Hide.Me VPN Review – Goede keuze maar trage snelheden (testresultaten)

Hide.me doet een paar dingen goed. Helaas doen ze ze met de snelheid van een - nou, uh .. Stel je een luiaard voor die in een poel van pindakaas zwemt. Dat doe je eigenlijk niet.


hide.me-logoHide.me, opgericht in 2012, is een relatief nieuwe speler in het VPN-spel. De oprichters hebben allemaal ervaring in de IT-afdelingen van hogedruksectoren, zoals grote bedrijven met kantoren in verschillende landen en federale overheden. Dit betekent dat ze goed gekwalificeerd zijn voor het ontwerpen van diensten die bedoeld zijn om de privacy van haar klanten te beschermen.

Ondanks deze stamboom, Hide.me is niet zo goed als het zou kunnen zijn. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Maleisië, een land dat geen lid is van de Five Eyes of zelfs de 14 Eyes. Dit is uitstekend nieuws voor mensen die er zeker van willen zijn dat hun privégegevens niet worden overgedragen aan de eerste wetshandhavingsinstantie of overheidsorganisatie die op de deuren van Hide.me komt kloppen.

Zie de totalitaire-zware lijst hieronder en blijf dan lezen om erachter te komen wat we echt over Hide.me denken

VPN-gebruiker per land

Hide.Me VPN-overzicht

FeaturesInformation
Usability: Makkelijk te gebruiken
Logbeleid: Geen logbeleid
Servergrootte: 160 ++ servers
Server distributie: 55 landen
Ondersteuning: 24/7 ondersteuning via live chat, e-mail en een ticketsysteem
torrenting: Beperkt
streaming: Beperkt
VPN-protocol en codering: OpenVPN, SoftEther, IKEv2, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP-protocollen; 256-bit AES-codering
Hoofdkwartier: Maleisië
Prijs: $ 5.41 / maand
Officiële website: https://hide.me

Fatsoenlijke beveiliging en codering

Ook in het voordeel van Hide.me zijn de VPN-protocollen die het gebruikt. Het OpenVPN-protocol is voor veel gebruikers de eerste keuze omdat deze codering open source is. Een open source product heeft het voordeel dat het door meer mensen wordt gebruikt, wat betekent dat het waarschijnlijk grondiger is onderzocht op kwetsbaarheden dan vergelijkbare producten. Andere beschikbare protocollen zijn IKEv2, SSTP en PPTP. Die laatste twee zijn grotendeels verouderd en bieden niet hetzelfde coderingsniveau dat bij OpenVPN en IKEv2 wordt geleverd, dus wees voorzichtig.

Het SoftEther-protocol is bovendien beschikbaar via Hide.me. De meeste andere VPN's hebben deze technologie niet beschikbaar. De bedoeling is om internetverkeer nog moeilijker te detecteren. Veel andere VPN's hebben echter functies die zijn ontworpen om het volgen van de online bewegingen van een gebruiker vrijwel onmogelijk te maken, dus dit alleen is geen reden om te kiezen voor de VPN-services van Hide.me.

De serverlocaties van Hide.me

In vergelijking met andere concurrenten zoals NordVPN, Hide.me heeft relatief weinig servers. In totaal zijn er slechts 150 servers. Ze bevinden zich in 34 landen op 45 verschillende locaties. Andere, meer geavanceerde VPN-serviceproviders hebben duizenden servers in honderden landen, waardoor gebruikers veel meer opties hebben.

Niet genoeg servers om aan de wereldwijde vraag te voldoen

hide.me serverkaartHet hebben van een relatief klein aantal servers betekent dat meer gebruikers op dezelfde server moeten worden gepropt. Elke persoon ontvangt een vrij klein stukje bandbreedte wanneer hij zich aanmeldt, en dit heeft invloed op de prestaties. Dit kan slechts een van de redenen zijn waarom Hide.me niet zo goed presteert in snelheidstests als andere VPN-bedrijven.

