Proton VPN – ervaren beveiligingsleiders (kunnen ze leveren?)

ProtonVPN is nog geen indrukwekkende service, maar ze lijken hard te proberen. Hier is mijn mening over hoe ze het doen ten opzichte van de concurrentie.

ProtonVPN is het geesteskind van de Harvard-fysici die achter ProtonMail zaten. De claim van ProtonMail is dat het gehuisvest was in een ondergrondse bunker. ProtonVPN is een virtueel privénetwerk dat is ontworpen om uw webverkeer te beveiligen.

ProtonVPN is een service die gericht is op het bieden van beveiliging. Het is een van de weinige VPN-services die echt een gratis optie bieden. Het is een goede service. Maar zou het in aanmerking komen als de beste VPN? Laten we een paar factoren bekijken die ons kunnen helpen het antwoord te bepalen.

Overzicht

FeaturesInformation
Usability: Makkelijk te gebruiken
Logbeleid: Geen logbeleid
Servergrootte: 3.000 ++ servers
Server distributie: 61 landen
Ondersteuning: Ticket
torrenting: Beperkt
streaming: Beperkt
VPN-protocol en codering: OpenVPN-protocol; AES-256-codering
Hoofdkwartier: Zwitserland
Prijs: $ 4 / maand
Officiële website: https://protonvpn.com/
Voors:
 • Servers zijn fysiek beveiligd
 • Goed privacybeleid
 • De internetclient is gemakkelijk te gebruiken
 • P2P vriendelijk
 • Kan ProtonMail bevatten
 • Veilige Core-verbindingen
nadelen:
 • Beperkte servers en serverlocaties
 • Server snelheid problemen
 • Niet alle clients krijgen volledige toegang tot serverfuncties
Kenmerken:
 • Drie serverlocaties met de gratis versie van de VPN
 • AES - 256 codering
 • 2048 - bit RSA-sleutelcodering
 • HMAC met SHA256 voor berichtverificatie
 • Open VPN-protocollen
 • Ondersteunt PPTP L2TP / IP sec
 • Zwitsers bedrijf
 • Proton VPN's Secure Core bevindt zich 1000 m onder het oppervlak in een schuilkelder
 • Dodemansknop
 • Transparantierapport
 • Bevel kanarie

Kun je op ProtonVPN vertrouwen?

Bij het bepalen of een VPN betrouwbaar is, is een van de eerste plaatsen waar we graag naar kijken hun privacybeleid. Bij het bespreken van hun filosofie zegt ProtonVPN dat zij zich inzetten voor de bescherming van de privacy van hun gebruikers. Dit betekent dat ze de minimale hoeveelheid informatie verzamelen die nodig is om hun klanten een persoonlijke en anonieme ervaring te bieden.


protonvpn logbeleidProtonVPN belooft geen logboeken te verzamelen. Als zodanig willen ze geen informatie delen over uw connecties of de websites die u bezoekt.

Ze slaan wel een enkele tijdstempel van de meest recente activiteit op in uw accountaanmelding. Dit bevat geen informatie over waar u zich aanmeldt of hoe lang u bent ingelogd. Dit is een standaardprocedure met alle VPN's. Hierdoor kunnen ze ervoor zorgen dat klanten hun service niet misbruiken door meer mensen de VPN te laten gebruiken dan het abonnement toestaat. De tijdstempel wordt telkens overschreven wanneer u opnieuw verbinding maakt met de server.

Sommigen hebben zich afgevraagd hoe ProtonVPN kan voorkomen dat loggegevens worden bewaard, omdat dit volgens de Zwitserse wetgeving verplicht is. ProtonVPN gaf hiervan een gedetailleerde uitleg in hun privacybeleid. Het voordeel van hun blog is dat de wetten die het opslaan van loginformatie vereisen, van toepassing zijn op grote telecommunicatie-exploitanten, wat ProtonVPN niet is. Ze worden dus niet beïnvloed door die wetten.

