Teste și verificări VPN – Ghid complet de instruire

Teste și verificări VPN - Ghid complet de instruire

De fiecare dată când vă conectați la internet deschis, vă asumați un anumit risc atunci când vine vorba de confidențialitatea datelor. Nu căutați în afară de toate încălcările și neplăcerile care sunt raportate în știri, indiferent dacă sunt legate de site-uri web financiare, rețele de socializare sau înșelătorii malware..


Așadar, există vreun fel de a rămâne cu adevărat sigur și anonim online? O soluție puternică de rețea privată virtuală (VPN) este a ta cel mai bun pariu pentru atingerea unui astfel de obiectiv. Dar înainte de a efectua o căutare Google și de a descărca primul instrument pe care îl găsiți, fiți conștienți că nu toate VPN-urile sunt create egale. De fapt, multe conțin vulnerabilități care pot duce la scurgerea datelor dvs. private către agenții de publicitate, agenții guvernamentale sau cibernetici.

Utilizați ghidul de mai jos pentru a afla mai multe despre VPN-uri, cum apar scurgerile și ce puteți face pentru a le testa și verifica. Pentru mai multe informații despre principalele noastre VPN-uri pentru Australia, consultați pagina noastră de pornire.

verificați imaginea listei

Cum funcționează VPN - o defalcare rapidă

Când vă conectați la internet de acasă sau de la birou, computerul sau dispozitivul mobil vorbește mai întâi cu Ethernet-ul sau routerul wireless care gestionează rețeaua locală. În majoritatea setărilor, routerul comunică apoi cu un furnizor de servicii de internet (ISP), care este compania pe care o plătiți pentru servicii de internet.

cum-VPN-lucrări Infrastructura ISP este responsabilă de mutarea traficului de rețea pe internet deschis, unde poate fi dirijată în consecință pe baza adresei IP. De exemplu, atunci când încărcați un site de social media, browserul dvs. trimite o solicitare prin intermediul ISP care va ajunge pe serverele site-ului. Un răspuns adecvat este ambalat și trimis înapoi la ISP și apoi direcționat către rețea, dispozitiv și browser.

Cu această configurație, ISP-ul dvs. are cunoștințe complete despre activitatea dvs. online și poate urmări solicitările pe care le trimiteți. În plus, adresa IP atribuită de ISP poate fi folosită de companii terțe pentru a localiza locația dvs. geografică.

Un VPN adaugă o cu totul altă dimensiune acestei ecuații. Acestea necesită două piese fundamentale: aplicația client și serverul final. Când vă înregistrați pentru un serviciu VPN, furnizorul vă va elibera o aplicație client cu instrucțiuni pentru instalarea acesteia pe computer sau dispozitive mobile. De fiecare dată când rulați aplicația, va trebui să vă autentificați cu un nume de utilizator și o parolă exclusivă pentru dvs..

Aplicația client VPN deschide un fel de tunel digital care te conectează direct la serverul de final. Încă utilizați lățimea de bandă alocată de ISP-ul dvs., dar toate solicitările dvs. web sunt criptate și etichetate cu o adresă IP atribuită de furnizorul VPN.

Odată ce serverul endpoint VPN primește solicitarea dvs. criptată, decriptează datele și le direcționează către internetul deschis la fel cum ar face un ISP normal. VPN-urile adaugă un nivel critic de securitate, deoarece chiar dacă un hacker reușește să se infiltreze în rețeaua dvs. locală, orice date pe care le fură nu vor fi citite.

Locație VPN - De ce contează

Astăzi există mii de furnizori VPN pe internet. Înainte de a începe cernerea prin fiecare, luați în considerare factorul geografic. Furnizorii de VPN-uri transparente vor fi deschise cu privire la locul în care se află serverele lor finale pe glob, iar acest lucru poate fi un factor important atunci când se gândesc la scurgeri și vulnerabilități ale VPN.

locația epressvpn vpn

În unele cazuri, poate doriți să utilizați un VPN bazat în țara dvs. actuală. Având punctele finale situate în apropiere, veți oferi viteze de performanță ridicate și alte avantaje. Acest lucru este valabil mai ales în mediile corporative, în care companiile solicită angajaților lor de la distanță să utilizeze o sesiune VPN ori de câte ori accesează sisteme și informații interne.

În funcție de nevoile dvs., este posibil să doriți să luați în considerare soluțiile VPN cu serverele terminale situate pe alte continente. Rețineți că adresele IP sunt grupate în funcție de geografie, astfel încât atunci când primiți o nouă adresă de la furnizorul dvs. VPN, toate site-urile web vor crede că vă aflați în țara sau regiunea respectivă. Unii furnizori VPN oferă servere endpoint în mai multe locații, permițându-vă să alegeți exact unde doriți să se bazeze adresa dvs. IP.