De diversiteit van serverlocaties kan ook van cruciaal belang zijn voor de prestaties. Over het algemeen, gegevensoverdrachtsnelheden zijn sneller wanneer gebruikers zich kunnen aanmelden bij een VPN-server die relatief dicht bij hun werkelijke geografische locatie ligt.

Overvolle servers, en een gebrek aan veel servers op verschillende locaties, betekent lage gegevensoverdrachtssnelheden en wordt gedwongen om een ​​server op een ander continent te kiezen alleen om verbinding te maken. Dit kan leiden tot herhaalde frustratie voor reguliere gebruikers.

Wat locaties betreft, doet Hide.me behoorlijk wat aan het waarborgen van diversiteit. Het beschikt over zes Amerikaanse en Canadese servers, een in Mexico en een in Brazilië. Het merendeel van de servers bevindt zich in Europa en het Verenigd Koninkrijk met extra locaties in Marokko en IJsland. De andere servers van Hide.me bevinden zich in Melbourne en Sidney, Australië, India, Singapore, Hong Kong, Zuid-Korea en Japan. Momenteel heeft de service geen servers in Rusland, maar ze hebben wel servers in Oekraïne en Turkije.

BitTorrent of P2P gebruiken met Hide.me

Hide.me maakt het gebruik van BitTorrent en P2P op bepaalde servers mogelijk. De servers in de VS, Mexico, het VK en Australië zijn opmerkelijke uitzonderingen op deze toestemming. Hide.me beweert op haar website dat het gebruik van de SOCKS-proxy op P2P-torrentverkeer de overdrachtsnelheden sneller maakt. Er is weinig bewijs om deze bewering te staven. De SOCKS5-proxy heeft een kill-schakelaar dat zorgt voor een veiliger downloaden van torrents.

Hide.me VPN-snelheidstestresultaten

Het gebruik van een VPN zal uw gegevensoverdrachtssnelheid beïnvloeden. Wanneer u een VPN gebruikt, moeten in wezen al uw online verzoeken door extra hoepels springen en verder gaan dan anders.

resultaat van de hide.me-snelheidstestSnelheidstests met behulp van de Hide.me VPN-service leverde minder dan indrukwekkende resultaten op. Met behulp van de server in New York was de downloadsnelheid 17.17 Mbps terwijl de uploadsnelheid een weinig inspirerende 10.10 Mbps was.

De cijfers verbeterden bij het gebruik van een server in Amsterdam. Hier was de downloadsnelheid 27,60 Mbps terwijl de uploadsnelheid 19,92 Mbps was.

Het gebruik van de Britse server in Londen leverde vergelijkbare cijfers op. Het downloaden gebeurde met een snelheid van 28,69 Mbps terwijl het uploaden 20,41 Mbps was.

De server in de prestaties van Hong Kong was vooral somber. Met een downloadsnelheid van 11,71 Mbps en een uploadsnelheid van 3,19 Mbps is het vrij duidelijk dat dit niet de snelheid is die geavanceerde gebruikers verwachten.

Houd er rekening mee dat uw prestaties kunnen variëren. De resultaten van een snelheidstest leggen vooral een moment vast, ten goede of ten kwade. Dit betekent dat u mogelijk verbeterde of verslechterde resultaten op uw apparaten ervaart.

Hide.me's Logging Policy

Hide.me heeft een strikt beleid om niet te loggen. Dankzij het hoofdkantoor in Maleisië, een land dat geen wetten heeft met betrekking tot verplichte gegevensbewaring, is dit een van de weinige VPN-services waarvoor deze opschepperij geldt. Dit is van cruciaal belang, vooral bij het overwegen van de manieren waarop mensen online tijd doorbrengen. Lees hier meer over VPN-logboekregistratie.

vpn logging beleid scorekaart

Hoewel veel mensen snel zouden beweren dat ze dat hebben gedaan "niets te verbergen" online is deze verklaring zelden waar.

