Revizuirea parolelor sigure – Unul dintre cele mai bune instrumente de gestionare a parolelor cu sursă deschisă

Revizuirea parolelor sigure - Unul dintre cele mai bune instrumente de gestionare a parolelor cu sursă deschisă

Lucrez în tehnologie, dar am rezistat mult timp la instrumentele de gestionare a parolelor. Până de curând de fapt. Mi s-a părut un pas inutil de făcut atunci când parolele mele importante erau stocate pe un post-It din portofel. Înainte de a vă plânge prea adânc, știți că mi-au fost cu adevărat depozitate în cap, pentru că am o amintire grozavă (sau așa am crezut), iar portofelul a fost doar copie de rezervă în caz că am obuzie din rugby.


Apoi a venit ziua în care unul dintre Site-urile WordPress pe care tocmai le luasem online au fost hackate. Un amic de lucru a subliniat că ar trebui să-mi iau sfaturile proprii și să îmi reda parolele la standardul recomandat obișnuit: cel puțin opt caractere constând din litere mari și minuscule, numere, caractere speciale, bla bla.

În mod râvnit, mi-am dat seama că parolele M-au încurcat atacuri de forță brută. Pentru a le îmbunătăți ar fi nevoie de ceva mai bun decât puterea creierului meu.

„Ia un manager de parolă”, a spus amicul meu. Am fost atât de supărat de hack, încât am decis că nu va strica să cercetez câteva.

Ceea ce am găsit este că există aproximativ un miliard și o opțiune, dar atât de multe nu au caracteristici necesare sau vă impun să vă abonați pentru a avea acces complet la funcțiile de care aveți cu adevărat nevoie și apoi veți ajunge să plătiți pentru lucruri nu vrei sau nu va folosi niciodată.

Poveste lungă scurtă. M-am instalat pe Password Safe și iată de ce.

Prezentare sigură prin parolă

În timp ce interfața Password Safe este ușor de utilizat, nu vă lăsați să vă păcăliți să credeți că este o glumă a programului, deoarece nu. Comunitatea activă de dezvoltatori / dezvoltatori este acolo pentru a ajuta când lucrurile nu merg bine. De acum, există chiar și aplicații neoficiale pentru Android și iOS, ceea ce mi se pare un lucru foarte fain.

Pro - Ce vei iubi
  • Intuitiv și ușor de utilizat
  • Susținut de o comunitate vibrantă open source
  • Absolut gratuit
  • Poate gestiona mai multe bolți
  • Criptarea datelor locale
Contra - Ceea ce poate fi îmbunătățit
  • Doar o mână de opțiuni de import
  • Se limitează numai la stocarea parolelor

Parola este sigură?

da. Programul a fost conceput cu o mulțime de funcții care îl fac transparent și sigur.

blocare de securitate

Este Open Source. Aceasta înseamnă că nu trebuie să luați cuvântul designerului ca evanghelie pentru că programul este sigur. Puteți descărca cu ușurință codul sursă, îl puteți revizui sau puteți solicita cineva cu mai multe expertize în domeniu. Dacă aveți jetoane tehnice, puteți chiar să puneți programul împreună cu fișierele sursă descărcate în loc de fișierele pe care le oferă parolă sigură.

De asemenea, Password Safe nu are un mecanism de recuperare și nu există un backdoor - ceea ce este bun. Aceasta înseamnă că cu excepția cazului în care o persoană are cheia principală, le este imposibil să vă acceseze parolele. Aceasta include dezvoltatorii și utilizatorii.

Verificări de integritate a fișierelor înseamnă că un atacator nu poate modifica niciun fișier protejat fără să cunoască parola de master. Copiile de rezervă ale bazelor de date anterioare sunt făcute automat. Utilizatorii au control complet asupra numărului de copii de rezervă precum și unde sunt depozitate.

Cum să folosiți parola în siguranță

Parola sigură vă permite stocați toate parolele într-o singură bază de date cu parole, sau puteți crea baze de date diferite pentru scopuri diferite, dacă doriți. Pot vedea unde ar putea fi util să existe o bază de date pentru muncă și alta pentru uz personal.

Bazele de date pot fi mutate între sisteme atât timp cât fiecare sistem utilizează aceeași versiune a Password Safe. Să facem o trecere rapidă la configurarea software-ului.

