TorGuard Review – Niet slecht maar niet geweldig

Als je een grote fan bent van gemiddelde standaard dingen, dan zul je het leuk vinden wat je ziet in deze VPN-servicebeoordeling.

Levert TorGuard de verheven beloften die het doet? Omdat wat ze beweren best goed klinkt.

TorGuard biedt zijn klanten een hele reeks privacyopties, waaronder slimme DNS-proxy's, gedeelde IP-adressen en speciale IP-adressen. In deze TorGuard-beoordeling gaan we onderzoeken of dit bedrijf echt in staat is om te leveren wat het belooft en privacy en anoniem browsen voor zijn klanten biedt.

TorGuard-logo

Overzicht

TorGuard is een programma dat oorspronkelijk is gemaakt voor diegenen die geïnteresseerd waren in torrenting. Het heeft zich bewezen als een van de beste VPN's voor BitTorrent seeders en leechers om hun webverkeer te beveiligen. Dankzij de vele beveiligingsfuncties en bovengemiddelde tests in de afgelopen jaren heeft het product een groter publiek aangetrokken en wordt het gebruikt als een wereldwijde VPN.

FeaturesInformation
Usability: Slechte gebruikersinterface
Logbeleid: Geen logboekbeleid
Servergrootte: 3.000 ++ servers
Server distributie: 50 landen
Ondersteuning: 24/7 bellen, live chatten en tickets
torrenting: toegestaan
streaming: toegestaan
VPN-protocol en codering: OpenVPN-protocol; AES 256-bit codering
Hoofdkwartier: Verenigde Staten van Amerika
Prijs: $ 9.99 / maand
Officiële website: https://torguard.net/
TorGuard Pro's:
 • Eenvoudig in gebruik en in te stellen
 • P2P toegestaan
 • Anonieme betaling geaccepteerd
 • Keuze uit VPN-protocollen
 • Privé DNS-server
 • Zeven dagen geld-terug-garantie
 • 1600 servers in 50 landen
 • Malware blocker
TorGuard Nadelen:
 • Schommeling in prestatiesnelheid
 • Mogelijk IPv6-lekpreventiefout
 • Basisversie kan geen verbinding maken met Geo-beperkte Netflix

Kan TorGuard worden vertrouwd?

TorGuard lijkt vooraf een logbeleid te hebben. Als u hun voorwaarden en hun pagina met het privacybeleid bekijkt, zeggen ze dat ze geen logs of verkeer gebruiken. Ze geven wel aan dat ze uw informatie verzamelen wanneer u hun producten koopt, maar dat is het dan. theoretisch, dit zou dat betekenen ze zouden geen informatie van u hebben om aan adverteerders te verkopen of aan overheidsfunctionarissen te overhandigen als ze opdagen met een bevelschrift.

torguard privacybeleid

Uit een nadere beschouwing van hun privacybeleid blijkt echter dat TorGuard verzamelt misschien zelfs meer informatie over u dan u zou willen. Op hun privacypagina vermelden ze bijvoorbeeld duidelijk dat e-mailadressen worden opgeslagen en gebruikt om informatie over abonnementen, betalingsopties en te verzenden om promotionele aanbiedingen te verzenden.

Betalingsgegevens worden gebruikt om klantaanmeldingen, betalingen en annuleringen te beheren. Dat gezegd hebbende, ze beloven dat privégegevens zoals creditcardnummers worden niet opgeslagen.

Ze zeggen dat de logbestanden van de Apache-webserver regelmatig worden gewist. Dit klinkt echter een beetje vaag. Wat betekent regelmatig? Een keer vandaag, eens een week, eens een jaar?

5eyesBovendien staat in hun privacybeleid dat geen gegevens aan derden worden verstrekt, tenzij zij daartoe wettelijk verplicht zijn. Dit is eng omdat het postadres voor TorGuard binnen is Orlando, Florida in de Verenigde Staten. De Verenigde Staten maken deel uit van meerdere internationale regelingen voor het delen van inlichtingen. Een daarvan wordt de "Five Eyes" -alliantie genoemd. Helaas is het publiek als geheel in het donker als het gaat om de hoeveelheid informatie die wordt gedeeld door de Verenigde Staten en andere deelnemers aan de "Five Eyes" -alliantie. Om deze reden, we zijn wantrouwend voor VPN-services die zijn gevestigd in de Verenigde Staten.

