Private Tunnel VPN Review – Is het echt de moeite waard?

Een VPN die hun klanten eerlijk in rekening brengt? Zou het echt waar kunnen zijn??

Dat is de vraag waar ik over na begon te denken na de eerste keer dat ik hoorde over Private Tunnel VPN. Ik heb voor de langste tijd gezocht naar VPN's die onbeperkte gegevens boden, omdat ik als consumenten denk dat we vastbesloten zijn om woorden als "onbeperkt" en "geen limieten" te zien als tekenen dat we meer waar voor ons geld krijgen.

Maar toen hoorde ik over de unieke factureringsmethoden van Private Tunnel en begon ik me af te vragen of 'onbeperkt' echt alles is wat het is om te worden.

Maar toen hoorde ik over de unieke factureringsmethoden van Private Tunnel en begon ik me af te vragen of "onbeperkt" echt alles is wat het is om te worden.

Om uit te leggen: Private Tunnel, een commerciële spin-off van OpenVPN Technologies, brengt alleen kosten in rekening voor de gegevens die u gebruikt. En zelfs nieuwkomers die ervoor kiezen om ze uit te proberen met hun gratis proefversie ontvangen maar liefst 2 optredens.

Dus je vraagt ​​je misschien: "Wat is het addertje?"

Ik vroeg hetzelfde voordat ik ze zelf testte.

In deze review deel ik de resultaten van mijn snelheidstest over hun service, hun gebruiksgemak, de rating die ik hun klantenondersteuning geef en mijn algehele ervaring met deze VPN.

Maar voordat we er meteen in gaan, is hier een beetje achtergrondinformatie over Private Tunnel en de mensen achter deze geweldige VPN-service van de bovenste plank.

Private Tunnel VPN Overzicht

FeaturesInformation
Usability: Zeer eenvoudig in gebruik
Logbeleid: Kleine logboekregistratie
Servergrootte: 50 ++ servers
Server distributie: 12 landen
Ondersteuning: Ticket systeem
torrenting: Niet toegestaan
streaming: Niet toegestaan
VPN-protocol en codering: OpenVPN-protocol; 128-bit AES-GCM-codering
Hoofdkwartier: Californië, VS.
Prijs: $ 6 / maand
Officiële website: https://www.privatetunnel.com/

Private Tunnel Achtergrond

Private Tunnel is het geesteskind van James Yohan en Francis Dinha, de oprichters van OpenVPN Technologies, Inc., een in Californië gevestigd bedrijf dat een reeks geavanceerde netwerk- en softwaretechnologieën integreert.

Zij hebben meer dan 3,6 miljoen klanten en nog meer.

Hun website heeft een strak, professioneel ontwerp en hun software heeft een eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen interface.

Hun site beweert brutaal elke dag 1 miljoen cyberdreigingen te voorkomen. Hoewel het moeilijk voor hen is om dit aan het publiek te bewijzen zonder een soort registers bij te houden van de bedreigingen die ze blokkeren - en daarom logboeken bij te houden van uw online activiteiten - lijkt het heel goed mogelijk.

Het is tenslotte een gekke, gekke wereld waarin we nu leven, een waarin cyberaanvallen iedereen bedreigen, van banken en overheidsinstellingen tot particulieren.

Zoals we in oktober 2017 hebben gezien, worden zelfs onze moeders en vaders het doelwit van cybercriminelen. Nee is veilig ... althans niet als ze geen VPN's gaan gebruiken.

Private Tunnel ziet en klinkt legitiem, maar we weten allemaal dat looks misleidend kunnen zijn.

Een ding dat gebruikers in gedachten moeten houden, is waar ze zijn. Prive-tunnel is gevestigd in het Hacienda Business Park in Pleasanton, Californië, VS..

Waarom is dat belangrijk?

Omdat de VS deel uitmaken van de Fourteen Eyes, een cluster van landen die een multilaterale overeenkomst zijn aangegaan voor samenwerking op het gebied van signalenintelligentie.

Synoniem met de UKUSA-overeenkomst, dit wereldwijde collectieve luisteren naar burgers die Echelon gebruiken, een softwareprogramma waarmee ze onze communicatie kunnen onderscheppen, of het nu gaat om informele online activiteiten, e-mailen, sms'en, downloaden of bankieren.

Hier in Australië heeft het Parlement tal van amendementen aangenomen ten gunste van strengere wetten betreffende het bewaren van gegevens, wat betekent dat onze telecommunicatiebedrijven onze persoonlijke informatie kunnen ontginnen voor hun eigen doeleinden of voor controle door de overheid..

De enige manier om onze ISP's te blokkeren (Internetproviders) van het verzamelen van deze metadata is het gebruik van een VPN met solide encryptie. Voor meer informatie over 100% veilig online blijven, bekijk onze uitgebreide gids voor elke denkbare privacytool.

