Volledige lijst van landen met verboden VPN’s (bijgewerkte versie)

In sommige landen kijken we naar jou, China, Noord-Korea en anderen, vrijheid om toegang te krijgen tot het HELE internet is nooit iets geworden.

Hoewel internet wordt beschouwd als een open, internationaal platform, is het belangrijk om te onthouden dat individuele landen en gebieden dat kunnen zetten hun eigen wetten op zijn plaats met betrekking tot hoe het web werkt voor hun bewoners.

Veel landen stellen internetproviders beperkingen op om te bepalen welk type inhoud wordt geblokkeerd door webbrowsers. Een overheid kan er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde sites voor het delen van bestanden of online marktplaatsen te verbieden.

De eenvoudigste manier om dit soort beperkingen te omzeilen, is met behulp van een virtueel particulier netwerk (VPN). Met een VPN-client ingesteld op uw computer of mobiel apparaat, maakt u nog steeds verbinding met internet via uw lokale ISP of mobiele provider, maar al uw verkeer wordt onmiddellijk doorgestuurd naar een externe server.

De sessie is volledig beveiligd en gecodeerd en uw primaire IP-adres wordt gemaskerd aan alle externe websites.


Volledige lijst van landen met verboden VPN's (bijgewerkte versie)

Met een VPN-verbinding kunt u feitelijk bepalen in welke regio uw IP-adres zich bevindt, afhankelijk van de opties die uw serviceprovider biedt. Als uw VPN-host bijvoorbeeld servers heeft die zijn ingesteld in de Verenigde Staten, Canada of Australië, kunt u ervoor kiezen verbinding te maken met een van deze toegangspunten en ontvang een gelokaliseerd IP-adres. Veel VPN-gebruikers profiteren van deze optie om verbinding te maken met streaming videodiensten of andere applicaties en websites die niet zijn toegestaan ​​in hun land.

Natuurlijk zijn er nog steeds manieren waarop een overheid dit kan doen internetgebruik regelen, zelfs met zoveel VPN-services die tegenwoordig op de markt zijn. Ze kunnen samenwerken met ISP's om VPN-homepages te blokkeren of VPN-verbindingen volledig te beperken. Lees verder om te leren welke soorten beperkingen door verschillende landen worden opgelegd. De onderstaande lijst wordt gegeven in volgorde van de snelste internetsnelheden wereldwijd.

Zuid-Korea

vlag van zuid-koreaDe Zuid-Koreaanse regering beperkt niet VPN-gebruik voor zijn burgers. Het neemt echter deel aan internetcensuur, omdat het veel websites blokkeert die verband houden met Noord-Korea of ​​pornografie.

Noorwegen

vlag van NoorwegenIn Noorwegen zijn er geen blokken geplaatst op VPN-websites of -clients. Het land wordt beschouwd als een zeer open internetbeleid, hoewel recente uitspraken ertoe hebben geleid dat de Noorse regering verschillende van de beste websites voor het delen van bestanden en torrenting heeft geblokkeerd, waaronder The Pirate Bay.

Zweden

Vlag van zwedenInwoners van Zweden hebben volledige toegang tot het wereldwijde web en kunnen verbinding maken met alle VPN-services. De grondwet van het land ondersteunt de vrijheid van meningsuiting en pers, en als gevolg daarvan is er weinig tot geen internetcensuur binnen Zweden.

Hong Kong

Hong Kong vlagOndanks dat ze zich geografisch bevinden in China, waar internetgebruik sterk wordt gecontroleerd en gecensureerd, hebben inwoners van Hong Kong dat wel gratis toegang tot het open web. ISP's in Hong Kong beperken het gebruik van VPN niet, ongeacht waar de hostserver zich bevindt.

Zwitserland

Vlag van zwitserlandHoewel VPN's niet worden geblokkeerd in Zwitserland, heeft het land meer toegevoegd en meer internetbeperkingen in recente jaren. Het federale hooggerechtshof doet per geval een uitspraak. In het bijzonder heeft het land hard gok op gokwebsites.

Finland

Vlag van FinlandHet gebruik van VPN-services is volledig legaal voor Finse burgers. De overheid heeft echter bepaalde filtersystemen ISP's dwingen websites te blokkeren die zich richten op het delen van bestanden of online gokken.

Singapore

Vlag van singaporeSingapore wordt beschouwd als een relatief restrictieve benadering van internetcensuur, maar VPN-tools zijn niet geblokkeerd voor zijn burgers. Torrentingsites zoals The Pirate Bay zijn geblokkeerd in Singapore en verschillende gevallen van online racistische opmerkingen hebben geleid tot strafzaken.

Japan

japan vlagJapanse burgers hebben volledige toegang tot het web en kunnen gebruik maken van elke VPN-hostingservice. Dit is te danken aan zijn wetten voor vrijheid van meningsuiting en de pers. Bepaalde internetproviders in Japan hebben een beleid ingesteld voor het filteren van ongepaste inhoud voor haar klanten.

