Lijst met VPN-zwendel: services die uw tijd niet waard zijn (update 2020)

Virtual Private Networks bestaan ​​al tientallen jaren.

Ooit beschouwd als een bron die voornamelijk door bedrijven wordt gebruikt, zijn ze nu gebruikelijk voor kleinere bedrijven en zelfs particulieren. In de beste werelden, een VPN biedt meer privacy, maakt het eenvoudiger om de beveiliging op uw thuisnetwerk, openbare netwerken te beheren en voorkomt in het algemeen dat informatie in verkeerde handen valt.

Helaas bieden niet alle VPN-providers hetzelfde serviceniveau en dezelfde ondersteuning. Ze kunnen goed zijn in het nemen van uw geld, maar bieden minder dan de voordelen die ze beweren te bieden. Als u overweegt te investeren in een VPN of mogelijk over te schakelen naar een andere service, wees dan voorzichtig.

Hier zijn enkele bronnen die u zullen helpen zich bewust te zijn van de meer populaire VPN-zwendel en zelfs enkele suggesties over de slechtste VPN-services die u moet vermijden.

De veelzeggende tekenen van een VPN-zwendel

Vanwege de gemakkelijke toegang tot informatie kunnen mensen nu beter geïnformeerde koopbeslissingen nemen. Soms zeggen ze echter niet altijd wat ze doen.


Op het eerste gezicht lijken deals die worden aangeboden door een VPN-bedrijf eerlijk en redelijk geprijsd. Maar na nadere inspectie zijn veel van deze beloften duidelijk te moeilijk om te houden ... Wanneer VPN's brede verklaringen hebben over hun diensten - in plaats van specifieke, concrete details - het is een waarschuwingsteken.

Wanneer iets een beetje te mooi lijkt om waar te zijn, is er een redelijke kans dat iets niet helemaal klopt.

Dit zijn enkele van de meest populaire zwendel vandaag de dag, en dat is niet voor niets. Deze zijn allemaal ontworpen om klanten op de een of andere manier te misleiden. Verwacht dus niet dat alles eerst duidelijk is.

Niet alle VPN's vertellen je alles ronduit

internet phisingU ziet uitspraken in de productbeschrijvingen die ertoe leiden dat u denkt dat de VPN in kwestie u en uw bedrijf uitstekend beschermt. Er wordt veel gesproken over hoe de service geen activiteitenlogboeken bijhoudt, maar waar het verkoopmateriaal over zegt andere soorten logboeken?

  • Houdt de service verbindingslogboeken gedurende enige tijd bij?
  • Bevatten die logboeken uw oorspronkelijke IP-adres of andere gegevens die redelijkerwijs naar u kunnen worden teruggeleid?
  • Staat er iets in de logboeken van de service dat aangeeft wat voor soort bestanden u hebt gedeeld of gedownload?

Zoals bij elk type onderzoek, het loont om de Five W's in gedachten te houden voordat u zich vastlegt aan een VPN. Vraag altijd: wie, wat, wanneer, waar en waarom.

Als je de antwoorden niet kunt krijgen, is dat een goed teken dat anders is NordVPN dat een duidelijk beleid heeft om niet te loggen, de andere VPN doet het niet zo goed om uw online activiteiten te beschermen als het verkoopteam zou willen dat u denkt.

Die gratis VPN kan behoorlijk wat kosten

Je weet al dat er gratis VPN-services zijn en services die tegen betaling zijn gebaseerd. Voordat u ervan uitgaat dat een gratis voldoende is voor uw behoeften, moet u weten wat het wel en niet zal bieden in termen van het veilig houden van uw gegevens en het niet bijhouden van logboeken.

betaald versus gratis VPN

Er zijn zeker gratis VPN-services die uitstekend werken Surfshark. Anderen zijn niet zo sterk als het gaat om beveiliging en kunnen zelfs operationele uitdagingen hebben waardoor je niet kunt inloggen als je de stad uit bent. Dat laat u en alle interacties die u online uitvoert zonder veel bescherming te bieden.

