Beste NBN-plannen vergeleken met prijs en snelheid

InternetsnelheidWe zijn allemaal op zoek naar hetzelfde ... waanzinnig snel internet. ��️


Deze gids helpt u de verschillende NBN-plannen te begrijpen.

Wanneer u probeert een nationaal breedbandnetwerk te kiezen dat u snel internet biedt tegen een betaalbare prijs, is het misschien moeilijk om het perfecte plan te vinden. Vaak zul je merken dat je, om hoge snelheid te krijgen, meer moet betalen. Niemand wil dat hun videostreaming-service begint te bufferen in het midden van een van hun favoriete programma's die ze bekijken.

Hieronder leest u over het beste algemene plan, de beste snelheidsoptie en nog meer eerlijke beoordelingen van providers. De twee belangrijkste kenmerken die werden vergeleken, waren snelheid en kosten. We wilden het allemaal nog eenvoudiger maken door te praten over de beste NBN-provider voor elke populaire stad in Australië. Ten slotte zullen we een beetje bespreken waar u op moet letten bij het zoeken naar uw volgende internetprovider.

Waarom mij vertrouwen? ����

Mijn naam is Will en de afgelopen drie jaar heb ik dit beveiligingsblog gerund om Australiërs te helpen de digitale privacy beter te begrijpen (enorme gids hier). Ik heb met bedrijven in Australië samengewerkt om hen te helpen hun netwerken en websites te beveiligen. Deze reis heeft me ook een paar dingen geleerd over hoe de ISP-industrie werkt.

Mijn doel van deze gids is om mijn ervaring te delen met behulp van letterlijk alle onderstaande NBN-plannen en tegelijkertijd een veilige IT-infrastructuur op te zetten voor kleine bedrijven in Sydney en Melbourne.

Dit artikel is in uitvoering, maar neem gerust contact met me op als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het kiezen van een geschikt NBN-abonnement. Proost ��

Contents

�� Wat is een NBN? ��

Australië gebruikt de term NBN of nationaal breedbandnetwerk wanneer het gaat over snelle breedbandbedrijven die internetdiensten aanbieden aan de inwoners van Australië. Ze bieden ook diensten zoals beveiliging, entertainment, mobiel en zelfs e-health.

Er zijn een handvol verschillende technologieën die nationale breedbandnetwerken gebruiken om diensten aan hun klanten te bieden, maar daar zullen we later meer over vertellen. Een NBN is vergelijkbaar met wat Amerikanen een internetprovider noemen, omdat ze in wezen hetzelfde zijn, met behulp van verschillende soorten technologie.

�� Beste NBN-aanbieder - 6 plannen vergeleken ��

Oké iedereen, het is beoordelingstijd. Zet je vast en laten we beginnen aan onze internet-terrifc reis om de koning van de Aussie ISP-scene te vinden.

1. Beste algemene keuze - Beste onbeperkte NBN-abonnementgegevens

De algemene topkeuze voor het beste NBN-plan met onbeperkte gegevens in Australië is Internode. Dit bedrijf bestaat al bijna 30 jaar en het hoofdkantoor is gevestigd in Adelaide, Australië. Internode is een tak van iiNet. Er is geen twijfel dat ze onze nummer één keuze zijn, omdat ze de meest gebruikte internetprovider in heel Australië zijn.

SPECS

 • Gratis opstelling beschikbaar: ja
 • Modem huur / koop optie: ja
 • Plannen variëren van $ 50 - $ 100 per maand
 • Beschikbare bundelplannen: ja
 • Add-ons: telefoon, internetpakket, ophalen, kanaalpakketten

PROS

Een breed scala aan prijsopties
Pay as you go beschikbare opties
Geen contracttermijn
Klantenservice is geweldig

CONS

Minder dan gemiddelde MBps dan andere NBN's in Australië

Geen contract, geen probleem

Het mooie ervan is dat het een pay-as-you-go-telefoondienst en breedbanddienst is die u van maand tot maand betaalt. Er is geen ingewikkeld contract dat u moet ondertekenen en dit bedrijf heeft zelfs prijzen gewonnen voor hun klanttevredenheid. Er is een standaard plus avondsnelheid van ongeveer 44 Mbps. Dit bedrijf biedt onbeperkte gegevens voor ongeveer $ 50 per maand.

Anders dan de rest

Hoewel je misschien merkt dat je ongeveer 6 megabits per seconde minder krijgt dan sommige van de andere nationale breedbandnetwerkaanbieders, hebben de voordelen van maandelijks betalen, geweldige klantenservice en geen contract het bovenstaande Internode Unlimited-abonnement de rest. Ze bieden ook bedrijfsplannen en andere telecommunicatiediensten.

Bekroonde

Als het gaat om prijzen, heeft Internode er veel van gewonnen. Ze hebben er een van de internetprovider van de maand voor juni, juli en augustus 2019. Ze hebben ook de thuisaanbieder voor breedbandservices van het jaar twee jaar op rij gewonnen. Ten slotte wonnen ze de communicatiealliantie innovatieprijs.

2. Beste snelheid - Aussie breedband

Als het gaat om het beste snelle NBN-plan, hebben we een van de beste opties voor u gevonden. We beginnen daar is de Aussie Broadband. Aussie Broadband werd opgericht in 2008 en is een beursgenoteerd bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Morwell, Australië. Ze bieden internet- en mobiele diensten aan in gebieden zoals Victoria, Darwin, Lynbrook en Morwell.

SPECS

 • Gratis opstelling beschikbaar: ja, als je het zelf doet
 • Modemhuur / koopoptie: ja (en telefoonverhuur)
 • Plannen variëren van $ 69 - $ 199 per maand
 • Beschikbare bundelplannen: ja
 • Add-ons: entertainmentpakketten

PROS

Razendsnelle snelheden
Niet uit eigen zak betalen
U hoeft geen contract te ondertekenen
Gemakkelijk toegankelijk in het hele land

CONS

De plannen kunnen duur worden

Crazy hoge snelheid

Ze hebben een 100/40 onbeperkt pakket. Uw typische avondsnelheid zal iets minder dan 90 Mbps zijn. U ontvangt onbeperkte gegevens en de gemiddelde prijs is ongeveer $ 100 per maand. Dit premium plan is vrij moeilijk te laten liggen. De gemiddelde snelheid van de NBN-provider voor Australië ligt rond de 80 Mbps, terwijl Aussie Broadband dichter bij 90 Mbps ligt.