De realiteit is dat niemand wil dat iemand anders via hun e-mails neuzen, toegang krijgen tot hun bank- of andere financiële informatie of "luisteren" naar privégesprekken.

Daarom is het van cruciaal belang om de beste VPN voor privacy te gebruiken en ervoor te zorgen dat niemand uw persoonlijke online bewegingen bijhoudt

Verbergt Hide.Me hun registratiebeleid?

In een poging om wettelijke aansprakelijkheid te vermijden, zegt Hide.me dat ze de persoonlijke gegevens van gebruikers niet registreren en geen gegevens bijhouden op hun servers. Hide.me verklaart ook dat ze op geen enkele manier controleren wat hun gebruikers doen in de virtuele wereld. Ze hebben eigenlijk de nogal ongewone stap gezet om gecertificeerd te worden door een niet-gelieerde beveiligingsanalist, die verklaarde dat Hide.me geen logboeken bijhoudt bij haar klanten.

Volgens de publicaties van het bedrijf registreren ze niet eens het echte IP-adres van gebruikers, noch is er een tijdstempel op de verbinding. Omdat privacy een van de grootste redenen is om een ​​VPN te gebruiken, Hide.me's geen logbeleid is een functie die zeer in het voordeel van het bedrijf is.

Prijsopties voor Hide.me

Een ander punt in het voordeel van deze VPN-provider is dat ze hun service gratis aanbieden. Er zijn echter enkele opmerkelijke uitzonderingen en beperkingen voor gebruikers die de gratis versie van Hide.me kiezen. Klanten hoeven hun creditcardgegevens niet in te voeren op een gratis abonnement maar ze hebben toegang tot slechts drie serverlocaties. Bovendien zijn ze beperkt tot gebruik één apparaat tegelijk. Als u op zoek bent naar een gratis, zijn hier enkele betere gratis VPN-keuzes.

Een andere frustrerende beperking is dat de gratis klanten beperkt zijn tot slechts twee gigabytes aan gegevens per maand, wat een ongelooflijk kleine hoeveelheid is. De gratis versie van Hide.me is ook waanzinnig traag, ondanks de belofte van het bedrijf om hun best te doen om dingen in beweging te houden met niet minder dan drie Mbps. Gratis gebruikers vinden het verder misschien niet leuk dat de beschikbare VPN-protocollen beperkt zijn tot IPSEC, SSTP, PPTP en L2TP. IPSEC, inclusief IKEv1 en 2, is een betrouwbare optie, maar de andere nieuwste en beste protocollen zijn gereserveerd voor betalende klanten.

hide.me prijzen

Het Plus-abonnement is beschikbaar voor ongeveer $ 4,99 per maand. De limiet voor gegevensoverdracht is aanzienlijk verhoogd tot 75 GB, maar gebruikers op dit niveau zijn nog steeds beperkt tot slechts één verbinding tegelijk. Leden krijgen toegang tot alle serverlocaties en alle VPN-protocollen. SOCKS-proxy is verder beschikbaar met dit pakket.

Het Premium-abonnement verdubbelt de maandelijkse prijzen tot $ 9,99 per maand, maar gebruikers ontvangen onbeperkte gegevensoverdracht en kunnen maximaal vijf apparaten tegelijkertijd aansluiten. Dit programma bevat ook alles wat het Plus-abonnement biedt, naast een vast IP-adres en dynamische port forwarding.

Zowel het Plus- als het Premium-abonnement bieden een 14-dagen geld-terug-garantie als gebruikers niet tevreden zijn. Dit is een relatief korte periode, maar zou voldoende moeten zijn voor regelmatige gebruikers om te bepalen of de service voor hen werkt.

Is Hide.me Aanbevolen?

Met zijn gebrek aan snelheid en zijn opgeblazen plankosten, we kunnen Hide.me momenteel niet aanbevelen. Als u de meest kosteneffectieve oplossing wilt vinden, kunt u beter gebruiken Surfshark, die meer functionaliteit biedt tegen lagere prijzen.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me