Avira Phantom VPN – We bevelen deze niet aan (testresultaten)

Avira Phantom VPN - We bevelen deze niet aan (testresultaten)

Te weinig servers, te traag en - oh trouwens - hoe zit het met die Duitse privacywetten?


Avira Phantom VPN heeft veel te bieden. Het maakt gebruik van de nieuwste en beste VPN-protocollen en AES-256 bit-codering. Bovendien is torrenting toegestaan ​​en lijkt Netflix grotendeels op veel servers beschikbaar te zijn. Avira Phantom beschikt ook over een ingebouwde kill-schakelaar en de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten.

Deze verzameling positieven is niet voldoende om het feit te overwinnen gegevensoverdrachtsnelheden zijn ongelooflijk traag met deze service. Het bedrijf is ook gevestigd in Duitsland, wat een probleem kan zijn voor gebruikers die zich vooral zorgen maken over de privacy van hun gegevens. Het logboekbeleid kan bovendien voor sommige mensen een afknapper zijn.

Laten we het afbreken.

avira-logo

Overzicht van Avira Phantom VPN

FeaturesInformation
Usability: Zeer eenvoudig in gebruik
Logbeleid: Enig logbeleid
Servergrootte: 40 servers
Server distributie: 20 landen
Ondersteuning: Database
torrenting: toegestaan
streaming: toegestaan
VPN-protocol en codering: OpenVPN-, IPSec- en Ikev2-protocollen;
Hoofdkwartier: Duitsland
Prijs: $ 4,99 / maand
Officiële website: https://www.avira.com

Beveiliging en codering

Avira Phantom heeft clients voor Windows, Android, macOS en iOS. Wanneer u verbinding maakt met Android of Windows, gebruikt u het OpenVPN-protocol. Dit is het voorkeursprotocol voor de meeste geïnformeerde gebruikers, omdat het het voordeel heeft dat het open source-technologie is. Degenen die macOS of iOS gebruiken, zullen profiteren van het IPSec-protocol. Geavanceerde gebruikers merken mogelijk op dat er een gebrek aan keuze is als het gaat om VPN-protocollen met deze service. Het is echter onwaarschijnlijk dat de gemiddelde gebruiker dit merkt.

VPN-coderingsproces

Avira Phantom VPN heeft een ingebouwde kill-schakelaar, maar deze functie is alleen beschikbaar voor betalende klanten en niet voor diegenen die ervoor kiezen om de gratis versie van deze service te gebruiken. Een kill-schakelaar is van vitaal belang omdat hierdoor wordt voorkomen dat de apps op uw computer blijven browsen wanneer de VPN plotseling zijn verbinding verliest. Dit zorgt ervoor dat u tijdens uw browsersessie totale privacy behoudt.

Een kenmerk in het voordeel van Avira Phantom is dat het DNS-bescherming biedt. DNS transformeert de URL's waarnaar mensen zoeken in IP-adressen die computers gemakkelijker kunnen begrijpen. Met een interne DNS-service maakt Avira Phantom het veel meer moeilijk voor een derde partij om de DNS-aanvragen van een gebruiker te controleren.

De serverlocaties van Avira Phantom VPN

avira vpn landenlijstEen van de redenen dat Avira Phantom VPN zo traag is, kan te maken hebben met zijn klein aantal servers. In totaal heeft het alleen 40 servers in 20 landen. De meeste hiervan bevinden zich in Europa in landen als Oostenrijk, Tsjechië, Italië, Duitsland, Frankrijk, Roemenië, Nederland, Polen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Met het hoofdkantoor in Duitsland is deze concentratie van Europese servers niet verwonderlijk.

Andere servers bevinden zich in de VS, Canada, Mexico, Australië, Brazilië en Singapore. Er zijn een dozijn servers in de VS, maar met slechts één server in Zuid-Amerika, en het Midden-Oosten en Afrika zijn volledig weggelaten. Als u op een van deze plaatsen woont, is het misschien verstandig om een ​​andere VPN-provider te zoeken.

