Hoe u uw Google-geschiedenis kunt verwijderen

Google weet meer over jou dan je moeder. Het kan zijn dat Google u beter kent dan uzelf.


Hoe is dat mogelijk?

Voor Google is het gemakkelijk. Ze houden bij wat u allemaal doet via hun diensten. Van elke zoekopdracht die u ooit hebt ingevoerd, hebben ze meer over u geleerd, inclusief uw voorkeuren en interesses, evenals het identificeren van de mensen waarmee u verbonden bent.

Heb je Google ooit gebruikt voor het zoeken naar een baan of om meer te weten te komen over een medische aandoening? Hoe zit het met zoekopdrachten voor tv-shows, muzikanten en films? Misschien heb je gezocht naar een bank of makelaarskantoor of je makelaar gevonden met Google.

Zo ja, dan herinnert Google het zich. Google onderhoudt een gebruikersprofiel voor iedereen die zijn services gebruikt.

Ze kunnen de kleinste details over uw identiteit en voorkeuren achterhalen door al die gegevens te verzamelen. Facebook is in dit opzicht zelfs nog slechter, omdat hun recente ongelukken met het privacybeleid de wereldwijde auditorium hebben weten te bereiken.

Hier is een voorbeeld van wat Google in de gaten houdt:

  • Uw zoekopdrachten
  • Welke videos jij ziet
  • Alle advertenties waarop u klikt of bekijkt
  • Uw fysieke locatie tijdens uw browsesessie
  • Welke websites tijd besteden aan
  • Gegevens over de browsers en apparaten die u gebruikt bij toegang tot Google

Dat is behoorlijk uitgebreid, maar de records eindigen daar niet. Iedereen die een Google-account heeft, kan het bedrijf een schat aan informatie hebben gegeven, zoals naam, geslacht, geboortedatum, telefoonnummer en wachtwoord.

verwijder activiteit google

Als je opmerkingen maakt op YouTube, foto's of video's uploadt, e-mails schrijft of contacten toevoegt, worden deze dingen ook allemaal vastgelegd.

Het is niet alsof Google die informatie ooit wist. Ze hebben gebruikersprofielen bewaard die teruggaan tot 2005. Dit betekent dat elke keer dat u Google hebt gebruikt, er een nieuwe vermelding in uw profiel is gemaakt. Die tijd op de universiteit toen je geïnteresseerd was in recreatieve drugs? Google heeft er een record van.

De realiteit is dat deze uitgebreide records een zijn directe bedreiging voor uw privacy. Hoewel u de geschiedenis in uw browser kunt wissen, doet dit niets om uw Google-geschiedenis op te schonen. Dat komt omdat het verwijderen van uw browsergeschiedenis alleen op uw eigen apparaat werkt.

De kans is groot dat u zich zorgen maakt over uw privacy en veiligheid in de online wereld. U wilt de beste VPN gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand een register kan bijhouden van wat u online doet. Als u uw Google-zoekgeschiedenis echter niet wist, blijft u kwetsbaar. Zelfs als deze gegevens niet worden gehackt of misbruikt, is het nog steeds een inbreuk op uw privacy.

Waarom bewaart Google al die gegevens?

Google gaat de informatie die ze in de loop der jaren hebben verzameld niet verwijderen. Dat komt omdat ze er voor verschillende doeleinden op vertrouwen.

netto ons digitale advertentie-inkomsten per bedrijf

Een van de meest zorgwekkende van deze doeleinden is hun deelname aan massabewaking. Google werkt nauw samen met overheidsinstanties om mensen te “bespioneren”. Het PRISM-bewakingsprogramma is van bijzonder belang voor beveiligingsprofessionals. Met dit programma kan de NSA in de VS riemen online communicatie verzamelen. Soortgelijke programma's zijn actief in andere landen.

Bovendien helpen die gegevens Google u te targeten met specifieke advertenties. Die winterjas die je online hebt bekeken?

Plots kun je er niet meer vanaf komen.

Een advertentie ervoor volgt je overal waar je gaat.

Google merkt snel dat ze uw gegevens niet aan derden verkopen, maar ze maken nog steeds winst. Dat komt omdat adverteerders betalen om advertenties te plaatsen. Google slaagt in dit spel in schoppen. Ze zijn dominant over alle andere online advertentieservices.

