Hotspot Shield Review: een snelle VPN met beveiligings- en privacyproblemen

Dit bedrijf lijdt aan een beschamende hoeveelheid lekkage. DNS-lekkage welteverstaan. Als online privacy laag op uw prioriteitenlijst staat, is dit misschien geen probleem.


Als de gedachte dat uw online privégegevens - inclusief financiële transacties, zoekgeschiedenis op internet, e-mails en meer - worden gestolen u misselijk maakt, is het misschien tijd voor een virtueel particulier netwerk (VPN).

Er zijn ongeveer honderd biljoen om uit te kiezen en we beoordelen ze allemaal, een voor een.

Onze Hotspot Shield-beoordeling laat u zien of dit virtuele privénetwerk, dat door meer dan 600 miljoen mensen over de hele wereld wordt gebruikt, u kan helpen controle te krijgen over uw privacy en uw identiteit te beschermen.

Overzicht

Het Hotspot Shield van AnchorFree is een veelgebruikte VPN-service die een gratis account en een betaalde service biedt.

FeaturesInformation
Usability: Makkelijk te gebruiken
Logbeleid: Geen logbeleid
Servergrootte: 2500+ servers
Server distributie: 27 landen
Ondersteuning: Ticket systeem
torrenting: toegestaan
streaming: Heel beperkt
VPN-protocol en codering: Catapult Hydra; 128 bit AES en 256-bit AES encryptie
Hoofdkwartier: Verenigde Staten van Amerika
Prijs: 7,99 € / maand
Officiële website: https://hotspotshield.com
vpn privacyVoordelen van Hotspot Shield:
 • Hoge downloadsnelheden
 • Lage prijs
 • Zeven dagen gratis proberen
Nadelen van Hotspot Shield:
 • Beperkte serverlocaties
 • Beperkte configuratie-opties
 • Onvermogen om verbinding te maken met streamingdiensten zoals Netflix en Hulu van buiten de Verenigde Staten
Beschikbare functies met Elite-abonnement:
 • Servers in 25 landen
 • 45 dagen geld-terug-garantie
 • Dodemansknop
 • Wi-Fi-bescherming automatisch verbinden
 • Realtime communicatie via IPv6 en internet
 • Verbind vijf apparaten tegelijkertijd
 • Ad Blocker, cookie blocker, tracker blocker
 • Split tunneling
 • Verbeterde transportprotocoltechnologie
 • Peer-to-peer-verbindingen toegestaan
 • Onbeperkte gegevens en onbeperkte bandbreedte met een Elite-abonnement
 • Meerdere talen beschikbaar

Kan Hotspot Shield vertrouwd worden?

HotSpot Shield is er trots op gebruikers privacy, anonimiteit en vertrouwen te bieden. Er zijn echter een aantal aandachtspunten dat kan ertoe leiden dat een persoon die oprecht is met beveiliging twee keer nadenkt voordat hij deze service gebruikt.

e-mailmelding op mobielBij het aanmelden voor de service vraagt ​​Hotspot Shield om een ​​e-mailadres en een wachtwoord. Dit is het standaardtarief voor de meeste VPN-services. Met Hotspot Shield kunnen gebruikers zwakke wachtwoorden invoeren en worden gebruikers niet gevraagd om veiligere wachtwoorden te gebruiken.

Er wordt een verificatie naar uw e-mailadres verzonden om te bevestigen dat u de eigenaar bent van het e-mailadres voordat u toegang krijgt tot het Hotspot Shield-dashboard.

