CyberGhost – Goed maar niet geweldig (onze complete testresultaten)

Deze is behoorlijk goed. Niet perfect, hoor, maar behoorlijk goed. Je zou slechter kunnen doen voor veel meer geld.

Op zijn website beweert Cyberghost dat ze een 'belangrijke voorstander en promotor van burgerrechten, een vrije samenleving en een ongecensureerde internetcultuur' zijn.

Naar onze mening is dat een redelijk goede plek om te beginnen.

Dit Roemeense bedrijf werd opgericht in 2011, maar werd onlangs overgenomen door Crossrider Limited en Robert Knapp. Als zodanig lijken ze klaar te zijn om continu verbeterende services aan te bieden die het bedrijf kunnen helpen om nog hoger te scoren in de ranglijst van VPN-services. CyberGhost beweert hun diensten aan te bieden meer dan 20 miljoen mensen wereldwijd. Daarnaast biedt CyberGhost onder andere solide protocollen met OpenVPN en IPSec. Met AES-256-bits codering is het gemakkelijk om te zien dat uw privacy en anonimiteit zijn gewaarborgd met deze service.

CyberGhost is ontworpen om uw IP-adres effectief te verbergen terwijl u surft, en de opname van een kill-schakelaar betekent dat u kunt bladeren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het blootgeven van uw ware locatie en identiteit..

U kunt zelfs maximaal zeven apparaten tegelijkertijd verbonden hebben met CyberGhost, wat perfect is voor iedereen met veel computers, tablets en smartphones.

Cyberghost-overzicht

FeaturesInformation
Usability: Makkelijk te gebruiken
Logbeleid: Geen logboekbeleid
Servergrootte: 3000 ++ servers
Server distributie: 59 landen
Ondersteuning: Live chat
torrenting: toegestaan
streaming: toegestaan
VPN-protocol en codering: OpenVPN, L2TP en IPSec-protocol; AES 256-bit codering
Hoofdkwartier: Roemenië
Prijs: $ 2,75 / maand
Officiële website: https://www.cyberghostvpn.com

Een multiplatformvriendelijke oplossing

hoe cyberghost werktOf uw apparaten nu Mac, Windows, iOS of Android draaien, ze zijn compatibel met CyberGhost. Gevorderde gebruikers zullen de mogelijkheid waarderen om ook hun Linux-apparaten te verbinden en de service op een router aan te sluiten.

Hoewel het niet zo uitgebreid is als andere marktleiders, biedt CyberGhost ook een relatief robuuste selectie servers over de hele wereld. Dit alles is beschikbaar tegen een betaalbare prijs, maar het is absoluut geen gratis VPN.

Andere VPN-providers bieden iets betere beveiligingsprotocollen en iets hogere gegevensoverdrachtssnelheden naast uitgebreidere servernetwerken. niettemin, CyberGhost is ongetwijfeld een solide keuze.

Beveiliging en codering

crack-aes-256

Hoewel CyberGhost geen extreme maatregelen neemt die sommige andere providers doen, bieden ze nog steeds toonaangevende bescherming. Dit omvat verschillende VPN-protocollen, waaronder de veel geprefereerd OpenVPN-protocol. IPSec en L2Tp zijn ook beschikbaar samen met enkele anderen. Het kunnen kiezen van het juiste protocol is een groot voordeel voor veel meer geavanceerde gebruikers.

Naast betrouwbare protocollen krijgt u AES-256-bits codering. Dat is het soort codering dat veel wordt gebruikt door de overheid en het leger. U kunt erop vertrouwen dat uw webverkeer zal zijn gecodeerd op een vrijwel onbreekbaar niveau.

Als u liever TOR gebruikt naast een VPN, dan is CyberGhost een goede keuze voor u. Deze VPN is perfect compatibel met TOR. Degenen die behoefte hebben aan nog meer beveiliging, willen misschien de Double Encryption-functie bekijken, wat betekent dat authenticatiegegevens en VPN-gegevens beide gecodeerd zijn.

Serverlocaties van CyberGhost

Momenteel heeft CyberGhost een in totaal 3.066 servers. Dit is veel meer dan de meeste VPN-providers kunnen bieden, maar niet zo goed als wat beschikbaar is via enkele van de beste VPN-bedrijven. De servers van CyberGhost zijn verdeeld over 59 landen en het bedrijf zegt dat ze er voortdurend naar streven om meer servers online te brengen op een groeiende diversiteit aan locaties.

In de VS beheert CyberGhost meer dan 500 servers, met nog eens 89 in Canada. Ze hebben geen servers in Mexico, maar er zijn er 10 in Costa Rica. De dekking in Zuid-Amerika is redelijk goed in vergelijking met andere providers. Servers bevinden zich in Colombia, Brazilië en Chili.

Net als bij veel andere VPN-bedrijven is de dekking in Afrika vrij beperkt. Desalniettemin zijn servers te vinden in Zuid-Afrika en Kenia. Het Midden-Oosten is eveneens ondervertegenwoordigd, met negen servers in Israël en 10 in Pakistan, een ongebruikelijke opname bij veel VPN-providers.