Het is zonder risico

Dit is ook een geweldige optie als u op zoek bent naar iets dat vrijwel zonder risico is. U hoeft zich niet aan een contract voor bepaalde tijd te binden of contant te betalen voor alle soorten instellingskosten. Dit is perfect als u niet zeker weet wat voor soort snelheden u nodig heeft of de hoeveelheid gegevens die u gebruikt. U kunt eenvoudig van plan wisselen als u meer of minder van iets nodig hebt.

3. Beste Telstra NBN-plan

Telstra is een van de meest bekende en gebruikte nationale breedbandnetwerken in Australië. Ze bestaan ​​al enkele jaren en hebben een hoofdkantoor in Melbourne, Australië. Ze bieden een handvol eenvoudige bundels waaruit u eenvoudig kunt kiezen. Als het gaat om het beste Telstra NBN-plan, moet u overwegen hoeveel gegevens u per maand nodig hebt.

SPECS

 • Gratis opstelling beschikbaar: ja
 • Modem huur / koop optie: ja
 • Plannen variëren van $ 75 - $ 120 per maand
 • Beschikbare bundelplannen: ja
 • Add-ons: entertainmentbundel, alle Xbox-toegang

PROS

Concurrerende snelheidsbundels
Gratis modem beschikbaar met toepasselijke voorwaarden
Niet-bufferende Netflix

CONS

Het is duur

Bundels in overvloed!

Hun bundels zijn gebaseerd op de hoeveelheid gegevens die u krijgt. Ze bieden een abonnement van 100 GB, een abonnement van 200 GB en een onbeperkt abonnement. Net als veel andere providers bieden ze ook add-ons zoals tv-diensten, waaronder Netflix. Als we het algehele beste Telstra NBN-abonnement moesten kiezen, zouden we moeten kiezen voor het onbeperkte abonnement. Hiermee betaal je $ 90 per factureringsperiode en krijg je onbeperkte gegevens met een NBN-snelheid van 50.

Er is een standaard plus avondsnelheid, een modem van $ 216 die gratis is wanneer u hun service 24 maanden gebruikt, kortingen op verbindingskosten en zelfs onbeperkte lokale en nationale telefoongesprekken inbegrepen.

Extra entertainmentopties beschikbaar

Telstra is geweldig omdat ze veel entertainmentopties beschikbaar hebben. Je kunt ook je abonnement upgraden naar een premium NBN 100-snelheid als je in aanmerking komt. Ten slotte is er geen lock-in contract. Dit is geweldig voor klanten die met toewijding worstelen of als u vaak rondloopt.

Klantenservice

Hun klantenservice is ook iets dat dit bedrijf onderscheidt van andere beschikbare opties. Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met een medewerker van de klantenservice. U kunt telefonisch met iemand praten, een e-mail sturen of zelfs een livechat met een getrainde medewerker van de klantenservice vanuit uw eigen huis.

NBN Plan Beoordelingen - Andere geweldige keuzes

4. TPG NBN-plannen

TPG is een andere geweldige aanbieder voor inwoners van Australië. Dit bedrijf heeft meer dan 5000 werknemers en is vanaf augustus 2015 de tweede grootste internetprovider voor het land Australië. Een ding dat mensen misschien niet weten over het bedrijf, is dat TPG staat voor Total Peripherals Group. Deze groep werd in 1986 opgericht en opgericht.

SPECS

 • Gratis opstelling beschikbaar: ja
 • Modem huur / koop optie: ja
 • Plannen variëren van $ 60 - $ 90 per maand
 • Beschikbare bundelplannen: ja
 • Add-ons: telefoon, internetpakket, entertainment, sport

PROS

Tal van add-on opties
Geen lock-in contract
Gratis opstelling voor een contract van 18 maanden

CONS

Langzamer dan de gemiddelde snelheid op hun goedkopere plan

Grote verscheidenheid aan plannen

Ze bieden een verscheidenheid aan verschillende abonnementen met onbeperkte gegevens. Deze variëren van ongeveer $ 60 per maand tot $ 90 per maand. Ze staan ​​bekend om de snelste prestaties als het gaat om avondsnelheden met een gemiddelde van 88 Mbps. Bovendien krijgt u met hun goedkopere pakket onbeperkte gegevens, een contractloze looptijd, typische avondsnelheid van 11,1 megabits per seconde tegen $ 60 per maand.

Hun middelste abonnement voor $ 70 per maand levert onbeperkte gegevens, geen contracttermijn en bijna 44 Mbps aan typische avondsnelheid. Ten slotte, voor hun duurdere bundel, krijg je $ 90 per maand voor een contractloze looptijd, 78,2 Mbps van typische avondsnelheid en natuurlijk onbeperkte gegevens.

5. Vodafone NBN-plannen

Vodafone is een bekend bedrijf in heel Australië. Ironisch genoeg is het bedrijf gevestigd in Berkshire, Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf zelf werd opgericht in 1982 in Newbury, Verenigd Koninkrijk, maar is vrij nieuw voor Australië. Ze hebben ongeveer 2500 werknemers en hun hoofdkantoor is te vinden in North Sydney.

SPECS

 • Gratis opstelling beschikbaar: ja
 • Modem huur / koop optie: ja
 • Plannen variëren van $ 59 - $ 69 per maand
 • Beschikbare bundelplannen: ja
 • Add-ons: Wi-Fi hub, telefoon

PROS

U bespaart geld wanneer u bundelt
Gratis Wi-Fi-hub
Maak direct verbinding
4G back-up

CONS

Streaming is alleen beschikbaar op meerdere apparaten met hun duurdere abonnementen

Hoge snelheden tegen lage tarieven

Ze hebben vier hoofdplannen beschikbaar die behoorlijk kostenefficiënt zijn. Hun eerste abonnement kost je ongeveer $ 60 per maand en je krijgt onbeperkte gegevens, een contractloze looptijd en 23 Mbps aan typische avondsnelheid.