Ontdek wat u kunt doen met systeemuitval en welke beveiliging het VPN-team gebruikt om inbreuken te voorkomen.

Het helpt ook om erachter te komen of ze elk type logboek zelfs een dag bijhouden. Dat kan betekenen dat u probeert directe antwoorden op uw vragen te krijgen. Als je alleen maar ontwijkingen krijgt, neem dat dan als een teken om naar een andere provider te gaan.

Beperkingen op streaming en andere functies

Wist je dat niet alle VPN-services streaming mogelijk maken vanaf enkele van de meer populaire sites zoals Netflix.com?

De afgelopen jaren hebben sommige van die sites juridische stappen ondernomen om die toegang te voorkomen of een soort compensatie nodig om dit mogelijk te maken. helaas, niet alle VPN-providers zijn vooraan over welke sites niet kunnen worden gestreamd of als er een soort vergoeding van toepassing is.

netflix-foutmelding

Overweeg een situatie waarin het streamen van shows in de late avond een onderdeel is van je familieweekend. Als een voorzichtig persoon besluit u het verkeer anoniem te houden.

Omdat uw VPN-provider echter niet heeft vermeld dat u niet kunt streamen op de populaire site die u gebruikt, loopt u deze belangrijke familiebindingstijd mis.

Lijk je een beetje triviaal? Wij denken van niet ...

VPN-services zijn ontworpen om uw online activiteiten te coderen en te beveiligen en dit omvat streaming. Gedwongen worden om je gegevensprivacy op te offeren om video-inhoud gewoon online te streamen is niet waar VPN's over gaan.

Beperkingen om entertainment te streamen, nadat een VPN-provider onbeperkte streaming heeft beloofd, is een grote rode vlag. Als u ontdekt dat een VPN-provider beweert toegang te verlenen en dat niet doet, of als u kosten moet betalen wanneer u anders werd beloofd, het wordt tijd om over te stappen naar een andere serviceprovider.

Niet al uw apparaten werken met de VPN

hoe VPN-router werkt

Je hebt je aangemeld bij de VPN omdat het beweerde compatibel te zijn met al uw apparaten en alle besturingssystemen daarop.

Dat is vooral belangrijk als u of een van uw werknemers reist. Wat gebeurt er de eerste keer dat u op reis bent en uw telefoon niet kunt verbinden met de VPN? Zal dat u verhinderen om werk te doen dat een hoger beveiligingsniveau vereist??

Pas op voor ingrijpende claims dat de VPN met alle apparaten en besturingssystemen werkt. Ga voor een service die aangeeft welke apparaten en welke systemen worden ondersteund VyprVPN met duidelijke details over compatibiliteit.

Die geweldige VPN kan worden gebruikt om een ​​BotNet te maken

Wat is een botnet? Een botnet is een netwerk van internet-compatibele apparaten die worden vastgelegd met malware en vervolgens worden gebruikt door een controller zonder dat de eigenaren weten wat er aan de hand is.

Geloof het of niet, VPN-kwetsbaarheden kunnen uw computer beschadigen en deel uitmaken van een leger botnets. Dit betekent dat sommige van uw bronnen kunnen worden gebruikt om anderen zonder contant geld te betalen door e-mails of vergrendelingssystemen voor losgeld te verzenden.

Dit is nog een reden om vragen te stellen over platformbeveiliging. Als de service de beveiligingen niet regelmatig bijwerkt, loopt u risico zelfs als ze geen logboeken bijhouden. Je realtime activiteit is voldoende om je een mogelijk slachtoffer te maken. 

Levenslange abonnementen die vervallen

Je hebt VPN-services gezien die levenslange abonnementen bieden. Maar doen ze dat echt?

