Opera VPN Service – Gratis .. Of is het echt? (Test resultaten)

Als het product gratis is, BEN JIJ het product. Tenminste, uw gegevens zijn.


Inmiddels begrijpen de meeste mensen het belang van de beste beschikbare VPN. Ze willen hun privacy beschermen. Ze willen toegang kunnen krijgen tot geo-beperkte inhoud en zonder beperkingen op internet kunnen surfen. Dus wanneer ze horen dat Opera gratis een VPN-service met onbeperkte gegevens biedt, springen ze erop.

Is de service van Opera echt de hype??

Opera VPN-overzicht

FeaturesInformation
Usability: Makkelijk te gebruiken
Logbeleid: Enig logbeleid
Servergrootte: 10 servers
Server distributie: 5 landen
Ondersteuning: Geen
torrenting: Niet toegestaan
streaming: Beperkt
VPN-protocol en codering: Niet bestaand
Hoofdkwartier: Canada
Prijs: Vrij
Officiële website: https://www.opera.com

Geen echte VPN - het is een proxyservice

Het eerste dat u moet begrijpen is dat Opera is geen echte VPN. Het is veilig proxy-service. Dit betekent dat Opera zijn eigen browserverkeer versleutelt door het te routeren via een server die wordt beheerd door een VPN in Canada. Opera is dat echter wel niet ontworpen om het verkeer op andere webbrowsers te coderen of zelfstandige e-mailclients. Als Opera een echte VPN was, zou het alle internetinformatie coderen die het apparaat in- en uitgaat. Het maakt niet uit welke toepassing de gegevens verwerkte. Dit betekent dat Opera veel minder veilig is dan een zelfstandige VPN-service.

Voors:
 • Helemaal gratis
 • Geen bandbreedtebeperkingen
 • Werkt met Netflix
 • Eenvoudig in te stellen en te gebruiken
nadelen:
 • Registreert al uw informatie
 • Canadese jurisdictie
 • Geen echte VPN
 • Geen op zichzelf staand product
 • IP-lekken gedetecteerd
 • Lage snelheden
 • Geen torrents
 • Slechts drie serverkeuzes
 • Geen klantenservice

Wat we leuk vonden aan Opera VPN

opera vpn gratisWe wilden beginnen met de positieve dingen van deze "VPN" voordat we in de vele tekortkomingen gingen duiken. Een goed ding over de service is dat het is helemaal gratis. U hoeft zich niet aan te melden voor een abonnement en er zijn geen bandbreedtebeperkingen.

Het is echter belangrijk om dat te onthouden gratis VPN's verdienen op de een of andere manier hun geld en dat is meestal door geld te verdienen met uw gegevens. Er is een gezegde, je krijgt waar je voor betaalt ”. In dit geval kan het niet meer waar zijn. Dus als u het echte werk wilt doen en toch kosteneffectief wilt zijn, moet u voor een bijna gratis service kiezen. Bekijk onze lijst met de beste gratis VPN's.

Het is ingebouwd in de browser, en het is gemakkelijk te activeren. Om de VPN te activeren, gaat u eenvoudig naar menu's / instellingen / privacy / VPN. Nadat dat proces is gevolgd, kunt u de VPN-service eenvoudig in- en uitschakelen. U kunt ook de locatie van de server kiezen en zien hoeveel gegevens u gebruikt.

Tenslotte, tot onze verrassing werkte Opera met Netflix. Het werkte niet alleen, maar het werkte perfect. Sommigen vragen zich misschien af, zouden niet alle VPN's met Netflix moeten werken? In theorie wel. In de loop der jaren is Netflix echter zeer stringent geworden en heeft het krachtige anti-VPN-technologie gebruikt om zelfs de beste VPN's te detecteren en te blokkeren. Veel VPN's, wanneer gebruikt om geo-beperkte inhoud op Netflix te streamen, worden geconfronteerd met het gevreesde foutscherm.

netflix-foutscherm

Dus dat is iets dat Opera in zijn voordeel heeft.