Vervolgens krijg je $ 70 per maand voor een gemiddelde snelheid van 83 Mbps, onbeperkte gegevens, geen contracttermijn, en vaak zul je dit abonnement vinden voor $ 20 korting per maand. Ten slotte krijgt u nog een optie van $ 70 per maand voor onbeperkte gegevens, een nieuwe contracttermijn en 45 Mbps van typische avondsnelheid.

Het is een nieuw bedrijf

Dit bedrijf is vrij nieuw als het gaat om nationale breedbandnetwerken, maar ze zijn goed in wat ze doen. Als u Vodafone voor uw mobiele apparaat gebruikt, zegt u tussen 5% en 20% wanneer u een breedbandabonnement toevoegt.

6. Tangerine Telecom NBN-plannen

Vervolgens hebben we Tangerine Telecom. Dit bedrijf is opgericht in 2013 en heeft ongeveer 50 medewerkers. Een ding dat mensen zeggen valt op als het gaat om Tangerine Telecom is dat ze een spreektijd van 10 seconden hebben tijdens kantooruren. Dit betekent dat wanneer u tijdens kantooruren belt, u binnen 10 seconden met een echte persoon praat. De dagen van wachten in de wacht zijn voorbij.

SPECS

 • Gratis opstelling beschikbaar: ja
 • Modem huur / koop optie: ja
 • Plannen variëren van $ 64,90 - $ 89,90 per maand
 • Beschikbare bundelplannen: ja
 • Add-ons: mobiele sim, telefoon

PROS

14-daagse risicovrije proefperiode
$ 0 opstartkosten
Er zijn vaak promoties

CONS

Dure modems
Prijzen stijgen na de eerste 6 maanden

Geldbesparende deals

Ze hebben vaak promotionele aanbiedingen en zelfs een risicovrije proefperiode van twee weken waarin u hun services kunt testen. De drie plannen met onbeperkte gegevens die dit bedrijf biedt, variëren van ongeveer $ 55 per maand tot bijna $ 80 per maand. Hun goedkopere abonnement begint bij $ 54,90 per maand en biedt onbeperkte gegevens, geen contracttermijn en 21 Mbps van typische avondsnelheid.

Eerlijke prijzen

Vervolgens krijgt u voor $ 59,90 per maand een contractcontract voor notities met onbeperkte gegevens en 42 Mbps van normale avondsnelheid. Hun duurste plan komt uit op $ 79,90 per maand. Hiermee krijgt u onbeperkte gegevens, 83 Mbps van typische avondsnelheid en een contract zonder contract.

7. Exetel NBN-plannen

De laatste eervolle vermelding die we hebben is Exetel. Hun hoofdkantoor is gevestigd in Sydney, Australië, en het bedrijf bestaat al sinds de herfst van 2001. Ze zijn een bedrijf in privébezit dat op het moment van schrijven ongeveer 300 werknemers heeft.

SPECS

 • Gratis opstelling beschikbaar: ja
 • Modem huur / koop optie: ja
 • Plannen variëren van $ 69 - $ 99 per maand
 • Beschikbare bundelplannen: ja
 • Add-ons: telefoonservice

PROS

Plannen wijzigen is gratis
Geen lock-in contract
Snelheidscontrole beschikbaar
Veel bundelopties

CONS

Hogere kosten vooraf

Een vertrouwd Australisch bedrijf

De drie belangrijkste onbeperkte plannen die ze hebben, variëren van $ 69 per maand tot $ 99 per maand. Met het duurste abonnement ontvangt u onbeperkte gegevens, geen contracttermijn en 77 Mbps van typische avondsnelheid voor minder dan $ 100.

Hun middelste abonnement is $ 79 en levert je 40 Mbps op met typische avondsnelheid, onbeperkte gegevens en ik ken een contracttermijn. Hun meest kostenefficiënte optie met onbeperkte gegevens heeft een contractloze looptijd en 20 Mbps van typische avondsnelheid.

NBN-plannen per stad

Omdat NBN-plannen lijken te verschillen op basis van in welke stad je woont, wilden we enkele van de beschikbare opties voor de populairste steden in Australië onderverdelen. Veel NBN-providers bieden diensten aan verschillende steden of zelfs het grootste deel van het land.

Beste NBN-plannen voor Melbourne

1. Onbeperkt behoren

horen bij logo

Het eerste NBN-plan dat goed past bij degenen die in Melbourne wonen, is Unlimited Belong. Dit plan heeft geen standaard activeringskosten en er zijn modemkosten van nul dollar als u een contract van 12 maanden tekent.

U krijgt onbeperkte maandelijkse gegevens met een standaard plus snelheid van 50 Mbps. Hun kortste plan is 12 maanden lang en biedt alleen toegang tot breedband. Dit kost je ongeveer $ 65 per maand. Ze bieden ook 24 zeven klantenondersteuning.

2. TPG Plus

tpg-logo

TPG Plus is een andere geweldige optie voor het verblijf in Melbourne. Dit plan geeft je elke maand onbeperkte gegevens voor iets minder dan $ 60 per maand. De snelheden zijn iets lager, met de basissnelheid van 12 Mbps.

Dat gezegd hebbende, zou dat voor de meeste mensen nog steeds voldoende moeten zijn. Ten slotte is hun contract 18 maanden lang en bieden ze een gebundeld breedband- en huistelefoonplan.

3. Sumo Single Saver

sumo enkele spaarder

Sumo Single Saver biedt 50 Mbps onbeperkte service per maand. Deze optie is geweldig omdat u geen contract hoeft te ondertekenen en de duur van de looptijd van maand tot maand is.

Ze bieden alleen breedbandpakketten vanaf iets minder dan $ 65 per maand. U kunt ook vijf dollar per maand besparen als u uw breedbandplan bundelt met een van de plannen van Sumo Electricity.

4. Dodo - Standaard Plus-abonnement

De laatste optie waar we het over gaan hebben voor Melbourne is een bundel van Dodo. dodo vogel Voor $ 70 per maand krijgt u onbeperkte gegevens met een snelheid van 50 Mbps. Hun contract is 12 maanden lang en ze bieden wel een bundel breedband en telefoon thuis. Dit is ongelooflijk snel internet voor een betaalbare prijs, vooral als het een bundel is.