Servers overal

cyberghost serverlocaties

Europa wordt uitgebreid behandeld van Portugal tot Oekraïne en van IJsland tot Griekenland. Zelfs kleinere landen zoals Albanië, Bosnië en Herzegovina, Wit-Rusland, Cyprus, Estland, Litouwen, Letland, Moldavië, Macedonië, Servië, Slovenië en Slowakije komen aan bod.

Servers gevonden in Hong Kong, Indonesië, India, Japan, Zuid-Korea, Maleisië, Singapore, Thailand en Vietnam betekenen dat de Aziatische regio goed vertegenwoordigd is. Nieuw-Zeeland en Australië worden eveneens gedekt door honderden servers.

Sommige VPN-serviceproviders gebruiken een combinatie van fysieke en virtuele servers. Fysieke servers bevinden zich eigenlijk op de geografische locatie waaraan ze zijn toegewezen. Virtuele servers kunnen echter overal zijn en worden geladen met software waardoor het lijkt alsof ze zich in het land bevinden waar de VPN-service zegt dat de server is gevonden.

Er is niets inherent mis met deze praktijk. Sommige VPN-gebruikers maken zich echter zorgen over het land waar hun webverkeer naartoe wordt geleid. Vanuit hun perspectief zouden ze veel liever alleen met fysieke servers omgaan, zodat ze precies weten waar hun gegevens naartoe gaan.

CyberGhost maakt gebruik van een combinatie van fysieke en virtuele servers. Een vertegenwoordiger van het bedrijf merkt op dat de meerderheid van zijn servers fysiek zijn. Ze hebben echter een zekere mate van virtualisatie op bijna 350 van hun servers. Gebruikers voor wie dit een probleem is, zullen blij zijn te horen dat deze virtuele servers zich in het land bevinden zoals beschreven.

BitTorrent of P2P gebruiken met CyberGhost

bestanden delen vectorDe mensen bij CyberGhost lijken te willen dat hun klanten de grootst mogelijke vrijheid hebben tijdens hun online ervaringen. Als gevolg hiervan zijn P2P-bestandsdeling en BitTorrent toegestaan ​​via deze service. Terwijl andere providers gebruikers voor dit doel kunnen beperken tot bepaalde servers of anderen deze activiteit volledig weigeren, CyberGhost maakt geen gebruik van dergelijke beperkingen.

Veel mensen zullen ook blij zijn te weten dat CyberGhost verder servers gebruikt die specifiek zijn ontworpen om de streamingervaring te verbeteren. Dit is geweldig nieuws voor mensen die hun VPN willen kunnen gebruiken tijdens het kijken naar Netflix, Amazon Prime of andere streamingdiensten.

CyberGhost Snelheidstestresultaten

Over het algemeen biedt CyberGhost een behoorlijk goed pakket functies. Op de snelheidsafdeling lijkt het een beetje uit elkaar te vallen. Benchmarktesten voordat de VPN werd ingeschakeld, gaven downloadoverdrachtsnelheden van 98,71 Mbps en uploadoverdrachtsnelheden van 53,00 Mbps. Het inschakelen van CyberGhost betekende dat dingen monumentaal langzamer werden. Verbinding maken met de Amerikaanse server in New York resulteerde in downloadsnelheden van 18,41 Mbps en uploadsnelheden van 7,12 Mbps.

resultaat cyberghost snelheidstestMet datatransfersnelheden zo laag, kunt u net zo goed een gratis VPN gebruiken. Het ging beter met een server in Amsterdam. De downloadsnelheid is verbeterd tot 51,10 Mbps terwijl de uploadsnelheid is gewijzigd in 21,10 Mbps.

De resultaten van snelheidstests in Hong Kong en Londen waren slechter. Hong Kong bevatte bijna identieke download- en uploadsnelheden in het rijk van 4,0 Mbps terwijl de downloadsnelheden in Londen gemiddeld 5,63 Mbps en 15,65 Mbps waren voor uploadsnelheden.

Het logboekbeleid van CyberGhost

Een van de belangrijkste functies die een VPN-provider kan bieden, is dat ze geen gegevens bijhouden over hun klanten. De reden waarom mensen er in de eerste plaats voor kiezen om een ​​VPN te gebruiken, is om inbreuk op hun privacy te minimaliseren. Ze willen weten dat hun gevoelige gegevens geen risico lopen en dat niemand nauwlettend in de gaten houdt hoe ze hun tijd online doorbrengen.

Dit is van cruciaal belang omdat als VPN-providers gegevens bijhouden zoals internetproviders, het doel van de VPN teniet zou doen. Als wetshandhavingsinstanties of andere overheidsinstanties besluiten om klantrecords te eisen van een VPN-bedrijf, heeft het altijd de voorkeur als ze weinig of geen records hebben om te verstrekken.