Fiți conștienți că anumite țări și teritorii interzic efectiv utilizarea clienților VPN din cauza modului în care pot ascunde informațiile agențiilor guvernamentale. Dar există încă amenințări de scurgeri intenționate chiar și în țările în care VPN sunt pe deplin legale.

De exemplu, dacă un furnizor VPN operează într-o țară cu legi stricte de urmărire a datelor care cer companiilor să pună la dispoziția agențiilor guvernamentale informațiile despre clienți, există șanse ca traficul dvs. de internet să fie înregistrat și expus. Deoarece furnizorii de VPN au capacitatea de a decripta toate solicitările care intră pe serverul final, sistemele lor trebuie să respecte reglementările din țara lor.

Urmărirea activităților - ceea ce nu doriți

imagine care prezintă conexiune nesigurăAșa cum am menționat anterior, responsabilitatea principală a unui server de punct VPN este să ia o solicitare web de intrare, să o decripteze, apoi să o direcționeze către locul potrivit pe internet deschis. Această tranzacție este destinată să fie anonimă, dar, în realitate, totul depinde de încrederea furnizorului VPN pe care îl utilizați.

La prima înregistrare la un serviciu VPN, furnizorul colectează numele, adresa de e-mail și potențial alte informații personale. Nu există nimic care să-i oprească de la conectarea acestor date la activitatea pe care o monitorizează pe serverul lor final. Agenții de publicitate și alți terți ar fi dornici să obțină acest tip de date dintr-o varietate de motive, nu toate legal.

Cea mai bună regulă de urmat este să fiți atenți la orice furnizor VPN care oferă un serviciu complet gratuit. Aceste servicii oferă, de obicei, performanțe slabe, cu implicații potențiale de securitate. Dacă nu plătiți o taxă lunară sau anuală pentru clientul dvs. VPN, există șanse mari ca activitatea dvs. web să fie urmărită sau partajată fără acordul dvs. direct. Totuși, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Vezi lista noastră cu cele mai bune VPN-uri gratuite.

Urmărirea jurnalului

imaginea vectorului pentru protecția vieții private

Unii furnizori VPN vor face promisiuni că nu monitorizează activitatea utilizatorului și nu își vând datele către terți. Cu toate acestea, există un tip de urmărire legat de jurnalele care poate reprezenta și o scurgere de date. Așadar, înainte de a investi în orice instrument VPN, asigurați-vă că cercetați în întregime politica de înregistrare a furnizorului.

În multe cazuri, înregistrarea este necesară pentru operațiunile unei companii VPN. Acest lucru este valabil mai ales dacă furnizorul pune capete de lățime de bandă pe utilizatori individuali. În acest caz, compania va trebui să țină jurnalele cât timp sunteți conectat și cât de multe date utilizați.

Dacă securitatea și anonimatul sunt prioritățile principale pentru dvs., atunci ar trebui să căutați o soluție VPN care să ofere o lățime de bandă nelimitată și o politică de logare zero.. Cu acel tip de client, puteți fi sigur că nicio activitate a dvs. nu poate fi urmărită de ISP-ul dvs. sau de furnizorul VPN.

Scurgeri de adresă IP - Nu le lăsați să știți unde sunteți

Cea mai comună formă de vulnerabilitate VPN este o scurgere de adresă IP, care apare atunci când un site sau un serviciu extern este capabil să detecteze adevărata adresă IP atribuită de ISP-ul dvs. chiar și atunci când sunteți conectat la clientul VPN. Acest lucru permite terților să vă detecteze adevărata locație și să execute potențial un cyberattack.

ce este webrtcPentru a începe investigarea unei eventuale scurgeri a adreselor IP, deschideți un browser web înainte de a vă conecta la VPN și navigați la whatismyipaddress.com. Acest site va afișa adresa IP atribuită de ISP-ul dvs. Apoi lansați clientul VPN și reîncărcați pagina web pentru a verifica noua dvs. adresă IP. Acesta este cel pe care îl vor vedea toate site-urile web în timp ce aveți o sesiune VPN deschisă.

Datorită unui serviciu cunoscut sub numele de Web Real-Time Communication (WebRTC), mulți clienți VPN riscă să își dezvăluie adresa IP locală a utilizatorilor. WebRTC este utilizat de o mulțime de aplicații și site-uri web populare pentru a actualiza conținut live pe o pagină web, cum ar fi un site de socializare sau o casă de e-mail.

Din cauza modului în care datele sunt transmise între browserul dvs. și site-urile care utilizează WebRTC, anumiți clienți VPN nu reușesc să deghizeze adresa IP sursă. Ca o verificare inițială, site-ul whatismyipaddress.com are un test de scurgere WebRTC care vă va arăta modul în care browserul dvs. vă transmite adresa IP. Dacă testul poate detecta adresa IP atribuită de ISP-ul dvs., înseamnă că VPN-ul sau browserul web scurge aceste informații.