Beste NBN-plannen voor Perth

Perth heeft alle plannen die Melbourne hierboven heeft vermeld, maar we wilden een handvol toevoegen dat specifiek voor Perth is.

1. iiNet onbeperkt

iiNet Unlimited biedt een gebundeld abonnement voor breedbandinternet en thuistelefoonservice. iiNet-logoU krijgt onbeperkte gegevens en 50 Mbps snelheid. Hun plannen duren zes maanden en kosten u ongeveer $ 75 per maand.

2. Mijn Republic Unlimited Essential-abonnement

myrepublic-logo

My Republic heeft een onbeperkt basisplan waar mensen in Perth van genieten. Met dit plan betaalt u $ 75 per maand voor onbeperkte gegevens. Hun plannen duren 12 maanden en bieden alleen breedband. Net als veel andere providers heeft dit plan een standaard plus snelheid van 50 Mbps.

3. iPrimus onbeperkt abonnement

iprimus-logo

Vervolgens hebben we het iPrimus Unlimited-abonnement. Dit plan is een bundel breedbandinternet en thuistelefoonservice. Voor $ 80 per maand krijgt u onbeperkte gegevens met een snelheid van 15 Mbps. Hun plannen zijn 12 maanden per keer en een huurlijn is inbegrepen.

4. Telstra Casual onbeperkt

telstra-logo

Als u op zoek bent naar iets dat van maand tot maand is, heeft Telstra Casual Unlimited een breedbandbundel voor thuis waarin u misschien geïnteresseerd bent. U krijgt breedbandinternet en een telefoonservice voor $ 90 per maand. Hun standaard plus avondsnelheid is 50 Mbps.

5. Optus

optus logo

Ten slotte is er voor Perth Optus. Optus biedt onbeperkte gegevens op 50 Mbps voor $ 90 per maand. Dit omvat een breedbandinternet en een thuisbundel. Hun servicetijd is 24 maanden per keer.

Beste NBN-plannen voor Adelaide

1. Onbeperkt behoren

horen bij logo

Wat zijn de beste planopties voor diegenen die in Adelaide wonen, is het onbeperkte Belong breedbandplan. Voor $ 65 per maand ontvangt u 12 maanden onbeperkte gegevens. Dit is een pakket met alleen breedband en er is een standaard plus snelheid van 50 Mbps. Met dit plan ontvangt u een gratis activering, een gratis modem en 24 zeven klantenondersteuning.

2. Sumo Single Saver

sumo enkele spaarder

Sumo Single Saver verschijnt weer, dit keer voor de mensen in Adelaide. Met dit plan betaalt u alleen van maand tot maand en krijgt u nog steeds onbeperkte service. Plannen kosten iets minder dan $ 65 en er is een extra optie om een ​​extra vijf dollar per maand te besparen wanneer u uw alleen-breedbandplan bundelt met het Sumo-elektriciteitsplan. U ontvangt bij dit abonnement de standaard 50 Mbps.

3. TPG Plus

tpg-logo

Deze volgende optie is iets meer langdurig en de snelheid is behoorlijk wat langzamer. Met het basisplan van TPG Plus ervaart u snelheden van 12 Mbps. Dit plan is 18 maanden lang en bevat onbeperkte gegevens. Dit is een bundel thuistelefoonservice en breedbandinternet voor minder dan $ 60 per maand.

4. Optus

optus logo

Optus biedt inwoners van Adelaide een onbeperkt bundelplan. Zoals u waarschijnlijk wel zou raden, ontvangt u met dit plan onbeperkte gegevens. Het omvat breedband internet service en telefoon thuis. Het plan is 24 maanden lang, kost $ 70 per maand en heeft een standaard plus de snelheid van 50 Mbps.

5. Dodo

dodo vogel

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, heeft Dodo ook een plan beschikbaar! Dit is een onbeperkt abonnement met een telefoonlijn voor de thuisbundeldienst en breedbandinternet. Het plan is iets langer met een totaal van 24 maanden. Je krijgt standaard 50 Mbps plus de snelheid voor $ 70 per maand.

Beste NBN-plannen voor Brisbane

1. iiNet onbeperkt

iiNet-logo

Het eerste plan voor Brisbane waar we het over zullen hebben is van iiNet Unlimited. Dit plan heeft slechts een contract van zes maanden en kost u minder dan $ 75 per maand. U krijgt een bundel van breedbandinternet- en thuistelefoonservice met een standaard plus snelheid van 50 Mbps. Onbeperkte gegevens zijn inbegrepen.

2. Mijn Republic Unlimited Essential-abonnement

myrepublic-logo

Vervolgens hebben we Mijn Republiek. Met het onbeperkte essentiële abonnement betaal je slechts $ 75 per maand voor onbeperkte gegevens met een standaard plus snelheid van 50 Mbps. Het plan omvat alleen breedband en duurt 12 maanden.

3. Dodo

dodo vogel

Dodo is een geweldige optie voor diegenen die in Brisbane wonen. Er zijn twee planlengtes beschikbaar, 12 maanden en 24 maanden. Ze kosten beide $ 70 per maand en bevatten onbeperkte gegevens. Er is een vaste telefoonlijn met beide abonnementen, samen met 50 Mbps standaard plus snelheid. Dit is een gebundelde optie van breedbandinternet en thuistelefoonservice.

4. Optus

optus logo

Optus biedt inwoners van Brisbane een gebundeld breedband- en thuistelefoonplan met onbeperkte gegevens. Voor $ 70 per maand gedurende 24 maanden ontvangt u 50 Mbps van standaard plus snelheidsinternet.

5. Onbeperkt behoren

horen bij logo

Onbeperkt aantal biedt 12 maanden durende abonnementen op alleen breedband voor $ 65 per maand. Hiermee krijgt u onbeperkte gegevens met 50 Mbps standaard plus snelheid, gratis activering, 24 zeven klantenservice en een gratis Wi-Fi-modem.

Beste NBN-plannen voor Sydney

1. Telstra Casual onbeperkt

telstra-logo

Met dit onbeperkte data-abonnement betaal je van maand tot maand $ 90. Er is geen langlopend contract en u krijgt een bundel van het plan voor breedbandinternet en thuistelefoonservice. De standaard plus avondsnelheid is 50 Mbps.

