BetterNet Review – BLIJF WEG Als u waarde hecht aan privacy

Als je denkt dat een VPN, zelfs een gratis, beter is dan helemaal geen, denk dan nog eens goed na. De onzinfactor op sommige is gewoon te hoog.


Wanneer u onze beoordelingen leest, is er een rode draad die u gaat zien. Het is dat vrij vaak geen VPN is beter dan een gratis VPN. Betternet is opnieuw een gratis VPN-service bevestigt onze mening.

Betternet vpn-logoGratis VPN's bieden u alle voordelen van de wereld. Er is echter een reden waarom ze gratis zijn. Ze verdienen op de een of andere manier geld. Meestal gebeurt dit door uw gegevens te verkopen of door u een heleboel advertenties te tonen. Hun diensten zijn meestal niet beveiligd, ze hebben een beperkt aantal servers beschikbaar en ze werken gewoon niet goed.

Op zijn naam, Betternet beschermt uw gegevens beter dan sommige andere gratis VPN's die we hebben beoordeeld. Maar terwijl u deze recensie leest, zult u zien waarom we Betternet niet hebben opgenomen in onze lijst met de beste gratis VPN's.

Wie is Betternet?

Dit is mogelijk de eerste keer dat je van Betternet hebt gehoord. Dat komt waarschijnlijk omdat ze een relatief nieuw bedrijf zijn dat medio 2015 op het toneel verscheen. Sinds de oprichting van het bedrijf zijn ze beetje bij beetje gegroeid.

betternet vpn voordelenNatuurlijk is de belangrijkste reden waarom mensen zich tot hen aangetrokken voelen, omdat de VPN is helemaal gratis. Het kan op een aantal platforms worden gebruikt, variërend van Android tot Mac tot Windows. Er zijn zelfs extensies die kunnen worden gebruikt in de Chrome-browser en Firefox. Je krijgt dat allemaal zonder een cent te betalen. Het leuke is dat je je niet hoeft te registreren, dus ze hebben geen persoonlijke gegevens zoals je naam of je e-mailadres.

Voors:

 • Een gratis VPN

nadelen:

 • De app bevat malware
 • Bewaart bepaalde gegevens
 • Geeft derden toegang tot gegevens
 • IPv6 en IPv4 lekken
 • DNS-lekken
 • Lage snelheid
 • Frequente verbroken verbindingen

Hoe verdient Betternet VPN geld??

betternet installeren

Volgens de Betternet-website is dit service is gratis omdat ze gratis gesponsorde apps aanbieden. Wanneer u de mobiele app downloadt, ziet u een knop 'app installeren'. Door op de knop te klikken, ontvangt u advertenties voor andere applicaties die u kunt installeren. Telkens wanneer u een toepassing installeert, maakt Betternet contant geld.

Ze bieden video's aan. Wanneer u de app installeert, ziet u een knop met de tekst 'Bekijk een korte video'. Door de video te bekijken, helpt u Betternet geld te verdienen.

betternet vpn geld

Betternet beweert dat dit model goed voor hen werkt. De gebruikers installeren de aanbevolen apps en Betternet kan het licht aan houden. Ze beloven hun service voor altijd gratis te houden dankzij de steun en loyaliteit van hun klanten. Zij ook beweren dat hun doel niet is om winst te maken, maar alleen om hun onderhoudskosten te dekken.

Interessant is dat Betternet onlangs zijn "premium-versie" onthulde. Deze service is gemaakt om kosten te dekken die de gratis service niet dekt. Het is ontworpen om servers toe te voegen en de hoogste kwaliteitsservice voor gebruikers te bieden.

We hebben hier een aantal problemen mee. Het is heel gebruikelijk om mensen te horen zeggen dat wanneer u een gratis VPN gebruikt, u het product bent. Kort gezegd, wat dit betekent, is dat wat gratis VPN's zoals Betternet verkopen zijn uw gegevens. Ze verkopen hun echte klanten. Ze geven de adverteerders toegang tot u. Dit betekent dat de focus niet is om u een goed product te bieden, maar om de adverteerders toegang te geven tot een goed product, uw geld.

Malware in overvloed

Betternet VPN rangschikking

Een academische paper met de titel "Een analyse van het privacy- en beveiligingsrisico van Android VPN Permission Enabled Apps" schetst slechts hoe gevaarlijk Betternet VPN is als het gaat om malware.