Verenigd Koninkrijk

Vlag van het Verenigd KoninkrijkVPN's zijn legaal te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk, maar dat betekent niet dat ze zo anoniem zijn als u misschien denkt. Het VK heeft een wet genaamd de Wet op onderzoeksbevoegdheden, die vereist dat ISP's klantgegevens bewaren en beschikbaar stellen in gevallen waarin nationaal toezicht vereist is. VPN-bedrijven die hun servers binnen het VK exploiteren, zijn aan dit beleid gebonden, hoewel burgers nog steeds verbinding kunnen maken met hosts in andere landen.

In het verleden heeft de Britse regering dat gedaan online toegang geblokkeerd naar services voor het delen van bestanden waarvan bekend is dat illegale inhoud wordt gehost. Ook passeren enkele van de grootste Britse internetproviders al hun verkeer door filters die illegale websites blokkeren en een webbrowserfout weergeven wanneer een gebruiker probeert toegang te krijgen.

Verenigde Staten

Vlag van de verenigde statenVPN-clients zijn volledig legaal in de Verenigde Staten van Amerika. Bepaalde internetregelgeving kan feitelijk door afzonderlijke staten worden beheerd, maar over het algemeen hebben de VS een open benadering van internetcensuur.

Dat gezegd hebbende, de Verenigde Staten zijn onlangs getagd als een vijand van internet door bepaalde internationale groepen. Dit is grotendeels te wijten aan de geschiedenis van het land in online surveillance van zijn burgers. Bovendien heeft de laatste beslissing van de regering om de netneutraliteitswetgeving kan ertoe leiden dat ISP's meer macht krijgen om de toegang voor hun klanten te beperken.

Nederland

nederlandse vlagNederland heeft een zeer open benadering van internetgebruik en plaatst geen blokken of beperkingen op VPN-gebruik. Het Hooggerechtshof van het land heeft in het verleden de grootste ISP's bevolen om bepaalde tools voor het delen van bestanden, zoals The Pirate Bay, te blokkeren, maar netneutraliteit blijft nog steeds het doel in Nederland.

Roemenië

Roemenië vlagRoemenië heeft geen geschiedenis van het ooit beperken van het gebruik van VPN-services. De burgers hebben volledige toegang tot het open internet, verwachten in zeldzame gevallen van gokwebsites die door de overheid zijn gefilterd.

Tsjechië

Tsjechische vlagInwoners van Tsjechië worden geacht te hebben volledige vrijheid als het gaat om surfen op internet, inclusief het gebruik van VPN-hosts in andere regio's. Individuele ISP's in Tsjechië kunnen overwegen om specifieke websites te filteren als hun klanten klachten indienen.

Verenigde Arabische Emiraten

Vlag van de Verenigde Arabische EmiratenDe VAE heeft specifieke wetten geschreven over hoe burgers VPN-services kunnen gebruiken. Hoewel VPN's niet volledig worden geblokkeerd, resulteert elke activiteit die via een VPN wordt uitgevoerd als illegaal, in een boete van gevangenisstraf en een grote boete.

Denemarken

Vlag van DenemarkenDe regering van Denemarken heeft nooit pogingen gedaan om VPN-verbindingen te blokkeren van oorsprong binnen zijn grenzen. Als het gaat om internetfiltering, zijn er bepaalde DNS-beperkingen (Domain Name System), meestal rond drugwebsites en tools voor het delen van bestanden.

Taiwan

Vlag van TaiwanTaiwan biedt zijn burgers volledige toegang tot de ongecensureerd internet, inclusief de mogelijkheid om VPN's te gebruiken om IP-adressen te maskeren. ISP's in Taiwan monitoren geen klantverkeer of blokkeren services voor het delen van bestanden.

Letland

Vlag van LetlandDe grondwet van Letland omvat de rechten van persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Als resultaat, internetbeperkingen zijn minimaal in Letland en VPN's kunnen vrij worden gebruikt. De overheid houdt geen toezicht op het internetgebruik van e-mailgegevens door hun burgers.

België

Belgische vlagDe Belgische overheid heeft geen geschiedenis om het gebruik van VPN-clients te beperken. Het land heeft echter bepaalde wetten die ISP's vereisen uitfilteren webinhoud die wordt geacht immoreel of illegaal. Dit omvat gokwebsites en toepassingen voor het delen van bestanden.

Canada

Vlag van CanadaHoewel er enige speculatie is dat de grootste internetproviders in Canada een poging doen om het VPN-gebruik te beperken, is dit tot op heden niet gebeurd. De overheid heeft een organisatie die werkt om illegale websites te markeren, maar buiten die filtering hebben Canadese burgers dat wel volledige toegang tot internet.

Thailand

Vlag van ThailandVPN-services zijn zonder beperkingen beschikbaar in Thailand. Het land wordt echter beschouwd als een zeer restrictief censuurbeleid, die de laatste jaren is toegenomen. Een groot deel van de filtering die binnen Thailand plaatsvindt, heeft te maken met politiek. De overheid kan elke website blokkeren die wordt beschouwd als beledigend of onflatteus voor de koning.