2. Onbeperkt behoren

horen bij logo

Onbeperkt Belong is gemakkelijk een van uw beste opties, ongeacht waar u zich in het land bevindt. Hun meest betaalbare abonnement wordt geleverd met onbeperkte gegevens op 50 Mbps van standaard plus snelheid. Dit is een plan voor alleen breedband en kost je $ 65.

Het beste gedeelte? De activering is gratis, u hoeft niet te betalen voor een wifi-modem en u kunt te allen tijde klantenondersteuning bereiken.

3. TPG Plus

tpg-logo

TPG maakt opnieuw de lijst, dit keer voor Sydney. Met hun basisbundel betaal je $ 59,99 per maand voor zowel breedband als thuistelefoonservice. Gedurende 18 maanden ontvangt u onbeperkte gegevens met een basissnelheid van 12 Mbps.

4. iiNet onbeperkt

iiNet-logo

Voor $ 74,99 per maand kunt u een bundel krijgen van iiNet met zowel breedbandinternet als een thuistelefoonservice. Hun plannen duren slechts zes maanden en bieden een standaard plus snelheid van 50 Mbps.

5. Sumo Single Saver

sumo enkele spaarder

Last but not least voor Sydney is een plan van Sumo Single Saver. Ze bieden een abonnement van maand tot maand voor $ 64,95 per maand met onbeperkte gegevens en standaard plus snelheden van 50 Mbps. Ze hebben ook een onbeperkt abonnement van $ 70 per maand met basissnelheden van 12 Mbps, maar waarom meer betalen voor een langzamere service?

Beste NBN-plannen voor Victoria

1. Onbeperkt behoren

horen bij logo

Victoria houdt ook van Unlimited Belong. Er is een standaardplan van 12 maanden dat $ 65 per maand kost. Dit omvat alleen breedband en 50 Mbps standaard plus snelheid. Ze hebben ook een abonnement van $ 70 per maand.

Dit plan is een onbeperkt data-abonnement voor alleen breedband. Je krijgt ook 50 Mbps standaard plus snelheid. Het belangrijkste verschil tussen deze twee plannen, behalve de duur van de termijn, is dat u met de goedkopere optie ook gratis activering en een wifi-modem ontvangt. Beide abonnementen worden geleverd met 24/7 klantenserviceondersteuning.

2. Mijn Republic Unlimited Essential Flexi Plan

myrepublic-logo

Het essentiële Flexi-abonnement van My Republic is $ 79 per maand op basis van een maand. Hiermee krijg je alleen breedband, onbeperkte gegevens en een standaard plus snelheid van 50 Mbps. Dit bedrijf biedt ook een looptijd van 12 maanden voor vier dollar minder per maand.

3. iPrimus

iprimus-logo

iPrimus heeft twee abonnementen beschikbaar die beide $ 80 kosten, onbeperkte gegevens hebben, breedband bundelen en thuis telefoneren en een gemiddelde avondsnelheid hebben van 50 Mbps. Het enige verschil tussen de plannen is dat de ene een dienstduur van 12 maanden heeft, terwijl de andere een dienstduur van 24 maanden heeft. Beide plannen worden ook geleverd met een huurlijn inbegrepen.

4. Dodo

dodo vogel

Dodo biedt ook twee plannen voor degenen die in Victoria wonen. Deze abonnementen kosten beide $ 70 per maand, worden geleverd met onbeperkte gegevens, hebben standaard plus snelheden van 58 Mbps en zijn zowel breedband- als thuistelefoonbundels. Ze worden ook geleverd met telefoonverhuur, maar het ene abonnement duurt 12 maanden en het andere is 24 maanden.

5. Optus

optus logo

Optus maakt de lijst nog een laatste keer. Hun plan is 24 maanden lang en kost je $ 70 per maand. Hiermee krijg je onbeperkte gegevens en een breedbandbundel met een telefoon thuis. Er is een standaard plus snelheid van 50 Mbps.

Australië NBN Plannen Koopgids

Het kan moeilijk zijn om te weten waar je op moet letten bij het shoppen voor je volgende NBN-provider. Je hebt misschien geen idee hoeveel gegevens je gebruikt, of het de moeite waard is om een ​​bundel te krijgen, als contracten verborgen informatie bevatten, samen met andere relevante factoren. Daarom wilden we je wat vertellen over wat je zou moeten zoeken om je te helpen het perfecte plan voor je te vinden. Hieronder vindt u een NBN-koopgids die u kunt gebruiken bij het vergelijken van de ene provider of plan met de andere.

Toepassingen

Het eerste waar u aan wilt denken, is waarvoor u de NBN gaat gebruiken. Laten we eens kijken wat u nodig heeft voor de verschillende onderstaande categorieën.

Surfen op het internet

Als u iemand bent die vaak op internet surft, gebruikt u waarschijnlijk 150 tot 300 MB per uur. Dit is voor dingen zoals het controleren van uw e-mail, surfen op het web, af en toe een controle op sociale media, of korte gestreamde YouTube-video.

Online gamen

Online gaming kan behoorlijk wat variëren, afhankelijk van het type game dat je speelt en of je live streamt naar een publiek. In het algemeen vereist spellen meestal ongeveer 40 MB per uur. Als je virtual reality-games speelt, is het veel hoger. Als je het spelen van de game combineert, nieuwe games downloadt of de games die je al hebt, bijwerkt, heb je waarschijnlijk elke maand ongeveer 100 tot 200 GB per persoon nodig. Nogmaals, er zijn veel factoren die in deze categorie passen, dus de hoeveelheid gebruikte gegevens kan nogal variëren.

een jongen die een computerspel speelt

Tijd doorbrengen op sociale media

Als u zichzelf als iemand beschouwt die een behoorlijke hoeveelheid tijd besteedt aan het gebruik van sociale media, verbruikt u waarschijnlijk ongeveer 120 MB per uur. Dit is om eenvoudig statussen te posten, afbeeldingen of video's te downloaden en afbeeldingen of video's te plaatsen. Dit alles bovenop het sturen van berichten naar je vrienden en geliefden, deze categorie brengt je tussen 1,8 GB per uur en 3,5 GB per uur.