De academische paper toonde aan dat Betternet positief bleek te zijn malware door 13 verschillende antivirusprogramma's. Deze studie onderstreept het belang van verder kijken dan de beoordelingen op een service als Google Play. Gebruikers beoordelen de software misschien erg hoog, maar dat komt omdat ze niet weten welke schade de software hen kan toebrengen en hun privacy.

Moet u op Betternet VPN vertrouwen?

betternet privacyInmiddels weet je waarschijnlijk hoe we ons over dit onderwerp voelen. Maar we willen graag een paar minuten de tijd nemen om het privacybeleid van Betternet te bekijken en te zien hoe het zich verhoudt tot de beste VPN's die we hebben beoordeeld.

Als we meteen naar het privacybeleid kijken, zien we enkele dingen die reden tot bezorgdheid geven. Betternet VPN zegt dat ze u niet identificeren. Ze zeggen echter verder dat ze informatie verzamelen die u deelt en die ze gebruiken om hun productadvertenties te ondersteunen. Met andere woorden, ze nemen uw informatie mee en geven deze aan anderen.

betternet beleid voor derdenWanneer u .8 .2 van hun Algemene voorwaarden leest, wordt duidelijk aangegeven dat uw persoonlijke gegevens bij gebruik van hun gratis service beschikbaar kunnen zijn voor een externe inhoudaanbieder. Als u ervoor kiest om een ​​product of dienst van derden te gebruiken of op enigerlei wijze met deze partijen te communiceren, Betternet VPN heeft geen enkele verantwoordelijkheid voor uw veiligheid.

Nou, ze waarschuwen je tenminste.

Waarom staat Betternet malware en tracking toe op hun applicaties?

Met deze tools kunnen ze uw gegevens verzamelen. Dit is de beste manier voor hen om geld te verdienen met hun gratis VPN-applicatie. Zodra uw gegevens zijn verzameld, kunnen deze worden verkocht of worden gebruikt om u te targeten met advertenties die zijn afgestemd op uw waargenomen likes. Dit betekent op zijn beurt omzet voor Betternet. De waarheid is dat dit het bedrijfsmodel is voor de meeste gratis apps die u downloadt.

Dat is de gratis service, is de betaalde service nog beter?

Om toegang te krijgen tot de premium Betternet VPN, moet u eerst de gratis VPN downloaden. Nadat het is geïnstalleerd, krijgt u de benodigde stappen om het installatieproces te doorlopen.

Hier krijgt u de optie om de proefperiode van zeven dagen te starten. Voordat u echter aan de proef kunt beginnen, moet u dat doen geef Betternet een aantal persoonlijke gegevens.

betternet vpn gratis proefversie

De prijs die u betaalt, is afhankelijk van hoe lang u zich abonneert op het product. Hoe langer u zich inschrijft, hoe groter uw loyaliteitskorting. Je krijgt de optie om je te abonneren voor een maand, zes maanden of een jaar.

De prijs voor één maand is $ 11,99. Als u echter vooraf het jaar betaalt, daalt de maandelijkse prijs naar $ 2,99. Als u kiest voor de proefperiode van zeven dagen en u uw abonnement niet opzegt, wordt uw abonnement automatisch verlengd tegen het tarief van $ 11,99.

Wanneer u uw betaalmethode invoert, stelt u automatisch een terugkerend factureringsproces in. Als u vergeet de overeenkomst te annuleren voordat het abonnement afloopt, Betternet brengt u een nieuwe periode in rekening, de één maand, zes maanden of het jaar.

Volgens het terugbetalingsbeleid van Betternet, ontvangt u mogelijk een evenredige terugbetaling van uw huidige betalingsbedrag. Als het account wordt beëindigd vanwege een schending van de algemene voorwaarden, zijn er geen terugbetalingen beschikbaar. Alle terugbetalingen worden gegeven naar goeddunken van Betternet, en ze behouden zich het recht voor om uw terugbetaling om welke reden dan ook of helemaal zonder reden te weigeren.

Veiligheidsinstellingen

Nadat u de Betternet VPN-client hebt geïnstalleerd, zult u misschien verrast zijn dat er geen kill-schakelaar, geen opstartcontrole en geen opties voor lekbescherming is. Nemen we het omdat ze NUL beveiliging hebben?

