuns este crearea unui sistem de operare decorativ.

volum de criptare veracriptVeraCrypt creează un încărcător de încărcare care este stocat pe discul de recuperare VeraCrypt sau undeva pe sistem, dar nu este criptat. Deci, evident, dacă încărcătorul de boot este acolo, trebuie să existe și un sistem care este criptat de VeraCrypt undeva pe computer.

VeraCrypt vă ajută să evitați acest lucru permițându-vă să creați un al doilea sistem de operare criptat în timp ce creați sistemul de operare adevărat ascuns. Sistemul decorat nu ar avea informații sensibile cu privire la acesta. Nu este instalat într-un volum ascuns, astfel încât toată lumea să poată vedea existența. În acest fel, dacă cineva încearcă să vă forțeze să dezvăluie parola de autentificare înainte de pornire, puteți. Tot ceea ce veți expune este poftă.

De regulă, dacă veți crea un sistem de operare decorativ, trebuie să-l utilizați frecvent sau altceva ar putea părea suspect. Este o idee bună să vă folosiți sistemul de operare decorativ atunci când vă implicați în activități care nu au nicio legătură cu datele sensibile. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca individul care încearcă să vă descopere datele sensibile pentru a observa că sistemul dvs. de operare decorat este abia utilizat, ceea ce le-ar putea determina să devină suspecte că există un sistem ascuns pe computer.

partiție decorativă veracrypVă puteți salva datele pe partiția decorată și nu vă faceți griji că volumul ascuns va fi deteriorat deloc, deoarece sistemul de decontare nu este instalat pe volumul exterior. Ce înseamnă asta este că dispozitivul dvs. va avea două parole de autentificare pre-boot care sunt complet separate. Unul va acorda acces la sistemul decorativ, iar celălalt este pentru sistemul de operare care este ascuns pe dispozitiv.

Acest lucru ar însemna, de asemenea, că veți avea o a treia parolă pentru volumul exterior. Aceasta este o parolă de volum VeraCrypt obișnuită pe care ai putea să o dai oricui fără să îi anunțe că există un volum ascuns sau un sistem de operare ascuns. În total, veți avea trei parole. Două dintre ele pot fi oferite oricui fără a dezvălui sistemul de operare care este utilizat pentru a vă proteja datele criptate sensibile.

Concluzie

VeraCrypt este un instrument excelent de confidențialitate. Oferă un nivel ridicat de securitate, este ușor de utilizat și este un program open source, deci este gratuit. VeraCrypt poate fi utilizat pentru Windows, Mac OSx și Linux.

Cu VeraCrypt, un singur volum criptat poate fi accesat simultan din mai multe sisteme de operare dintr-o rețea. Totuși, VeraCrypt nu oferă aceeași protecție pe care o veți primi de la cele mai bune VPN-uri din jur.

O VPN de top va păstra în siguranță datele companiei sau datele personale. Un VPN va cripta comunicarea între servere. Când datele dvs. sunt transferate, acestea sunt codate, astfel încât persoanele din afară nu le pot citi.

Combinând Veracrypt și NordVPN - securitate maximă + anonimat

Este posibil ca dispozitivul dvs. local să fie criptat, dar traficul dvs. de internet nu este încă. Dacă căutați perechea perfectă, atunci recomandăm NordVPN. NordVPN oferă mii de locații de server în zone principale din întreaga lume. Nu au o politică clară de logare și un asistență clienți fără egal.

NordVPN este un software simplu și ușor de utilizat, care reflectă angajamentul companiei de a proteja confidențialitatea clienților lor. Cu acest VPN de nivel premier, nu există taxe sau clauze ascunse. Nu încearcă să crească produse și puteți utiliza serviciul pe 6 dispozitive cu un singur abonament.

O caracteristică cheie a NordVPN este tehnologia proprie pe care o folosesc pentru a permite cele mai multe dintre serverele lor să ocolească geo-restricțiile asupra serviciilor precum Netflix. Puteți săruta geo blocând la revedere.

Deoarece jurisdicția lor este în Panama, sunteți protejat de o serie de programe guvernamentale de supraveghere care amenință să vă compromită confidențialitatea.

 • NordVPN are un suport fenomenal pentru clienți, oferind un chat live 24 de ore din 24
 • NordVPN are servere speciale care permit torrenting
 • Planurile NordVPN variază de la 2,99 USD pe lună la 11,95 USD pe lună

NordVPN ar putea fi puțin mai scump decât unele dintre celelalte VPN-uri de pe piață, dar este important să rețineți că, cu VPN-urile, veți obține ceea ce plătiți.

Nu-ți pierde timpul sau banii pe VPN-uri subpar, care în cel mai bun caz și nu funcționează sau în cel mai rău caz îți pun în pericol confidențialitatea și securitatea.

Adaugă propria ta recenzie:

Facem tot posibilul să cercetăm în mod independent produsele pentru a ne ajuta mai bine cititorii să ia decizii. Acestea fiind spuse, vrem să auzim și părerile voastre. Acceptăm recenzii individuale care sunt informative și care nu sunt promoționale. Completați formularul de mai jos și vă vom publica recenzia. Recenziile promoționale ale companiilor în sine nu vor fi publicate. Mulțumiri!

--- Vă rugăm să selectați Viteza ---
In medie
Încet
Rapid
?>

--- Selectați Utilizabilitatea ---
Ușor de folosit
Ușor de complicat
Foarte complicat
?>

Făcând clic pe butonul de mai jos, recunosc că am citit și accept Termenii de utilizare.

ADAUGĂ REVISTA MEA

0
1859

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me