Streaming video's

Wie houdt er niet van video's te streamen? Of je nu Netflix, YouTube of Presto bekijkt, streaming video's nemen een deel van de meeste bandbreedte in beslag in vergelijking met andere categorieën. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je kijkt en op welke kwaliteit je het bekijkt. Gemiddeld gebruikt videostreaming ongeveer 3,5 GB per uur. Gemiddeld gezien verbruikt een huishouden ongeveer 320 GB per maand.

Als je met iemand samenwoont of zelf iemand bent die veel tijd online doorbrengt, kan dat aantal behoorlijk toenemen. Iemand die nonchalant internet gebruikt, zal er ongeveer 32 uur per maand aan besteden. Mensen die geïnvesteerd zijn in sociale media kunnen meer dan 40 uur per maand doorbrengen. Ten slotte zullen de meeste huishoudens gemakkelijk 60 uur aan video's per maand bekijken.

Gegevens

Een van de belangrijkste dingen die bepalen welk abonnement u koopt, is de hoeveelheid gegevens die u nodig hebt. Hopelijk geeft het bovenstaande gedeelte u een beter idee van hoeveel u en uw huishouden per maand gebruiken. De opties van NBN waarover u eerder las, hadden allemaal onbeperkte gegevensopties.

multimedia download

Dit is een geweldige keuze voor de meerderheid van de mensen, afhankelijk van de prijs. Als er iemand in uw huishouden is die veel video's streamt, films downloadt of veel online videogames speelt, krijgt u zeker waar voor uw geld met een onbeperkt data-abonnement.

De gemiddelde Australiër brengt elke maand iets minder dan 50 uur online door. Afhankelijk van wat u aan het doen bent, kunt u de ene maand veel gegevens gebruiken en amper de volgende. Het is slim om iets meer gegevens te verzamelen dan u denkt te zullen gebruiken om te voorkomen dat uw gegevens opraken.

Grootte van het huishouden

Toen we ons onderzoek uitvoerden om te zien welke plannen het beste waren voor de belangrijkste steden in Australië, moesten we invullen hoeveel mensen er in het huishouden zaten. Als u alleen woont, zult u waarschijnlijk veel minder gegevens gebruiken dan een gezin van vier. Het hangt ook af van de leeftijd van de mensen in het huis.

Als je drie kinderen hebt die elk hun eigen apparaat hebben om cartoons op te streamen, gaan dat veel gegevens opslokken. Als je met een stel universitaire studenten woont, zullen ze waarschijnlijk veel tijd online doorbrengen voor studies, sociale media, streaming video's en gewoon over het algemeen surfen op het web. Kun je zien hoe snel de hoeveelheid gegevens die je nodig hebt kan veranderen? Een laatste ding om in gedachten te houden is hoe vaak de mensen in uw huishouden thuis zijn.

een gezin dat iets op de laptop bekijkt

Als je met een handvol volwassenen woont die allemaal fulltime werken, ga je veel minder gegevens gebruiken dan een huishouden met mensen die veel thuis zijn.

NBN snelheden

Vervolgens gaan we het een beetje hebben over snelheid. Snelheid is een absoluut cruciale functie om te overwegen voordat u geld uitgeeft aan een pakket of bundel. Er zijn drie hoofdsnelheidsscheuren voor de meeste NBN-plannen.

 • NBN Standaard: 25/5
 • NBN Standaard Plus: 50/20
 • NBN Premium: 100/40

Toen veel providers voor het eerst plannen voor hun klanten begonnen aan te bieden, werd het NBN-standaardplan het meest gebruikt. Aangezien de manier waarop we internet gebruiken en hoeveel we het gebruiken in de loop der jaren drastisch is veranderd, beginnen bedrijven zich te ontdoen van het NBN-standaardplan, aangezien het standaard plus-plan over de hele linie het populairst is.

Om het een beetje gemakkelijker te verteren, zijn de bovenstaande fracties voor elk plan opgebouwd uit twee getallen. Het eerste nummer heeft betrekking op de downloadsnelheid. Het NBN-standaard plus-abonnement heeft bijvoorbeeld een downloadsnelheid van 50 Mbps. Het tweede nummer heeft betrekking op de uploadsnelheid. Een NBN standaard plus-abonnement heeft een uploadsnelheid van 20 Mbps.

internet snelheidstest

Een ding dat u kunt doen om erachter te komen hoeveel gegevens u nodig heeft en met welke snelheid, is om te overwegen hoeveel apparaten in uw huis zullen worden gebruikt. Als u twee of minder schermen heeft, zou een NBN-standaard plus-abonnement voldoende moeten zijn. Als je er meer hebt, heb je waarschijnlijk een NBN-premiumplan nodig.

Iets dat belangrijk is om op te merken, is dat als het gaat om de snelheid van je plan, als je niet weet hoeveel je nodig hebt, het beter is om een ​​kleiner bedrag aan te nemen in plaats van een hoger bedrag. Dit komt omdat het veel gemakkelijker is om een ​​bedrijf te vragen om uw snelheid te verhogen of te verlagen.

NBN Plankosten

Natuurlijk moeten we het over geld hebben. NBN-plannen komen op verschillende prijspunten zoals hierboven te zien. Sommige abonnementen kosten $ 60 en bieden een maximale snelheid van 12 Mbps, terwijl anderen hetzelfde bedrag hebben en 50 Mbps bieden. Dit is waarom het belangrijk is om plannen van verschillende NBN-providers te vergelijken. Een ander ding als het gaat om kosten zijn vooraf kosten. Sommige providers kunnen een aanbetaling vereisen of een extra vergoeding vragen bij het aanmelden voor hun diensten.

Hoewel sommige NBN-providers geen upfront-kosten hebben, kunnen anderen upfront-kosten hebben van meer dan $ 200. Afhankelijk van de lengte zijn er ook kosten verbonden aan contractperiodes. Het is niet ongewoon om te ontdekken dat wanneer u zich aanmeldt voor een abonnement van langere duur, ze u waarschijnlijk een korting bieden op de maandelijkse kosten. De gemiddelde Australiër betaalt ongeveer $ 50 voor zijn NBN-diensten. Er zijn providers die voor sommige pakketten en bundels meer dan $ 100 per maand in rekening brengen.

met behulp van wifi-ontwerp

Over bundels gesproken, als u abonnementen krijgt, kunt u tot AU $ 3000 betalen voor twee jaar dienst. Het is uw beste keuze om met een kostenefficiënter plan te beginnen en naar behoefte te upgraden. Op deze manier betaalt u niet meer voor minder gebruik. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest en wees niet verlegen om de providers vragen te stellen over de kosten.