Mocht u Opera vertrouwen?

Je krijgt antwoord op die vraag als je kijkt naar het privacybeleid van Opera. Daar vindt u een aantal clausules die een privacy-betrokken persoon aan het denken zetten.

Een voorbeeld is het feit dat de service zich het recht voorbehoudt om gebruiksgegevens te verzamelen. Dit betekent dat zij webadressen die u bezoekt en IP-locaties kunnen opslaan, maar niet noodzakelijkerwijs de inhoud van de webpagina's.

Dit is veel meer informatie dan andere VPN's verzamelen. Iets om te onthouden is dat de service op geen enkele manier verbonden is met uw naam of met u. Het is verbonden met het apparaat dat wordt gebruikt. Dit betekent dat Opera VPN geen browsegeschiedenis bouwt.

Als u hun privacybeleid bekijkt, ziet u dat ze informatie verzamelen over uw besturingssysteem, uw IP-adres en andere informatie die kan worden gebruikt om uw apparaten in de loop van de tijd te identificeren. Nogmaals, het is belangrijk om erop te wijzen dat Opera VPN geen informatie heeft die u naar het IP-adres linkt.

Opera verdient geld door uw gegevens te verkopen - Pas op

opera vpn van surfeasyAls we naar de dienst als geheel kijken, denken we dat Opera doet wat je zou verwachten van een gratis dienst. Ze verzamelen uw anonieme informatie en verkopen deze aan anderen. Als u op zoek bent naar anonimiteit en volledige privacy, is dit absoluut niet de VPN die u moet vertrouwen. U moet blijven zoeken naar de beste VPN voor privacy en beveiliging.

Technisch gezien is de Opera-browser een bedrijf gevestigd in Noorwegen. Het probleem is dat hun VPN-service wordt beheerd door SurfEasy. Dit in Canada gevestigde bedrijf werd een paar jaar geleden door Opera gekocht. Canada is een deelnemend lid van de 5 Eyes Surveillance Alliance.

Dit is een alliantie voor het verzamelen van informatie. Het idee is dat meerdere landen hun middelen kunnen bundelen. Als het ene land in de groep informatie heeft, delen ze dit met de andere vier. Dus niet alleen is Opera VPN-bewakingsactiviteit, maar als de Canadese overheid om activiteit heeft gevraagd, zijn ze verplicht deze over te dragen.

De VPN van de browser maakt gebruik van het AES-256-algoritme. We weten ook dat het de standaard HTTPS-beveiliging gebruikt. We hebben tijdens het testen geen webRTC-lekken gezien.

We gaan ervan uit dat Opera VPN zal werken zoals zijn SurfEasy-partner. We denken dat het OpenVPN gebruikt. Het is echter moeilijk om dit te verifiëren. Het maakt gebruik van een geïntegreerde openbare Google-DNS. De proxyaanvraag is afkomstig van de VPN-servers.

Gebruik van de VPN

opera vpn browser badge inschakelenHet gebruik van de VPN op uw wall browser is super eenvoudig. Nadat u het proces van het inschakelen van de VPN-server heeft doorlopen, ziet u een blauwe VPN-badge in de zoekbalk. Klik op de VPN-badge om naar het hoofddashboard te worden geleid.

Het dashboard is eenvoudig te gebruiken. U kunt de VPN-service in- of uitschakelen. Je krijgt een display met de gebruikte bandbreedte tijdens de week en de bandbreedte die je tijdens de maand hebt gebruikt. U kunt virtuele locaties wijzigen door op uw huidige selectie te klikken. U krijgt een lijst met nieuwe locaties die u kunt wijzigen. Selecteer eenvoudig de nieuwe locatie en deze zal veranderen naar de VPN-server in het land dat u selecteert.