Hotspot Shield accepteert betaling per creditcard, PayPal en een aantal andere betalingssystemen. Er is geen mogelijkheid om anonieme betalingen of semi-anonieme betalingen te doen met contant geld of cryptocurrencies zoals BitCoin. Er is echter de optie om cadeaubonnen te gebruiken, inclusief die van Target, Best Buy en Starbucks.

hotspotshield betaling

Het privacybeleid van Hotspot Shield zegt dat zij uw IP-adres niet voor lange termijn zullen opslaan. Ze verzamelen echter wel gegevens over de websites die u bezoekt en de apps die u gebruikt. AnchorFree, het moederbedrijf achter Hotspot Shield, zegt dat deze informatie alleen wordt verzameld voor analytische en probleemoplossing. Ze verklaren dat de informatie die ze verzamelen niet wordt gebruikt om u te identificeren. Dit kan voor sommige gebruikers goed genoeg zijn. Als u echter privacybewust bent, is Hotspot Shield mogelijk niet de juiste optie voor u.

Hotspot Shield verzamelt informatie zoals de OS-versie die u gebruikt, de browser die u gebruikt, informatie over uw mobiele netwerk en de hardware die u gebruikt. Hotspot Shield zegt dat deze informatie nooit aan u is gekoppeld en alleen voor analytische doeleinden wordt gebruikt.

Personen die de gratis versie gebruiken, lopen het risico dat hun persoonlijke informatie naar adverteerders wordt gelekt. De Premium-versie van Hotspot Shield loopt dit risico niet. Het is echter goed om hiermee rekening te houden, vooral als u de door advertenties ondersteunde service gebruikt en uw privacy wilt behouden.

Het Centrum voor Democratie en Technologie diende een klacht in bij de FTC en verklaarde dat Hotspot Shield, in tegenstelling tot hun beloften, gebruikersgegevens verzamelt. Ze doen dit door actief JavaScript-code te injecteren voor reclame. Ze onderscheppen vervolgens verkeer en leiden gebruikers door naar specifieke e-commerce sites.

Na het privacybeleid van Hotspot Shield te hebben bekeken en hun geschiedenis te hebben bekeken, moet u bepalen of het beveiligingsniveau dat zij bieden voldoende is om hen te vertrouwen. Als uw primaire zorg het coderen van uw browsen is, zodat u veilig kunt surfen, ongeacht waar u zich bevindt, dan Hotspot Shield is het juiste antwoord voor jou.

Waar bevinden zich Hotspot Shield-servers?

Hotspot Shield Review: een snelle VPN met beveiligings- en privacyproblemenHotspot Shield heeft meer dan 2500 servers in 27 landen. De Hotspot Shield Elite-service is een betrouwbare en snelle service. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een aantal goed gecodeerde IP-adressen. De service doet goed werk bij het verbergen van de gegevens die worden verzonden.

Hotspot Shield heeft meerdere servers in de Verenigde Staten. De locatie van de servers en het IP-adres worden echter niet door de service verstrekt. Hotspot Shield Elite-leden krijgen onbeperkte bandbreedte, ze kunnen echter beperkingen ondervinden vanwege de regels van hun ISP. U moet niet vergeten dat de snelheid van uw internetservice bij het gebruik van Hotspot Shield gedeeltelijk wordt bepaald door de daadwerkelijke locatie van uw internetservice.

Is Hotspot Shield gemakkelijk te gebruiken?

Hotspot Shield heeft hun services zo ontworpen dat ze eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn. U kunt uw locatie wijzigen met slechts een klik op een knop en u kunt verbinding maken met het systeem en uw locatie wijzigen als dat nodig is. Het systeem geeft duidelijk aan wanneer u beschermd bent en wanneer niet.

Nadat u verbinding hebt gemaakt, ziet u een scherm met uw tijd, bandbreedte, virtueel IP-adres en huidige locatie. die u kunt wijzigen.

verbindingstest hotspotshield

Als u in de linkerbovenhoek kijkt, ziet u het opvouwbare menu. Wanneer u op dit menu klikt, zijn er slechts enkele items om te selecteren. Je kunt aanpassen hoe de applicatie werkt. U kunt bijvoorbeeld selecteren of u wilt dat de toepassing automatisch wordt gestart wanneer u uw besturingssysteem start, of u een kill-schakelaar wilt inschakelen of dat u IP-lekkage wilt in- of uitschakelen..