NBN Contractduur

Een ander ding dat u wilt overwegen, is de duur van het contract. Zoals u hierboven hebt gelezen, bieden NBN-providers verschillende contractlengten. Sommige bieden contracten van maand tot maand, terwijl anderen contracten van 24 maanden hebben. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het contract waarvoor u zich moet aanmelden. Als u iemand bent die veel beweegt, een onstabiel inkomen heeft of niet zeker bent van de snelheid van het gegevensgebruik voor uw huishouden, is een maandelijks contract een goede optie.

Hiermee kunt u indien nodig eenvoudig upgraden of downgraden. Aan de andere kant krijgt u vaak een kortingsprijs wanneer u zich aanmeldt voor een langer contract. Als u van plan bent om in de nabije toekomst in uw woonplaats of stad te wonen, een vast inkomen heeft en al weet hoeveel gegevens en snelheid u nodig heeft, is dit een geweldige optie.

Een contract ondertekenen, hoe lang het ook is, kan als eng en intimiderend worden ervaren. Ga met elke contractduur waar u zich prettig bij voelt en voorkom dat providers u in een plan of contractduur kunnen praten, zodat ze meer geld kunnen verdienen.

modems

Modems kunnen ongelooflijk duur zijn. Als u er al een heeft, bespaart u veel geld. Als u dat niet doet, kunt u er waarschijnlijk een huren bij de NBN-provider die u kiest. Het is belangrijk op te merken dat niet alle providers huurmodems aanbieden, maar de meeste wel. Als u er een moet huren, is het zeer voordelig om naar de prijzen van de verschillende providers te kijken.

telstra slimme modem

De ene kan een gratis modem met een langer contract aanbieden, terwijl de andere u $ 30 per maand in rekening brengt voor het gebruik van een van hun modems. Het is in uw belang om uw eigen te kopen. Op deze manier bent u niet verantwoordelijk voor een deel van de apparatuur van het bedrijf en bespaart u op de lange termijn veel geld.

Klantenservice

Nu kunt u hiernaar kijken en denken dat de klantenservice uw beslissing in welk abonnement of provider u kiest, niet verandert. Hoewel dat waar kan zijn, hopen we dat u rekening houdt met de klantenservice. De manier waarop een bedrijf zijn klanten behandelt, kan een wereld van verschil maken als het gaat om uw ervaring met hen.

Dit kan met name van cruciaal belang zijn als u van plan wilt veranderen, uw plan wilt annuleren of een professional nodig hebt om bij u thuis te komen en uw modem te onderhouden. Hoe weet je of een provider een goede klantenservice heeft? Er zijn een paar manieren. Een van de gemakkelijkste manieren om dit te controleren is door de beoordelingen te lezen.

Probeer te voorkomen dat u beoordelingen op hun directe website leest, omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat ze negatieve beoordelingen posten. Controleer uw lokale zoekmachine of typ de naam van de provider gevolgd door "recensies" om echte en eerlijke feedback van klanten te zien. Een ander ding dat je kunt doen, is controleren of ze klantenservice-prijzen hebben gewonnen. Het probleem met de klantenservice is dat het nogal wispelturig kan zijn. De klant kan overduidelijk onbeschoft zijn, de medewerker van de klantenservice kan een slechte dag hebben of iets daartussenin.

klantenservice ondersteuning op smartphone

Daarom is het belangrijk om verschillende beoordelingen te lezen die zowel positief als negatief zijn om je het beste idee te geven van waar je aan begint. Vraag ten slotte aan je vrienden en familie welke provider ze hebben en wat hun ervaring is geweest. Afhankelijk van de NBN-provider die ze hebben, kan dit van stad tot stad verschillen.

Soorten NBN-technologie

De meeste mensen weten niet wat voor soort technologie ze al bezitten. Als je me leuk vindt, kun je eenvoudig contact opnemen met je provider om erachter te komen. Je kunt ook naar hun website gaan en je adres typen om te achterhalen welk type technologie en verbinding jouw stad biedt.

Omdat technologie ongelooflijk ingewikkeld kan zijn, wilden we een paar eenvoudige dingen toevoegen om het een beetje beter te begrijpen te maken. Er zijn drie verschillende NBN-technologieën die we zullen behandelen en we zullen praten over wat u moet zoeken in uw huis, buiten uw huis, en welk type stopcontact vereist zal zijn.

Fibre to the Premises (FTTP)
 • Type aansluiting: dit type NBN-technologie gebruikt uw telefoonaansluiting niet thuis.
 • Binnen in uw huis: er moeten twee dozen in uw huis worden gemonteerd.
 • Buiten uw huis: een glasvezel loopt van en naar uw huis naar een NBN-straatdoos samen met een doos die aan de buitenkant van uw huis is geïnstalleerd.
Kabel (HFC)
 • Type aansluiting: de binnendoos wordt niet aan de muur bevestigd en gebruikt geen telefoonaansluitingen.
 • Bij u thuis: u hebt een NBN-kabel in uw huis nodig als u die nog niet heeft.
 • Buiten uw huis: een coaxkabel loopt van stroomleidingen naar een knooppuntdoos. Vervolgens verbindt een vezel de knooppuntdoos met de NBN-doos.
Vezel naar het knooppunt (FTTN)
 • Type aansluiting: gebruikt de wandcontactdoos van uw telefoon in uw huis.
 • In uw huis: een ADSL-achtige modem wordt in uw huis geplaatst.
 • Buiten uw huis: koperen lijnen leiden van uw huis naar een straatknooppunt. Dan zal er een vezel zijn die van het straatknooppunt naar de NBN-box gaat.