Anumiți furnizori VPN premium vor oferi o asigurare că produsele lor nu sunt vulnerabile la scurgerile WebRTC. Dacă clientul dvs. este afectat, există acțiuni pe care le puteți întreprinde. Scurgeri de WebRTC apar la nivel de browser, însă Mozilla Firefox este singura aplicație care vă permite să blocați complet transmisiile WebRTC. Acest lucru se poate face prin pagina about: config.

Pentru utilizatorii Google Chrome, va trebui să instalați un plugin de browser cum ar fi Prevenirea scurgerilor de WebRTC. Acest instrument poate controla anumite setări de confidențialitate ascunse în Chrome și poate bloca orice încercări ale terților care încearcă să obțină adresa dvs. IP bazată pe ISP.

Scurgeri DNS - cum ar fi scurgerea IP-ului

Internetul deschis se bazează pe un protocol cunoscut sub numele de sistem de nume de domeniu (DNS). Funcționează ca o bază de date globală care urmărește adresele IP care sunt legate de adresele URL ale site-ului. În acest fel, atunci când introduceți o adresă .com sau .net într-un browser web, ISP-ul dvs. știe exact unde vă orientați traficul.

Serverele DNS sunt localizate pe tot globul. De obicei, ISP-ul dvs. va opera propriul set de servere DNS pentru a menține traficul în mișcare cât mai rapid posibil. Când vă conectați la un serviciu VPN, ar trebui să fie atribuit un server DNS diferit, deși acest lucru nu este întotdeauna cazul.

ce este o scurgere dns

Pentru a verifica existența unei eventuale scurgeri DNS cu clientul VPN, accesați dnsleaktest.com și faceți clic pe butonul „Test standard”. Site-ul va efectua o serie de verificări pentru a vedea modul în care dispozitivul dvs. obține informații DNS. La sfârșitul testului, pagina va încerca să vă identifice ISP-ul și locația geografică. Dacă acest lucru este corect, atunci înseamnă că VPN-ul dvs. are o scurgere DNS.

Din fericire, puteți acționa imediat asupra unei scurgeri DNS imediat. Cea mai ușoară soluție este să înlocuiți setările ISP și VPN și să utilizați un set de adrese DNS manuale. OpenDNS și GoogleDNS oferă servicii gratuite pe care oricine de pe glob este capabil să le utilizeze.

Pentru a ajusta serverele DNS, deschideți setările de rețea ale dispozitivului dvs. și căutați opțiunea DNS manuală. Pentru a utiliza OpenDNS, introduceți 208.67.222.222 și 208.67.222.220 ca adrese primare și secundare. Pentru GoogleDNS, utilizați 8.8.8.8 și 8.8.4.4. Odată salvat, dispozitivul dvs. va utiliza aceste servere DNS pentru informații URL și va ocoli complet ISP și VPN. Iată un videoclip care explică cum se face.

Recenzii în care poți avea încredere

recenzii de încredereCompaniile VPN trebuie să vină cu modalități creative de a-și face publicitatea produsului și de a atrage noi clienți. Drept urmare, veți vedea că aproape fiecare furnizor susține că oferă cea mai mare securitate și protecție. Evident, acesta nu poate fi cazul, ceea ce înseamnă că nu puteți avea întotdeauna încredere în informațiile de marketing pe care le afișează.

În schimb, se bazează pe recenzii de renume de pe site-uri precum Confidențialitate Australia, care au efectuat propriile teste și studii pentru a determina cât de siguri sunt clienții VPN. La sfârșitul zilei, va trebui să decideți ceea ce apreciați cel mai mult de la un client VPN: preț, performanță și securitate. Verificați pagina noastră de misiune sau politica noastră de testare pentru a afla mai multe despre modul în care testăm.

Alte măsuri de securitate

Dacă sunteți în continuare preocupat de securitatea clientului dvs. VPN sau pur și simplu doriți să adăugați o altă protecție, există pași pe care îi puteți face pe dispozitivul sau browserul dvs. pentru a vă asigura că sunteți cu adevărat anonimi online.

browserul tor

În primul rând, activați modul incognito sau de confidențialitate pe browsere precum Chrome și Firefox, deoarece acest lucru va împiedica companiile din afara să stocheze cookie-uri pe computer și să-ți urmărească activitatea. Pentru confidențialitate suplimentară, luați în considerare instalarea browserului TOR pe dispozitivul dvs., care vă orientează întregul trafic web printr-o rețea sigură pentru a vă deghiza identitatea.

În cele din urmă, nu uitați că dvs. securitatea online este direct legată de rețeaua pe care o utilizați. Dacă vă conectați adesea la rețelele wi-fi publice, veți fi în mod normal riscat pentru încălcări de securitate sau atacuri cibernetice. Dacă aveți nevoie în acest sens, asigurați-vă că aveți un client VPN bun instalat pe dispozitiv de la furnizori de renume, cum ar fi NordVPN sau Surfshark pentru a vă asigura că informațiile dvs. sunt întotdeauna în siguranță.

Urme fericite!

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me