Maar als het gaat om Als u een VPN selecteert, lijkt het op het verkopen van onroerend goed- het draait allemaal om, Locatie! Plaats! Plaats!

Het probleem met Private Tunnel, en dergelijke bedrijven, is dat ze opereren vanuit een land dat binnen hun wettelijke recht is om te eisen dat de VPN gegevens overhandigt die relevant zijn voor een van hun onderzoeken.

Dit betekent niet dat Private Tunnel bereidwillig zou voldoen aan elke overheidsinstelling. Integendeel, ze beweren dat ze geen activiteitenlogboeken bijhouden, maar ze zijn ook eerlijk over het feit dat ze sommige verbindingslogboeken opslaan.

Vermoedelijk worden deze logboeken alleen bewaard voor het bewaken van prestaties en onderhoud, maar de meeste gerenommeerde VPN's hanteren een strikt beleid zonder logboeken.

Het is vrij duidelijk dat Private Tunnel kan worden gedwongen om gebruikerslogboeken over te dragen als ze een dagvaarding of een bevel krijgen.

Aan de positieve kant, er zijn geen gevallen geweest waarin VPN's om willekeurige redenen informatie overdroegen aan overheidsinstellingen. Elke keer dat een VPN in het nieuws is beland om dergelijke gegevens in te leveren, betrof het een strafzaak, meestal een zaak waarbij een cybercrimineel de services van een VPN-provider voor kwaadaardige doeleinden gebruikt (mogelijk op het dark web).

Dus waar bevindt Private Tunnel zich tussen zijn concurrenten op de VPN-markt? Nou, ze hebben een aantal behoorlijk uitstekende scores van klanten gekregen en een aantal echt goede recensies.

TechRadar heeft ze genoemd: 'Een interessante draai aan VPN,”Enthousiast over hun pay-as-you-go-optie, maar ze merken ook hun beperkte keuze aan locaties, hun onbetrouwbare prestaties en hun extreem eenvoudige klant op.

Op basis van mijn eigen testen van hun service, zou ik zeggen dat ze hun snelheden in het afgelopen jaar of zo zeker hebben verbeterd, en connectiviteitsproblemen waren slechts intermitterend.

Maar voordat we ingaan op de snelheden en functies van Private Tunnel, laten we het hebben over compatibiliteit, want dat is echt waar ze aan de slag gaan.

Wat biedt privétunnel & Compatibiliteit

Met Private Tunnel kunt u anoniem op internet surfen door uw IP-adres en locatie te verbergen.

Hoewel veel van hun diensten behoorlijk versleten zijn, vinken ze alle juiste vakjes aan wat betreft sterke codering. Hun OpenVPN-protocol is moeilijk te verslaan.

Kenmerken omvatten geen activiteitenregistratie, unieke dataplannen en een jaarabonnement met onbeperkte bandbreedte.

Deze VPN-service ondersteunt ook deze besturingssystemen en apparaten:

 • iOS
 • Android
 • Linux
 • ramen
 • Mac
 • USB TV-sticks
 • Set-top tv-boxen
 • Speciale tabletten

Wat misschien het meest interessant is aan deze VPN is hun toewijding aan ontwikkeling en evolutie. Niet om op de lauweren van hun succes te rusten, ondersteunt OpenVPN, Inc. nu het Bug Bounty-programma van OSTIF, een op beloning gebaseerd programma dat ontwikkelaars betaalt wanneer ze cruciale tekortkomingen ontdekken in open-source software.

Het nadeel is dat er een beperkt aantal servers op een beperkt aantal locaties is. Omdat ik altijd geloof dat de beste manier om een ​​VPN te testen, is om wat te reizen, Ik gebruikte privétunnel tijdens het reizen van Sydney naar New York en terug.

Met behulp van een van hun drie New York-servers heb ik gemeten 26 Mbs om te downloaden en 16 Mbps voor upload. Latency bracht het op bijna 79 ms. Vreemd genoeg ontdekte ik dat die aantallen toenamen in Australië.

Daar kon ik slaan 50 Mbps downloads en 43 Mbps upload met 25 ms ping. Niet slecht voor een service waarvan bekend is dat deze langzamer is dan sommige van de concurrentie.

Helaas is er geen kill-switch met Private Tunnel, dus gebruikers zijn kwetsbaar voor controle als de verbinding mislukt terwijl ze online bezig zijn.

Extra functies

Als er een grote handicap is voor Private Tunnel, is het hun relatieve gebrek aan functies. Enkele van de beste VPN's bieden geavanceerde functies zoals URL-filtering, advertentieblokkering, enz.