... Er zijn enkele VPN's die deze aanbieding wel naleven zolang de service actief is. Anderen kunnen u na een jaar of twee laten vallen, soms zonder enige kennisgeving.

VPN Lifetime Subscription Scam

Als uw VPN-provider het bestaande levenslange abonnement opzegt, heeft u geen bescherming en geen privacy meer. Het kost tijd om een ​​andere geschikte dienst te vinden, dus jij moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van uw VPN-provider en de pakketten waarop u vertrouwt.

Voordat u besluit dat een levenslang abonnement echt is, moet u de algemene voorwaarden doornemen. Wat zou het mogelijk maken om dat abonnement te annuleren? Als je je niet prettig voelt bij wat je ontdekt, zoek dan een andere service.

De beruchte VPN-zwendel-app

Er is geen gebrek aan VPN-apps die zijn ontwikkeld voor allerlei smartphones. Van Android tot Apple, de winkels hebben veel opties, maar ze zijn niet allemaal legitiem.

Enige tijd geleden verwijderde Apple een VPN-app die werd gebruikt om mensen uit grotere sommen geld te scammen. In dit geval was er het aanbod van een gratis proefperiode en informatie over automatisch verlengen aan het einde van de proefperiode die minder dan duidelijk was. Voordat de app werd verwijderd uit de Apple Store, honderden mensen betaalden exorbitante tarieven en hadden moeite om de overeenkomst te verlaten.

Als de algemene voorwaarden niet duidelijk zijn, is de app je tijd niet waard. Ga verder met een die vooraf staat over alle kosten en toeslagen en hoe u zich kunt afmelden voordat uw gratis proefperiode is voltooid.

Er zijn ogen op uw verkeer, zelfs als er geen activiteitenlogboek is

oogbewakingEen andere zwendel heeft te maken met realtime toegang tot uw gegevens. In wezen is malware aanwezig en legt deze uw browsen, downloaden van bestanden, video's bekijken en andere activiteiten vast terwijl deze bezig is. Een of meer van de apparaten die worden gebruikt om in te loggen op de VPN kunnen worden beïnvloed.

Er is op zichzelf geen activiteitenlogboek, maar uw acties worden later gebruikt om gerichte marketing te genereren in de vorm van e-mails, sms-berichten en advertentieweergaven. Afhankelijk van wat je online hebt gedaan, dat informatie ook kan worden gebruikt, is een soort poging om geld af te persen.

Op zoek naar een VPN-service? Kruis deze van de lijst af!

Het enige dat u hoeft te doen, is één keer snel online zoeken om meer VPN-services te vinden dan u ooit had gedacht. Sommige hiervan zijn feitelijk VPN-aanmeldingsservices die uiteindelijk helemaal geen voordelen bieden.

Anderen werken echt, maar niet op de manier die ze beweren. Het beste is om altijd op zoek te gaan naar online reviews, en vraag rond en kijk wat mensen in uw sociale of zakelijke netwerk weten over elke VPN die u overweegt.

Om u op weg te helpen, zijn hier een paar voorbeelden van zwendel VPN-diensten die waarschijnlijk niet zijn wat u nodig heeft.

Liberty VPN

Liberty VPN-logoEen VPN-service die terughoudend is om u te laten weten waar deze is gebaseerd, is uw tijd niet waard. Gooi in termen van service die verwarrend zijn en geen mogelijkheid om streaming-services te deblokkeren, en je bent er zeker van dat de deal niet goed is.

Wanneer de maandelijkse kosten niet veel bandbreedte bieden en het terugbetalingsbeleid ingewikkelder is dan de algemene voorwaarden, is het tijd om ergens anders te kijken.

Liberty VPN biedt al het bovenstaande. Als u nog meer aanmoediging nodig hebt om u niet aan te melden.

