Beste Australische ISP’s

afbeelding van trage internetsnelhedenNet als de meeste andere Aussies heb ik geworsteld met mijn thuisgebaseerde internetverbinding.

Tijdens het bouwen van deze blog en een paar andere online bedrijven zijn er periodes geweest dat mijn trage internetverbinding me ernstige frustraties heeft bezorgd.

We praten met mijn toetsenbord op het bureau soort frustraties. Zo ongeveer ��

Tijdens het onderzoek naar en proberen mijn thuiskantoor snelheid te optimaliseren, heb ik veel onderzoek gedaan naar Australische ISP's en NBN-plannen.

De wereld van Australische ISP's

Het is moeilijk je een leven voor te stellen zonder constante toegang tot internet. Vanaf 2020 hebben meer dan 14,7 miljoen Australiërs internet in hun huis of bedrijf. Dit betekent dat ongeveer 88 procent van de huizen en bedrijven verbonden zijn.

Internetgebruik is gelijkmatig verdeeld over heel Australië, met mensen in Tasmanië die minder internet gebruiken dan de meerderheid van het land. Telstra Corporation Limited is de grootste aanbieder van telecommunicatie, inclusief internet, in het land.

Australië heeft de reputatie enkele van de laagste internetsnelheden van ontwikkelde landen te hebben. Het bevindt zich achter landen als Rusland, Hongarije en Kenia. De meeste internetabonnees hebben snelheden tussen 24 Mb per seconde en 100 Mb per seconde.

Een recente studie plaatste Australië als het 62e langzaamste internet ter wereld. Au ��

Hoewel Telstra Corporation Limited de grootste naam is op het gebied van telecommunicatie, zijn er een aantal nieuwe en gevestigde internetproviders actief op het eiland. Het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. We hebben wat informatie verzameld over de grootste spelers in de Australische telecommunicatie met als doel u te helpen de markt beter te begrijpen en een goede beslissing te nemen.

Naast een korte beoordeling van deze bedrijven, hebben we enkele relevante informatie opgenomen over de beschikbare internetopties in Australië en hoe deze van invloed kunnen zijn op de service die u ontvangt.

���� Top 10 internetproviders Australië ����

We gaan de top 10 internetproviders in Australië presenteren, te beginnen met enkele van de grotere bekende namen en vervolgens praten over enkele van de minder populaire opties.

1. Telstra - Beste algehele verbinding / snelheid

Als Australiërs aan internet denken, denken we aan Telstra. In feite is meer dan 40 procent van de internetverbindingen in Australië met Telstra.

Telstra biedt enkele van de duurste internetopties. Prijzen beginnen bij ongeveer $ 70 per maand voor een abonnement van 100 GB dat wordt geleverd met ADSL 2+, NBN of kabel.

Dit is aanzienlijk duurder dan sommige andere bedrijven die we zullen aanbieden.

Telstra is een goede keuze als u op zoek bent naar een oud bedrijf met een reputatie voor kwaliteit en consistente service. Telstra biedt goede NBN-avondsnelheden. Ze adverteren 80 procent van de maximale verbindingssnelheid tijdens piekuren.

Telstra mobiele abonnementen bieden toegang tot een snel 4GX-netwerk. Sommigen hebben ervoor gekozen om mobiel breedband te gebruiken als vervanging voor hun huis.

Enkele van de extra voordelen die hun klanten krijgen zijn goedkope filmkaartjes, presell concertkaartjes en kortingskaartjes voor sommige sportevenementen.

2. Optus - Geweldige service / snelheden

Als Telstra de koning van telecommunicatie is in Australië, dan is Optus de kroonprins. Het is de tweede bekendste internetprovider in het land. Zijn reputatie was iets dat jaren duurde om op te bouwen. Het werd oorspronkelijk opgericht in 1981 onder de naam AUSSAT. In 2001 nam het de naam Optus over.

Optus biedt klanten het volledige scala aan services, inclusief NBN- en ADSL-abonnementen. Er zijn mobiele abonnementen en mobiele breedbandabonnementen beschikbaar. Optus heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van klantenservice van hoge kwaliteit. Ze staan ​​te popelen om met hun klanten te chatten via telefoon, sociale media, chatprogramma's en in hun winkels.