Google staat verder bekend om maar liefst bedrijven kopen. De gegevens die zij van u en anderen verzamelen, zijn nodig om deze ondernemingen te helpen slagen. Enkele van hun meest recente aanwinsten zijn Sigmoid Labs, Workbench, Onward, Senosis, GraphicsFuzz, Cask en vele anderen.

Haat u het idee dat Google zoveel over u weet??

spionage vectorHet lijdt geen twijfel dat Google een geweldige zoekmachine is. U krijgt in korte tijd veel uitstekende resultaten. Die service heeft echter een prijs, namelijk uw privacy. Naarmate meer mensen zich realiseren hoe invasief en wijdverbreid de tactiek van Google is, groeit het gevoel van urgentie om hun Google-geschiedenis te wissen.

Als u zich ongemakkelijk voelt bij het idee dat een bedrijf zoveel informatie over u heeft, waarvan sommige waarschijnlijk dateren uit 2005.

Er zijn stappen die u kunt nemen om ermee om te gaan.

Begin met een Google-account

Het lijkt contra-intuïtief, maar de enige betrouwbare manier om uw Google-geschiedenis te verwijderen, is via uw Google-account. Dienovereenkomstig, als u geen Google-account hebt, moet u er een maken. Als je van de meeste mensen houdt, heb je er al een. Als u dat niet doet, dangeef Google alleen het absolute minimum aan informatie over jou.

Zoek naar de tool Mijn activiteit

Begin op de startpagina van Google. Ga naar de rechterbovenhoek om u aan te melden bij uw Google-account als u nog niet bent ingelogd. Klik vervolgens op het cirkelvormige pictogram met uw initiaal.

Google brengt u naar de startpagina van uw Google-account. Selecteer de "Gegevens & Personalisatie 'aan de linkerkant van het scherm. Blader naar beneden om de knop 'Mijn activiteit' te vinden.

google instellingen

Op deze pagina ziet u een ongelooflijk gedetailleerde en uitgebreide lijst van uw online activiteiten. Aan de linkerkant van het scherm kunt u kiezen voor 'Activiteit verwijderen'.

Klik erop en Google probeert u mogelijk te overtuigen dat het delen van uw gegevens en het bijhouden ervan belangrijk is. Ze gebruiken drie dia's die de redenen geven waarom ze denken dat je meer open moet zijn voor je activiteit.

Deze kunnen in wezen worden genegeerd omdat de nadruk hier ligt op het beschermen van de privacy.

Zijn er gegevens die u wilt bewaren?

Sommige van uw zoekopdrachten zijn mogelijk niet bijzonder gevoelig en u vindt het misschien niet erg als de wereld hiervan op de hoogte is. Het verwijderen van uw Google-geschiedenis omvat ook het verwijderen van e-mails in uw Gmail-account. Er kunnen ook andere dingen in uw Google-profiel zijn die u wilt behouden.

Als dit het geval is, moet u de gegevens downloaden voordat u iets verwijdert. Dit is van vitaal belang omdat het hier beschreven verwijderingsproces uw Google-geschiedenis volledig tenietdoet. U wilt geen vitale e-mails of andere gegevens verliezen die nog steeds nuttig voor u zijn.

Meld u aan bij uw Google-account om geselecteerde bestanden te downloaden die u liever bewaart. Zoek de gegevensafhaalpagina. Google selecteert automatisch alle soorten bestanden in uw account om te downloaden. Aangezien u waarschijnlijk niet uw hele Google-geschiedenis nodig heeft of wilt downloaden, kunt u klikken op "Niets selecteren" zodat er geen categorieën worden gekozen.

Gmail-labels

Hier kunt u kiezen welke bestanden of bestandstypen u wilt downloaden en bewaren. In het Gmail-gebied kunt u bijvoorbeeld alle items in uw inbox en uw concepten selecteren. Zodra uw selecties zijn voltooid, klikt u op "Volgende" onderaan de pagina.

Gmail selecteren labels volgende knop

Dit brengt een nieuwe pagina waar u kunt kiezen waar u uw download wilt opslaan. Het is ook mogelijk om te kiezen of u een .zip- of .tgz-bestandstype wilt. Vervolgens moet u kiezen hoe uw gegevens worden geleverd. De meeste mensen geven er de voorkeur aan om een ​​link naar hen te e-mailen, maar u kunt ervoor kiezen om de link naar uw cloudopslag te laten verzenden. Vervolgens klikt u op "Archief maken" om het downloadproces te starten. Afhankelijk van de grootte van de bestanden die u downloadt, kan dit enkele minuten duren.