Zijn de servers van Proton Mail veilig?

protonvpn geen logboekbeleidAnderen zijn bezorgd dat veel van de servers van ProtonVPN zich niet in Zwitserland bevinden. In plaats daarvan bevinden ze zich in landen als Canada, de Verenigde Staten en China, waar zaken als logging en monitoring worden afgedwongen. Je zou dus kunnen vragen hoe het no log beleid in deze situatie zou werken. Het antwoord is dat het beleid hetzelfde is, ongeacht waar de servers zich bevinden. Volgens ProtonVPN slaan hun servers geen persoonlijke informatie op, dus het is veilig om verbinding te maken met welk land de gebruiker zou willen.

ProtonVPN is open en eerlijk over het feit dat ze weten of een bepaalde client is verbonden met de VPN-service. Maar dit is waar met elke VPN-service die er is. Wat we leuk vinden aan ProtonVPN is dat ze verantwoordelijk genoeg zijn om dat feit bekend te maken. Voor ons is dit een goede zaak.

Het feit dat ze tijdstempels van inlogpogingen bijhouden, is ook goed omdat het hen beschermt tegen brute force-aanvallen. Een VPN-service die zegt dat het geen aanmeldingspogingen registreert, liegt of is niet beveiligingsbewust.

Dus na onderzoek van verschillende aspecten van hun privacybeleid, zijn we van mening dat ProtonVPN eerlijk is. Ze zijn eerlijk over wat ze wel en niet zullen verzamelen. Ze worden ondersteund door personen die jarenlange ervaring hebben op het gebied van gegevensprivacy en die de bescherming van de privacy van hun klanten serieus nemen.

Omdat ze een Zwitsers bedrijf zijn, vallen ze niet onder de EU-wetgeving. Ze zijn geen lid van de Five Eyes of de 14 Eyes surveillanceprogramma's onder leiding van de Verenigde Staten. Zoals we hierboven al hebben vermeld, heeft Zwitserland echter ook enkele bewakingswetten aangenomen die ons twee keer aan het denken zetten. Volgens deze wetten moeten telecomoperatoren verbindingslogboeken gedurende 12 maanden opslaan. Vanwege de dubbelzinnigheid van de formulering zou men kunnen weglopen in de overtuiging dat dit niet van toepassing is op e-mails en VPN-services. Dit is de tactiek die ProtonVPN hanteert.

Prijzen van ProtonVPN

ProtonVPN biedt vier verschillende prijsmethoden. Elke prijs biedt optionele kortingen als u jaarlijks betaalt.

protonvpn prijzen

De eerste laag van service is gratis. Het is echter een zeer beperkte service. U hebt alleen toegang tot servers in Nederland, de Verenigde Staten en Japan. Er worden geen extra functies aangeboden. Als u zich echter aanmeldt voor de gratis service, kunt u de betaalde service zeven dagen gratis proberen. Dus dat is een goede optie als u een idee wilt krijgen of de service van ProtonVPN wel of niet voor u werkt.

De volgende optie is hun $ 4 basisplan. U hebt toegang tot al hun servers. U kunt twee apparaten tegelijkertijd aansluiten. De snelheid van de service is hoger dan wat je krijgt met de gratis optie, maar dit is niet hun hoogste snelheid.

De volgende optie is $ 8 per maand. Uw verbindingsbeperking is verhoogd tot vijf apparaten. Hier krijg je toegang tot hun hoogste snelheid, hun torrent-servers en hun Secure Core. Voor het geld is dit het beste plan om mee te gaan. Het geeft je alles wat je nodig hebt uit een VPN.

protonvpn betaalmethodeHet uiteindelijke plan is $ 24 per maand, eenmaal per jaar betaald. Dit plan komt heel dicht in de buurt van het $ 8-plan, behalve dat u ook toegang krijgt tot ProtonMail.

U kunt betalen met PayPal of een grote creditcard.

ProtonVPN biedt een 30 dagen geld-terug-garantie. Dit is echter geen volledige geld-terug-garantie. Het is een evenredige garantie. U krijgt dus alleen een restitutie voor het ongebruikte deel van de maand. Als u de service vijf dagen gebruikt, krijgt u een terugbetaling voor de ongebruikte 25 dagen. Dit is echt geen goed restitutiebeleid, vooral als je kijkt naar andere services die een volledige, niet-gestelde geld-terug-garantie bieden.

Aan de positieve kant, volgens hun servicevoorwaarden, kan ProtonVPN een evenredige terugbetaling aan hun klanten verstrekken als hun service om een ​​of andere reden niet beschikbaar of instabiel was. Dit zou gebeuren nadat de rekeninghouder een verzoek heeft ingediend. Alle terugbetalingen worden binnen 14 dagen na het verzoek verwerkt.