Private Tunnel heeft slechts één kenmerk dat het vermelden waard is: inbraakpreventie software. Dit weerhoudt kwaadwillende aanvallen van dingen als malware en dergelijke, maar daar eindigen de goodies, vrees ik.

Bovendien hebben ze alleen 12 locaties beschikbaar in 9 landen. Dit kleine aantal servers is behoorlijk ontmoedigend in vergelijking met de rijkdom aan servers die worden aangeboden door services zoals NordVPN of Surfshark.

Ze maken deze schaarste echter goed door apparaten te ondersteunen die veel andere VPN's niet ondersteunen, inclusief de bovengenoemde USB TV-sticks.

pricing & Plannen

Dit is waar Private Tunnel echt schijnt. Zoals eerder vermeld, bieden ze een gratis proefversie met 2 GB aan gegevens. Bovendien hebben ze twee plannen voor datalimieten en een jaarpakket met onbeperkte gegevens.

Hun redelijk geprijsde plannen beginnen met 20 GB en gebruikers betalen alleen voor wat ze gebruiken.

Als alternatief biedt hun jaarplan de gebruiker 10 gelijktijdige verbindingen, verreweg de meeste verbindingen die ik een VPN-aanbieding heb gezien.

Private Tunnel heeft een combinatie van volledige en pro-rata geld-terug-garanties, en ze accepteren een verscheidenheid aan betaalmethoden, van traditionele methoden zoals bankoverschrijving of creditcard tot cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Prive-tunnel Voordelen

pro-pictogramHet moederbedrijf van Private Tunnel bestaat al sinds 2002, wat betekent dat de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn VPN is goed ingeburgerd.

U krijgt een ijzersterke codering van een bedrijf dat zich toelegt op geavanceerde softwareoplossingen.

Zoals we hebben gezien, hebben ze een brede compatibiliteit en een eenvoudige installatie.

Veel gebruikers waarderen ook het feit dat er geen abonnement nodig is. Je kunt letterlijk betalen als je gaat.

Veiligheid & Privacy

Dit is de belangrijkste zorg voor mensen die op zoek zijn naar een VPN. U wilt anonimiteit en veiligheid en u wilt weten dat u het echt krijgt.

In termen van veiligheid heeft het OpenVPN-protocol een geweldige reputatie bij de online gemeenschap. Maar ondanks dat feit, is er het probleem van de locatie. Ik kan dat deel niet genoeg benadrukken.

De Amerikaanse locatie van Private Tunnel kan een echt probleem vormen voor gebruikers die wat torrenting willen doen. Hoewel u hun apps kunt verbinden en BitTorrent kunt gebruiken voor het delen van uw bestanden, fronsen de meeste Amerikaanse bedrijven deze praktijk af en is er niet te zeggen wat er zou kunnen gebeuren met de logs van dat soort activiteit.

Wetgeving zoals de Stored Communications Act legt de echte macht in handen van de Amerikaanse federale overheid.

Dus hoewel De 128-bits AES-GCM-codering van Private Tunnel beschermt uw datatransmissies, er is reden om te veronderstellen dat uw activiteit in verkeerde handen kan vallen als u bezig bent met P2P-delen. Meer over codering in onze gids.

Is torrenting toegestaan??

Er zijn duizenden VPN's op de markt. Ze strijden allemaal om uw bedrijf. Dit kan ertoe leiden dat sommige VPN's veel beloven maar weinig bieden. Daarom waarderen we de eerlijkheid, eenvoud en transparantie van Private Internet Access. Hun goed geïmplementeerde codering en een nullogboekbeleid in combinatie met hun goedkopere prijs zijn enkele van de redenen waarom we deze VPN-service aanbevelen.

Als je op zoek bent naar een torrent-vriendelijke VPN, lees dan ons beste VPN voor torrenting-artikel.

Kan ik privétunnel gebruiken voor Netflix?

Op het moment van dit schrijven zijn US Netflix en BBC iPlayer niet toegankelijk. Er zijn verschillende premium VPN-abonnementen beschikbaar voor streaming, maar dit is er niet een van. We raden deze niet aan voor Netflix (hier zijn enkele betere opties).

Logbeleid

Zoals ik al eerder zei, heeft Private Tunnel op zijn best een precair logbeleid. Hoewel ze beweren dat ze geen logboeken van gebruikersactiviteit bijhouden, slaan ze wel verbindingslogboeken op voor vage doeleinden.

Verbindingssnelheden

Veel VPN-services zijn trots op hun "razendsnelle" snelheden, maar Private Tunnel doet zelfs niet beide een dergelijke claim. Het is duidelijk waarom, aangezien elke gebruiker je zal vertellen dat ze meer dan één keer vertraging hebben opgelopen.