Veiligheid

TorGuard maakt optimaal gebruik van moderne technologie met als doel uw gegevens veilig te houden. Een manier waarop dit gebeurt, is door een aantal VPN-protocollen te ondersteunen, waaronder:

 • torguard-protocolselectieOpenVPN
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • IKEv2

Ervaren gebruikers zien misschien de noodzaak om tussen protocollen te schakelen. De meeste zullen het echter het beste doen door zich te houden aan de industriestandaard van OpenVPN.

TorGuard biedt AES - 256-codering. Dit is de standaard die wordt gebruikt door overheden en beveiligingsorganisaties over de hele wereld wanneer ze vertrouwelijke of privéinformatie willen coderen.

TorGuard wordt geleverd met beveiligde DNS-servers en een ingebouwde DNS- en IPv6-lekbeveiligingsfunctie. Dit voegt nog een beveiligingslaag toe. De ingebouwde kill-schakelaar geeft u de mogelijkheid om automatisch de verbinding met internet te verbreken wanneer TorGuard niet actief is. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u per ongeluk vergeet uw VPN in te schakelen.

Met TorGuard kunt u Android-, Mac-, Windows- en iOS-apparaten beschermen. U kunt deze service ook gebruiken op DD - WRT en Tomato routers. Het maakt niet uit waar het verkeer vandaan komt, u kunt uzelf beschermen met TorGuard.

pricing

prijslijst van torguard

TorGuard heeft een prijsplan dat vrij eenvoudig is. Voor $ 9,99 kun je een maandabonnement kopen en je opwaarderen naar een jaarabonnement van $ 59,99. Zoals je zou verwachten, de aanschaf van het jaarplan is de meest economische optie.

Met één abonnement kunt u vijf apparaten met de service verbinden. U kunt extra apparaten toevoegen voor één dollar per apparaat per maand. De mogelijkheid om vijf apparaten met één abonnement te verbinden, is vrijwel hetzelfde als bij betaalde VPN-services. TorGuard heeft de beste prijzen voor het toevoegen van extra apparaatverbindingen.

Er zijn een aantal andere add-ons die u kunt kopen, waaronder een statisch specifiek IP-adres, een DDoS beschermd IP-adres in het land Roemenië, evenals residentiële IP-adressen in de Verenigde Staten.

torguard 7 dagen gratis proberen

TorGuard is niet de goedkoopste VPN-service die er is, maar het is ook niet de duurste. Wat leuk is, is dat ze beloven een geld-terug-garantie van zeven dagen.

We vinden het vermeldenswaard dat ze op hun bestemmingspagina een gratis proefperiode van zeven dagen aanbieden. We hebben geprobeerd ons aan te melden voor de gratis proefperiode en zagen geen enkele manier om dit te doen. Dus we gebruikten hun livechat om naar de proef te vragen. Ons is verteld dat het geen gratis proefperiode van zeven dagen is, maar in plaats daarvan een geld-terug-garantie van zeven dagen. We werden vervolgens aangemoedigd om het product te kopen en vertelden dat we het leuk zouden vinden.

Ik wil niet voor iets betalen en ons geld niet terugkrijgen, we vroegen hoe lang het zou duren voordat we een terugbetaling krijgen als we het product annuleren. Het antwoord was een verzoek aan ons om een ​​ticket te openen.

Onnodig te zeggen, die interactie vervulde ons niet met vertrouwen.

torguard betaalmethoden

TorGuard accepteert een aantal verschillende betaalmethoden, waaronder alle gangbare creditcards, PayPal, cryptogeld, evenals een aantal cadeaubonnen in de winkel.

TorGuard en Torrenting

TorGuard is in wezen een service die is gemaakt voor torrenting. Sommige VPN-services brengen extra kosten in rekening voor hun klanten om toegang te krijgen tot torrent-servers. TorGuard houdt dingen eenvoudig door te bieden Onbeperkte Bandbreedte en onbeperkt gebruik via hun netwerk. Ze houden nul registers bij van wat er gebeurt op hun torrent VPN's en proxy-servers. Dit betekent dat klanten de zekerheid hebben dat ze in volledige privacy kunnen downloaden.

