VeraCrypt Review: A Superb Open-Source Disk Encryption Software

Als u op zoek bent naar een coderingsoplossing en open source software is iets voor u, zoek dan niet verder.

veracrypt logo-ontwerpAls je jeuk hebt om bepaalde gegevens te coderen, is VeraCrypt een open source schijfcoderingssoftware die misschien de oplossing biedt.

Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 • De mogelijkheid om een ​​virtuele gecodeerde schijf in een bestand te maken en vervolgens de virtuele gecodeerde schijf te koppelen alsof het een echte schijf is
 • Versleutel een hele partitie of een opslagapparaat, zoals een flashstation of een harde schijf
 • De mogelijkheid om een ​​partitie of een station te coderen als Windows is geïnstalleerd
 • Pipelining en parallellisatie maken het mogelijk om gegevens met dezelfde snelheid te lezen en schrijven alsof de schijf niet gecodeerd zou zijn
 • Met moderne processors kan de codering worden versneld met de harde draad
 • Geeft plausibele ontkenning als u werd gedwongen uw wachtwoord te onthullen. Verborgen volumes en verborgen besturingssystemen bieden extra bescherming

Wat betekent dit allemaal? Laten we dieper duiken en het kristalhelder maken.

Wat doet VeraCrypt voor u??

veracrpyt stroomdiagramVeraCrypt verbetert en verbetert de beveiliging van de algoritmen gebruikt wanneer systemen en partities worden gecodeerd. Ze zijn vrijwel immuun gemaakt voor nieuwe ontwikkelingen in het geval van brute force-aanvallen.

Dit is open source, gratis coderingssoftware. Het kan mappen, bestanden en systemen coderen. Het biedt u extra bescherming tegen gegevensdiefstal en datalekken. Het is gemaakt om een ​​aantal van de beveiligingsproblemen en kwetsbaarheden op te lossen die bij TrueCrypt werden waargenomen.

Andere functies van VeraCrypt zijn onder meer:

 • Bescherming tegen Cold Boot-aanvallen
 • Geen achterdeur toegang
 • Creëert on-the-fly versleutelingsvolumes
 • Stopt datalekken
 • Voorkomt gegevensdiefstal

De mogelijkheid om onmiddellijk coderingsvolumes te produceren, betekent dat uw gegevens automatisch worden gecodeerd net voordat ze worden opgeslagen. En uw gegevens worden onmiddellijk gedecodeerd tijdens het laden. Er is geen extra tussenkomst van uw kant vereist. Geen gegevens die zijn opgeslagen in een gecodeerd volume kunnen worden gedecodeerd of gelezen als de gebruiker niet het juiste wachtwoord, coderingssleutels of sleutelbestand heeft. U kunt een volledig archiveringssysteem coderen, inclusief mapnamen, bestandsnamen, alle inhoud van elk bestand, de metagegevens, vrije ruimte en meer.

Waarom we VeraCrypt verkiezen boven de concurrentie

VeraCrypt en BitLocker concurreren met elkaar. We geven de voorkeur aan VeraCrypt omdat het open-source is en gemakkelijk toegankelijk is. Met BitLocker moet u Windows 10 Pro uitvoeren voordat u zelfs maar kunt nadenken over het gebruik van het programma. De meeste mensen die een nieuwe computer gaan kopen, krijgen iets met een thuisversie van Windows. VeraCrypt kan eenvoudig worden gebruikt en geïnstalleerd op Windows, evenals een hele reeks andere besturingssystemen.

veracrypt wizard voor het maken van volume

VeraCrypt is gemakkelijk te gebruiken. U hoeft alleen het programma te installeren en het installatieproces te doorlopen. Zelfs niet-technisch onderlegde personen kunnen erachter komen. Het is geen kant-en-klaar product. Hiermee bedoelen we dat om het product te laten werken, het niet alleen een kwestie is van het inschakelen van een selectievakje. U moet het proces van het maken van een herstelschijf gaan in het geval dat alles slecht gaat.

Met VeraCrypt kunt u een afleidend besturingssysteem maken. Als u gedwongen bent te decoderen, hoeft u alleen uw besturingssysteem te decoderen, maar uw gegevens kunnen gecodeerd blijven. Kort gezegd komt het erop neer dat VeraCrypt een krachtig programma is. Om er het maximale uit te halen, moet je bereid zijn om het echt te leren en te gebruiken. Maar als u eenmaal een paar eenvoudige processen begrijpt, kunt u het met weinig tot geen extra moeite gebruiken.

criterium

VeraCrypt is uitgerust met een tool waarmee u de ondersteunde coderingsalgoritmen kunt benchmarken. Op deze manier weet je welke algoritmen zullen u de beste prestaties bieden.