Optus is vooral bekend als aanbieder van traditionele vaste internet-abonnementen en mobiele telefoons. Ze zijn echter vertakt en bieden meer draadloze thuisproducten. Hun plannen zijn concurrerend geprijsd en velen hebben hun draadloze opties gezien als een aantrekkelijk alternatief voor ADSL, NBN of kabelinternet.

3. TPG - Solide NBN-bundelkeuze

Wanneer Australiërs aan TPG denken, is een van de eerste woorden die in me opkomt goedkoop. TPG heeft enkele van de goedkoopste beschikbare NBN-abonnementen. TPG heeft meer dan twee miljoen klanten in alle serviceplannen. De plannen zijn in populariteit gegroeid vanwege hun lage startprijs en geen toegevoegde extra's.

TPG NBN is niet alleen goedkoop, maar ook snel. Prestatietests uitgevoerd in 2020 toonden aan dat TPG-services op het NBN klanten downloadsnelheden bezorgden van ongeveer 86 procent van hun geadverteerde maximum. Dit is zo goed als, zo niet beter, dan hun concurrenten. Natuurlijk kunnen deze cijfers regelmatig fluctueren.

TPG biedt klanten drie NBN-snelheden:

 • Basis NBN 12
 • Standaard Plus NBN 50
 • Premium NBN 100

Deze plannen worden geleverd met onbeperkte gegevens. Tegen een redelijke vergoeding kunnen gebruikers vaste en mobiele nummers toevoegen.

4. iiNet

iiNet is een goede optie voor u als u een entertainmentplan wilt samen met uw internet. Wanneer u een onbeperkt data-iiNet-abonnement koopt, hebt u toegang tot een Fetch TV-settopbox. Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van dit bedrijf is dat ze Naked DSL-diensten aanbieden. Dit betekent dat u DSL-internet kunt krijgen zonder te betalen voor extra telefoonverhuur. Veel Australiërs houden hiervan omdat de meeste mensen hun vaste lijnen verlaten en alleen mobiele telefoons gebruiken.

5. Dodo

Hoewel Dodo niet dezelfde markt verovert als sommige van zijn grotere concurrenten, heeft hij een aanzienlijk klantenbestand opgebouwd. Als dochteronderneming van Vocus Communications is het eigendom van hetzelfde bedrijf dat iPrimus en andere communicatiebedrijven beheert.

Dodo biedt internet voor thuis, abonnementen voor mobiele telefoons en energie- en verzekeringsproducten voor thuis. Naast de internetservice die ze aanbieden, is wat mensen naar Dodo trekt dat ze een huishouden het grootste deel van hun belangrijkste diensten kunnen leveren op één factuur.

Het hart van wat Dodo biedt, is breedbandinternet. Ze hebben een compleet assortiment producten, waaronder NBN, ADSL 2+ en mobiele internetdiensten. Er zijn meerdere internetbundels beschikbaar en alleen internet-abonnementen. Dodo beschikt over enkele van de goedkoopste breedbandopties op het eiland.

6. Vodafone

De meeste mensen denken niet aan internetdiensten als ze aan Vodafone denken. Dit bedrijf heeft zijn naam opgebouwd als een mobiel bedrijf. In de afgelopen jaren begon Vodafone echter NBN-plannen aan te bieden en gooide het zijn hoedje in de zakelijke internetgame.

Vodafone heeft een eenvoudig prijsmodel. Al hun plannen hebben onbeperkte gegevens. Het enige dat u hoeft te doen, is de snelheid en de prijs bepalen die u wilt betalen. Opties variëren van NBN 25 tot NBN 100. Als u een beetje graaft, zult u zien dat Vodafone een goedkoop NBN 12-abonnement heeft. Dit is een goede optie als u op zoek bent naar internet met een beperkt budget.

7. Behoren

Met een naam waardoor iedereen zich welkom voelt, is Belong een van de nieuwere ISP's in Australië. Het werd gelanceerd in 2013 en bood aan ADSL 2+ plannen voor $ 50 per maand of $ 65 per maand. Deze plannen boden respectievelijk 70 GB en 250 GB. Helaas konden bij de lancering alleen diegenen die in het grootstedelijk gebied van Sydney wonen, profiteren van deze service.

Toen de dekking van NBN echter begon uit te breiden, begon Belong NBN-plannen en ADSL-plannen aan te bieden in het hele gebied van Australië. Vanaf 2020 heeft Belong vastgehouden aan zijn ongecompliceerde eenvoudige aanbod. Er is een onbeperkte dataplanoptie, drie opties voor NBN-service, twee ADSL 2+ abonnementen en drie mobiele Sim-abonnementen.