Google archief maken

Zodra uw e-mail van Google is aangekomen, klikt u op de link om uw gegevens te downloaden. Overweeg een kopie op uw pc te bewaren en een andere in uw cloud of op een externe harde schijf.

google downloadarchief

Uw zoekgegevens verwijderen

Zoek de knop 'Activiteit verwijderen op' op de pagina 'Mijn activiteit'. U kunt kiezen uit een paar opties om te beslissen wat u wilt verwijderen en wat u wilt behouden. U kunt verwijderen op basis van specifieke onderwerpen of producten.

google onderwerp verwijderen

Klik op 'Probeer het' onder 'Verwijderen op onderwerp of product'. Hiermee keert u terug naar de hoofdpagina 'Mijn activiteit'. Kies een specifieke activiteit door op het pictogram met de drie verticale stippen te klikken. Selecteer 'Verwijderen'.

google mijn activiteit

Hier begint Google een beetje in paniek te raken. Het geeft u een kaart die u vertelt hoe uw geschiedenis Google sneller en nuttiger maakt. Klik op "OK" om dit te omzeilen.

Vervolgens, Google controleert nogmaals of u dat item echt wilt verwijderen. Nuttig laten ze je weten dat vergelijkbare gegevens nog steeds kunnen worden toegevoegd aan je Google-account op gebieden zoals Locatiegeschiedenis en Chrome-geschiedenis. Het vertelt je ook dat als je deze andere activiteit wilt zien, je "Andere Google-activiteit" kunt bezoeken. Klik op verwijderen en het geselecteerde item verdwijnt.

Een snellere en uitgebreidere manier om uw Google-geschiedenis te verwijderen is om de optie "Verwijderen op datum" te gebruiken in plaats van de optie "Verwijderen op onderwerp of product". Klik op 'Uitproberen' en er verschijnt een vervolgkeuzemenu met verschillende datumbereiken. U kunt ook een aangepast datumbereik maken om te verwijderen.

google verwijdert onderwerp altijd

Het handigste item in het vervolgkeuzemenu is echter de selectie 'Altijd'. Klik op 'Verwijderen' en Google raakt opnieuw in paniek. Je ziet een kaart opkomen die wil dat je verifieert dat je dat echt wilt verwijder je hele geschiedenis.

Google verwijder onderwerp volgende knop

Klik nogmaals op "Verwijderen" om het proces te voltooien. Je hebt nu een schone lei wat Google betreft.

Wat nu?

Het feit dat je je geschiedenis hebt opgeruimd, wil natuurlijk niet zeggen dat je niets anders hoeft te doen. Google gaat nog steeds elke beweging volgen die u maakt. Dit betekent dat u het proces van het verwijderen van uw Google-geschiedenis om de paar weken of maanden moet herhalen.

alternatief, u kunt voorkomen dat Google uw online activiteiten bijhoudt. Klik op de hoofdpagina “Mijn activiteit” op het pictogram met de drie verticale stippen rechtsboven op uw scherm. Selecteer “Activiteit controles.”

Google activiteitscontrole

Elke Google-activiteit heeft zijn eigen controle, dus u moet elke selectie ongedaan maken.

Klik op de knop 'Pauzeren' onder aan de pagina om te voorkomen dat Google u volgt. Om nog meer trackingactiviteiten te stoppen, scrol omlaag naar de onderkant van de volgende pagina en klik op 'Advertenties'. Nogmaals, u moet de selectie van alle knoppen opheffen. U ziet een pop-up met betrekking tot personalisatie van advertenties. Schakel dit ook uit.

Google pauzeert webactiviteit

Met al deze stappen voltooid, kunt u er zeker van zijn dat uw privégegevens niet langer worden opgeslagen in de uitgebreide database van Google.

Google is een reus die voedt informatie voor de kost. Wanneer u hun services gebruikt, moet u zich realiseren dat elke actie in de eerste plaats wordt gevolgd, gemeten en geanalyseerd om u advertenties te bieden. Hoewel er zeker manieren zijn om de hoeveelheid informatie die Google van u kan krijgen te beperken, zoals het gebruik van een volledig beveiligde browser in combinatie met een VPN (zelfs een goede gratis VPN is voldoende), onthoud dat je offert een beetje betere ervaring op telkens als je anoniem bent.

Dit onderwerp is zeer subjectief, maar zal altijd een kwestie van evenwicht tussen privacy en gemak blijven.

Dus wat is belangrijker voor jou?

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me