LastPass Review (2020) – Verbazingwekkende beveiliging … De prijs waard?

Vandaag veilig online blijven is een moeilijk ding om te doen.


Met hackers en cybercriminelen die meedogenloos proberen uw persoonlijke gegevens te stelen, aarzelt u misschien om websites en mobiele apps te vertrouwen met zaken als creditcardnummers en e-mailwachtwoorden. Datalekken komen regelmatig voor en laten vaak mensen achter kwetsbaar voor aanvallen.

wachtwoord hackenInternetwachtwoorden zijn ontworpen als ultieme beveiliging tegen online bedreigingen. Zolang je een uniek wachtwoord hebt gekozen en dit nooit met iemand anders hebt gedeeld, moeten je accounts en gegevens in theorie veilig blijven. Maar terwijl cyberaanvallen zijn geëvolueerd, zelfs complexe wachtwoorden zijn gehackt en blootgesteld.

Mensen beginnen betere beveiligingshulpmiddelen te eisen om hun gegevens veilig te houden. Wachtwoordbeheerders zoals LastPass bieden een nieuwe manier om met uw online accounts om te gaan.

In deze review kijken we naar de belangrijkste functies van wachtwoordbeheerders om te zien of LastPass kan helpen de dreigende kloof tussen beveiliging en kwetsbaarheid te dichten.

Wat is een wachtwoordbeheerder?

Praktisch elke moderne website vereist een account en wachtwoord. Dat omvat websites met betrekking tot bankieren, e-mail, sociale netwerken en winkelen.

Best practices dicteren dat u een uniek wachtwoord moet gebruiken voor elke online service, maar proberen ze allemaal te onthouden is een grote uitdaging. Het is ook slecht om voor alle sites hetzelfde wachtwoord te gebruiken, omdat u hierdoor kwetsbaarder wordt voor cyberaanvallen.

hoe wachtwoordbeheer werkt

De beste hulpmiddelen voor wachtwoordbeheer kunnen u van beide dilemma's redden. Ze slaan al uw unieke wachtwoorden op, zodat u ze niet allemaal hoeft te onthouden en tegelijkertijd ervoor kunt zorgen dat individuele inloggegevens veilig zijn. Dit bespaart u tijd terwijl u op internet surft en levert tegelijkertijd gemoedsrust op.

Er zijn echter een aantal potentiële minpunten als het gaat om cloud-gebaseerde wachtwoordproducten. Allereerst met behulp van een vereist dat u veel vertrouwen hebt in het bedrijf dat de service uitvoert. Als u niet zeker weet dat het hulpprogramma alle wachtwoorden codeert die u erin opslaat, bestaat er een risico met behulp van de wachtwoordbeheerder.

Voordat u investeert in een hulpprogramma voor wachtwoordbeheer, onderzoek de compatibiliteit met alle apparaten die u regelmatig gebruikt. Als de service niet kan worden gebruikt met bepaalde besturingssystemen of websites, kan het in feite moeilijker zijn om op te vertrouwen tijdens uw dagelijkse leven.

Houd er ook rekening mee dat een hulpprogramma voor wachtwoordopslag fungeert als een enkel storingspunt. Als u uw hoofdwachtwoord verliest of vergeet, wordt u in wezen buitengesloten van al uw individuele accounts, ongeveer hetzelfde probleem bij het gebruik van gedeelde computers en kunt u de software voor wachtwoordbeheer daarop niet installeren.

In die [hopelijk-zeldzame] gevallen waarin u geen wachtwoordbeheerder heeft, moet u natuurlijk al uw unieke wachtwoorden ophalen en onthouden, of uiteindelijk een enkel wachtwoord gebruiken voor al uw online accounts, die maakt je een heel mooi doelwit voor mijn hackervriend China.

Grappen terzijde, als dat het geval was, lees dan dit artikel en je zult dat probleem sneller en beter oplossen dan je zou denken.

Overzicht

De eerste release van LastPass werd gebouwd in 2008 door een groep van vier ontwikkelaars die wanhopig waren op zoek naar een betere oplossing voor wachtwoordbeheer. Dat team had eerder samengewerkt op een cloudplatform en begreep dat er potentieel was om een ​​webgebaseerde tool te bouwen die wachtwoorden online kon opslaan en toch veilig kon blijven gebruiken.