Australië heeft meer breedbandaanbieders dan ooit tevoren, dus nieuwere aanbieders zoals Belong hebben manieren moeten vinden om de markt te betreden. De claim van Belong is dat het een effectieve manier is om Netflix met een beperkt budget te streamen. Een huishouden met twee of drie personen kan eenvoudig streamen met de Standard Plus 40 Mbps-service. Grotere huizen die op zoek zijn naar ononderbroken streaming van 4K / UHD zouden profiteren van het Premium-plan 80 Mbps.

Hoewel de basisplannen van Belong aantrekkelijk zijn, schieten ze tekort in klantenservice. Er zijn een aantal klachten over slechte communicatie en trage responstijden.

8. Aussie Breedband

Aussie Broadband is een andere nieuwkomer voor internetproviders in Australië. Wat ze missen aan naamherkenning, bouwen ze snel aan reputatie op. Aussie-breedbandklanten geven vaak aan hoe deze ISP zich zorgen maakt over de prestaties van zijn service. Het is actief betrokken bij zijn klanten, zoals te zien is in hun communicatie met klanten op forums.

9. Exetel

Exetel werd opgericht in 2001 en is uitgegroeid tot meer dan 300.000 zakelijke en particuliere klanten hier in Australië. Dit is een bedrijf dat de harde werven heeft gedaan en al een aantal jaren bestaat.

Net als hun concurrenten bieden ze meerdere niveaus van NBN-plannen, te beginnen met hun NBN 50-plan tot hun NBN 100-plan. Ze bieden geen NBN 25- of NBN 12-plannen, maar hebben ervoor gekozen om budgetklanten te veroveren met hun draadloze breedbanddienst. Met een contract van 12 maanden krijg je een modem en hoef je geen installatiekosten te betalen. Voor ongeveer $ 40 per maand krijgt u 250 GB aan gegevens.

Gebruikers die verlegen zijn over het plegen, kunnen dezelfde breedbanddienst krijgen zonder een contract, maar u moet ongeveer $ 100 betalen voor de modem. Wanneer u deze opties gebruikt, moet u uw gegevenstoewijzing controleren. Als u uw toewijzing overschrijdt, betaalt u $ 10 voor 10 GB. En uw snelheid zal dalen van 12 Mbps tot 256 kbps.

Exetel biedt klanten ook ADSL-plannen, glasvezelplannen en mobiele breedbandplannen. Zoals bij veel van de ISP's die we hebben beoordeeld, biedt Exetel een VoIP-pakket voor thuis, mobiele abonnementen en een abonnement voor een thuislijn als een pakket.

10. SpinTel

SpinTel is een van de beste ISP's in Australië waar u waarschijnlijk nog nooit van heeft gehoord. Gerenommeerde financiële tijdschriften, zoals Money Magazine, hebben SpinTel meerdere keren toegekend voor het aanbieden van goedkope internetopties.

Net als veel van zijn concurrenten biedt SpinTel een verscheidenheid aan diensten, waaronder NBN, mobiele breedbandplannen en ADSL 2+. Hun draadloze thuisbanddiensten bieden u de kracht van breedband via een modem. Hiermee kunt u internet door het hele huis delen. Aangezien SpinTel telefoonabonnementen verkoopt, kunt u een BYO-telefoonabonnement bundelen terwijl u op internet winkelt.

Wat betekenen verschillende typen internetdiensten??

In onze review van de beste ISP's in Australië hebben we het gehad over:

 • ADSL internet
 • Kabel internet
 • NBN
 • Thuis draadloos breedband
 • Vast draadloos
 • Satelliet NBN

Al deze voorwaarden kunnen verwarrend zijn. Laten we een paar minuten de tijd nemen om uit te zoeken wat elk van deze termen eigenlijk betekent en kijken hoe ze van invloed zijn op de internetservice die u ontvangt.

Wat is ADSL-internet?

afbeelding met adsl-internetlijnen in AustraliëADSL-internet, ook bekend als Asymmetric Digital Subscriber Line, is een technologie die is ontwikkeld om snelle verbindingssnelheden te bieden met behulp van traditionele telefoonlijnen. Dit maakte snelheden mogelijk die vele malen sneller waren dan die van dial-up internet.

