Nord VPN versus PIA – Winnaar = Nord

Het verkrijgen van de beste VPN-service gebeurt nooit toevallig. Meestal is het het resultaat van uitgebreid onderzoek dat dingen zoals het land waarin de VPN is gevestigd, de snelheid van de VPN en het netwerk van servers vergelijkt.


Misschien wel het belangrijkste, klanten moeten weten of hun gegevens veilig zijn met die VPN. Zal de provider waarschijnlijk alle informatie delen die ze verzamelen of houden ze zich echt aan een strikt "no logging" -beleid dat volledige anonimiteit belooft aan de gebruiker?

Het is niet eenvoudig voor de gemiddelde consument om veel tijd te besteden aan het vergelijken van de verschillende VPN-providers. Daarom zijn vergelijkingen zoals deze zo belangrijk. We plaatsen twee relatief bekende VPN-providers in een head-to-head competitie waarin slechts één overwinnaar kan worden.

Laten we het eens nader bekijken NordVPN vs. Prive internettoegang, of PIA.

Een inleiding tot NordVPN

Gevestigd in Panama, is dit een VPN die echt vasthoudt aan een "no logs" -beleid. Dit maakt het buitengewoon populair en snelheidstests onthullen enkele indrukwekkende resultaten. Extra waardevolle functies zijn onder meer ad-blocking software, 24/7 live ondersteuning via chat, servers die TOR-over-VPN gebruik toestaan ​​en configuraties voor dubbele VPN. Hun 30-dagen geld-terug-garantie is verder lovenswaardig.

nordvpn-logo

Een inleiding tot PIA

Mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige, goedkope VPN kunnen tevreden zijn met Private Internet Access. Het is gevestigd in de Verenigde Staten, wat veel mensen als een nadeel zullen herkennen, omdat dit land dat is onderdeel van het Five Eyes Network. Het restitutiebeleid van PIA is minder genereus dan dat van Nord en strekt zich uit over slechts zeven dagen. Bovendien lijkt de klantenservice van PIA de afgelopen maanden te zijn verslechterd.

privateinternetaccess logo

Jurisdictie vergelijken

NordVPN heeft ongetwijfeld het voordeel hier. Het is gevestigd in Panama, een land dat dat is geen onderdeel van de Five Eyes, Nine Eyes of 14 Eyes Networks. Vergelijk dat met PIA, dat in de VS is gevestigd. De VS maakt deel uit van al deze spionagenetwerken. Dit betekent dat intelligentiegegevens afkomstig van het bespioneren van burgers kan worden gedeeld met autoriteiten.

In wezen maken deze netwerken het mogelijk voor de spionagebureaus van één lidstaat om de online activiteiten van burgers in andere lidstaten te bekijken. Ze kunnen dit juridisch doen dankzij overeenkomsten tussen de leden. Hoewel de Amerikaanse wet Amerikaanse spionnen verbiedt om zonder waarschijnlijke oorzaak, warrants en andere juridische bijzonderheden op hun thuisgebied te handelen, heeft een spion uit Australië niet dezelfde beperkingen.

Als Australië toevallig nuttige informatie over de online activiteiten van Amerikaanse burgers in handen krijgt, deelt ze die met de Amerikaanse autoriteiten die vervolgens actie kunnen ondernemen. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar. Wanneer Amerikaanse spionnen gegevens over Australische burgers ontdekken die mogelijk interessant zijn, worden deze gedeeld met Australische autoriteiten.

Dienovereenkomstig kan een in de VS gevestigde VPN zijn klanten mogelijk niet beschermen tegen inbreuk door de overheid. Zo'n VPN is dat ook onderworpen aan Amerikaanse wetten betreffende het bewaren van gegevens en het delen van die gegevens met autoriteiten.

Panama heeft daarentegen geen dergelijke wetten voor gegevensbewaring. Ze zijn ook geen partij bij internationale spionageovereenkomsten die hen zouden dwingen gegevens met andere landen te delen. Dit maakt Panama een uitstekende keuze voor het hosten van een VPN.