ProtonVPN-server snelheid

ProtonVPN heeft prima snelheden met behulp van het plusplan. Het is ongeveer 13 tot 15 procent langzamer dan een onbeschermde verbinding. Hoe dichter u fysiek bij de server bent, hoe hoger de snelheden zijn.

protonvpn snelheid resultaatHet controleren van de verbinding met behulp van hun plus-servers leidde tot een iets hoger verlies in verbindingssnelheid. We hadden dit echter verwacht vanwege het verhoogde coderingsniveau. Hoewel er wat snelheidsverlies was, was de service nog steeds snel genoeg om online streamingdiensten te gebruiken.

De Secure Core-netwerkverbindingen hadden de laagste snelheid van alle services. Dit is te verwachten omdat het pad naar de VPN-doelserver wordt uitgebreid met multi-hopping. Deze toegevoegde beveiligingsmaatregel verhoogt de pingtijd aanzienlijk en verlaagt de internetsnelheid aanzienlijk.

protonvpn snelheid result2Beginnend met een basis-ISP-snelheid van 28 MB per seconde, verlaagt de gecodeerde verbinding de snelheid tot 18,46 MB per seconde. We hebben het over een snelheidsdaling van 35 procent. We zagen dat dezelfde resultaten waar waren, ongeacht de server. De snelheid daalde tussen 25 en 35 procent. Dit is een drastisch verlies van snelheid, maar het is snel genoeg zodat u uw internetactiviteiten kunt uitvoeren als u bereid bent snelheid op te offeren voor meer online privacy.

protonvpn snelheid result3Met de gratis VPN-service merk je de grootste dip in verbindingssnelheid. Dit komt omdat de service toegang verleent tot een klein aantal servers met lage bandbreedte die vaak een laadcapaciteit hebben.

Hier zijn we begonnen met een basis-ISP-downloadsnelheid van 28,22 MB per seconde. Het daalde tot ongeveer 15,5 MB per seconde. Dit is een daling van ongeveer 45 procent. En andere testsnelheden daalden tussen 30 en 60 procent. Afhankelijk van hoe snel uw oorspronkelijke ISP-verbinding is, kan dit een merkbaar effect hebben en uw vermogen om online te surfen beïnvloeden. Dus de vrije keuze is niet echt een goede optie voor personen die routinematig internet gebruiken met een VPN. Als je zelden een veilige internetverbinding nodig hebt of als je weinig geld hebt, is dit misschien een goede optie voor jou.

Inzicht in de optie Secure Core Connections

Een van de belangrijkste functies van de service is het Secure Core-netwerk. Dit netwerk is een groep servers in IJsland, Zwitserland en Zweden. Al deze landen hebben zeer krachtige privacywetten. De servers die deel uitmaken van het Secure Core-netwerk bevinden zich in extreem beveiligde datacenters.

Deze servers zijn volledig eigendom van en worden beheerd door ProtonVPN. Deze servers zijn verbonden met internet via een eigen IP-adres.

Dit biedt gebruikers volledige bescherming tegen gecompromitteerde VPN-servers en landen met minder aandacht voor internetprivacy, zoals China. Of het beschermt gebruikers tegen surveillance in landen als Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Als de VPN-leverancier in een land als Australië werd gedwongen om het VPN-netwerkverkeer te controleren, kunnen ze tijdcorrelaties gebruiken om de online surfprivacy van een gebruiker aan te vallen. Wanneer een gebruiker is verbonden met het Secure Core-netwerk, zouden deze timingcorrelatie-aanvallen alleen terug te voeren zijn op het Secure Core-netwerk van ProtonVPN. Dit minimaliseert de kans dat een wetshandhavingsinstantie of overheidsinstantie het ware IP-adres van de gebruiker zou kunnen achterhalen.

protonvpn beveiligde kernoptie

Het basisidee is dat uw verbinding begint met multi-hopping via de Secure Core-netwerken. Vervolgens maakt het de laatste verbinding met de bestemmings VPN-server. Als u verbinding maakt met een server in de Verenigde Staten via het Secure Core-netwerk, zou het verkeer eerst via een server in IJsland of Zwitserland passeren en vervolgens naar de uiteindelijke bestemmings VPN-server in de Verenigde Staten gaan.