Hoe snel is Opera VPN

Iedereen begrijpt dat als je een beveiligde VPN-verbinding gaat gebruiken, je een beetje van je internetsnelheid verliest. Dat is gewoon de gewoonste zaak van de wereld. Het probleem komt wanneer je enorme prestatieverminderingen opmerkt in de naam van "anonimiteit".

opera vpn snelheid resultaat zurichWat nog erger is, is wanneer je dat bent zelfs geen anonimiteit beloofd en jij bent gedwongen te lijden door trage service.

Dit krijg je met Opera VPN.

Hier zie je snelheden die ver naar beneden zijn in het onaanvaardbare gebied.

Deze is iets beter, maar het is absoluut niets om over naar huis te schrijven.

Dit is een van de langzaamste VPN-verbindingen die we ooit hebben gezien. Dus Opera VPN kan Netflix deblokkeren. Maar de verbinding is zo traag dat het streamen van je favoriete film of tv-serie op Netflix verandert van plezierig worden in een nachtmerrie.

Betalingsmogelijkheden

Opera VPN is gratis. Er zijn geen betalingsopties, geen upgrades en geen tijdslimieten. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over een geld-terug-garantie of dat ze cryptocurrency gebruiken of niet om uw privacy te beschermen.

Het probleem met gratis VPN's

vpn nadelenDe beste VPN zal nooit een gratis VPN zijn. Gratis VPN's kosten je uiteindelijk meer omdat ze geen privacy bieden en geen beveiliging bieden. Veel van de services laten derden uw persoonlijke gegevens doorzoeken of nog erger.

Wanneer u voor een VPN betaalt, verdient het bedrijf dat u betaalt geld via abonnementen. Dit betekent dat zij uw persoonlijke gegevens niet aan anderen hoeven te verkopen. Gratis VPN's kunnen het risico met zich meebrengen dat u schadelijke dingen zoals identiteitsdiefstal ervaart.

Gratis VPN's hebben trage verbindingssnelheden. Gratis VPN's hebben weinig tot geen klantenservice. Gratis VPN's hebben een kleine selectie van servers om uit te kiezen. Gratis VPN's bieden onvoldoende VPN-protocollen.

Hoe zit het met Torrenting?

Met Opera VPN is torrenting uitgesloten. U gebruikt een VPN met torrents omdat u uw informatie wilt beschermen. U wilt voorkomen dat mensen uw computer kunnen hacken. Wanneer je torrent, maak je verbinding met de computers en systemen van andere individuen en geef je hen toegang tot de jouwe.

In een wereld waar iedereen goed en aardig was, zou dit geen probleem zijn. Helaas wordt torrenting door snode personen gebruikt om cybercriminaliteit te plegen. Als u een VPN gebruikt, kunt u uzelf beschermen.

datalekkenstatistieken

Hier is het probleem. Opera codeert uw gegevens niet. Dus zelfs als torrenting in orde was, zou je niet veilig zijn. En vergeet niet dat Opera VPN een browsergebaseerde proxy is. Het gaat dus alleen werken voor informatie die via de eigenlijke browser wordt verzonden.

Met torrents maakt u verbinding met externe programma's zoals uTorrent. Dit betekent dat je het kleine beetje bescherming kunt kussen dat deze zogenaamde VPN vaarwel biedt.

Waar bevinden zich Opera VPN-servers?

VPN-serverlocatiesOpera VPN-servers bevinden zich in vijf landen. Zij zijn:

 • De Verenigde Staten
 • Duitsland
 • Canada
 • Nederland
 • Singapore

Opera heeft plannen vrijgegeven om zijn server-bases uit te breiden naar verschillende locaties over de hele wereld. Momenteel kunnen gebruikers verbinding maken met wat zij 'voorkeursservers' noemen. Dit zijn de servers in:

 • Amerika
 • Azië
 • Europa

Wat frustrerend is, is dat je hebt geen idee met welke stad je verbonden bent. Je moet de dobbelstenen gooien en er het beste van hopen.

Terwijl we toch bezig zijn, moeten we toevoegen dat er geen kill-switch armatuur is. Dit is iets wat je gewoon verwacht van een VPN. Een kill-schakelaar zal je sessie automatisch onderbreken als je IP lekt.

