Top 15 VPN-bedrijven Logbeleid – Zijn ze veilig?

We deden op een dag niets, dus besloten we de privacyrealiteit in de toonaangevende VPN's van vandaag te onderzoeken. Dit is wat we hebben gevonden.

Een VPN of virtueel particulier netwerk wordt geadverteerd als de oplossing voor online privacykwesties maar hoe goed houdt hun gedrag stand onder het toezicht van onze onderzoekers?

Wanneer u zich aanmeldt voor een abonnement op een VPN-service, hetzij gratis of betaald, moet u een account maken met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als onderdeel van dat proces, jij zal vereist zijn om de algemene voorwaarden van de service te accepteren, ook bekend als het privacybeleid.

In dit document moet de VPN-provider expliciet aangeven welk type informatie ze over hun gebruikers zullen bijhouden en hoe lang ze dergelijke gegevens bewaren. Veel bedrijven zullen in hun marketingmateriaal beweren dat ze een geen logbeleid. In werkelijkheid is dit echter zo zelden het geval.

Wat echt belangrijk voor u is, is het type logs dat een VPN-host bijhoudt. Sommige soorten logboekregistratie zijn vereist voor administratieve en probleemoplossingsdoeleinden, terwijl andere zich naar het gebied van privacyinbreuk zullen begeven.


Het gebruik van een VPN wordt vaak gezien als een oplossing om te voorkomen dat het wordt gecontroleerd door een internetprovider (ISP), maar u moet weten volledig logbeleid alvorens te investeren in hun VPN-service.

Voor de toepassing van dit artikel zullen we het concept van inloggen op drie afzonderlijke gebieden breken:

Foutlogboeken

Logboeken die worden vastgelegd over problemen of problemen met de VPN-service. Deze logboeken kunnen bepaalde persoonlijke informatie bevatten, zoals gebruikersnaam of IP-adres, maar worden uitsluitend gebruikt voor het oplossen van fouten en het verbeteren van de prestaties van de VPN.

Verbindingslogboek

Sommige bedrijven handhaven beperkingen op hun service, zoals hoe lang een verbinding kan duren of hoeveel gelijktijdige verbindingen zijn toegestaan. Door verbindingslogboeken bij te houden, kan een bedrijf elke sessie van zijn service bijhouden en op de juiste manier beheren.

Activiteitenlogboeken

VPN-servers zijn verantwoordelijk voor het routeren van al het verkeer dat via het netwerk binnenkomt, dus technisch kunnen providers elk webverzoek volgen dat wordt verzonden of ontvangen. Dit betekent dat een VPN-host alle webactiviteit voor elke gebruiker kan volgen en zelfs kan bepalen welke soorten bestanden worden gedownload.

Een VPN-provider kan zijn logboekniveaus om verschillende redenen instellen. Ze zijn misschien gewoon geïnteresseerd in het beperken van hun eigen breedbandverkeer om de beste prestaties voor al hun gebruikers te garanderen. Maar er is natuurlijk een kans dat uw webactiviteit kan gevaar lopen worden verkocht aan adverteerders of andere geïnteresseerde partijen. Hieronder vindt u een handige gids voor veel van de toonaangevende VPN-oplossingen en hoe hun loggingbeleid op elkaar is afgestemd.

NordVPN

 • Servers voor NordVPN worden gehost in Panama. Dit betekent dat de kans klein is dat uw activiteit wordt gedeeld tussen nationale veiligheidsinstanties.
 • In het privacybeleid van NordVPN staat dat de service een compleet beleid zonder logboeken.
 • NordVPN registreert geen fouten-, verbindings- of activiteitenlogboeken. Uw persoonlijke gegevens, inclusief naam, e-mailadres en IP-adres, worden allemaal anoniem gehouden.

IPVanish

 • Servers voor IPVanish worden gehost in de Verenigde Staten. Omdat Amerika een gegevensalliantie heeft met een aantal andere landen, waaronder Canada, het VK, Australië en Nieuw-Zeeland, is er een kans dat uw VPN-activiteit kan worden gedeeld met nationale beveiligingsinstanties.
 • Het privacybeleid voor IPVanish stelt dat de service een zero-logs aanpak.
 • IPVanish registreert geen fouten-, verbindings- of activiteitenlogboeken. Elke gebruiker van de service wordt behandeld als een anonieme entiteit. IPVanish ondersteunt ook de Electronic Frontier Foundation (EFF), die vecht voor de bescherming van online privacy.