Serverlocatie

protonvpn serverlocatiesProtonVPN heeft een relatief klein aantal serverlocaties. Met ongeveer 300 is dit 90 procent minder dan andere VPN-services. NordVPN heeft bijvoorbeeld meer dan 4.800 servers en Private Internet Access VPN heeft meer dan 3.500 servers.

Hoe meer servers een VPN-bedrijf heeft, hoe meer opties er zijn om uw locatie te vervalsen. Als u veel reist, wilt u toegang tot een nabijgelegen VPN-server omdat uw verbinding sneller zal zijn in vergelijking met een die zich in een ander land of zelfs op een ander continent bevindt.

ProtonVPN heeft 24 serverlocaties. Tot zijn eer, werken ze aan het vergroten van hun aantal serverlocaties.

Dit zijn de Secure Core-servers die worden gebruikt om extra bescherming toe te voegen tegen compromissen met VPN-eindpunt.

Dit zijn de standaardservers die worden gebruikt om abonnees een verbinding met hoge bandbreedte te bieden.

Doen we het aanbevelen ProtonVPN?

Hoewel ProtonVPN relatief nieuw is in de branche, hebben ze de technische expertise en ondersteuning van het team achter ProtonMail. Hierdoor is ProtonVPN een beveiligd VPN-netwerk. Ze zijn een goede optie, maar ze bevinden zich verre van in dezelfde categorie als de beste VPN-services die we hebben beoordeeld.

Hun client is gemakkelijk te gebruiken met Windows. Het Secure Core-netwerk biedt een verhoogd beveiligingsniveau. Dat verhoogde beveiligingsniveau gaat echter gepaard met een merkbare snelheidsreductie.

7 dagen gratis proef vector afbeeldingZe bieden wel een gratis proefperiode van zeven dagen waar u de volledige kracht van de VPN kunt ervaren. Als iemand echter ProtonVPN als gratis service wil gebruiken, zullen ze teleurgesteld zijn. De servers zijn meestal verzadigd en dus kan uw internetsnelheid tot 50 procent worden verlaagd.

Ze hebben een fatsoenlijk prijsplan met de $ 8 plus service als de beste keuze voor uw geld. Dat gezegd hebbende, vinden we dat deze VPN veel van de functies mist die je zou verwachten van een betaalde service. Een groot nadeel voor ons is het aantal locaties waar ze VPN-servers hebben. Ook ontbreekt hun klantenservice een live chat-optie.

Zoals gezegd is dit een relatief nieuw bedrijf. Wanneer u hun online forum bezoekt, ziet u dat ze actief betrokken zijn bij hun klanten en stappen ondernemen om de kwaliteit van de service die ze bieden te verbeteren. We kijken ernaar uit om dit product opnieuw te beoordelen en de verbeteringen te zien die ze hebben aangebracht. Maar voor nu zijn we van mening dat deze service het geld niet waard is.

Een VPN-service die de prijs waard is - NordVPN

Wilt u een VPN-service die een kwaliteitsvolle service biedt tegen een eerlijke prijs? Wij bevelen NordVPN aan.

NordVPN heeft duizenden servers verspreid over 61 landen op 6 van de 7 continenten. Ze hebben een duidelijk beleid zonder logboekregistratie en bieden de beste klantenondersteuning die we hebben gezien.

NordVPN is gemakkelijk te gebruiken en weerspiegelt de inzet van het bedrijf om de privacy van hun klanten voorop te stellen. Er zijn geen verborgen kosten of clausules. U kunt meerdere apparaten beschermen met slechts één abonnement.

Omdat ze zich in Panama bevinden, bent u beschermd tegen een aantal overheidsprogramma's die uw privacy dreigen te schaden.

 • NordVPN heeft fantastische klantenondersteuning en biedt een 24/7 live chat
 • NordVPN staat torrenting toe met behulp van speciale servers
 • NordVPN heeft plannen die variëren van $ 11,95 per maand tot vanaf $ 2,99 per maand
 • De meeste servers van NordVPN kunnen geo-beperkte inhoud zoals Netflix omzeilen

Met NordVPN, je krijgt waar je voor betaalt.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me