ADSL-technologie heeft breedbandsnelheid mogelijk gemaakt. Het is de kracht achter de Web 2.0.

In sommige delen van de wereld is ADSL-internet vervangen door glasvezelverbindingen. Toch is ADSL op veel plaatsen in Australië de technologie van de dag. Als u begrijpt wat het is en hoe het werkt, kunt u helpen bij het selecteren van een verbinding voor uw huis of bedrijf.

Wat is een ADSL-lijn?

Glasvezeltechnologieën vereisen glasvezelkabels. Ter vergelijking: ADSL is een flexibele technologie. Het maakt gebruik van koperen telefoonlijnen die al tientallen jaren in vaste lijnen worden gebruikt. Informatie wordt met hoge snelheden over de koperen lijnen verzonden, zodat gebruikers Netflix kunnen bekijken, e-mails kunnen verzenden en online kunnen werken.

De technologie werd voor het eerst geïntroduceerd in 1988, maar het duurde jaren voordat de technologie wortel schoot omdat het duur is om te implementeren. Intuïtieve signaalverwerking was nodig, hetgeen de ontwikkeling en productie van gespecialiseerde apparatuur vereiste. Tegen het begin van de jaren 2000 waren de meeste gebieden opgewaardeerd naar ADSL-technologie.

ADSL-netwerkdekkingHoe werkt ADSL?

ADSL is een ingewikkeld systeem dat vereist dat meerdere technologieën harmonieus werken. Bij u thuis hebt u een ADSL-modem nodig. De modem bij u thuis is verbonden via een gedraaid paar koperen telefoondraden, meestal kabels van categorie vijf of categorie zes, die zijn aangesloten op de lokale telefooncentrale. Van daaruit zijn de koperdraad van uw huis en de koperdraden van de huizen en bedrijven in uw omgeving aangesloten op een DSLAM of een digitale multiplexer voor abonneelijnen.

De modem die u thuis hebt, verzendt en ontvangt gegevens van en naar de DSLAM. De signalen die heen en weer worden verzonden, gebruiken een andere frequentie dan die voor spraakcommunicatie. Daarom kunnen telefoontjes en internetsignalen tegelijkertijd over dezelfde lijn worden verzonden. Wanneer de signalen de centrale bereiken, worden ze gesplitst en verwerkt door verschillende netwerktechnologieën. Hiermee kunt u telefonisch communiceren of communiceren met een webserver aan de andere kant.

Wat beïnvloedt ADSL-internetsnelheid?

ADSL-internetsnelheden kunnen niet hoger zijn dan 50 Mbps vanwege beperkingen door de koperdraden die voor de verbinding worden gebruikt. Er zijn andere factoren die van invloed kunnen zijn op ADSL-verbindingen, waarvan een groot deel buiten de controle van de consument valt.

Als uw verbinding 'niet-afgesloten' is, wordt deze maximaal rond de 10 Mbps. In een dichtbevolkt gebied trekken meerdere lokale verbindingen van dezelfde bandbreedte. Dit betekent dat er meer mensen zijn die een beperkte hoeveelheid bandbreedte proberen te gebruiken.

Een afgedekte ADSL-verbinding heeft daarentegen beperkingen op het aantal gelijktijdige verbindingen in een gebied. Deze kunnen snelheden tot 40 Mbps bereiken omdat er niet zo veel gebruikers strijden om dezelfde lijn.

ADSL-snelheid wordt beïnvloed door de afstand tussen uw huis en de telefooncentrale. Hoe verder de afstand, hoe langzamer de verbinding en hoe minder betrouwbaar de verbinding kan zijn. Lusverlengers kunnen worden gebruikt om de signaalsterkte op langere lijnen te vergroten. Kortere lijnen zijn echter altijd beter.

Verbeteringen in ADSL-lijnen hebben het leveren van high-speed internet over langere afstanden betrouwbaarder gemaakt. Toch zullen verbindingen die op een afstand van 10 mijl of meer zijn gescheiden, achteruitgaan en snelheidsverlies als gevolg van afstand.

Wat is kabelinternet?

afbeelding waarin wordt uitgelegd hoe kabelinternet werktKabelinternet maakt gebruik van dezelfde coaxkabel en hetzelfde netwerk dat wordt gebruikt om uw huiskabel te voorzien om u internet te geven. Uw internetprovider stuurt een gegevenssignaal via de coaxkabel. Het signaal wordt naar uw modem verzonden.