In mijn eigen ervaring had ik een gemengde ervaring. Ze leken een behoorlijke transatlantische optie te zijn, maar gezien het feit dat ze uit de VS zijn gevestigd, ben ik meer dan een beetje geschrokken van de lage snelheden die ik heb bereikt tijdens mijn bezoek aan New York.

Hier zijn de resultaten van mijn snelheidstest na een reisplek:

 • Amerikaanse server

  • Ping: 25 ms
  • Downloaden: 26 Mbps
  • Uploaden: 16 Mbps
 • EU-server

  • Ping: 40 ms
  • Downloaden: 65,46 Mbps
  • Uploaden: 46,51 Mbps

Ik kan niet zeggen dat ik erg blij was met de resultaten, althans niet toen ik in de VS was. Je zou denken dat een dienst die in de VS is gevestigd de beste snelheden zou hebben. Thuisvoordeel als het ware. Maar dat bleek niet het geval te zijn met Private Tunnel.

Meer informatie over verbindingssnelheden vindt u op hun Vragenpagina hier.

Usability

Ik moet privétunnel rekwisieten geven op deze afdeling. Hoewel hun interface minder dan esthetisch is, was de bruikbaarheid top. Zeer consistent, zeer gemakkelijk te gebruiken en geen echte problemen.

Hun eenvoudige installatie-instructies zijn hier te vinden. Zoals u zult zien, is het een vrij eenvoudige stap voor stap voor gebruikers van zowel pc's als mobiele apparaten.

Particuliere tunnel Cons

Hoewel ik voldoende tijd had om Private Tunnel te gebruiken voor casual surfen, kan ik niet zeggen dat ik erover weggeblazen ben.

De snelheden waren goed, maar ze waren niets bijzonders. De codering was solide, maar iedereen die VPN's heeft gebruikt, verwacht al dat OpenVPN geweldig is.

Hun unieke prijsplannen zijn interessant, maar ik weet nog steeds niet of het echt beter of slechter is dan een onbeperkt premium-pakket van een van hun concurrenten. En ten slotte laat hun totale gebrek aan geavanceerde functies veel te wensen over.

Een nadeel dat meteen op me af sprong zodra ik ze begon te testen, was dit:

Beperkte klantenondersteuning - Oh ....

neutraal-emoticonNet als Trust.Zone biedt Private Tunnel niet de opties voor klantenondersteuning die velen van ons gewend zijn van een goede VPN. Ze bieden alleen een ticketsysteem waarmee u een bericht achterlaat en wacht tot ze bij u terugkomen.

Na het testen van dit systeem, ontdekte ik dat het meer dan 24 uur duurde om op mijn vraag te antwoorden en dat hun antwoord verre van het vriendelijke en ultra-informatieve antwoord was dat ik normaal gesproken krijg van het personeel van NordVPN.

Stel je voor dat? De meeste legitieme VPN's bieden 24/7 livechat. In plaats daarvan, Privétunnel heeft meer dan 24 uur nodig om contact met je op te nemen. Dit is weer een van hun opvallende handicaps en een oplossing die ze snel moeten verhelpen als ze aanwezig willen blijven op deze sterk oververzadigde markt.

Raad ik privétunnel aan?

Ja en nee ... maar meestal niet.

Ik zou mensen die geïnteresseerd zijn aanraden om naar te kijken NordVPN en Surfshark als superieure keuzes voor ongeveer dezelfde prijs.

Ondanks mijn minder dan geweldige ervaring, zou ik moeten zeggen dat dit een goede keuze is voor beginners. Als je iemand bent die net leert over VPN's en iets eenvoudigs wilt oefenen, is dit de juiste VPN voor jou.

Zoals ik al zei, is hun interface gemakkelijk te navigeren, waardoor het een goede optie is voor de informele gebruiker die gewoon wat sport wil kijken of een vriend een bericht wil sturen zonder te worden bespioneerd.

Bovendien is het een redelijk betaalbare optie en kunt u altijd profiteren van hun gratis proefversie om te zien wat u denkt.

Maar gebruik deze VPN met voorzichtigheid voor alle anderen. Onthoud dat het zo is niet altijd het beste idee om te gaan met een VPN die in de VS is gevestigd of een van de andere landen waaruit de Fourteen Eyes bestaan.

PROS

 Compatibel met USB TV-sticks
 Betaalbare prijsopties
 Gematigde snelheden
 Well-versleutelde
 Geen activiteitenlogboeken
 Makkelijk te gebruiken

CONS

Slaat verbindingslogboeken op
De enige optie voor klantenondersteuning is een ticketsysteem
Gebrek aan functies
Staat geen Netflix of vergelijkbare streamingdiensten toe
Onduidelijk torrentbeleid

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me