StrongVPN

 • Servers voor StrongVPN worden gehost in de Verenigde Staten. De VS heeft een internetbeveiligingsovereenkomst met een aantal andere landen, waaronder Canada, het VK, Australië en Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat uw gegevens kunnen worden gedeeld met nationale beveiligingsinstanties.
 • In het privacybeleid van StrongVPN staat dat de service slaat geen verkeerslogboeken op.
 • StrongVPN registreert geen fouten-, verbindings- of activiteitenlogboeken. U kunt erop vertrouwen dat uw online gebruik helemaal niet op hun servers wordt opgeslagen.

ExpressVPN

 • Servers voor ExpressVPN worden gehost op de Britse Maagdeneilanden. Als een onafhankelijke entiteit betekent dit dat de kans klein is dat uw activiteit wordt gedeeld tussen nationale veiligheidsinstanties.
 • Het privacybeleid voor ExpressVPN stelt dat ze geen gebruikersactiviteit controleren of bandbreedtegebruik bijhouden.
 • ExpressVPN houdt geen activiteitenlogboeken bij. De service slaat echter een beperkte hoeveelheid informatie op voor verbindingslogboeken. Dit omvat de datum van elke VPN-sessie en welke server is gebruikt. Uw IP-adres is niet opgenomen in deze gegevens.

HideMyAss

 • Servers voor HideMyAss worden gehost in het Verenigd Koninkrijk. Het VK heeft een internetbeveiligingsovereenkomst met een aantal andere landen, waaronder Canada, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat er een kans is dat uw gegevens kan worden gedeeld in verband met een incident met de nationale veiligheid.
 • Het privacybeleid voor HideMyAss legt uit dat de service geen specifieke informatie opslaat over websites die u bezoekt terwijl u hun VPN-client gebruikt.
 • HideMyAss slaat minimale activiteitenlogboeken op, maar ze volgen wel verschillende soorten verbindingslogboeken, waaronder uw oorspronkelijke IP-adres, de duur van elke VPN-sessie en de hoeveelheid gebruikte bandbreedte.

CyberGhost

 • Servers voor CyberGhost worden gehost in Roemenië. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw persoonlijke gegevens worden gedeeld met nationale beveiligingsinstanties.
 • In het privacybeleid van CyberGhost staat dat de service slaat geen statistische gegevens op.
 • CyberGhost slaat geen gedetailleerde activiteitenlogboeken op. Hun verbindingslogboeken worden anoniem gehouden en worden alleen gebruikt om de serverbelasting te controleren en problemen op te lossen.

VyprVN

 • Servers voor VyprVN worden gehost in Zwitserland. Dit betekent dat de kans klein is dat uw activiteit wordt gedeeld tussen nationale veiligheidsinstanties.
 • Het privacybeleid voor VyprVN stelt dat de dienst geen verkeersgegevens zal registreren met betrekking tot gebruikersactiviteit of downloads.
 • Hoewel VyprVN slaan geen activiteitenlogboeken op, ze houden wel een logboek bij van verbindingsgegevens. Deze informatie omvat bron-IP-adressen, sessietiming en de hoeveelheid overgedragen gegevens.

Prive internettoegang

 • Servers voor privé-internettoegang worden gehost in de Verenigde Staten. De VS heeft een veiligheidsalliantie met een aantal andere landen, waaronder Canada, het VK, Australië en Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat uw gegevens kunnen worden gedeeld met nationale beveiligingsinstanties.
 • Het privacybeleid voor privé-internettoegang is enigszins vaag en stelt dat er geen VPN-verkeerslogboeken worden vastgelegd op hun service.
 • Prive internettoegang lijkt een echt zero-log beleid te hebben. Dit betekent dat ze geen fouten-, verbindings- of activiteitenlogboeken opslaan, inclusief informatie die een van hun klanten zou kunnen identificeren.