Deployees van Hotspot Shield:
 • 128 bit AES-codering
 • 256 bit AES-codering
 • Catapult Hydra-protocol voor datacompressie

Hoe snel is Hotspot Shield?

AV - Test voerde een onafhankelijk onderzoek uit waarbij het de veiligheid, snelheid en prestaties van de VPN evalueerde en Hotspot Shield Elite vergeleek met de concurrentie.

vpn latentieresultaat grafiek

De test onderzocht de latentie van verschillende VPN-services. Latency is de hoeveelheid tijd die een gegevenspakket nodig heeft om de server te bereiken. Het is duidelijk dat hoe verder de gebruiker en de server van elkaar verwijderd zijn, hoe hoger de latentie. Hoe lager de latentie, hoe sneller de verbinding en hoe sneller de waargenomen verbinding.

De bovenstaande grafiek geeft de gemiddelde latentie per week weer voor de verschillende VPN's. Omdat SSL-gecodeerde en niet-SSL-gecodeerde verbindingen geen groot verschil in latentie vertoonden, werden de gemiddelden gecombineerd, wat het algemene resultaat opleverde.

Om gelijke testcases te maken voor alle producten, werden de VPN-servers handmatig gekozen om dezelfde te zijn in alle producten. De westkust werd geselecteerd voor VPN's in de Verenigde Staten en het VK werd geselecteerd voor VPN's in de EU. Verschillende factoren werden in deze test overwogen. Ze zouden bijvoorbeeld een EU-gebruiker verbinding laten maken met een andere EU-gebruiker via een Amerikaanse VPN-server. Dit betekende dat de verbinding twee keer de Atlantische Oceaan zou moeten oversteken.

Zoals u ziet, kostte het de snelste VPN bijna twee keer zo lang om de aangewezen server te bereiken als de referentie, die niet was verbonden met een VPN. Hotspot Shield Elite kwam op een korte seconde binnen en was daarmee een van de snelste VPN-services die beschikbaar waren.

Stream snelheid

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat Hotspot Shield Elite een goede overdrachtssnelheid heeft. Dit maakt het een goede optie voor mensen die willen genieten van heldere, vloeiende streaming. Als je naar de streamsnelheid in kilobytes per seconde kijkt, zul je merken dat Hotspot Shield Elite slechts iets langzamer is dan de referentiesnelheid, die niet was verbonden met een VPN.

vpn stream snelheid resultaat grafiek

Torrent snelheid

Een populair gebruik van VPN's verbergt iemands identiteit bij het gebruik van peer-to-peer-services. Er zijn een aantal redenen om dit te doen. Sommige internetproviders beperken het torrent-protocol of blokkeren het helemaal. Anderen kunnen zich zorgen maken dat ze kennisgevingen krijgen vanwege het overtreden van wetten op intellectuele eigendomsrechten. Het kan een uitdaging zijn om torrent te gebruiken en een behoorlijke downloadsnelheid hebben. Lees onze VPN's voor torrenting.

vpn torrent snelheid resultaat grafiek

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, is Hotspot Shield Elite ongeveer 20 procent sneller dan de volgende groep producten.

downlink

De downloadsnelheid heeft een directe invloed op hoe snel inhoud van internet naar uw apparaat gaat. Dit is de belangrijkste factor om te bepalen hoe goed een VPN presteert. Het heeft rechtstreeks invloed op hoe snel u webpagina's kunt openen, inhoud kunt downloaden, enz.

vpn downlink resultaat grafiek

Zoals u duidelijk in de grafiek kunt zien, rangschikten de verbindingstests die werden uitgevoerd met Hotspot Shield Elite als de beste VPN met een snelheid die ongeveer een derde lager was dan de referentie, waaraan geen VPN was gekoppeld.