Zeven jaar na die eerste lancering werd het product voor meer dan door LogMeIn overgenomen $ 100 miljoen. LogMeIn is een bedrijf dat gespecialiseerd is in externe-bureaubladtools waarmee individuen servers of werkstations veilig kunnen beheren via een eenvoudige internetverbinding.

De branding van het bedrijf is sinds de overname hetzelfde gebleven en wordt in wezen als een op zichzelf staand product gerund.

LastPass-oplossingen

Een uitstekende wachtwoordbeheerder moet betrouwbaar, veilig en gemakkelijk te gebruiken zijn. LastPass voldoet aan alle drie de criteria met hun oplossing, die werkt als een computerbrowser-extensie of een mobiele applicatie. De dienst ondersteunt synchronisatie op alle apparaten die je bezit.

laatste pass kluis

Voor computergebruikers kan de browserextensie met één klik worden gedownload. Het ondersteunt alle populaire moderne browsers, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Internet Explorer.

Eenmaal geïnstalleerd, verschijnt een nieuw pictogram in de rechterbovenhoek van uw werkbalk. Wanneer u op de knop klikt, wordt u gevraagd om u aan te melden bij een bestaand account of een nieuw account te maken.

Nieuwe gebruikers maken een account aan dat is gekoppeld aan hun e-mailadres. Daarna moeten ze een hoofdwachtwoord kiezen om dagelijks in de browserextensie te gebruiken. Deze hoofdwachtwoord fungeert als primaire sleutel voor het gebruiken en beheren van alle andere opgeslagen referenties in de service.

Nadat u uw hoofdwachtwoord hebt ingesteld, kunt u uw privékluis bekijken die individuele gegevens, creditcards en andere vertrouwelijke informatie kan opslaan. U kunt handmatig websitewachtwoorden toevoegen aan deze kluis of de service dit automatisch laten doen terwijl u op internet surft.

Elke dag wanneer u een browser op uw computer opent, wordt u gevraagd uw hoofdwachtwoord in te voeren. Vanaf dat moment hebt u toegang tot alle accounts in uw kluis zonder dat u handmatig meer gegevens hoeft in te voeren. De extensie vult automatisch uw opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden in die informatie veilig houden.

De mobiele applicatie is beschikbaar voor Apple iOS en Android en werkt op vrijwel dezelfde manier als de browserextensie. Voor apparaten die dit ondersteunen, vingerafdrukverificatie kan worden ingesteld zodat u uw hoofdwachtwoord kunt verifiëren als u een wachtwoord van uw smartphone of tablet moet invoeren.

Meer functies dan uw typische wachtwoordbeheerder

Hoewel de basisfunctionaliteit van LastPass eenvoudig lijkt, zijn de ontwikkelaars achter de software dat wel voortdurend bezig met nieuwe functies om de tool flexibeler en uitgebreider te maken in hoe het uw gevoelige gegevens beheert. Dit soort releases worden beschikbaar gesteld aan alle gebruikers door middel van regelmatige software-updates.

lastpass authenticator

De ingebouwde wachtwoordgenerator functie is cruciaal om het wachtwoordbeheersysteem optimaal te benutten. Met een enkele klik maakt de browserextensie of mobiele app een complexe, gerandomiseerde wachtwoordreeks die bijna niet te raden of te hacken is. U kunt de wachtwoordgenerator gebruiken voor elke nieuwe site die u bezoekt en elke string krijgt automatisch toegevoegd aan uw privékluis.

Wanneer u door uw privékluis bladert, ziet u een breed scala aan nieuwe categorieën beschikbaar in de zijbalk. Elk menu-item vertegenwoordigt een afzonderlijk type gegevens dat u veilig kunt opslaan. Deze omvatten dingen zoals wifi-wachtwoorden, noodcontactnummers en aantekeningen met betrekking tot verzekeringen, bankrekeningen of paspoorten.