Dienovereenkomstig is het niet ongebruikelijk om VPN-services te zien opscheppen over hun "niet-loggen" -beleid. Dit beleid wordt zelden strikt toegepast. In plaats daarvan blijkt uit het privacybeleid of de servicevoorwaarden dat sommige VPN-providers eigenlijk vrij uitgebreide records bijhouden.

cyberghost commentaarDit is NIET het geval met CyberGhost. Hun locatie in Roemenië helpt de situatie zeker omdat dit land geen deel uitmaakt van het 14 Eyes surveillancenetwerk. Ze delen niet veel gegevens met andere landen, en hun wetten met betrekking tot gegevens en archivering zijn vrijwel nul. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat uw online activiteiten niet worden gemonitord en ergens worden opgeslagen van waaruit ze later kunnen worden geopend.

CyberGhost maakt op hun website vrij duidelijk dat ze niet bijhouden met trackinggegevens. Dit betekent geen records van de browsegeschiedenis van de gebruiker, de inhoud van hun gegevens of zelfs hun zoekvoorkeuren. Het bedrijf houdt zelfs geen verbindingslogboeken bij, dus niemand controleert wanneer en hoe lang u zich aanmeldt op internet.

Prijsopties voor CyberGhost

Alle factureringsopties voor CyberGhost omvatten toegang tot alle servers van het bedrijf en de mogelijkheid om verbind maar liefst zeven apparaten tegelijk. Klantondersteuning wordt 24/7 geboden en er zijn apps beschikbaar die compatibel zijn met Mac, Windows, iOS, Android en meer.

cyberghost prijsstelling

Klanten die ervoor kiezen om van maand tot maand te betalen, betalen elke maand $ 11,99. Kortingen zijn beschikbaar voor mensen die een jaar of meer van de service van tevoren kopen. Een eenjarig pakket kost $ 4,99 per maand, terwijl het tweejarig pakket $ 3,79 per maand kost. De goedkoopste deal is om te gaan met het driejarige pakket voor $ 2,75 per maand.

Gezien de vrij trage gegevensoverdrachtssnelheden van CyberGhost, is het misschien niet logisch om te investeren in een een-, twee- of driejarige verbintenis totdat u zeker weet dat het product echt levensvatbaar voor u is. Het is misschien het beste om een ​​abonnement van een maand te kopen om uzelf de tijd te geven om de service uit te proberen voordat u een groter pakket koopt. Als alternatief is 30 dagen restitutie beschikbaar op alle pakketten als u besluit de service niet te behouden.

Betalingsopties zijn PayPal en creditcards. Als je echt anoniem wilt blijven, dan u kunt ook betalen met Bitcoin.

Wordt CyberGhost aanbevolen - Ja

Als VPN heeft CyberGhost er veel aan. De beveiliging is solide met AES-256-bits codering en het is zeker leuk om een ​​verscheidenheid aan VPN-protocollen te hebben waaruit u kunt kiezen. Dat deze protocollen OpenVPN en IPSec omvatten, is geweldig nieuws voor mensen die bezorgd zijn over beveiliging. Ook kan de optie voor dubbele codering vooral waardevol zijn voor mensen die de nieuwsgierige blikken van totalitaire regimes willen vermijden.

cyberghost proEen ander ding dat CyberGhost tot een aantrekkelijke VPN-optie maakt, is het positieve gebruikerservaring. Het is opmerkelijk eenvoudig te installeren en te starten, wat betekent dat u in minder dan vijf minuten aan de slag kunt.

De bruikbaarheid is geweldig als je eenmaal binnen de CyberGhost-app bent. Alles lijkt binnen handbereik te zijn en u hoeft niet veel te jagen om erachter te komen hoe u de meest basale bewerkingen kunt uitvoeren. Als gebruikers dit wensen, is het mogelijk om de app zo te configureren dat deze automatisch wordt gestart met slechts één klik.

CyberGhost's loggingbeleid is ook geen duidelijk pluspunt, vooral voor degenen die echt gevoelig zijn voor problemen met betrekking tot privacy en online anonimiteit. Dit bedrijf struikelt echter echt als het op snelheid aankomt. Een VPN met een netwerk van meer dan 3000 servers zou betere overdrachtssnelheden moeten kunnen leveren. Er wordt een beetje vertraging verwacht wanneer een VPN wordt gebruikt, maar de resultaten van de CyberGhost-snelheidstest zijn niets anders dan teleurstellend.

Houd er rekening mee dat gebruikerservaringen sterk kunnen variëren, afhankelijk van het computersysteem en waar de gebruiker zich in de wereld bevindt. CyberGhost heeft ongetwijfeld duizenden klanten die perfect tevreden zijn met de snelheid van hun browse-ervaring. De hier getoonde testresultaten tonen eenvoudig aan dat u wellicht het restitutiebeleid van CyberGhost in gedachten wilt houden als u niet tevreden bent met de service.

Afgezien van snelheidsproblemen biedt CyberGhost alle functies en beveiliging die u van een betaalde VPN-service mag verwachten. Daarom wordt CyberGhost aanbevolen.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me