Vanaf uw modem is een ethernetkabel aangesloten op uw computer of router. Dit is waar u uw high-speed internet krijgt. Uw router zendt uw wifi-signaal door het hele huis.

Kabeltelevisieservice gebruikt slechts een klein deel van de bandbreedte van de coaxkabel. Daarom kan de internetservice met hetzelfde netwerk werken. Kabelnetwerken zijn verspreid over het hele land en worden gebruikt om Australië te verbinden met de rest van de wereld. Kabelinternet zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het signaal over individuele gebruikers. Hiermee kunnen ook gebruikers die meer betalen een hogere bandbreedte ontvangen, wat hogere snelheden betekent.

Waarin verschilt kabelinternet van andere vormen van internet?

Satelliet, glasvezel, kabel en ADSL hebben een aantal overeenkomsten. Kabelinternet kan de voorkeur hebben boven satellietinternet omdat satellietinternet een niet-direct signaal afgeeft, wat betekent dat er interferentie kan zijn tijdens de verzending. Kabelinternet heeft een directe verbinding, wat betekent een betrouwbaar signaal bij hoge snelheden.

Glasvezel internetkabels kunnen uploadsnelheden bereiken die variëren van 50 Mbps tot 2.000 Mbps. Dit is drastisch sneller dan wat u krijgt via kabelinternet. Het nadeel is dat glasvezelnetwerken nog steeds groeien en niet overal in Australië toegankelijk zijn, vooral in landelijke gebieden.

Voor wie is kabelinternet goed?

Kabelinternet biedt een snelle breedbandverbinding. Het kan tot 10 keer zo snel zijn als DSL-services. Kabelinternet is geweldig voor mensen die ononderbroken diensten willen hebben tijdens het spelen van videogames en het gebruik van live videotechnologie online. Er zijn een aantal telefoondiensten die momenteel via kabelinternet worden aangeboden, waardoor duidelijke communicatie mogelijk is tegen een fractie van de kosten van traditionele telefoonlijnen.

Wat is de NBN?

De tijd zou ons tekort schieten als we diepgaand zouden proberen te beschrijven wat het NBN is. Hier is de Reader's Digest-versie. Het National Broadband Network is een netwerk dat geleidelijk door de overheid in Australië is uitgerold. Het doel van het NBN is om hogesnelheidsverbindingen te bieden aan elk huis en kantoor in Australië. Het zorgt er ook voor dat telefoon en ISP's entertainment, e-health, beveiliging en meer kunnen leveren aan huizen en bedrijven.

Welke technologieën gebruikt de NBN?

Het NBN maakt gebruik van meerdere technologieën, waaronder:

 • Vezel naar het terrein
 • Vezel naar het knooppunt
 • Vezel naar het gebouw
 • Hybride vezelcoax
 • Vast draadloos
 • Satelliet

De meeste bewoners en bedrijven gaan een van de eerste drie technologieën gebruiken.

Het door de NBN gecreëerde netwerk is ontworpen om de economie van Australië vooruit te helpen door betere verbindingen met de rest van de wereld te bieden. De meeste mensen gebruiken het NBN als een manier om verbinding te maken met internet, te communiceren met vrienden en familie en streamingdiensten te bekijken.

Zodra een huis of bedrijf is aangesloten op het NBN, moeten huiseigenaren een nieuw NBN-abonnement en modem aanschaffen. Met de NBN kunnen gebruikers doorgaan met zoeken op internet zoals altijd, maar met een stabieler netwerk en hogere snelheden.

Het NBN verkoopt vier snelheidsniveaus aan ISP's die deze herverpakken en aan het publiek verkopen. De opties omvatten:

 • NBN 12
 • NBN 25
 • NBN 50
 • NBN 100

De cijfers na NBN verwijzen naar megabits per seconde. Kortom, dit nummer vertelt je hoe snel je dingen kunt downloaden. Hoe hoger het nummer, hoe sneller u informatie kunt downloaden. Als u het NBN 50-abonnement koopt, heeft u een internetsnelheid die sneller is dan de oude ADSL-abonnementen. Het is voldoende om een ​​gezin van vier personen vrijelijk het internet te laten gebruiken.