Welke VPN is sneller?

Hoe je je tijd ook online doorbrengt, VPN-snelheid is van cruciaal belang. Langzame snelheden interfereren met de browserprestaties, waardoor u achterblijvende pagina's laadt. Bekijk de onderstaande VPN-testresultaten om te bepalen welke service sneller is.

vpn provider vergelijking rating

NordVPN biedt een robuust netwerk dat niet te veel fluctueert. Het helpt dat Nord gebruikers automatisch verbindt met de minst drukke server in het land van de keuze van de gebruiker. Een minder drukke server vertaalt zich altijd in sneller browsen.

De snelheden van NordVPN waren echter niet indrukwekkend. Downloads tijdens het gebruik van een server in Tokio gemeten slechts 1,05 Mbps. Het beste resultaat werd behaald in Amsterdam met een downloadsnelheid van 16,36 Mbps.

De snelheidstestresultaten van PIA waren beter. De downloadsnelheid in Tokio was 13,74 Mbps en in Nederland was dit 20,38 Mbps, wat de hoogste snelheid was voor PIA. De eerste aansluiting is waar PIA het grootste deel van zijn snelheid lijkt te verliezen, hoewel de consistentie over de hele linie goed was.

Dit betekent dat PIA heeft een voorsprong op snelheid, maar de toegang tot streaming-platforms is op zijn best onvoorspelbaar. Gebruikers kunnen daarom nog steeds de voorkeur geven aan de betrouwbaardere NordVPN tijdens het streamen.

Welke VPN heeft het uitgebreidere netwerk?

Als het gaat om het garanderen van geweldige prestaties, zijn netwerkgrootte en distributie van het grootste belang. Hoe meer servers een VPN biedt, hoe minder druk elk van die servers zal zijn. Bovendien is het wenselijk om over een goede geografische distributie van servers te beschikken, ongeacht waar klanten zich in de wereld bevinden, zij kan een server vinden die relatief dichtbij is. Dit zorgt voor snellere prestaties, maar het betekent ook dat gebruikers veel meer keuzes hebben wanneer ze hun locatie willen vervalsen.

nordvpn europe-servers

NordVPN is de hands-down winnaar in deze categorie met zijn meer dan 5.000 servers gevestigd in 61 verschillende landen. PIA heeft net iets meer 3.100 servers geplaatst in 33 landen.

Beveiliging vergelijken

Beveiliging is de belangrijkste reden waarom mensen VPN's gebruiken. Meer en meer mensen zijn geïnteresseerd in VPN's vanwege beveiligingsproblemen en het aantal koppen over cybersecurity-risico's die nieuwssites bijna raken elke dag.

In deze categorie is het onmogelijk om NordVPN te verslaan. Ze hebben een betrouwbaar beleid tegen logboekregistratie en hun codering is van topklasse omdat u het OpenVPN-protocol en AES 256-bit codering krijgt. Bovendien maakt Nord dubbele VPN mogelijk en omvat CyberSec, waarmee gebruikers botnets kunnen vermijden. Uit tests bleek verder dat NordVPN geen lekken had.

nordvpn cybersec

Er is geen dubbele VPN met PIA en de standaardverbinding gebruikt 128-bits AES-codering. Toch kunt u kiezen voor AES 256-bit encryptie, en u kunt ook kiezen FOELIE, die niet zo goed is als Nord's CyberSec, maar in ieder geval biedt enige bescherming.

instelling voor privé-internettoegang

De concurrentie in deze categorie is dichtbij, maar Nord komt vooruit.

Compatibiliteit

Als het gaat om het daadwerkelijk gebruiken van uw VPN, wilt u veilig toegang hebben tot internet vanaf al uw apparaten. Het implementeren van de VPN op een apparaat kan in veel scenario's een probleem zijn. Als het belangrijk is om tijd te besparen met eenvoudig te installeren VPN-functionaliteit, dan is NordVPN uw keuze.