TorGuard is een geweldige optie voor mensen die de "grote broer" op afstand willen houden of voor diegenen die gewoon bezorgd waren over het voorkomen dat de ISP hun bandbreedte zou beperken.

Werkt Netflix met TorGuard?

Er is een constante oorlog tussen Netflix en VPN's. Mensen van over de hele wereld willen toegang tot de felbegeerde streaming-inhoud van de VS Netflix. Wanneer u TorGuard voor het eerst gebruikt om toegang te krijgen tot Netflix, wordt u waarschijnlijk begroet met het gevreesde Netflix-foutscherm.

netflix mislukt verbinding

Dit komt omdat TorGuard besefte dat proberen te vechten tegen de consequente blokkering van gedeelde IP's van Netflix een bijna onwinbare strijd was. Het was iets dat ze niet konden bijhouden. Dus kwamen ze met een ingenieuze oplossing. In plaats van gebruikers gedeelde IP's aan te bieden, begonnen ze hun gebruikers speciale streaming IP's te bieden met als enig doel om Netflix-geoblocking te omzeilen. Aangezien u een speciaal IP-adres krijgt dat alleen u gebruikt, is de kans dat dat IP-adres op de zwarte lijst komt te staan, weinig tot geen.

Natuurlijk moet je elke maand een beetje extra betalen voor een specifiek IP-adres, maar dit is misschien de exacte oplossing die je zoekt, vooral als de hele reden waarom je een VPN krijgt, is om toegang te krijgen tot geo-beperkte streaming inhoud zoals Netflix.

Waar bevinden zich de servers van TorGuard?

torguard-serverlocatiesEen ding waar we naar kijken bij het beoordelen van VPN-providers is een aantal servers die ze beschikbaar hebben. Het is duidelijk dat hoe meer servers beschikbaar zijn, hoe groter de kans is dat u er een vindt die niet erg druk is, waardoor u een beetje meer bandbreedte krijgt.

TorGuard heeft meer dan 3.000 servers en kan bogen op een robuuste geografische distributie. Dit betekent dat als u de wereld rond reist, het voor u gemakkelijker wordt om een ​​server te vinden met een lagere latentie en verbeterde prestaties. We waren verheugd te constateren dat TorGuard had servers in Afrika, het Midden-Oosten en India.

Snelheidstest

torguard speedtest

De snelheidstests werden uitgevoerd met een 50 Mbps glasvezelverbinding met het sterkste cijfer AES-256 / HMAC SHA512 / RSA-2048. De Amerikaanse VPN-server werd getest met behulp van de in New York gevestigde testserver en de Britse en Nederlandse VPN-servers werden getest met de Britse gebaseerde server.

Zoals de grafieken laten zien, deed de VPN het goed op snelheid, vooral omdat de sterkste coderingsinstellingen werden gebruikt.

Conclusie

TorGuard toont wat belofte. Het heeft een relatief instapprijs en een aantal add-ons waarmee u uw ervaring kunt aanpassen. Er zijn een aantal beschikbare servers en de VPN is geoptimaliseerd voor torrenting.

We waren niet onder de indruk van sommige aspecten van het privacybeleid en de misleidende prijzen. De app zelf is eenvoudig, maar mist het gebruiksgemak dat veel van de andere VPN's die we hebben beoordeeld hebben. Dit is absoluut een privacygerichte VPN.

We zullen zeggen dat de ondersteuning en klantenservice van hoge kwaliteit lijken te zijn. Toen we vragen over prijzen stelden, kregen we een vrijwel onmiddellijk antwoord. Al met al is TorGuard een bovengemiddelde VPN die nog wat groeit, dus we geven ze 3,5 sterren uit 5.

Hoewel enkelen van u misschien tevreden zijn met een VPN zoals TorGuard, kunnen we u niet kwalijk nemen als u nog steeds rond wilt kijken. Gelukkig hebben we een paar aanbevelingen die praktisch de gouden standaard zijn waar elk ander bedrijf naar streeft. Bespaar jezelf urenlang onderzoek en bekijk gewoon onze beoordelingen van NordVPN en Surfshark. We beloven dat je niet teleurgesteld zult zijn met wat je vindt.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me