Die profiteren van NBN Satellite en vaste draadloze abonnementen?

Draadloze signalen zijn ideaal voor diegenen onder ons die op het platteland van Australië wonen. Het is contraproductief om kabels helemaal naar onze huizen te leiden, dus draadloze signalen stellen ons in staat om te profiteren van internet zonder in te boeten op prestaties.

Je kunt het vergelijken met mobiel internet op je telefoon. Er zijn grote zendmasten verspreid over het land die deel uitmaken van het NBN. U hebt een antenne of ontvanger in uw huis. Als u in een dichtbevolkt gebied woont, kan er een enkele zendmast zijn die meerdere huizen tegelijkertijd bedient.

Als u in afgelegen delen van het land woont, wordt uw NBN-service geleverd via een satelliet die Sky Muster wordt genoemd. Er zal een antenne op het dak van uw huis zijn en het signaal zal vanuit de ruimte naar uw huis reizen. De technologie lijkt futuristisch. Omdat het signaal grote afstanden aflegt, zijn er grenzen aan hoe snel het signaal kan gaan.

Wie profiteert van Home Wireless Broadband?

Hoewel Australië veel te wensen overlaat als het gaat om de internetsnelheid van het land, heeft Australië wel enkele van de beste mobiele telefoonnetwerken ter wereld. Veel mensen realiseren zich dat het veel beter is om draadloos breedband te gebruiken in plaats van verbinding te maken met een vaste dienst zoals het NBN.

Draadloze breedbandplannen voor thuis hebben veel overeenkomsten met mobiele breedbandplannen. Draadloze abonnementen bevatten echter meer gegevens en bieden tot 200 GB per maand. Bovendien zullen draadloze breedbandabonnementen worden geleverd met een wifi-router die vergelijkbaar is met degene die u zou gebruiken bij verbinding met de NBN. Dit zijn krachtige stukjes hardware waarmee je signaal in elke kamer van je huis kunt krijgen.

Draadloze breedbandabonnementen zijn een beetje duurder dan wat u zou betalen voor de NBN-abonnementen. Naarmate meer mensen ze beginnen te gebruiken, wordt echter verwacht dat de prijs van deze plannen zal gaan dalen.

FAQ: Hoe kan ik het beste internetplan kiezen?

We hebben een kort overzicht gehad van de beste ISP's in Australië. Nu willen we een paar dingen bespreken die u moet overwegen bij het selecteren van een nieuw internetplan voor uw huis. Er zijn drie belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Ze bevatten:

 • De hoeveelheid gegevens die u nodig heeft
 • De snelheid van uw NBN-plan
 • Een contract ondertekenen of niet

Hoeveel gegevens heb ik nodig voor mijn ISP-plan?

Het antwoord op deze vraag zal variëren van huishouden tot huishouden. In 2018 gebruikte het gemiddelde Australische huishouden elke maand ongeveer 85 GB breedbandgegevens. Dat gezegd hebbende, zien de meeste mensen internet als een hulpprogramma. Niemand zou een vaste hoeveelheid elektriciteit willen kopen, wetende dat als ze die vaste hoeveelheid overschrijden, de elektriciteit zou worden uitgeschakeld. Evenzo willen de meeste mensen dat hun internet altijd is ingeschakeld. Daarom kiezen de meeste voor onbeperkte gegevens.

Hoeveel gegevens gebruikt u momenteel?

Als u vindt dat onbeperkte gegevens niet geschikt voor u zijn, kunt u het beste kijken naar uw oude internetfacturen. Deze hebben meestal uw maandelijkse gebruik. Als u geen papieren exemplaar heeft, zou u deze informatie op de website van uw internetprovider moeten kunnen vinden.

Stappen om het gegevensgebruik te minimaliseren

Als u geschokt bent door de hoeveelheid gegevens die u gebruikt en u wilt betalen voor een goedkoper abonnement, kunt u uw internetgebruik aanpassen. Stel bijvoorbeeld op sociale media in dat video's nooit automatisch worden afgespeeld. Controleer ook uw streamingkwaliteit van Netflix. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer gegevens u gebruikt. Als u films downloadt, download ze dan in SD in tegenstelling tot HD. Een film van HD-kwaliteit op iTunes is ongeveer 4 GB, terwijl een film van SD-kwaliteit gemiddeld 1,5 GB is.