De website van Avira Phantom belooft wel dat er in de toekomst meer locaties worden toegevoegd, maar er zijn geen details over wanneer dit kan gebeuren of waar die servers zich kunnen bevinden.

Waarom is dit relatief kleine aantal servers aanzienlijk??

Wanneer een VPN-provider gebruikers slechts enkele servers aanbiedt waaruit ze kunnen kiezen, betekent dit dat de hoeveelheid verkeer op elke server wordt vermenigvuldigd. Naarmate de server steeds voller wordt, worden de prestaties, met name de snelheid van gegevensoverdracht, aangetast.

Hoe groter de diversiteit van de locatie van de servers, hoe groter de kans dat gebruikers een server vinden die zich dicht bij huis bevindt, wat de browsersnelheid zou moeten verbeteren. Als het verbergen van uw geografische locatie van cruciaal belang is, betekent het hebben van meer servers waaruit u kunt kiezen ook betere spoofing-mogelijkheden.

Als u naar de beste keuzes voor Australische VPN's kijkt, zult u zien dat de meeste hoogwaardige services duizenden servers beschikbaar hebben.

BitTorrent of P2P gebruiken met Avira Phantom VPN

Leden van het klantenserviceteam van Avira Phantom hebben gezegd dat ze geen onderscheid maken tussen verschillende soorten webverkeer. Dit betekent dat P2P en het downloaden van torrents zijn toegestaan. In tegenstelling tot andere VPN-providers, is het delen van bestanden niet beperkt tot specifieke servers.

Resultaten van de Avira Phantom VPN-snelheidstest

De meeste mensen die eerder een VPN hebben gebruikt, weten dat deze services kunnen helpen verzeker uw anonimiteit en privacy online. Ze weten ook dat de prijs die ze betalen voor deze anonimiteit snelheid is. Een echt gerenommeerde VPN-provider met een netwerk van duizenden servers en een goede diversiteit aan serverlocaties heeft minder invloed op uw gegevensoverdrachtssnelheden.

avira phantom vpn snelheid resultaatHelaas voor Avira Phantom VPN lijdt hun systeem aan een ongelooflijk gebrek aan servers. Dit betekent ongelooflijk lage gegevensoverdrachtssnelheden. Benchmark testen zonder het gebruik van een VPN gaf downloadsnelheden van 98,71 Mbps en uploadsnelheden van 53,00 Mbps. Toen Avira Phantom VPN was ingeschakeld, downloadsnelheden daalden tot slechts 6,98 Mbps terwijl uploadsnelheden een miezerige 9,02 Mbps waren.

Deze test werd uitgevoerd met de server van Avira in Nederland, die vrij ver verwijderd is van de werkelijke locatie van de testcomputer. Testen op een server in de VS was nog erger. Dit leverde op resultaten van 4,34 Mbps voor downloads en 2,23 Mbps voor uploads. Dat is een downloadsnelheid van ongeveer 95% langzamer dan de resultaten behaald zonder een VPN, en de uploadsnelheden werden op dezelfde manier beïnvloed.

In vergelijking met sommige van de grotere VPN-providers die er zijn, zijn deze snelheidstestresultaten behoorlijk somber. Stelt u zich eens voor dat u enkele minuten moet wachten totdat een website is geladen. Het zou enorm frustrerend zijn. Je zou waarschijnlijk opgeven en weglopen lang voordat je iets had bereikt.

Het logboekbeleid van Avira Phantom VPN

beveiligd browsenVeel VPN-providers hebben een niet-logboekbeleid, maar geven vervolgens in hun privacybeleid of servicevoorwaarden aan dat ze daadwerkelijk een beperkt aantal gegevens bijhouden en bijhouden voor hun klanten. Avira Phantom VPN is anders omdat ze vooraf zijn over de logging die ze doen.