U kunt het ondersteunde coderingsalgoritme selecteren dat u wilt bij het maken van nieuwe containers of het coderen van volumes op het systeem. We raden u aan een van de snelle algoritmen te selecteren, omdat dit het coderingsproces aanzienlijk versnelt.

VeraCrypt: een product dat zich richt op beveiliging

veracrypt-volume-indeling

Encryptietools zijn slechts zo goed als de beveiliging die ze bieden. VeraCrypt ondersteunt een aantal versleutelingsmethoden. Het heeft sterke beveiligingssleutels. Een van de redenen voor de sterke beveiliging van VeraCrypt is dat dezelfde personen die VeraCrypt ontwikkelden, ontwikkelden ook TrueCrypt.

Er waren enkele beveiligingsproblemen met TrueCrypt. Deze beveiligingsproblemen zijn aangepakt in VeraCrypt, waardoor het product is gemaakt nog veiliger.

Dit betekent natuurlijk niet dat VeraCrypt het perfecte product is. Er zijn enkele zorgen over malware en enkele fysieke toegangsproblemen. En hoewel we blij zijn met het feit dat de ontwikkelaars van VeraCrypt veel hebben gedaan om problemen aan te pakken die TrueCrypt minder veilig maakten dan ze wilden, VeraCrypt heeft nog steeds enkele beveiligingsproblemen die de ontwikkelaar moet oplossen.

De ontwikkelaars van VeraCrypt ondersteunen geen TMP. Dit komt omdat in het verleden TMP is gecompromitteerd. Het is geen gemakkelijke prestatie, maar het is gedaan. Er zijn een aantal goede versleutelingsprogramma's die er zijn. Het feit is dat VeraCrypt sterker is. Het biedt een naadloze en transparante optie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in schijfversleuteling.

De kracht van plausibele ontkenning

veracrypt encryptie-optiesEen van de krachtigste voordelen van VeraCrypt is dat u dat hebt plausibele ontkenning. Met andere woorden, u kunt de kennis ontkennen dat gevoelige informatie op uw computer staat, omdat er geen manier is om te bewijzen dat deze gevoelige informatie op uw computer bestaat. Natuurlijk kan de persoon of organisatie die u beschuldigt ervan uitgaan dat u, omdat u uw gegevens codeert, iets gevoeligs beschermt. Maar er is geen manier om het te bewijzen.

VeraCrypt maakt plausibele ontkenning mogelijk door u toe te staan ​​een enkel volume te verbergen binnen een ander volume dat onzichtbaar is. Met VeraCrypt kunt u ook een gecodeerd besturingssysteem maken. Er is geen manier om aan te tonen dat er een verborgen volume of een verborgen besturingssysteem bestaat, dus aannemelijke ontkenning.

Een apparaat dat is gecodeerd met VeraCrypt of een gecodeerde partitie krijgt willekeurige gegevens zonder een type handtekening dat een indicatie zou geven dat de gegevens die het bevat niet willekeurig zijn. En het is vrijwel onmogelijk om te bewijzen dat een gecodeerde partitie of een gecodeerd apparaat een gecodeerd VeraCrypt-volume is.

Wat is een verborgen besturingssysteem?

Het creëren van een verborgen besturingssysteem maakt het mogelijk om plausibele ontkenning te handhaven. Zolang u de richtlijnen volgt voor het maken van het verborgen besturingssysteem, het bestaan ​​van het besturingssysteem moet onmogelijk te bewijzen zijn. Een geweldige manier om plausibele ontkenning te garanderen als het gaat om het verborgen besturingssysteem, is het creëren van een vals besturingssysteem.

veracrypt coderingsvolumeVeraCrypt maakt een bootloader die is opgeslagen op de VeraCrypt-herstelschijf of ergens op het systeem, maar deze is niet gecodeerd. Dus, als de bootloader er is, moet er natuurlijk ook een systeem zijn dat door VeraCrypt ergens op de computer is gecodeerd.

VeraCrypt helpt je dit te omzeilen door je een tweede gecodeerd besturingssysteem te laten maken terwijl je het echte verborgen besturingssysteem creëert. Het lokmiddel-systeem zou geen gevoelige informatie bevatten. Het is niet geïnstalleerd in een verborgen volume, dus het bestaan ​​is duidelijk voor iedereen om te zien. Op deze manier, als iemand u probeert te dwingen om het pre-boot authenticatiewachtwoord vrij te geven, kan dat. Het enige dat u zult blootleggen is uw lokvogel.

