Hoe u uw internetverbinding kunt versnellen

Als je oud genoeg bent om de dagen van inbelmodems te onthouden, herinner je je dat websites een eeuwigheid nodig hadden om te laden. Destijds was al het wachten slechts een deel van de ervaring. De technologie voor sneller browsen was nog in ontwikkeling.


Dingen zijn anders vandaag, maar dit betekent niet dat je dat niet kunt zijn geplaagd met lage internetsnelheden. Het is veel vervelender om dit probleem nu aan te pakken als mensen gewend zijn aan websites die in minder dan een oogopslag worden geladen.

Tegenwoordig, wanneer internet langzaam beweegt, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je een slechte verbinding hebt. Het kan zijn dat uw ISP een limiet heeft gesteld aan de snelheid die uw verbinding kan bereiken. Als u geen antivirussoftware heeft, kunt u hier ook voor openstaan ongelooflijk langzaam webverkeer.

internetsnelheid over de hele wereld

Vertragingen kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van een verouderde versie van uw antivirussoftware. Een apparaat dat is geladen met malware kan niet worden versneld. Er is zelfs een mogelijkheid dat de domeinnaamserver van uw internetprovider problemen heeft.

Wat te doen als u een trage internetverbinding heeft

Voordat we alle manieren onderzoeken om uw internet sneller te maken, moeten we de lucht vrijmaken. Als uw ISP trage verbindingen aanbiedt, niets dat je doet zal het verschil maken.

Dus voordat je deze handleiding leest en alle internetsnelheidsaanpassingen uitvoert, is de eerste stap om ervoor te zorgen dat je niet wordt afgeremd.

Neem contact op met uw internetprovider om te vragen of er beperkingen zijn aan uw verbinding. Zo niet, vraag hen of er een hoger serviceniveau beschikbaar is voor upgrade. Als u een keuze aan ISP's hebt, wilt u misschien de concurrentie vergelijken.

Uw verbinding is nog steeds traag

Als u contact hebt opgenomen met uw internetprovider of deze hebt gewijzigd en zij zeggen dat u van supersnelle verbindingen zou moeten genieten, moet u mogelijk op zoek gaan naar andere problemen.

Begin met uw antivirussoftware om ervoor te zorgen dat er geen malware op uw computer wordt uitgevoerd. Volgens Heimdal Security kan achtergrond malware uw internetsnelheid aanzienlijk vertragen. De meeste antivirussoftware zoals Avast, Norton en MalwareBytes kunnen malware effectief vinden en wissen (we raden het gebruik van MalwareBytes aan omdat het als de beste wordt beschouwd om malware te vinden en te elimineren.) 

Niemand zou online moeten zijn zonder basisbescherming tegen virussen. Antivirussoftwarepakketten kunnen uw systeem onderzoeken om bestaande virussen te vinden en te doden en om te voorkomen dat nieuwe worden geïntroduceerd.

Als u zich zorgen maakt over dingen als malware en adware, kunt u software kopen die deze problemen ook detecteert en oplost.trage internetconenction

Dit hoef jij niet te zijn.

Zodra deze softwarepakketten zijn geïnstalleerd en worden uitgevoerd, zult u waarschijnlijk een onmiddellijke verbetering van de browsersnelheid opmerken. Dit betekent echter niet dat uw werk klaar is. Als je niet wilt betalen voor tools, bekijk dan enkele van de beste gratis antivirusprogramma's die er zijn. (Nogmaals, we raden aan gratis tools te vermijden en het kleine bedrag van $ te betalen voor een vertrouwde oplossing zoals MalwareBytes.)

Mogelijk moet u een nieuwe DNS-server configureren. Maak je geen zorgen als dat ingewikkeld klinkt. Het is eenvoudiger dan het klinkt en er is geen geavanceerde graad in computergebruik vereist.

DNS wordt gedefinieerd

DNS is een acroniem voor "Domain Name Server". Het is de server die verantwoordelijk is voor het omzetten van een gemakkelijk leesbare domeinnaam zoals Facebook.com of Amazon.com in een numeriek IP-adres. Het neemt een voor mensen leesbare domeinnaam en verandert het in een reeks getallen die computers begrijpen.

Hoewel een DNS is ontworpen om mensen te helpen op internet te navigeren zodat ze websites kunnen bezoeken, is het ook verantwoordelijk voor het voorkomen van toegang tot bepaalde geblokkeerde IP-adressen. U krijgt het bericht 'Geen toegang' als u probeert een online video te bekijken die beperkt is vanaf uw locatie.

Hoe werkt DNS??