Het delen van wachtwoorden met andere mensen is altijd een riskante onderneming, zelfs wanneer het met een goede vriend van een familielid is. Om het gevaar te helpen verminderen, heeft LastPass onlangs een nieuw functie genaamd Families waardoor het gemakkelijk is om inloggegevens tussen meerdere mensen te delen.

U kunt zes accounts aan elkaar koppelen en kiezen welke wachtwoorden aan de gedeelde ruimte worden toegevoegd. U kunt op elk moment de zichtbaarheid van die accountinformatie toevoegen of verwijderen.

Omdat internetprivacy een actueel onderwerp van discussie wordt, dringen cybersecurity-experts internetgebruikers aan om extra beschermingslagen aan hun online accounts toe te voegen. Een eenvoudige manier om dit te doen is met tweefactorauthenticatie, waarbij u een normaal wachtwoord plus een andere vorm van identificatie gebruikt.

Met "2FA" is een sms-systeem de meest voorkomende vorm van tweefactorauthenticatie, maar LastPass heeft een eigen versie ontworpen die werkt als een hardwaretoken. Met LastPass Authenticator kunt u uw identiteit verifiëren bij veel populaire websites door de mobiele app te gebruiken telkens wanneer u wordt gevraagd om tweefactorauthenticatie.

Premium-functies zonder de Premium-kosten

Nieuwe gebruikers kunnen ga absoluut gratis aan de slag met LastPass. Zowel de browserextensie als de mobiele app zijn beschikbaar als gratis downloads. Gratis accounts omvatten onbeperkte opslag in uw privékluis, evenals toegang tot de wachtwoordgenerator en tweefactorauthenticatieservices.

lastpass prijzen

Voor degenen die meer functies en functionaliteit wensen, biedt LastPass vier afzonderlijke productopties, waaronder twee voor persoonlijk gebruik en twee voor zakelijk gebruik. De persoonlijke opties zijn Premie en families en de zakelijke opties zijn Teams en Onderneming.

Een premium abonnement kosten $ 3 per maand en ontgrendelt verschillende functies die niet zijn opgenomen in de gratis plan. Je krijgt de mogelijkheid om gecodeerde informatie van uw kluis verzenden naar externe gebruikers.

Met het abonnement kunt u ook een contactpersoon voor noodgevallen instellen die indien nodig toegang heeft tot uw gegevens. Ten slotte omvat het Premium-abonnement één gigabyte gecodeerde opslag die u kunt gebruiken om elk type bestand veilig naar de cloud te verplaatsen.

De optie Families kost $ 4 per maand en stelt u in staat om maximaal zes gebruikers te koppelen onder hetzelfde overkoepelende account. Als hoofd van de familiekluis kunt u bepalen welke wachtwoorden worden gedeeld met alle personen, zodat u ze niet via onbeveiligde kanalen hoeft te verzenden.

Het Teams-abonnement is bedoeld voor kleinere bedrijven met 5 tot 50 werknemers. De kosten bedragen $ 4 per maand per gebruiker in de organisatie. Alle werknemers krijgen toegang tot een privékluis en tot een gedeelde ruimte voor het beheren van wachtwoorden, licenties en andere beveiligde gegevens.

Voor grotere bedrijven kost het Enterprise-pakket $ 6 per gebruiker per maand en biedt IT-controle over veilig gegevensbeheer. Het bevat een reeks admincontroles die u kunt gebruiken om uw systemen voor identiteitstoegang te centraliseren. Bovendien kan de tool worden geïntegreerd met uw bestaande directory-opslagplaatsen.

LastPass-beveiliging en -versleuteling

LastPass ondersteunt volledige codering op apparaatniveau, wat betekent dat zelfs zijn ontwikkelaars kunnen de informatie die u opslaat niet zien of verkrijgen in uw privékluis. Uw hoofdwachtwoord wordt nooit naar de cloudservers verzonden en is niet toegankelijk voor hackers die mogelijk uw webverkeer onderscheppen.

wachtwoord zout voorbeeld

Het product is gebaseerd op de Advanced Encryption Standard (AES) 256-bits codering, die de Amerikaanse overheid gebruikt om geclassificeerde informatie te beschermen. Het systeem vertrouwt op zowel PBKDF2- als SHA-256-algoritmen bij het opslaan van wachtwoordinformatie. Dit proces staat bekend als salted hashes, dat functioneert als een eenrichtingsfunctie om gegevens te coderen als willekeurige tekenreeksen.