Ierland

Vlag van IerlandBurgers van Ierland mogen geen problemen ondervinden bij het gebruik van een VPN-client om toegang te krijgen tot beveiligde netwerken en hun IP-adres te maskeren. Het land heeft minimale beperkingen voor webbrowsen, afgezien van enkele websites voor het delen van bestanden die momenteel door de overheid worden geblokkeerd.

Wit-Rusland

Vlag van Wit-RuslandHet land Wit-Rusland is eerder getagd als een vijand van internet en de overheid heeft maatregelen genomen om het VPN-gebruik door haar burgers te beperken. De overheid is eigenaar van de primaire ISP en houdt strikte controle over hoe internet kan worden gebruikt. Onlangs zijn VPN-websites samengevoegd met torrent-clients door Wit-Russische autoriteiten. Burgers kunnen worden gestraft voor het gebruik van VPN-clients of voor toegang tot bepaalde buitenlandse websites.

Irak

Vlag van IrakIn Irak zijn VPN-providers over het algemeen verboden. Dit betekent dat elke poging om toegang te krijgen tot de startpagina van een VPN-provider of elke poging om een ​​VPN-clientverbinding te starten, wordt beëindigd door de ISP. Als u een VPN-service kunt vinden die de beperkingen omzeilt, moet u er rekening mee houden dat uw activiteit wordt gecontroleerd en dat zou kunnen vervolgd voor het gebruik van een VPN.

Ik rende

Vlag van IranDe Iraanse overheid heeft strikte wetgeving als het gaat om hoe VPN's kunnen worden gebruikt. Ze zijn technisch gezien niet illegaal, maar burgers wel alleen toegestaan ​​om aan te melden voor VPN-services die eerder zijn goedgekeurd door de overheid. In veel opzichten verslaat dit het doel van een VPN, omdat de door de overheid goedgekeurde opties waarschijnlijk veel van dezelfde inhoud blokkeren als normale ISP's.

Iran is bestempeld als een vijand van internet, voornamelijk vanwege hun filterwetten die bepaalde politieke en religieuze inhoud voor alle burgers blokkeren. Veel sociale netwerken zijn ook volledig geblokkeerd in Iran.

China

Vlag van ChinaChina is berucht voor het beperken van het internetgebruik van zijn burgers. De firewall die de overheid heeft ingesteld, blokkeert veel van de populairste websites die in de Verenigde Staten worden gehost. Als het gaat om VPN's, blokkeert China vaak de primaire startpagina van VPN-providers. Dit maakt het moeilijk voor burgers om de bijbehorende VPN-client te downloaden, hoewel uitgaande verbindingen mogelijk niet volledig worden geblokkeerd.

Wat mobiele apparaten betreft, zijn een aantal VPN-apps met geweld verwijderd uit de app-winkels van China voor iOS en Android. De Chinese overheid blokkeert ook veel websites met betrekking tot omstreden politieke activiteiten of historische gebeurtenissen.

Noord Korea

Vlag van Noord-KoreaNiet verrassend, Noord-Korea heeft een deel van de strengste internetregelgeving wereldwijd. Er is niet veel bekend over hoe hun wetten precies worden gehandhaafd, maar het is veilig om aan te nemen dat externe VPN's die in andere landen worden gehost, niet zijn toegestaan. Alle websites in Noord-Korea worden beheerd door de overheid en er is geen toegang tot het bredere web.

Oman

Vlag van OmanIn het verleden heeft de regering van Oman veel van de beste VPN-providers geblokkeerd die hun diensten in andere landen hosten. De regering filtert alle webinhoud die immoreel wordt geacht, en dit omvat VPN's en andere tools die zijn ontworpen om IP-adressen anoniem te maken.

kalkoen

Vlag van TurkijeBurgers van Turkije hebben beperkte toegang tot het world wide web, omdat de overheid maatregelen heeft genomen om de soorten inhoud te beheren die via haar filter zijn toegestaan. Veel van de populairste VPN-services zijn geblokkeerd in Turkije en inwoners mogen hun webverkeer niet omleiden via buitenlandse servers.

Social media is ook sterk gereguleerd in Turkije, met verschillende platforms volledig verboden. In het verleden zijn burgers gestraft voor opmerkingen op een sociaal netwerk.

Rusland

Vlag van RuslandOp dit moment is het beleid van de Russische overheid met betrekking tot VPN's blokkeer de homepagina's van individuele dienstverleners. Het werkelijke VPN-verkeer met gemaskeerde IP-adressen is niet geblokkeerd, dus Russische burgers moeten gewoon een methode vinden om een ​​veilig VPN-hulpmiddel te verkrijgen. Het land heeft een uitgebreide zwarte lijst met andere geblokkeerde websites, inclusief alle inhoud die de overheid als illegaal beschouwt.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me