TorGuard

 • Servers voor Torguard worden gehost in de Verenigde Staten. Vanwege de locatie van deze servers en de overeenkomsten die de VS hebben met andere landen, VPN-gegevens kunnen in beslag worden genomen in het geval van nationale veiligheid.
 • Het privacybeleid voor TorGuard geeft aan dat zij zich houden aan een waarachtig logboekbeleid.
 • TorGuard registreert geen fouten-, verbindings- of activiteitenlogboeken. Alle persoonlijke gegevens die aan uw VPN-account zijn gekoppeld, worden als volledig anoniem behandeld.

gebufferde

 • Servers voor gebufferde worden gehost in Gibraltar. Dit betekent dat er een kleine kans is dat uw activiteit wordt gedeeld met nationale beveiligingsinstanties uit andere landen.
 • In het privacybeleid van Buffered staat dat klanten dat zullen doen hun surf- of downloadactiviteit wordt nooit gecontroleerd.
 • Buffered slaat geen activiteitenlogboeken op, maar ze leggen wel wat verbindingsinformatie vast, waaronder inkomende IP-adressen, sessietijden en gegevensgrootte. Deze verbindingslogboeken worden maximaal 30 dagen bewaard.

Goose VPN

 • Servers voor GooseVPN worden gehost in Nederland. Omdat Nederland deel uitmaakt van bepaalde internationale veiligheidsallianties, is er enig risico dat uw VPN-informatie kan worden blootgesteld in onderzoeken met betrekking tot nationale veiligheid.
 • Het privacybeleid voor GooseVPN geeft aan dat de service nooit activiteitenlogboeken met persoonlijke informatie bijhoudt.
 • Hoewel GooseVPN geen activiteitenlogboeken opslaat, hebben ze wel logboekregistratie rondom verbindingsinformatie, zoals het besturingssysteem en de geografische locatie. IP-adressen zijn niet opgenomen in deze logboeken.

Hotspot-schild

 • Servers voor Hotspot Shield worden gehost in Zwitserland. Wetten in Zwitserland staan ​​niet toe dat internetactiviteiten worden gedeeld met andere landen.
 • Het privacybeleid voor Hotspot Shield stelt dat verbindingslogboeken worden bijgehouden maar vervolgens worden verwijderd aan het einde van elke VPN-sessie.
 • Hotspot-schild heeft toegegeven dat ze browseactiviteit in hun logboeken verzamelen. IP-adressen worden niet opgenomen in de logboeken, maar dit betekent dat uw online gedrag nog steeds wordt gevolgd.

Astrill

 • Servers voor Astrill worden gehost in Seychellen. Het land heeft geen internationale allianties met betrekking tot het delen van internetgegevens.
 • Het privacybeleid van Astrill geeft dat toe verbindingslogboeken worden op hun servers bewaard.
 • Hoewel Astrill geen activiteitenlogboeken vastlegt, bevatten hun verbindingsgegevens IP-adressen en algemene apparaatinformatie. Dit wordt gebruikt om gelijktijdige verbindingen vanaf één account te controleren.

ZoogVPN

 • Servers voor ZoogVPN worden gehost in Isle of Man. Dit betekent dat de kans klein is dat uw activiteit wordt gedeeld tussen nationale veiligheidsinstanties.
 • Het privacybeleid voor ZoogVPN beweert dat het bedrijf een zero-log beleid.
 • ZoogVPN slaat duidelijk geen activiteitenlogboeken op, maar hun servers leggen wel informatie vast over hoeveel bandbreedte wordt gebruikt per VPN-sessie.

Anonymizer

 • Servers voor Anonymizer worden gehost in Verenigde Staten. De VS hebben een reeks internetbeveiligingsovereenkomsten met andere landen, waaronder Canada, het VK, Australië en Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat er een kans bestaat dat uw gegevens kunnen worden opgevraagd of gedeeld als onderdeel van een nationaal veiligheidsonderzoek.
 • In het privacybeleid van Anonymizer staat dat de service zal alle logs vastleggen dat het wettelijk is toegestaan ​​om op hun servers op te slaan.
 • Het privacybeleid van Anonymizer druist in tegen de beweringen die het doet in marketingmateriaal, waarin staat dat uw online activiteit wordt bekeken of gevolgd. Het privacybeleid stelt ook dat het bedrijf zijn loggegevens kan delen met andere entiteiten.
David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me