Providers veranderen

Als u overweegt van aanbieder te veranderen, is dit goed afhangen van een paar factoren. De belangrijkste factor die een rol speelt, is of u al dan niet een contract hebt. Als u er één bent, moet u contact opnemen met uw huidige provider om te zien wat hun annuleringsbeleid is en of er extra kosten aan verbonden zijn.

orion provider

Sommige bedrijven brengen de resterende maanden van uw contract in rekening plus annuleringskosten. Andere bedrijven brengen u helemaal niets in rekening. Dit kan iets zijn om naar te kijken voordat u überhaupt een provider kiest. Hoe verander je van provider als je geen contract hebt? Dit is veel eenvoudiger dan wanneer u een contract hebt.

U moet eerst contact opnemen met uw nieuwe NBN-provider. U kunt dit online doen, via een telefoongesprek of zelfs persoonlijk. Het mooie hiervan is dat uw nieuwe provider waarschijnlijk met uw oude of huidige provider zal praten om u te helpen gemakkelijk de overstap te maken. Gewoonlijk blijft uw oude abonnement actief tot het einde van de maand.

Waar je woont

Waar je woont speelt ook een rol in welke NBN-provider je kunt gebruiken. Niet elke stad en gemeente heeft dezelfde beschikbare opties. Als u niet weet wie een service levert aan uw buurt of een buurt waarnaar u verhuist, kunt u eenvoudig naar de website van de provider gaan die u overweegt om uw adres in te voeren.

Als u geen providers in gedachten heeft, zijn er tal van sites beschikbaar waarmee u uw adres kunt invoeren en zij zullen een verscheidenheid aan verschillende opties openen op basis van het ingevoerde adres.

bundeling

Bundelen is een ander ding dat u moet overwegen voordat u geld uitgeeft aan een nieuwe dienstverlener. Sommige bedrijven bieden bundelaanbiedingen die een handvol van uw uitgaven een beetje minder duur zullen maken.

hand wijzend op wifi

Als u bijvoorbeeld een mobiele telefoonaanbieder heeft die u $ 100 per maand in rekening brengt voor uw telefoondienst en een NBN die u $ 75 in rekening brengt voor diensten, wilt u misschien contact opnemen met die NBN om te zien of zij bundels aanbieden. Als dit niet het geval is, kan het uw geld waard zijn om over te schakelen naar een optie die dat wel doet. U kunt mogelijk een mobiele telefoon en NBN-services krijgen voor minder dan $ 100 per maand.

Promotionele aanbiedingen

Veel van de tijdaanbieders hebben promotionele deals die u misschien wilt gebruiken. De meest voorkomende promotionele deal is een kortingsprijs voor de eerste zes maanden van uw contract.

Andere promotionele deals omvatten dingen zoals freebies of zelfs snellere diensten voor minder geld. Zorg ervoor dat u informeert naar promotionele deals met elke NBN-provider die u wilt aanschaffen. Niet alle promoties worden te allen tijde op websites vermeld.

Add-Ons

Add-ons of een andere populaire functie die veel NBN-providers beschikbaar hebben voor hun klanten. De meeste add-onpakketten hebben betrekking op entertainment. Dit kan betekenen dat de provider een Netflix-abonnement, specifieke televisiekanalen of videogameabonnementen bevat.

Netflix

Diensten zoals deze maken deel uit van bundeling. Het beste plan dat u kunt vinden, is een plan dat internet-, telefoon- en streamingdiensten aanbiedt. Hoewel dit van persoon tot persoon varieert, zou dit type bundel ongelooflijk populair zijn bij de meeste klanten.

NBN PLAN Veelgestelde vragen

Vraag: Wat is het doel van een NBN?

EEN: Het belangrijkste doel van een NBN is om diensten zoals telefoon en internet aan klanten in het hele land te bieden. Ze bieden ook wholesale-breedband aan retailserviceproviders in grote steden.

Vraag: Is de NBN een goede zaak?

EEN: We zouden er niet over opscheppen als het niet zo was! Het nationale breedbandnetwerk heeft veel hogere snelheden dan de ADSL. De tarieven die ze aanbieden zijn concurrerend en veel abonnementen bevatten onbeperkte gegevens.

Vraag: Wat houdt de NBN-installatie in??

EEN: Als de buitenkant van uw woning nog niet eerder is ingesteld voor NBN-installatie, is dat de eerste stap. Ze zullen komen om kabels of vezels te installeren, afhankelijk van het type beschikbare technologie. Vervolgens installeren ze indien nodig een kabel in uw huis, samen met een doos of twee. Indien nodig kunnen ze u helpen uw internet zo in te stellen dat u klaar bent om het te gebruiken zodra ze vertrekken!

Vraag: Is NBN installatie gratis?

EEN: Als u alleen standaard NBN-installatie zoekt, ja, dat is gratis! Dit omvat het installatieproces dat hierboven wordt vermeld!

Vraag: Kunt u NBN gebruiken zonder een actieve telefoonlijn?

EEN: Dat kan je absoluut. Er is geen actieve telefoonlijn nodig om NBN te laten werken. U kunt het bedrijf het NBN laten installeren met behulp van de koperdraad en de telefoonaansluiting in uw huis, hoewel dit niet op alle technologietypes gebeurt.

Vraag: Zijn er alternatieven voor een NBN?

EEN: Technisch gezien wel. Maar als het gaat om het vergelijken van dingen zoals prijs, gegevens en snelheid, is er niet echt een ander alternatief dat de NBN meet.

Laatste woorden

Nou, daar heb je het. Inmiddels ben je een expert in alles wat te maken heeft met nationale breedbandnetwerken. We hopen dat u daarboven een provider hebt kunnen vinden die uw stad bedient, prijzen heeft die binnen uw budget vallen en die concurrerende snelheid en gegevenssnelheden biedt. Voordat u geld uitgeeft, moet u kijken naar de contractduur die een provider voor elk plan heeft.

Zorg ervoor dat het bedrag dat u betaalt en de hoeveelheid gegevens die u krijgt voldoende is voor uw hele huishouden. Onthoud ook dat, afhankelijk van hoe jij en anderen waarmee je samenwerkt, internet een groot verschil kan maken als het gaat om hoeveel gegevens je nodig hebt. Het is misschien het beste om te gaan met een onbeperkt data-abonnement met avondsnelheden tussen 30 en 50 Mbps. Hopelijk bent u een stap dichter bij het vinden van de perfecte NBN-provider voor u. Veel winkelplezier!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me