  • Je hebt geen mogelijkheid om Skype uit bepaalde landen te gebruiken
  • Er zijn geen gelijktijdige verbindingen
  • Er is enige vraag over welke apparaten worden ondersteund en in welke mate
  • Ze laten je zonder waarschuwing vallen als je een van die moeilijk te begrijpen algemene voorwaarden schendt
  • Erger nog, je krijgt een aanzienlijk bedrag voor 'laten vallen'

Betternet VPN

Betternet VPN-logoBetternet VPN heeft een hoopvolle naam die bedoeld is om vertrouwen te wekken. Helaas behoort het tot de gratis VPN-services met minder dan inspirerende beveiligingsmaatregelen.

Gebruikers hebben problemen met malware en daaruit voortvloeiende problemen gemeld. Dat betekent dat uw gegevens worden verzameld en waarschijnlijk verkocht aan de hoogste bieder.

Wees niet verbaasd als u geen directe antwoorden kunt krijgen van de technische of de ondersteuningsteams. Ze staan ​​er niet om bekend dat ze de meest klantvriendelijke mensen zijn.

Houd er rekening mee dat terwijl Betternet adverteert met een zero-log beleid, ze houden wel verbindingslogboeken bij. Het is onduidelijk hoe lang die logboeken worden bewaard.

Defensie VPN

Defensie VPN-logoWat heeft het voor zin om een ​​VPN te hebben als deze niet opblijft? Dat is een van de belangrijkste problemen met Defensie VPN. Hun stilstandtijden zijn aanzienlijk groter dan die van de concurrentie en er is enige vraag over hoe veilig klanten zijn, zelfs wanneer het netwerk actief is.

Sommige klanten melden ook problemen met streamen en merken een toename van spam die vreemd gerelateerd lijkt te zijn aan browseactiviteit terwijl ze zijn ingelogd op het netwerk. Anderen merken op dat hun klantenservice niet op de hoogte lijkt te zijn wanneer er zich problemen voordoen, waardoor iedereen niet zeker weet wat er aan de hand is.

Tenzij u van chaos houdt en het idee leuk vindt om u af te vragen wie uw gegevens heeft, is het het beste om elders diensten te zoeken.

Dot VPN

dotvpn-logoWat vindt u van een VPN die op één land is gebaseerd, maar voornamelijk servers in een van de landen die deel uitmaken van de Five Eyes-overeenkomst exploiteert?

Wat dacht je van servers in een land dat enige wederkerigheid heeft wat betreft het delen van gegevens met andere landen? Tenzij je weet hoe dat invloed heeft op je privacy en je er prima mee omgaat, kiezen voor een service zoals Dot VPN is NIET voor u.

Gevestigd in Hong Kong met servers in Duitsland, kunt u wedden dat er verbindings- en gebruikslogboeken worden bijgehouden. In dit geval van deze VPN betekent dit dat records maximaal twee jaar bij de hand zijn.

Combineer dat met een reputatie voor slechte prestaties en je moet je afvragen waarom iemand zich zou kunnen aanmelden.

OneVPN

onevpn-logoOngelukkig met de prestaties of het feit dat OneVPN verbindingslogboeken bijhoudt terwijl een zero-logbeleid wordt aangeprezen? Geen logs betekent immers geen logs.

Dat is jammer. Ze hebben manieren om hun geld-terug-garantie te omzeilen die sommige gebruikers boos en armer heeft gemaakt.

Omdat ze niet vooraf zijn over de verbindingslogboeken en hun claim dat ze een van de snelste VPN-services zijn die er zijn, je moet je afvragen wat ze anders kiezen om het je niet te vertellen. Meld u aan op eigen risico.

Het komt neer op

Er zijn tal van legitieme VPN-services die geweldige service bieden, u precies vertellen wat ze wel en niet kunnen bieden en die redelijke kosten in rekening brengen.

Sla de vragen over die u met veel vragen achterlaten en concentreer u op de dienstverleners die hun best doen om eerlijk te zijn met potentiële klanten. Op de lange termijn krijgt u meer voordelen en minder hoofdpijn.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me