Hoe Web RTC-lek te stoppen (gratis en eenvoudige oplossingen)

WebRTC-lekken zijn beschamend als u onderweg bent. Als u de Chrome-browser gebruikt, loopt u een risico. Hier is wat te doen. 'Genoeg gezegd.

In sommige gevallen is het gebruik van een virtueel particulier netwerk (VPN) niet genoeg om uw gegevensoverdracht te beveiligen en ervoor te zorgen dat uw IP-adres anoniem blijft. WebRTC-lekken is een probleem dat de Google Chrome-browser beïnvloedt en kan ertoe leiden dat uw echte IP-adres online beschikbaar wordt gemaakt.

webrtc vectorWebRTC staat voor Web realtime communicatie. Het wordt door veel websites en webapplicaties gebruikt om een ​​constante sessiestroom open te houden tussen de computer van een gebruiker en de hostserver. WebRTC gebruikt een SSL-verbinding (Secure Sockets Layer) zolang de hostserver een geldig certificaat heeft, maar dat is nog steeds niet voldoende om te voorkomen dat uw IP-adres lekt.

Wanneer websites of derden uw lokale IP-adres kunnen verkrijgen, geeft dit hen de mogelijkheid om uw online activiteiten en zelfs uw fysieke locatie te volgen. Alle IP-adressen zijn gekoppeld aan geografische gebieden, dus uw lokale netwerk en internetbedrijf wijst ze toe op basis van de stad en regio waar u woont of werkt.

Hoe komen lekkages voor?

Het centrale probleem met WebRTC-lekken was voor het eerst ontdekt in 2015. Programmeurs ontdekten dat wanneer de Chrome-browser via een VPN-verbinding met een website was verbonden, deze periodieke verzoeken zou indienen via een systeem dat bekend staat als Session Traversal Utilities for NAT (STUN). STUN-aanvragen zijn vereist om elke vorm van realtime communicatie of samenwerking binnen een browservenster te ondersteunen.

Het probleem is dat elke STUN om gesprekken vraagt ​​tussen de computer van de gebruiker en het externe internet, en in die gevallen zal het uw lokale IP-adres gebruiken, niet het adres dat door uw VPN-service wordt verstrekt. Dit betekent dat de adres van uw internetprovider (ISP) of wifi-netwerk is toegankelijk voor externe partijen. In feite kunnen websites JavaScript-code gebruiken om eenvoudig uw ware IP-adres vast te leggen via een force STUN-verzoek.

Lekken voorkomen met Chrome-extensies

Overschakelen naar een andere VPN-client of host helpt niet om WebRTC-koppelingen te voorkomen. Het probleem is van invloed op alle VPN-services, ongeacht welk coderingsprotocol ze gebruiken. In plaats daarvan kunt u het beste een Chrome-extensie installeren, een klein hulpprogramma dat wordt toegevoegd om een ​​veilige browserervaring te vormen. Chrome heeft een hele winkel met extensies, waarvan vele gratis te verkrijgen zijn.

Google heeft eigenlijk een hele applicatie-programmeerinterface (API) geschreven en gepubliceerd voor het WebRTC-probleem. Hierdoor kunnen individuele ontwikkelaars hun eigen ontwikkelaars maken Chrome-extensies om het probleem te omzeilen met VPN-clients.

Een van de meest populaire Chrome-extensies voor dit doel is WebRTC Leak Prevent. Het is compatibel met elke versie van Chrome hoger dan 42. Na installatie verschijnt het optievenster van de extensie en kunt u kiezen of u WebRTC-lekken wilt beschermen of niet.

De WebRTC Protect-extensie werkt op een vergelijkbare manier. Het voegt een knop toe aan de rechterbovenhoek van uw Chrome-browser en met een enkele klik kunt u de WebRTC-bescherming in- of uitschakelen. Wanneer het pictogram blauw gekleurd is, betekent dit dat de bescherming is ingeschakeld en uw VPN-service uw ware IP-adres op geen enkele website zal lekken.

Afhankelijk van welke VPN-service u gebruikt, uw provider kan een specifieke Chrome-extensie aanbevelen of kan er zelfs een van zichzelf aanbieden. Bezoek hun website voor meer informatie. Houd er echter rekening mee dat elke extensie die de officiële Google API gebruikt, op dezelfde manier werkt.

Testen op WebRTC-lekken

Nadat u een Google Chrome-extensie heeft geïnstalleerd om uzelf te beschermen tegen WebRTC-lekken, moet u een online hulpprogramma gebruiken om te controleren of alles naar behoren werkt. Zorg ervoor dat de Chrome-extensie die u kiest te installeren, wordt aangeboden door een gerenommeerde ontwikkelaar en een aanzienlijk aantal positieve recensies heeft.

Hoe Web RTC-lek te stoppen (gratis en eenvoudige oplossingen)

Er kan zijn gevaarlijke oplossingen aangeboden op websites van derden die niet echt zijn en zal eigenlijk proberen uw computer te infecteren. Installeer Chrome-extensies alleen in de officiële Google-winkel.

Een eenvoudige test voor WebRTC-lekken is beschikbaar via Wat is mijn IP? website. Wanneer u die pagina laadt, geeft dit aan of uw IP-adres is onthuld of verborgen. Onder dat bericht ziet u hoe uw lokale IP-adres verschilt van het openbare IP-adres dat andere websites kunnen zien. Met een sterke VPN zoals NordVPN of Surfshark en WebRTC-lekbescherming, moet uw lokale IP-adres altijd privé blijven zodat u uw identiteit en persoonlijke informatie kunt beschermen.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me