Installatie gids

lastpass installatieDe LastPass-browserextensie is beschikbaar als gratis add-on voor meerdere besturingssystemen via de downloadsite van het bedrijf.

Voor Chrome en Firefox, door de downloadactiviteit te starten, wordt de extensie geïnstalleerd op uw browserwerkbalk. Mac-gebruikers die Safari willen gebruiken, moeten dubbelklikken op het .dmg-bestand en inloggen op hun account met de installatiewizard. Merk ook op dat er een universeel installatieprogramma beschikbaar is voor Windows dat extensie-ondersteuning voor alle actieve browsers toevoegt.

Aan de mobiele kant kunnen gebruikers de smartphone- en tablet-app downloaden vanuit de iOS App Store of de Google Play Store. Na installatie verschijnt een prompt voor de gebruiker om in te loggen met zijn e-mailadres en hoofdwachtwoord. De service begint vervolgens met het synchroniseren van al uw opgeslagen inloggegevens.

Het is allemaal een heel naadloos proces.

Klantenservice

LastPass biedt verschillende niveaus van klantenondersteuning op basis van het abonnement dat u hebt. Zoals te verwachten is, zullen degenen met gratis accounts een lager serviceniveau ontvangen dan degenen die betalen voor maandelijkse abonnementen. Alle gebruikers hebben echter toegang tot de kennisbank en veelgestelde vragen van het bedrijf.

De plannen Premium, Families en Teams alle zijn voorzien van prioritaire technische ondersteuning. Dit betekent dat gebruikers servicetickets kunnen indienen met betrekking tot problemen of fouten. Het Enterprise-pakket gaat nog een stap verder en wijst het toe een toegewijd team van experts op het gebied van klantenondersteuning die 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Laatste gedachten - Je hebt LastPass nodig

Dankzij hackers en cybercriminelen ben je altijd kwetsbaar voor aanvallen wanneer je internet gebruikt. Wachtwoordbeheerders zijn ontworpen om een ​​deel van het risico te verminderen door u een centrale, veilige locatie te bieden voor het opslaan van al uw vertrouwelijke informatie en accountgegevens.

Maar hoe kies je het beste hulpmiddel om veilig je wachtwoorden op te slaan??

Zoals we hopen dat deze LastPass-beoordeling heeft aangetoond, wordt de service geleverd met een lange reputatie van beveiliging en cloudgebaseerde innovatie. Vertrouwen in een bedrijf met uw wachtwoorden kan eng aanvoelen, maar hun implementatie van een privékluis is bewezen betrouwbaar en beschermd.

Het feit dat hun basistool gratis beschikbaar is, doet geen pijn, hoewel gebruikers die meer functionaliteit of bedrijfsondersteuning nodig hebben, de optie hebben om te upgraden naar betaalde abonnementen.

Veelgestelde vragen

Welk wachtwoordbeheer is het gemakkelijkst te gebruiken?

EEN: Gebruiksgemak is afhankelijk van de persoon, dus het is het beste om de gratis versies van een paar tools uit te proberen om te zien wat het beste voor u werkt. De meest populaire services van vandaag zijn Keeper, 1Password en LastPass.

Kan LastPass worden gehackt?

EEN: Uw individuele inloggegevens zijn veilig omdat ze nooit worden overgedragen naar de cloudservers en altijd gecodeerd worden bewaard. Als iemand echter uw hoofdwachtwoord kan stelen, loopt uw ​​hele kluis gevaar.

Is er een gratis versie van LastPass?

EEN: Ja, het gratis abonnement bevat de browserextensie, mobiele apps en onbeperkte referentieopslag in uw privékluis.

Kan ik LastPass gebruiken met Yubikey?

EEN: Ja, er is ondersteuning beschikbaar voor de Premium- en Enterprise-abonnementen.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me