Hoe snel moet uw NBN-plan zijn?

Dit kan een lastige vraag zijn voor Australiërs, omdat we voor de langste tijd niet konden kiezen hoe snel onze internetverbinding was. Nu geeft het NBN ons echter een keuze.

Er zijn twee factoren waarmee we rekening moeten houden bij het bepalen hoe snel voldoende voor ons is. Het eerste waar we aan willen denken, is de NBN-snelheid vanuit het oogpunt van hoe snel we dingen kunnen downloaden. Dan willen we nadenken over de maximale capaciteit van onze verbindingen.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat we hebben gekozen voor het goedkoopste NBN 12-abonnement. We krijgen 12 Mbps. In ons huis hebben we echter zes mensen die regelmatig op internet zijn. Als iedereen tegelijkertijd online is, haalt elke persoon slechts ongeveer 2 Mbps, wat niets is.

In de meeste gevallen raden we u aan om een ​​NBN 50-abonnement te nemen. Hierdoor kan een gezin van vier personen met een hoge snelheid verbinding maken met internet. Natuurlijk bespaart u een paar extra dollars als u een langzamere service koopt. Wanneer echter iedereen in de familie vecht om Netflix te streamen, video's op YouTube te bekijken of online games te spelen, zul je je realiseren dat de paar extra dollars die je hebt bespaard het niet waard zijn.

Moeten we een ISP-abonnement op contract krijgen?

Het antwoord hangt af van wat u van uw internet wilt.

De voordelen van contractvrij gaan

Misschien wilt u een contractvrij abonnement van maand tot maand omdat u er niet voor de lange termijn in opgesloten bent. U moet waarschijnlijk instelkosten betalen en uw router en modem worden waarschijnlijk in rekening gebracht. Maar u bent vrij om uw service op uw gemak te annuleren. Als je provider je niet bevalt, kun je op elk gewenst moment verdergaan. Dit is een goede optie voor mensen die overwegen een nieuwe provider uit te proberen waar ze geen vertrouwen in hebben.

U kunt ook gemakkelijk van aanbieder veranderen als u een betere deal vindt. Als de nieuwe deal die u vindt, echter ook van maand tot maand wordt ingesteld, moet u waarschijnlijk nog een dure instelkosten betalen. Hier in Australië is onze breedbandmarkt niet zo robuust als onze smartphonemarkt. Dit betekent dat er minder concurrentie is, dus u zult waarschijnlijk geen enorme schommelingen in prijzen van de ene aanbieder naar de andere zien tenzij er een deal is.

Voordelen van een contract afsluiten

Als u de contractroute kiest, zal uw ISP u tussen 12 en 24 maanden opsluiten. U zult echter in de loop van de tijd waarschijnlijk geld besparen. Sommige voordelen die u krijgt voor het ondertekenen van een contract, zijn onder andere het niet betalen van een set-up fee, het krijgen van een gratis of scherp geprijsde modem en het hebben van een goedkopere maandelijkse prijs.

Langlopende contracten komen meestal met een soort bonus. Ze kunnen een televisie, laptop of toegang tot andere diensten omvatten. Hoewel alle ISP's contracten gebruiken, werken er maar een paar van maand tot maand.

We hopen dat je onze review van de top 10 beste ISP's in Australië leuk vond. Zoals altijd horen we graag van onze lezers. Laat ons uw ervaring met de verschillende ISP's die u hebt gebruikt weten in het opmerkingenveld hieronder.

Voeg uw eigen beoordeling toe:

We doen ons best om onafhankelijk producten te onderzoeken om onze lezers beter te helpen bij het nemen van beslissingen. Dat gezegd hebbende, willen we ook uw mening horen. We accepteren individuele beoordelingen die informatief en niet-promotioneel zijn. Vul het onderstaande formulier in en wij zullen uw beoordeling publiceren. Promotiebeoordelingen door bedrijven zelf worden niet gepubliceerd. Bedankt!

--- Selecteer snelheid ---
Gemiddelde
Langzaam
Snel
?>

--- Selecteer Bruikbaarheid ---
Makkelijk te gebruiken
Iets ingewikkeld
Erg ingewikkeld
?>

Door op de onderstaande knop te klikken, erken ik dat ik de gebruiksvoorwaarden heb gelezen en accepteer.

MIJN REVIEW TOEVOEGEN

0
6858

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me