PIA biedt alle belangrijke besturingssystemen: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux en de mogelijkheid om de VPN op routers te gebruiken. Het probleem is - buiten de grote platforms is het verwarrend om je VPN op andere apparaten te gebruiken.

NordVPN biedt elk belangrijk besturingssysteem dat PIA doet. Het heeft ook handige tutorials voor het gebruik van de VPN op Android TV-boxen, een heleboel verschillende merken routers en willekeurige apparaten..

Private Internet Access verslaat NordVPN in het aantal apparaten dat u tegelijkertijd kunt hebben aangesloten. PIA biedt u de mogelijkheid om 10 gelijktijdige verbindingen te gebruiken terwijl NordVPN slechts 6 toestaat.

Als je echt die extra 4-verbindingen nodig hebt, zou PIA de naald hier voor je verplaatsen, maar anders komt NordVPN op het gebied van compatibiliteit.

Een VPN kiezen

In deze vergelijking van NordVPN versus PIA, Nord is de duidelijke winnaar. PIA biedt echter betrouwbare services en is zinvol om in specifieke scenario's te gebruiken.

Beide bieden geld-terug-garantie, dus het is verstandig om beide opties gratis uit te proberen om de locatiesnelheid te testen, tenzij je al op de een of de ander bent verkocht. Als NordVPN PIA-snelheden aanhoudt, raden we aan NordVPN te gebruiken om te profiteren van hun superieure beveiliging, jurisdictie en functieaanbiedingen.

nordvpn-logoprivateinternetaccess logo

Uw locatie kan een van deze een goede keuze maken. Als je in Tokio bent, geven de snelheden op NordVPN niet veel vertrouwen in de service en maken PIA een veel betere optie. De enige keer dat NordVPN echt wordt verslagen door PIA, is op specifieke locatiesnelheid dus waar je ter wereld is, heeft grote invloed op je keuze.

FAQ

Vraag: Is NordVPN privé?

EEN: Ja, echter, NordVPN staat alleen torrenting en P2P toe op een select aantal van hun diensten. Gezien het feit dat torrenting meestal is wat mensen privé willen houden, kan dit voor sommige mensen een probleem zijn.

Vraag: Heeft NordVPN een kill-schakelaar?

EEN: Ja, een van hun beste eigenschappen is hun automatische kill-schakelaar. Als uw gegevens gedurende een seconde zichtbaar worden, stoppen ze automatisch het programma dat u gebruikt of verbreekt de verbinding van het apparaat dat u gebruikt.

Vraag: Is PIA VPN goed?

EEN: Ja, als een van de meest populaire services op de markt biedt het service op hoog niveau.

Vraag: Wat is de veiligste VPN-service?

EEN: NordVPN neemt de taart in deze categorie. Hoewel niet altijd de snelste, biedt NordVPN de beste beveiliging.

Vraag: Zijn gratis VPN's veilig?

EEN: Voor het grootste deel, nee. Er zijn enkele betaalde services met gratis versies van hun software die relatief veilig zijn. Er zijn betere budgetopties beschikbaar die u beter zou gebruiken. Bekijk onze beste gratis VPN-gids.

Voeg uw eigen beoordeling toe:

We doen ons best om onafhankelijk producten te onderzoeken om onze lezers beter te helpen bij het nemen van beslissingen. Dat gezegd hebbende, willen we ook uw mening horen. We accepteren individuele beoordelingen die informatief en niet-promotioneel zijn. Vul het onderstaande formulier in en wij zullen uw beoordeling publiceren. Promotiebeoordelingen door bedrijven zelf worden niet gepubliceerd. Bedankt!

--- Selecteer snelheid ---
Gemiddelde
Langzaam
Snel
?>

--- Selecteer Bruikbaarheid ---
Makkelijk te gebruiken
Iets ingewikkeld
Erg ingewikkeld
?>

Door op de onderstaande knop te klikken, erken ik dat ik de gebruiksvoorwaarden heb gelezen en accepteer.

MIJN REVIEW TOEVOEGEN

0
4415

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me