Când utilizați parola în siguranță pentru prima dată, o veți face selectați noul buton al bazei de date.

parolă nouă în siguranță

În continuare, vi se va cere selectați locația în care doriți să salvați noua dvs. bază de date la fel de bine ca numele pe care doriți să îl atribuiți bazei de date.

locația pwsafe db

Vi se va cere să introduceți o parolă principală. Aceasta este ceea ce veți utiliza pentru a cripta și bloca tot conținutul din noul dvs. seif.

parola de intrare în siguranță

Când vine vorba de utilizarea parolei dvs. stocate, există o serie de instrumente care sunt disponibile. Multe dintre acestea necesită lipirea informațiilor în clipboard și altele permit o funcție de tip auto care automatizează transferul parolelor în formulare web.

Pentru a utiliza parolele stocate, puteți deschide parolă sigură. Apoi, alegeți numele de utilizator și parola pe care doriți să o utilizați.

autentificare stocată pwsafe

Selectați pictograma nume de utilizator pentru bara de instrumente. În schimb, puteți face clic dreapta pe ecran și selectați „copiați numele de utilizator în clipboard”. O altă opțiune este să utilizați comanda rapidă + U și apoi să lipiți numele de utilizator în câmpul dorit.

pictograma nume de utilizator pwsafe

Pentru a selecta parola corespunzătoare, faceți clic pe pictograma parolă din bara de instrumente sau faceți clic dreapta și apoi selectați „copiați parola în clipboard”. O altă opțiune este să utilizați Control + C pentru a insera parola în câmpul dorit.

pictograma parolă pwsafe

Caracteristici suplimentare

Personalizare pwsafe

Parola sigură simplifică crearea și editarea autentificărilor, deoarece tot ce ai nevoie este un nume de utilizator, o parolă și locația în care ar trebui stocat noul grup de informații.. Puteți seta datele de expirare pentru parolele dvs., care oferă un nivel suplimentar de securitate, făcându-vă să le schimbați frecvent.

Poate, o problemă, dar o idee minunata.

Există politici de parole personalizabile care vă permit să vă schimbați parolele în mod regulat la o frecvență aleasă.

Funcțiile de completare automată și autentificare automată fac ușor utilizarea parolelor. Generatorul de parole creează parole complexe și puternice automat pe baza criteriilor pe care le-ați setat.

Atât de puternic și de atât de complex nu mă deranjează nici măcar să încerc să le amintesc. Nu merită efortul.

Alte câteva caracteristici care merită menționate includ opțiune de instalare a software-ului pe o unitate USB și funcția de rezervă care vă permite să faceți backup pentru întreaga bază de date și să o salvați într-o locație sigură, dacă ceva nu merge bine.

limitări

Password Safe este un instrument excelent care nu costă nimic și poate dura doar câteva secunde pentru a-l descărca și configura. Singurul dezavantaj este că este momentan disponibil numai pentru sistemele Windows. De asemenea, nu-ți pierde timpul căutând upgrade-uri, deoarece nu există. În mod normal, acest lucru m-ar preocupa, dar lucrul este atât de simplu simplu și ușor de utilizat încât versiunea actuală ar trebui să funcționeze bine pentru o lungă perioadă de timp.

Logo sigur cu parolăAici se termină limitările pentru toate scopurile practice. Un cuvânt despre serviciul pentru clienți; deoarece este o soluție open source, principala metodă de sprijin este în forumuri, ceea ce nu este un lucru rău. Eu, mai întâi, aș alege mai degrabă creierele oamenilor care folosesc efectiv produsul decât cele angajate de o companie pentru a vorbi despre el. Doar preferința mea.

După ce am instalat software-ul și l-am testat de conducere timp de câteva zile, sunt aici pentru a spune că nu pot găsi un singur motiv pentru a continua să caut. Password Safe este administratorul de parole pe care nu l-am crezut vreodată, dar am devenit ciudat de atașat.

După teste personale ample, pot spune asta Password Safe este un excelent manager de parole care chiar rivalizează cu performanța listei noastre curate cei mai buni manageri de parole. Pentru nevoile majorității utilizatorilor, nu pot să-mi imaginez că ar trebui să cauți în altă parte.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me