Als vuistregel, als u een valse besturingssysteem gaat maken, u moet het vaak gebruiken, anders kan er iets verdacht uitzien. Het is een goed idee om uw besturingssysteem te gebruiken wanneer u activiteiten uitvoert die niets te maken hebben met gevoelige gegevens. Het laatste wat je wilt is dat de persoon die je gevoelige gegevens probeert te achterhalen, merkt dat je besturingssysteem van de lokvogel nauwelijks wordt gebruikt, waardoor ze verdacht kunnen worden dat er een verborgen systeem op de computer is.

veracryp valse partitieU kunt uw gegevens op de decoy-partitie opslaan en u geen zorgen maken dat uw verborgen volume überhaupt wordt beschadigd omdat het decoy-systeem niet op het buitenste volume is geïnstalleerd. Wat dit betekent is dat uw apparaat gaat hebben twee pre-boot authenticatiewachtwoorden die volledig gescheiden zijn. De ene geeft toegang tot het loksysteem en de andere is voor het besturingssysteem dat op uw apparaat wordt verborgen.

Dit zou ook betekenen dat u een derde wachtwoord voor het buitenste volume zou hebben. Dit is een regulier VeraCrypt-volumewachtwoord dat je aan iedereen kunt geven zonder dat ze weten dat er een verborgen volume of een verborgen besturingssysteem bestaat. In totaal hebt u drie wachtwoorden. Twee daarvan kunnen aan iedereen worden gegeven zonder het besturingssysteem te onthullen dat wordt gebruikt om uw gevoelige gecodeerde gegevens te beschermen.

Conclusie

VeraCrypt is een geweldige privacytool. Het biedt een hoog beveiligingsniveau, het is gemakkelijk te gebruiken en het is een open source programma, dus het is gratis. VeraCrypt kan worden gebruikt voor Windows, Mac OSx en Linux.

Met VeraCrypt is een enkel versleuteld volume tegelijkertijd toegankelijk via meerdere besturingssystemen via een netwerk. Toch biedt VeraCrypt op zichzelf niet dezelfde bescherming die u zou krijgen van de beste VPN's die er zijn.

Een top VPN houdt de gegevens van uw bedrijf of uw persoonlijke gegevens veilig. Een VPN codeert de communicatie tussen servers. Wanneer uw gegevens worden overgedragen, worden deze gecodeerd, zodat buitenstaanders deze niet kunnen lezen.

Combinatie van Veracrypt en NordVPN - Maximale beveiliging + anonimiteit

Uw lokale apparaat is mogelijk gecodeerd, maar uw internetverkeer is dat nog steeds niet. Als u op zoek bent naar het perfecte paar, dan wij bevelen NordVPN aan. NordVPN biedt duizenden serverlocaties in belangrijke gebieden over de hele wereld. Ze hebben een duidelijk beleid zonder logboekregistratie en ongeëvenaarde klantenondersteuning.

NordVPN is gebruiksvriendelijke en eenvoudige software die de inzet van het bedrijf weerspiegelt om de privacy van hun klanten te beschermen. Met deze eersteklas VPN zijn er geen verborgen kosten of clausules. Ze proberen geen producten te verkopen, en u kunt de service op maximaal 6 apparaten gebruiken met slechts één abonnement.

Een belangrijk kenmerk van NordVPN is de gepatenteerde technologie die ze gebruiken om de meeste van hun servers omzeiling van geografische beperkingen op services zoals Netflix. Je kunt geo-blokkering vaarwel kussen.

Omdat hun jurisdictie in Panama ligt, bent u beschermd tegen een aantal overheidsprogramma's die uw privacy dreigen te schaden.

 • NordVPN biedt fenomenale klantenondersteuning en biedt een 24/7 livechat
 • NordVPN heeft speciale servers die torrenting toestaan
 • De plannen van NordVPN variëren van $ 2,99 per maand tot $ 11,95 per maand

NordVPN is misschien een beetje duurder dan sommige andere VPN's op de markt, maar het is belangrijk om te onthouden dat u met VPN's krijgt waar u voor betaalt.

Verspil geen tijd of geld aan onvoldoende VPN's die in het beste geval niet werken of in het slechtste geval uw privacy en uw veiligheid in gevaar brengen.

Voeg uw eigen beoordeling toe:

We doen ons best om onafhankelijk producten te onderzoeken om onze lezers beter te helpen bij het nemen van beslissingen. Dat gezegd hebbende, willen we ook uw mening horen. We accepteren individuele beoordelingen die informatief en niet-promotioneel zijn. Vul het onderstaande formulier in en wij zullen uw beoordeling publiceren. Promotiebeoordelingen door bedrijven zelf worden niet gepubliceerd. Bedankt!

--- Selecteer snelheid ---
Gemiddelde
Langzaam
Snel
?>

--- Selecteer Bruikbaarheid ---
Makkelijk te gebruiken
Iets ingewikkeld
Erg ingewikkeld
?>

Door op de onderstaande knop te klikken, erken ik dat ik de gebruiksvoorwaarden heb gelezen en accepteer.

MIJN REVIEW TOEVOEGEN

0
1859

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me