IP-adressen zijn als een taal die computers en servers gebruiken om te communiceren en gegevens naar de juiste locatie te verzenden. U voert een domein zoals amazon.com in en vervolgens zoekt uw DNS ernaar. De ontvangende naamserver communiceert vervolgens met uw DNS over het adres van het domein.hoe werkt dns

De DNS geeft dit adres aan de browser. Uw browser kan vervolgens de webpagina laden.

Het hele proces duurt langer om te beschrijven dan het gebeurt. Wanneer dingen soepel verlopen, wordt dit in minder tijd bereikt dan nodig is om te knipperen.

Uw apparaat en uw router hebben netwerkinstellingen die bepalen welke DNS u gebruikt. Doorgaans is het uw ISP die beslist welke DNS u gebruikt.

Dit is niet noodzakelijk de snelste DNS, wat betekent dat u naar een alternatief moet zoeken.

Een DNS kiezen

U hoeft geen techno-nerd te zijn om een ​​betere, snellere DNS te vinden. Google biedt een tool met de naam namebench die uw bestaande DNS test en zoekt naar andere beschikbare opties.

U kunt namebench op uw apparaat uitvoeren zonder uw instellingen te wijzigen, dus als u ontdekt dat de huidige DNS de best beschikbare is, bent u niets verloren. Google Namebench is ook gratis.

Hoe Google Namebench te krijgen

Ga naar de namebench-webpagina van Google op https://code.google.com/archive/p/namebench/downloads. Aan de linkerkant van het scherm bevindt zich een zijbalk met de selectie 'Downloads'. Klik erop.

google namebench downloads

Zoek de nieuwste versie van uw besturingssysteem. De nieuwste versies van namebench bevinden zich bovenaan.

Klik op de blauwe bestandsnaam links, rekening houdend met het feit dat er verschillende opties zijn voor Mac en Windows.

google namebench link

Als u op de blauwe bestandsnaam klikt, gaat u naar een nieuwe URL. De download begint automatisch.

Vanwege hun beveiligingsinstellingen kunnen sommige Mac-gebruikers een waarschuwing krijgen dat namebench niet kan worden geopend. Dit is echter een vertrouwd en betrouwbaar programma, dus het is acceptabel om deze melding te omzeilen. Als dit een herhaald probleem is, voert u deze stappen uit:

  1. Zoek "Systeemvoorkeuren" onder het Apple-pictogram.

google namebench voorkeuren

  1. Beweeg over 'Beveiliging & Privacy 'pictogram.

google namebench beveiliging en privacy

  1. Klik op de knop met de tekst 'Toch openen'.

google namebench hoe dan ook open

  1. Voer uw accountwachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.
  2. Ga door met de installatie van namebench.

Namebench configureren

Met de installatie voltooid, is het noodzakelijk om een ​​aantal configuratie uit te voeren. De configuratie-opties zijn identiek voor Mac- en Windows-gebruikers.

De eerste balk op het scherm geeft het IP-adres van uw huidige DNS weer. Dit veld wordt automatisch ingevuld door het programma.

google namebench dns-configuratie

Onder deze balk ziet u twee opties. Dit zijn: "Inclusief wereldwijde DNS-providers" en "Inclusief de best beschikbare regionale DNS-services." Dit zijn de primaire zoekfuncties van namebench. U kunt een van deze opties uitschakelen. Echter, laat beide geselecteerd omdat dit betekent dat u het programma toestemming verleent om te controleren op de best mogelijke DNS-server.

Onder deze sectie is een tweede sectie getiteld "Opties". Met deze secundaire keuzes kunt u censuurcontroles opnemen als u specifieke URL's wilt blokkeren..

Met deze optie kunt u DNS-servers filteren en rangschikken op basis van hoe krachtig ze zijn in het blokkeren van ongewenste websites. Als u van plan bent om een ​​DNS-server te hosten, of zich anderszins zorgen maakt over uw veiligheid, wilt u misschien enkele coderingshandleidingen lezen.

De tweede optie verbetert uw kansen op het vinden van een betere DNS niet, maar het kan toch nuttig zijn. Dit is de knop 'Upload en deel uw geanonimiseerde resultaten'. Als u dit vakje aanvinkt, worden uw anonieme gegevens teruggestuurd naar de mensen die namebench ontwikkelen, waardoor ze het programma kunnen verbeteren.

In het volgende gedeelte kunt u uw locatie selecteren. Het is raadzaam om verlaat dit gedeelte als "automatisch" omdat het programma uw locatie kan identificeren via het IP-adres van uw apparaat.