Zoals gezegd moet u bij het aanmelden voor de gratis proefperiode van zeven dagen omgaan met uw betalingsgegevens. Dit is omdat u geen account bij Betternet heeft. U kunt zich niet aanmelden bij uw betalingen, facturen bekijken of de service annuleren.

Er bestaat wel de optie om abonnementen op een mobiel apparaat te annuleren. Maar wat als u op uw bureaublad zou betalen? Als u om veiligheidsredenen besluit de proef te gebruiken en met uw creditcard te betalen, test u de service een dag of twee en annuleert u deze meteen als u denkt dat dit nodig is. Dit geeft je de tijd om door de rigmarole te gaan om je uit de dienst te bevrijden.

Waar bevinden zich de servers van Betternet?

betternet locaties

Wanneer u de gratis service gebruikt, is er geen optie om de server te selecteren waarmee u verbinding maakt. Wanneer u de premium-optie gebruikt, kunt u servers verbinden die zich bevinden in:

 • De Verenigde Staten
 • Canada
 • Nederland
 • Duitsland
 • Japan
 • Het Verenigd Koninkrijk

U mag geen specifieke servers kiezen, alleen regio's.

Server snelheid

betternet snelheid resultaatDe serversnelheid was problematisch, of we nu te maken hadden met de gratis versie of de betaalde versie. Hieronder vindt u een basissnelheidstest die het netwerk evalueert.

betternet snelheid resultaat 2En hier is het verbonden met de optimale server op Betternet.

Of u nu probeert verbinding te maken met servers in Europa of de Verenigde Staten, u krijgt vaak de DNS-fouts. Wanneer u verbinding kunt maken met hun service, zijn de resultaten die u krijgt zeer inconsistent.

Wat is ons definitieve oordeel?

Oh we houden absoluut van Betternet en vinden dat iedereen de betaalde service moet gebruiken. Terwijl je bezig bent, neem een ​​pistool en schiet ook je eigen voet.

Nee, maar serieus, Betternet is een van de slechtste VPN's die we ooit hebben beoordeeld. De servers zijn onbetrouwbaar. Ze hebben weinig tot geen ondersteuning. Er zijn geen functies en er zijn veel privacyoverwegingen. Als het gaat om het deblokkeren van streaming-sites, waren de resultaten op zijn best twijfelachtig. En zelfs als we geografische beperkingen konden omzeilen, de serversnelheid was zo langzaam dat streaming vrijwel onmogelijk was.

We voelen ons slecht voor diegenen die zijn gelokt door gratis snoep, om uiteindelijk in het gemberbroodhuis te belanden. Wees alsjeblieft geen van die mensen

Een ander alternatief - NordVPN

Als u op zoek bent naar een VPN-service van hoge kwaliteit, raden we NordVPN aan. NordVPN heeft meer dan 5.000 servers over de hele wereld, heeft een duidelijk logboekregistratiebeleid, biedt ongeëvenaarde klantenondersteuning, heeft servers die specifiek zijn ontworpen om geografische beperkingen te omzeilen en is redelijk geprijsd.

NordVPN is gebruiksvriendelijk en heeft eenvoudige software. Ze zijn toegewijd aan het beschermen van de privacy van hun klanten. Hiermee top-tier VPN, u hoeft zich geen zorgen te maken over verborgen kosten of clausules. Ze proberen geen producten te verkopen en u kunt de service op maximaal vijf apparaten gebruiken met slechts één abonnement.

Elk van de servers van NordVPN omzeilt geografische beperkingen voor services zoals Netflix. Omdat ze zich in Panama bevinden, u bent beschermd tegen een aantal overheidsprogramma's die uw privacy dreigen te schaden.

NordVPN biedt uitstekende klantenservice en biedt een 24/7 live chat.

Het maakt P2P-services mogelijk en biedt abonnementen variërend van $ 2,99 per maand tot $ 11,99 per maand. En hoewel deze prijs misschien een beetje duurder is dan sommige van de andere VPN's op de markt, is het belangrijk om te onthouden dat je met VPN's krijgt waar je voor betaalt.

Soms, gratis komt voor een nog hogere prijs. Neem uw privacy serieus en investeer in een goede VPN. Voorkom dat er een grote ramp zou kunnen gebeuren. Ga met NordVPN.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me