Het bedrijf zegt dat ze gegevens bewaren met betrekking tot diagnostische informatie zodat ze bugs en andere problemen die de gebruikerservaring kunnen verstoren, voor kunnen blijven. Avira kan ook volgen of specifieke gebruikers betaalde of gratis klanten zijn, omdat er limieten zijn aan het aantal gegevens dat een gratis klant binnen een periode van een maand kan gebruiken.

Verder zegt het bedrijf dat ze niet bijhouden welke websites haar klanten bezoeken of hun IP-adressen.

Prijsopties voor Avira Phantom VPN

Avira Phantom biedt zowel gratis als betaalde versies van zijn service aan. De gratis versie beperkt klanten tot slechts 500 MB per maand. Al het verkeer is gecodeerd en het is mogelijk om toegang te krijgen tot sites met geografische beperkingen. DNS-lekpreventie is inbegrepen en toegang via meerdere apparaten is mogelijk.

avira vpn proDe betaalde versie wordt Phantom VPN Pro genoemd. Gebruikers die voor deze service kiezen, hebben toegang tot onbeperkte gegevens en tot alle functies die deel uitmaken van het gratis abonnement. De betaalde service wordt echter geleverd met twee belangrijke functies die niet beschikbaar zijn voor gratis klanten. Deze functies zijn de kill-schakelaar en toegang tot klantenondersteuning.

Goed geprijsd of te duur?

Dat is juist. Iedereen die ervoor kiest om niet te betalen voor Avira Phantom VPN heeft niet het voordeel van een automatische kill-switch die hen beschermt in het geval dat hun VPN-service niet beschikbaar is. Daarnaast, gratis klanten hebben geen toegang tot klantenondersteuning.

De Avira Phantom VPN-website heeft een kennisbank, maar deze heeft niet noodzakelijk de antwoorden waarnaar gebruikers op zoek zijn. Er zijn ook gebruikersforums beschikbaar, maar de ervaring leert dat dit geen efficiënte of effectieve manier is om serviceproblemen op te lossen.

Het hebben van klantenondersteuning met het betaalde plan is ook niet noodzakelijkerwijs veel. Toegang is beschikbaar via telefoon of e-mail en ondersteuning wordt geboden voor sprekers in meerdere talen. Echter, de responstijden lijken traag te zijn en strekken zich uit tot uren of dagen. Wanneer antwoorden worden ontvangen, zijn ze vaak niet to the point, wat meer heen en weer vereist. Het oplossen van een eenvoudig probleem kan een week of langer duren.

Het betaalde abonnement kost $ 10 per maand. Dit is geen slechte prijs, maar het gebrek aan klantenondersteuning en lage gegevensoverdrachtssnelheden betekenen dat de service de kosten niet waard is. Een leuk ding is dat Avira Phantom VPN het mogelijk maakt om een ​​onbeperkt aantal apparaten te verbinden. Dit is vooral goed nieuws voor bedrijfseigenaren of mensen die veel apparaten moeten beschermen.

Wordt Avira Phantom VPN aanbevolen?

Router VPNAvira Phantom VPN is niet aangeraden voor een aantal redenen. Hoewel het beschikbaar is voor gebruik op apparaten met Windows, Mac, iOS en Android, is het niet mogelijk om deze service op een router in te stellen, zodat al uw verbonden apparaten dezelfde bescherming genieten. Bovendien is het niet mogelijk om Avira Phantom te gebruiken in verband met TOR om jezelf een extra beschermingslaag te bieden. SmartTV's, gameconsoles en Linux-apparaten zijn evenmin compatibel.

Er zijn betere services met veel hogere datatransfersnelheden en concurrerende prijzen die direct beschikbaar zijn. Als je een wilt Privacy Australië aanbeveling, bekijk dan onze review van NordVPN. Je zult niet teleurgesteld worden.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me