Klantenservice

opera vpn forumEerlijk gezegd kwamen we in de verleiding om dit gedeelte leeg te laten. Waar valt tenslotte over te praten? Hoeveel van niets krijg je?

Kijk, als je hulp wilt, Opera wil niets van je horen. Als u op de Help-knop klikt, wordt er geen livechat gestart, gaat u niet naar een contactformulier en wordt er geen Help-ticket geopend. Niets. Het enige dat u hoeft te doen is u naar een pagina te brengen waar u meer kunt lezen over wat een VPN is en hoe het u zou moeten helpen.

Opera heeft een ondersteuningsforum. Maar dit forum behandelt een breed spectrum van onderwerpen die met de browser te maken hebben. Er is niets dat rechtstreeks over de VPN spreekt. Gewoon weer een aanval hiertegen onvoldoende VPN-optie.

Chinese investeerders

China heeft geen goede reputatie als het gaat om gratis internet of internetprivacy. Onlangs werkte een Chinese investeringsgroep samen met de Opera-browser. Blijkbaar omvat dit niet de Opera Media Group of de Opera VPN-service. Het lijkt erop dat deze nu in handen zijn van het oorspronkelijke Noorse bedrijf. Dat gezegd hebbende, als je je zorgen maakt over privacy, je vraagt ​​je misschien af ​​hoeveel toegang de Chinezen hebben tot de Opera VPN en de informatie die het verzamelt.

Laatste gedachten

De Opera VPN ziet er goed uit op het oppervlak. Ik bedoel, wie gaat er niet enthousiast worden over iets dat gratis is en blokkeert Netflix-geografische beperkingen? Opera VPN is gemakkelijk te gebruiken. U hoeft niet te weten hoe u een VPN instelt of wat een VPN is om de voordelen ervan te krijgen. Uw bandbreedte is onbeperkt en overdrachten worden gecodeerd met codering van militaire kwaliteit.

Als u zich echter op een of andere manier zorgen maakt over privacy en echte beveiliging, dit is niet de optie voor jou. Vergeet niet dat u niet de beste VPN op de markt koopt. Dit is een gratis service die alleen werkt met informatie die wordt overgedragen vanuit de Opera-browser.

vpn ingeschakeld popup opera vpn

Als u het privacybeleid of de gebruiksvoorwaarden leest die verbonden zijn aan de service, voelt u zich alleen minder veilig. Verbindingssnelheden zijn verschrikkelijk. Opera VPN registreert niet alleen uw verbruik, maar ze verkopen mogelijk ook uw gegevens. En dankzij onduidelijke jurisdictie is het heel goed mogelijk dat dit bedrijf uw gegevens bekendmaakt aan wetshandhavers als erom wordt gevraagd.

De service is gratis. Toch denken we niet dat het de prijs waard is.

Als u een VPN wilt, krijgt u dan een echte VPN

Wilt u een beproefde VPN-service die alle gegevens beschermt die u via internet verzendt? Dan raden we NordVPN aan.

NordVPN heeft duizenden beveiligde serverlocaties over de hele wereld. Ze hebben een duidelijk beleid en geen aanbieding voor logboekregistratie Ongeëvenaarde klantenservice.

Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken, wat de inzet van het bedrijf weerspiegelt een product dat echt werkt. Er zijn geen verborgen kosten of clausules. U kunt meerdere apparaten beschermen met slechts één abonnement.

Dankzij hun Panama-locatie, NordVPN beschermt u tegen een aantal overheidsprogramma's die uw privacy dreigen te schaden.

 • Biedt fenomenale klantenondersteuning en een live chat die 24/7 beschikbaar is
 • EENlekt torrenting
 • NordVPN-plannen variëren van $ 2,99 per maand tot $ 11,99 per maand
 • NordVPN heeft speciale servers die zijn gereserveerd om u te helpen bij het omzeilen van geografische beperkingen voor services zoals Netflix
David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me