Zoekopdrachtgegevensbron

Kies uw browser in het gedeelte 'Gegevensbron opvragen'. Als u gevoelig bent voor privacy of als u voornamelijk in de incognitomodus surft, kan het verstandig zijn om in plaats daarvan "Top 2000 websites (Alexa)" te kiezen.

google namebench zoekopdracht gegevensbron

Het volgende vakje heeft het label 'Prestaties van gezondheidscontrole'. Het vervolgkeuzemenu bevat twee opties. De ene is "snel", de andere is "langzaam (onstabiel netwerk)." De meeste gebruikers zullen waarschijnlijk snel kiezen. Als u echter regelmatig te maken krijgt met time-outs tijdens uw internetverbinding, is het verstandig om langzaam te kiezen. Deze parameter controleert overal tussen 10 en 40 servers, inclusief proxyservers, afhankelijk van de bandbreedte.

De laatste optie die u kunt instellen is voor "Aantal query's". Wat dit betekent is, hoe vaak wilt u dat elke DNS wordt gevraagd tijdens uw test. De standaardinstelling is 250. Er is zelden een reden om de standaardinvoer te wijzigen. Als je een heel langzaam netwerk hebt, wil je dat misschien verminder het aantal vragen tot 100 of 150.

Druk op de knop "Start" zodat namebench aan het werk kan gaan. Meestal voltooit het zijn taak in ongeveer twee minuten.

Namebench-resultaten bekijken

Namebench opent automatisch een nieuw tabblad wanneer het klaar is met zijn test. De gegevens kunnen er ongeveer zo uitzien:

google namebech resultaten

Het hoofdvak in de linkerbovenhoek van het scherm bevat de belangrijkste informatie door u te vertellen welke DNS-server het snelst beschikbaar is voor u in vergelijking met uw huidige DNS-server.

Naast dit vak staat nog een vak met de precieze configuraties die u moet gebruiken voor ultieme prestaties.

Onder deze vakken ziet u een lijst met alle DNS-servers die zijn getest. De lijst bevat de prestatienummers die elke concurrent heeft geplaatst.

Uw huidige DNS wordt geïdentificeerd met een geel vak.

Configureer uw routerinstellingen opnieuw

Namebench heeft u voorzien van wat u nodig heeft om uw browsen te versnellen. Nu moet u uw routerinstellingen opnieuw configureren.

Zoek eerst het IP-adres van uw router op. Als u Windows gebruikt, klik op Start en typ vervolgens "cmd" in de taakbalk. Klik op het pictogram.

Typ ipconfig / all en druk op enter.

Zoek in de resulterende lijst naar het item "Standaardgateway". De reeks cijfers aan de rechterkant is uw IP-adres.

google namebench standaardgateway

Mac-gebruikers hebben een ander proces dat begint met "Systeemvoorkeuren" en vervolgens "Netwerk". Controleer welk netwerk is geselecteerd en beweeg vervolgens even over "Geavanceerd". Er wordt een tabblad geopend. Zoek daarop "TCP / IP". Na "Router" ziet u een reeks cijfers die uw IP-adres is.

google namebench mac

Nu is het tijd om uw IP-adres in uw browser in te voeren. Mogelijk wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in te voeren.

Zoek in het hoofddashboard van uw router naar 'Basisinstellingen' of 'Netwerk'. Klik op een van deze selecties. Dit toont primaire en secundaire DNS-adressen. Maak een screenshot van deze cijfers of Schrijf het op. Hiermee kunt u indien nodig teruggaan naar uw standaardinstellingen.

google namebench router dashboard

Hier hebt u de configuratie-instellingen nodig die namebench heeft gegenereerd. Vervang de primaire en secundaire DNS-adressen door de adressen van namebench.

Sla uw wijzigingen op en meld u af bij het routerdashboard.

Uw oude cache wissen

Elke DNS maakt een cache op uw server. Dit versnelt essentiële functies, zoals het bijhouden van bepaalde gegevens voor websites die u herhaaldelijk bezoekt. Als u uw oude cache verwijdert, kan dit uw prestaties echt versnellen.

Om dit te doen, klikken Mac-gebruikers op "Finder" en vervolgens "Programma's". Scroll naar beneden naar "Hulpprogramma's" en zoek vervolgens "Terminal". Klik op "Terminal". Voer "sudo killall -HUP mDNSResponder" in of “Sudo dscacheutil -flushcache” om de oude cache te legen.

cache wissen cache leegmaken

Windows-gebruikers klikken op "Start" en voeren vervolgens cmd in de taakbalk in.

Windows menu commandant

Klik op het Windows-pictogram en voer deze tekst in, “Ipconfig / flushdns."Druk op enter en de oude cache wordt geleegd.

spoel dns

U bent nu voorbereid op razendsnel browsen met een geweldige VPN naar keuze. Als je een beperkt budget hebt, bekijk dan de beste gratis VPN-lijst die we zorgvuldig hebben bekeken en gefilterd. Laat ons anders vandaag een paar aanbevelingen voor u doen, bekijk onze review van NordVPN of Surfshark. Je zult niet teleurgesteld worden.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me