Uplink

Uplink-snelheid is de snelheid waarmee gegevens van de gebruiker naar de servers worden verzonden om op internet te worden geplaatst. Deze snelheid bepaalt hoe snel u toegang kunt krijgen tot cloudservices, back-ups of hostservers kunt uploaden of de informatie kunt delen die u op sociale media wilt plaatsen.

vpn uplink resultaat grafiek

Werkt Hotspot Shield met Netflix?

netflix mislukt verbindingEen van de belangrijkste redenen waarom mensen op zoek zijn naar VPN's, vooral als ze buiten de Verenigde Staten of Groot-Brittannië wonen, is om toegang te krijgen tot premium streaming zoals Netflix.

We hebben Hotspot Shield getest en waren kan geen verbinding maken met Netflix. We hebben het gevreesde Netflix-proxy-foutscherm meerdere keren gekregen.

Dit betekent dat Netflix onze VPN heeft kunnen detecteren en heeft verhinderd dat we toegang hebben tot hun service.

pricing

Hotspot Shield biedt een aantal prijsopties, beginnend met hun abonnement van maand tot maand dat $ 12,99 per maand kost en gaat door tot hun driejarenplan dat $ 3,49 per maand kost. Dit maakt Hotspot Shield een van de duurdere VPN's op de markt.

Het enige verschil tussen wat u voor elk abonnement krijgt, is de tijdsduur dat u de VPN van Hotspot Shield kunt gebruiken. Hieronder vindt u de meest recente verdeling van hun prijzen.

prijzen voor hotspotshield

Hun prijzen zijn vrij eenvoudig. Er zijn geen verborgen kosten, je hebt toegang tot de VPN-momenten nadat je ervoor hebt betaald, en er is geen poging om je te verkopen. Als u niet tevreden bent met de service gedurende de eerste zeven dagen, kunt u bovendien eenvoudig gratis annuleren. Als u vóór 45 dagen niet tevreden bent met de service, zullen zij uw geld volledig terugbetalen. Er worden geen vragen gesteld. Ze maken het krijgen van een terugbetaling voor hun klanten gemakkelijk.

Klantenservice

chat operatorsVoor ons is dit een gebied waar Hotspot Shield met de tijd zeker is verbeterd. Nog niet zo lang geleden was de enige optie om een ​​klacht in te dienen via een supportticket. Hotspot Shield had een twijfelachtige reputatie als het ging om de snelheid en efficiëntie waarmee ze op de supporttickets reageerden.

Nu hebben ze een livechat. We hebben het meerdere keren gebruikt om verschillende vragen te stellen, en we kregen een antwoord op onze vragen binnen enkele seconden na het plaatsen van de vragen. De antwoorden waren eerlijk, direct en to the point.

Naast hun livechat heeft Hotspot Shield een groot aantal informatieve blogs, artikelen en veelgestelde vragen die zijn ontworpen om gebruikers te instrueren over het beste gebruik van hun product.

Is Hotspot Shield het geld waard?

Mogelijk. Zoals u in onze beoordelingen ziet, bieden ze extreem hoge snelheden, een gestroomlijnde en duidelijke gebruikerservaring en een aantal functies. Dat gezegd hebbende, als uw primaire reden voor het kopen van een VPN is om uw privacy te beschermen tijdens het surfen op internet, is dit bedrijf misschien niet de juiste optie voor u.

Er is een aantal twijfelachtige activiteiten waarbij dit bedrijf betrokken is en hun vermogen of verlangen om de privacy van hun klanten te beschermen. Ze loggen informatie en hun privacybeleid is opzettelijk dubbelzinnig gelaten, waardoor we hun betrokkenheid bij de privacy van hun klant verder in twijfel trekken.

Hotspot Shield verbergt uw IP-adres. Het lijdt echter wel aan DNS-lekken, waardoor uw privacy mogelijk in gevaar komt. Het is een fatsoenlijke optie met veel potentieel. Er zijn echter andere opties die dezelfde prijs of goedkoper zijn (denk aan NordVPN) dat we ons beter voelen passen bij de rekening.

We beoordelen Hotspot Shield drie van de vijf sterren.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me